MotoGP

Rins 'doktoriral' v Teksasu s prvo zmago v elitnem razredu

Austin, 14. 04. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Šestletne vladavine Marca Marqueza na dirkah za VN Amerik v Austinu je konec. Katalonec je zanesljivo vodil tudi na tokratni preizkušnji, a odstopil, v boju za teksaški prestol pa je izkušenega Italijana Valentina Rossija (Monster Yamaha) v kozji rog ugnal še en Katalonec Alex Rins (SUZUKI ECSTAR). To je bila za Rinsa prva zmaga v kraljevskem razredu v karieri.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Amerik
    10:00
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Amerik
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Amerik
    12:47
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Amerik
  • Iz 24UR: Marquez ob naskoku na 7. zmago v Teksasu opozarja, da večno ne bo mogel zmagovati
    01:59
    Iz 24UR: Marquez ob naskoku na 7. zmago v Teksasu opozarja, da večno ne bo mogel zmagovati
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Amerik
    02:59
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Amerik
  • Vrhunci ogrevanja razreda motoGP pred dirko za VN Amerik
    14:57
    Vrhunci ogrevanja razreda motoGP pred dirko za VN Amerik
  • Razmere na stezi v Austinu pred začetkom ogrevanj vseh razredov
    01:18
    Razmere na stezi v Austinu pred začetkom ogrevanj vseh razredov
V skupnem seštevku zdaj vodi Italijan Andrea Dovizioso (Ducati), ki ima 54 točk. Drugi je njegov rojak Rossi (51), sledi nedeljski zmagovalec Rins (49), medtem ko je svetovni prvak Marquez padel vse do četrtega mesta (45). Prvo peterico zaokrožuje Italijan Danilo Petrucci (Ducati/30). Jack Miller je z 29 točkami skočil vse do šestega mesta, medtem ko je Crutchlow padel na osmo (19). Skromen 12. je Maverick Vinales (Monster Yamaha/14), še bolj boleč pa je po nedeljskem odstopu pogled na lestvico za njegovega rojaka Jorgeja Lorenza, novi član Repsol Honde je s sedmimi točkami šele na 17. mestu.

Dirko razreda motoGP za VN Amerik je najbolje začel Valentino Rossi (Monster Yamaha), toda Italijanu v prvem ovinku kljub temu ni uspelo priti pred prvouvrščenega iz kvalifikacij Marca Marqueza (Repsol Honda), ki se je brez vidnejših napak podal v lov za že sedmo zaporedno zmago v Austinu. Rossi je tesno sledil Kataloncu, s katerim sta v prvih ovinkih že občutno ubežala zasledovalcem. Svoje mesto iz kvalifikacij je zadržal tudi Britanec Cal Crutchlow (LCR Honda), za njim sta se zvrstila Avstralec Jack Miller (Pramac Racing) in Španec Alex Rins (SUZUKI ECSTAR). S časom 2:04,529 sekunde je Marquez 18 krogov pred koncem že začel bežati Rossiju, ki je imel na svojem zadku Crutchlowa.

Marquez je nizal najhitrejše kroge, njegova rojaka Maverick Vinales (Monster Yamaha) in Joan Mir (SUZUKI ECSTAR) pa sta zaradi prehitrega starta dobila kazen vožnje skozi bokse. Rossi je v boju za drugo mesto 16 krogov pred koncem še vedno za seboj držal Crutchlowa. A ta je že v naslednjem krogu naredil napako in zdrsnil v enajstem ovinku ter tako razočaran končal dirko, Rossijev tesni zasledovalec pa je že v naslednjih krogih postal Miller. Za peto mesto sta se medtem spopadala Italijana Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT) in Andrea Dovizioso (Ducati), napako Millerja pa je za preboj na tretje mesto izkoristil Rins.

Rins (na fotografiji) je v Austinu dočakal največji trenutek v karieri.
Rins (na fotografiji) je v Austinu dočakal največji trenutek v karieri. FOTO: AP
To je bila šele druga zmaga za ekipo Suzukija po povratku v elitni razred motociklizma leta 2014. Nazadnje je septembra 2016 zmago v angleškem Silverstonu slavil Maverick Vinales.

Rins čakal in dočakal svojo priložnost
Nato pa je 12 krogov pred koncem Marquez, ki je bil na videz na rutinski poti do rekordne zmage v Teksasu, storil napako in zdrsnil v levem 12. ovinku. Kljub poskusom, da bi z dirko nadaljeval, Kataloncu ni uspelo, ob navdušenju na tribunah pa je vodstvo prevzel Rossi, a mu je Rins ostajal za petami. Slab dan za ekipo Repsol Honda je z okvaro motocikla že kmalu dopolnil Jorge Lorenzo, medtem ko je Vinales po prestani kazni hitro napredoval iz ozadja ter se sedem krogov pred koncem hitro bližal prvim desetim. Rins je bil na krog hitrejši od Rossija, a zgolj za nekaj tisočink, zato je Italijan ostajal v relativno zanesljivem vodstvu.

23-letni Barcelončan je štiri kroge pred koncem kljub vsemu povsem izničil zaostanek, dočakal svojo priložnost in se z izvrstnim manevrom po notranji strani skozi dvojni ovinek prebil pred Italijana. Ta mu je želel hitro vrniti milo za drago, a je bil ob prehitevanju pred zadnjo ravnino predolg ter izgubil veliko časa. Talentirani Katalonec je ubežal "Doktorju" in bil le še nekaj krogov oddaljen od uspeha kariere, a se mu je Italijan v zadnjih kilometrih spet začel bližati. A Rins je v zadnji krog vstopil z dovolj veliko prednostjo, ki jo je moral le še zadržati. To mu je kljub manjši napaki v zadnjem sektorju uspelo in noro slavje v ekipi Suzukija se je lahko začelo: to je bila za Rinsa prva zmaga v kraljevskem razredu, Rossijeva suša, ki traja od Assna 2017, pa tako še traja. Tretjega mesa se je na koncu razveselil Miller.

Marquezu (na fotografiji) se tokrat ni uspelo rešiti padca.
Marquezu (na fotografiji) se tokrat ni uspelo rešiti padca. FOTO: AP

"Tako sem vesel. Nimam besed, s katerimi bi lahko vse skupaj opisal. To, da sem premagal Rossija, je zame neverjetno, bil je moj heroj, ko sem bil še zelo mlad," zadovoljstva ni skrival zmagovalec Rins. Rossi na drugi strani ni skrival razočaranja: "Res sem razočaran, ker nisem zmagal. Ko je Marquez padel, sem mislil, da mi bo lahko končno uspelo. Toda Rins je bil res hiter in si je zaslužil zmago."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Canet dobil napeto dirko moto3
Uvodno dirko za VN Amerik v razredu moto3 je dobil Španec Aaron Canet (Sterilgarda Max Racing Team), z drugim mestom pa je presenetil njegov rojak Jaume Masia (Bester Capital Dubai). Na najnižjo stopničko je stopil Masiev moštveni kolega Italijan Andrea Migno. Njegov rojak Niccolo Antonelli (SIC58 Squadra Corse) je po osvojenem prvem mestu v kvalifikacijah popustil in na koncu osvojil peto mesto, pred njim je skozi cilj zapeljal tudi Argentinec Gabriel Rodrigo (Kömmerling Gresini).

Napeto je bilo do zadnjega kroga, z zmago pa se je Canet prebil do vrha skupnega seštevka. V zadnjem krogu je z izjemnim prvim sektorjem ubežal zasledovalcem, za njim pa je bilo še naprej razburljivo, saj so se za preostali stopnički na odru za zmagovalce udarili Rodrigo, Migno, Masia in Antonelli. Zmagovalec prejšnje dirke za VN Argentine Masia se je prebil v ospredje in zdržal nalete tekmecev ter na koncu za zmagovalcem zaostal za 0,9 sekunde, z njim si zdaj tudi deli prvo mesto v skupnem seštevku s 45 točkami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Španca sta nasledila Japonca Kaita Tobo (Honda Team Asia), ki je v 18. ovinku zletel s steze in predal vodilni položaj na lestvici. Za dvojni uspeh ekipe Bester Capital Dubai je s tretjim mestom poskrbel Migno, ki je za seboj zadržal Rodriga, kljub temu, da je za drugouvrščenim zaostal le za desetinko, pa se je moral najboljši iz kvalifikacij Antonelli zadovoljiti s skromnim petim mestom.

Dvojna zmaga Dynavolt Intacta v moto2
Švicar Thomas Lüthi in Nemec Marcel Schrötter sta svoji ekipi Dynavolt Intact prinesla dvojno zmago v moto2, kjer je na najnižjo stopničko stopil Španec Jorge Navarro (Beta Tools Speed Up). Začetek dirke je bil še posebej dramatičen, domači favorit Joe Roberts (American Racing KTM) je po trčenju z Italijanom Fabiom Di Giannantoniom (Beta Tools Speed Up) med vzpenjanjem po klancu proti prvemu ovinku padel, "nastradal" pa je tudi Španec Xavi Vierge (EG 0,0 Marc VDS), a so jo vsi na srečo odnesli brez poškodb.

Schrötter je dirko sicer odlično začel, a slabo vstopil v prvi zavoj, predenj pa sta švignila Španec Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) in moštveni kolega Lüthi. Drama se je v prvem krogu nadaljevala s trčenjem Italijana Lorenza Baldassarrija (FlexBox HP 40), vodilnega v skupnem seštevku, ki je v zadek zadel branilca naslova moto3 Španca Jorgeja Martina (Red Bull KTM Ajo). Najbližji Baldassarrijevi zasledovalci na lestvici so izkoristili ponujeno, Marquez je sicer v zaključku dirke popustil, Lüthi pa si je po povratku v vodstvo nabral dovolj prednosti za mirno zmago, ki je bila zanj prva po VN San Marina leta 2017. Schrötter je poskrbel za dvojno zmago njune ekipe, Navarro pa se je v srednjem razredu prvič v karieri uspel prebiti na stopničke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po deževni soboti sončna nedelja
Za razliko od sobotnega dogajanja v Austinu se je nedeljski program začel obsijan s toplim teksaškim soncem. Dirkači moto3 so odprli ogrevanje, z najhitrejšim časom se je izkazal Italijan Romano Fenati (VNE Snipers), ki je bil v Austinu na suhi stezi neulovljiv, a je imel predvsem v soboto v spremenljivih razmerah veliko težav in se je na dirki v boj podal šele z 12. štartnega mesta. Italijanu (2:18,262 sekunde) sta se na ogrevanju najbolj približala Španec Canet (+0,302) in Japonec Tacuki Suzuki (SIC58 Squadra Corse/+0,386), najhitrejši v kvalifikacijah Antonelli pa se je moral z zaostankom 0,875 sekunde za rojakom zadovoljiti s skromnim devetim mestom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zadnji so se na stezo podali dirkači razreda motoGP, Marquez pa je bil na enem svojih najljubših dirkališč, na katerem do nedelje še ni poznal poraza, spet neulovljiv. V sedmem od desetih hitrih krogov je postavil najboljši čas nedeljskega ogrevanja (2:04,573 sekunde) in za seboj pustil dva ducatija: Doviziosa (+0,193), za katerim so bile slabe kvalifikacije, in Millerja (+0,359).

Nevaren manever Marqueza med Oliveiro in Abrahamom
Rossi je bil po odlični soboti in drugem mestu v kvalifikacijah tokrat šesti z zaostankom 0,855 sekunde, Crutchlow, ki si je prav tako zagotovil prvo štartno vrsto, je bil peti (+0,570). Marquez je v zaključku ogrevanja veliko tvegal, ko je v enem od ovinkov zapeljal med Miguela Oliveiro in Karla Abrahama, in se za las izognil trčenju. Blizu padcu je bil tudi Miller, ki se je povsem v Marquezovem slogu rešil s kolenom ob spuščanju po stezi pri devetem ovinku.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS) je bil s časom 2:11,016 najhitrejši v razredu moto2, sledila sta mu rojak Navarro z minimalnim zaostankom 0,005 sekunde in Schrötter (+0,161 sekunde), v soboto najhitrejši v kvalifikacijah, kjer je bil za manj kot desetinko hitrejši od drugouvrščenega Marqueza.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Amerik
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (275)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
15. 04. 2019 16.18
-4
komentatorja pa ... eh brez veze pisat. si sploh kdaj ogledata dirko nazaj, pa malo preverita kakšne govorita, pa koliko dogajanja ne vidita, kaj se dogaja na progi? pa da sta vsaj 200x povedala kako je proga zanič? pa da je gaberbrrr vsaj 30x rekel "mislim, da". nisem še uspel pogledat celotnega prenosa za nazaj z zvokom, ker ju enostavno ne gre poslušat!
.jezdimir
15. 04. 2019 21.23
+3
iga tud če se razpočiš ne moreš spremenit dogajanja, ni ti Gaber kriv da se je Markec ulegu, ne vem kaj ti še ni jasn...hehehe
žutaresnica
15. 04. 2019 13.21
+3
Je pa res da ob takem nastopu kot ga je uprizoril Mark ima tudi Dorna zvezane roke, razen če bodo uvedli točkovanje za umetniški vtis!
BenBostrom
15. 04. 2019 14.17
-6
BELAN
15. 04. 2019 11.24
+10
Je že kdo napisal,da je Yamaha slabša od Suzukija.....
type r
15. 04. 2019 11.18
-4
Kva se pa Markec valja po tleh k en telebajsek? 😂
BenBostrom
15. 04. 2019 17.03
-7
Prevod tvojega zmazka za hondaše:....kaj bi dal da bi lahko typeR videl v živo....
lumpimonster
15. 04. 2019 11.15
+35
A MI LAHKO KDO RAZLOŽI ZAKAJ MED NOGOMETNO TEKMO KI TRAJA 90min NISO REKLAME VSAKIH 5MIN???UBISTVU JIH SPLOH NI,,.....MOTO GP PA 30MIN PA OD TEGA 20MIN REKLAM...
Pontia
15. 04. 2019 10.32
+16
Zanimivo pa je, kako so vsi ti mladiči bolj veseli če premagajo Doctorja, kot pa če zmagajo na dirki.
lorraine
15. 04. 2019 10.53
+17
++++ To je tisti čar MotoGp-ja! In tudi ponosni, da z Doctorjem naredijo še spominsko fotografijo.
iga_biba
15. 04. 2019 16.12
-1
nightifly
15. 04. 2019 10.27
+28
Rins je ze nekaj casa nakazoval ,da je dober voznik in da se Suzuki pobira ....verjetno tudi zasluga bivsega managerja Yamahe Brivia . Ni kaj ,lepo je odvozil in v zakljucku imel se toliko gume , da je bila razlika med motorjema vec kot opazna . No ,tudi Valentino je lahko zadovoljen z drugim mestom ,kar je v tem trnutku nekje realna pozicija , toda tiste pol sekunde gap-a ,ki jo Rossi omenja se kako drzi . Zadnji krogi Rinsa v mesanem delu proge so bili neverjetni , s kaksno lahko je vpeljal in pospesil iz ovinkov . Zasluzena zmaga . Ostalo je bilo vidno , lepo tudi Miller , napreduje Morbi ,pa se kaksen . Zanimivo prvenstvo . Markez je ze v zacetnem delu dirke pokazal,da misli nabrati spet astronomski presledek ,kar mu Honda ocitno tudi omogoca , brez dvoma . V svoji rutini je enostavno spremenil spuro in to ga je neslo . Vseeno zanj ni problema in bo kajpak ta manko nadomestil z lahkoto . Ce bo prvenstvo tako naprej bo zelo zanimivo .
gutej
15. 04. 2019 12.37
-1
Ni spremenil špure, tudi po pregledu telemetrije mu še ni jasno zakaj ga je odneslo.
Roko66
15. 04. 2019 12.50
-6
Honda je enostavno preveč brutalna(surova moč) za tak grbinast asfalt!
žutaresnica
15. 04. 2019 13.16
+3
Glede na kvaliteto motorja je Honda prenizko na lestvici, dejstvo je da bodo morali vodilni možje plunit v roke in poiskati boljše voznike...škoda motorja za take luzerje!
nightifly
15. 04. 2019 13.27
+6
gutej ,,,, pustite to frdamano telemetrijo na miru .Ni vsemogocna . 200 ljudi bo lahko se en mesec zjalo v telemetrijo pa ne bodo ugotovili za kaj se gre . Vprasajte Raineya in Robertsa ,pa ostale ,kaj prvijo . Vcasih oko starega dirkaskega macka vidi vec kot vsaka telemetrija ,ki bazira na senzorjih . Odgovor jim pa pove dirkac ko pride v garazo . Na taki progi kot je vAustinu ,je vsak odmik iz ´´posvojene spure´´ v bistvu mogoc padec . Zato si dirkaci ´´narisejo ´´svojo idealno crto , ki pa spet varira glede na temperaturo asfalta ,ozracja , tipa gum , teze goriva ...etc etc . Ste videl razliko med Suzukijem in Yamaho zadnjih neakj krogov ? No,a nam to ne pove veliko ? Padec MM ni problem Honde , napako je storil Markec ,to je jasno . Odvzelo mu je cel motor .
FjallRaven
15. 04. 2019 13.31
-1
evo ...patetik laznivi provokatorski...si se ujel v lastno laž....2015 je bila telemetrija cist vredu....danes pa ni vsemogocna..sploh nimam ideje ka bi ti napisu ker me bojo ziher brisal.....pa verjem, da nic lepga.
diebaumeister
15. 04. 2019 14.23
+3
zviti, pssssss ,zakaj uporabljaš telefon med poukom??? Te bom zatožu razredničarki. Potem boš pa se čudil, da si nazaj pogrnil, kot že 15 leto zapored.
.jezdimir
15. 04. 2019 14.30
+1
Sej za delo na milanskih ulicah glih ne rabi bit prov študiran, če smo realni...hehehe
FjallRaven
15. 04. 2019 14.42
+2
ata in sinko....cvet IQja na 24h.....👌👌
nightifly
15. 04. 2019 16.05
+2
diebau , jezdi ,,,,,, ocitno krivi ni kriv ,ce je tak . Enostavno ne razume stvari . Naj mu nekdo pojasni kaj je telemetrija , za kaj se uporablja ...etc etc .
diebaumeister
15. 04. 2019 17.33
+4
zviti ti si tudi cvet pameti avstralopitka v puberteti.
Pontia
15. 04. 2019 10.03
+17
Vse čestitke Rinsu in Suzukiju. Rinsu za odlično in fer vožnjo brez napak, Suzukiju pa za odlično pripravo motorja. Me prav zanima, kako se bodo odrezali v nadaljevanju v Evropi, ali je bila to zgolj slučajnost, ali pa so res razvili tako dober motor. Privoščil bi jim, da se jim je res posrečilo razviti tako dober motor.
janezdollar
15. 04. 2019 10.01
+19
Vsa čast Rosiiju, da pri 40-h s tem ropotalom osvaja stopničke...
žutaresnica
15. 04. 2019 13.18
+4
Res je, za primerjavo se Hondini vozniki prov norčujejo iz najboljšega motorja, da jih ni sram luzerje.
nightifly
15. 04. 2019 13.34
+4
Ja , nekaj je sigurno . Ce bi imel VR zadnjih (spet tistih nekaj zadnjih frdamanih krogov ) nekaj krogov vsaj enak ritem kot Rins ,oz. toliko gume , bi jasno fanta drzal zadaj . Naredil je edino pametno potezo - pozrl slino in gledal Rinsa ko gre naprej .Po dirki je to tudi povedal ,da je imel trenutni impulz ,da bi tvegal napad na koncu ,pa ni imel vec od kje pobrati ne grip,ne moc ..... samo padec bi bil siguren . Dobro je tako . Celo odlicno , naj delajo v Yamahi se za zmago ,pa bo . Vinales in Lovrenc pa nekam kumrno vse skupaj . Ja , spomnim se besed VR ko je svetoval Vinalesu naj ostane na Suzukiju , verjetno je videl potencial , Brivija pa itak zelo dobro ,ker sta pobrala skupaj en kup zmag . Se bo veselo , vsaj od drugega mesta pa dol ,ker MM na Hondi bo jasno sel naprej . Motor je enostavno odlicen ,perfekten .
najvsivedo
15. 04. 2019 09.56
-5
Ja kje bi bil Rossi,da je po ravnini enako hiter kot Hoda--Suzuki--Ducati...Kdor tega ne opazi naj ne gleda dirk.
nightifly
15. 04. 2019 10.14
-1
dugi159
15. 04. 2019 10.58
+4
Ja res kje bi bil , ce bi yamaha bla cez ovinke tolk lesena k ducati
Rujevit
15. 04. 2019 11.01
+5
Al pa kot je bilo receno, po ravnini hitra kot Suzuki :)
9474
15. 04. 2019 13.17
+0
Al pa ce 93 nebi odstopu... Al pa ce bi bil lorenzo prvi... Al pa ce bi pedrosa prisel nazaj in zmagal... Al pa ce bi stoner prisel nazaj in zmagal... Al pa ce bi kar jaz zmagal... Ce ce ce ce...
blazter
15. 04. 2019 09.42
+27
Timing reklam je neverjeten. Zaradi mene jih šibajte v kotu celo dirko, vsaka druga lahko ima zvok, ampak ,da pa nekdo nima občutka za dirko je pa ultra neverjetno. Ali pa ima srečo.
solarcek1234
15. 04. 2019 08.50
+7
Pred zadnjo tekmo je Dovi pokazal kako tezko je zmagati,ce vozis vecina tekme na prvem mestu zadi pa se ti negdo "zalepi"...
solarcek1234
15. 04. 2019 08.46
+16
Bit drugi na progi ,ki mu ne lezi , to pove da nas rosek bo kar nekaj krat ,prvi to sezono
lumpimonster
15. 04. 2019 08.39
+19
Lorezno nihanc je pa itk tok slab da motor spet obupal nad njem.Da se bo lahko spet izgovarjal :)
brabusednet
15. 04. 2019 08.24
+41
Žal mi je za Rossija,da ni uspel.Sicer pa bravo stari doktor in ostali.MM pa to svari,da ni vsemogočen in hudo pretiravanje se ne izide vedno.
Uporabnik811241
15. 04. 2019 08.19
+34
MM je definitivno močan paket , če bo postal previdnejši bodo mu ostali dihali za ovratnik , če pa bo tako nadaljeval bo pa še sigurno kak odstop ali pa več !! Odločale bodo malenkosti stari je dober vendar Yamaha je po navadi v Evropi popustila upajmo ,da temu ne bo tako in bo sezona napeta do konca !! Vinales brez besed ali slab štart sedaj pa prehiter po zmagi Suzukija si lahko mislimo kaj se mu vrti v glavi vendar roko na srce vozi slabo dobesedno je izgubljen !!
AS1983
15. 04. 2019 08.19
+25
Dovizioso je lahko zadovoljen s 4.mestom po slabih kvalifikacijah, Yamaha je boljša kot lani na začetku sezone kar dokazuje Rossi z 2-krat 2.mestom, je pa vsekakor boljši Suzuki z Rinsom na čelu
AS1983
15. 04. 2019 08.17
+22
za uvod v sezono-3 dirke 3 različni zmagovalci, jaz bi si želel vsako nedeljo motogp,ker je res zanimivo Čudno, da je samo ena dirka v aprilu, naslednja na sporedu šele 6.maja v Evropi
mptour
15. 04. 2019 08.15
+8
Na tem portalu se vidi vsa primitivnost večine MM navijačev.
FjallRaven
15. 04. 2019 08.47
-6
žutaresnica
15. 04. 2019 09.08
+6
Ta zvitga si nikakor ne morem predstavljat na motorju, on je lahko kvečjemu sodelavec od mešalca!
diebaumeister
15. 04. 2019 10.10
+3
Onima motor na x boxu pa še tistega je ukradel v OŠ
AS1983
15. 04. 2019 08.14
+37
privoščim Rinsu, da je premagal Rossija v poštenem dvoboju, trojni polom za Hondo-Marquez, Crutchlow in Lorenzo