MotoGP

Kje bo Yamaha v 2018? 'Za nami je katastrofalna sezona, dirkača si nista zaslužila tako slabih motociklov'

Ljubljana,Tavullia, 05. 01. 2018 06.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Dirkači in moštva, ki tekmujejo v razredu motoGP so že pozabili sezono 2017 in že nestrpno pogledujejo proti začetku letošnje. Konec tega meseca bodo v Maleziji na sporedu že prva predsezonska testiranja. Da rezultati na testiranjih ne pomenijo veliko, še kako dobro vedo pri moštvu Movistar Yamaha, kjer bodo na vsak način želeli izboljšati rezultate iz minule sezone, ki so bili po njihovem mnenju kar katastrofalni.

Tako sta se Maverick Vinales in Valentino Rossi borila za zmago v Le Mansu. Od takrat naprej, pa je njuna forma začela močno padati.
Tako sta se Maverick Vinales in Valentino Rossi borila za zmago v Le Mansu. Od takrat naprej, pa je njuna forma začela močno padati. FOTO: motoGP
Ko je lani Maverick Vinales 'pometel' s konkurenco med zimskimi testiranji, so vsi pričakovali, da bo mladi Španec prvi kandidat za naslov prvaka v elitnem razredu motoGP. Novinec pri moštvu Movistar Yamaha je tudi sezono začel zelo udarno in dobil uvodni dve dirki v Katarju in Argentini. Mnogi so bili prepričani, da je japonsko moštvo pripravilo najboljši paket za omenjeno sezono. A sledil je strm padec na realna tla. Honda in Ducati sta jih povsem zasenčila in po uvodnih dveh dirkah sta Vinales in Valentino Rossi zmogla zgolj še vsak po eno zmago do konca sezone. Po končani sezoni, katero je Vinales končal na tretjem, Rossi pa na petem mestu, so potegnili črto in jo označili za neuspešno. Premor pred prvo dirko in prvimi zimskimi testiranji bodo morali dobro izkoristiti, če se bodo želeli v prihajajoči sezoni na vsaki dirki boriti za zmago. 

"Za nami je katastrofalna sezone. V sezoni 2016 je imel Valentino odlične občutke na motociklu, a mu je težave povzročala (pre)hitra obraba zadnje gume. Za sezono 2017 so yamahini inženirji sestavili takšen motocikel, ki je varčeval z gumami. Na nekaterih progah je to uspevalo, a glavna težava je bila, da Valentino ni imel pravih občutkov na motociklu. Preveč je izgubljal v zavojih. Motocikel iz leta 2016 je bil lažji za vozit in dirkača sta lahko vozila ves čas na polno, a težave z gumo so bile enostavno prevelike," je povedal glavni inženir Rossija Silvano Galbusera

Rossi nikoli ni imel pravih občutkov
"Na začetku sezone 2017 smo ugotovili, da motocikel ni stoodstotno pripravljen za Valentina. Isto časno pa je bil z istim motociklom Maverick zelo hiter. Na uvodnih dirkah smo bili dobri in se ves čas borili v ospredju, a vseeno to niso bile prave nastavite. Nato so inženirji spremenili šasijo in od takrat naprej, Valentino ni imel več pravih občtukov," je v bran rojaku stopil Galbusera, ki je tako ustrelil ostro puščico proti inženirjem, ki so na Japonskem sestavili motocikel. 

Honda in Ducati sta odkrila nekaj več
Medtem ko se je Yamaha ubadal z veliki težavami na dirkah, kjer so vladali ekstremni vremenski pogoji (dež in visoke temperature, op. p.), pa smo bili ravno nasprotni sliki priča pri največjih konkurentih. Honda je z Marcom Marquezom in Danijem Pedroso slavila na osmih dirkah v sezoni, Andrea Dovizioso si je z Ducatijem šestrkat pokoril konkurenco. In to je jasen kazalnik, da je Yamaha v minuli sezoni močno zaostala v medsezonskem razvoju motocikla, medtem ko sta rivala ves čas napredovala. "Prepričan sem, da sta Honda in Ducati razvila nekaj, kar jima je pomagalo odvajati moč preko elektronike na zadnje kolo. Ko njihov dirkač ponovno poravna motocikel, elektronika to zazna in takoj ponudi maksimalno moč. Če že samo poslušaš njihove motocikle, slišiš, da odlično pospešuje. Yamaha mora poiskati podobno rešitev z elektroniko, saj potrebujemo več moči, brez da bi uniči zadnjo gumo," je še dodal Galbusera. 

Valentinu Rossiju se čas, da osvoji tako želeni deseti naslov prvaka, izteka. Mu bo Yamaha uspela pripraviti motocikel, da se v letu 2018 bori za naslov?
Valentinu Rossiju se čas, da osvoji tako želeni deseti naslov prvaka, izteka. Mu bo Yamaha uspela pripraviti motocikel, da se v letu 2018 bori za naslov? FOTO: AP

Je bil zato Zarco boljši na motociklu iz leta 2016?
Da je Yamahin motocikel iz leta 2016 res boljši od lanskega, je na večih dirkah dokazal novinec v elitnem razredu Johann Zarco. Francoz je večkrat, tako v kvalifikacijah kot med dirko, ugnal oba tovarniška dirkača in mnogi so se začeli spraševati, kako mu to uspeva, če pa vozi starejšo in na papirju slabšo različico motocikla. "Johann je nekoliko lažji in manjši od Valentina. Zaradi tega je obraba na obeh gumah manjša, saj ima nežnejši slog vožnje. Če bi Valentino uporabil enake nastavitve kot Johann, te ne bi delovale," je obrazložil Galbusera in tudi ostro kritiziral francoski Michelin, ki po njegovem mnenju ni pripravil dobrih pnevmatik. "Ne razumem, zakaj so pri Michelinu spremenili pnevmatike za sezono 2017. Da je predlanska guma boljša, se je dobro videlo v Mugellu, ko so dirkači lahko uporabljali tršo različico iz sezone 2016. S to gumo, je naš motocikel zmogel vse. Z novo gumo je moštvo zašlo, dirkača pa sta izgubila samozavest in temu primerni so bili tudi rezultati," še zaključi Galbusera. Kaj je Yamaha postorila čez zimo, bomo videli že zelo kmalu, saj se karavana razreda motoGP 28. januarja znova zbere na prvih zimskih testiranjih. Pred tem pa bo japonsko moštvo v Madridu (24. januar) predstavilo, kako bo njihov motocikel izgledal za prihajajočo sezono. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (105)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MyLord
07. 01. 2018 10.29
+9
JackSparrovvvvv kolk tablet Brihtola si pa ti pojedu? Dej rajši prešalti na Pametinum k je lažji za prenest k od Brihtola se ti meša
JackSparrovvvvv
07. 01. 2018 10.37
-12
JackSparrovvvvv
06. 01. 2018 19.38
-11
nightifly 05.01.2018 21:21:45 ...................... Res moram zdaj pobarati Jakeca Sparovca ,da se opravici makaronarjem ,ker so nastimal njegovemu Markecu tako elektroniko ,da Honda kar sama vijuga po pisti . Pa tudi,ce zdrsne ,se bolid kar sam postavi pokonci. Videli na lastne oci.....a ne ? No jakec......vesel ?////////////////////////////////////Muha, brez zamere, ampak če tako misliš, pol še ti v življenju nisi sedel niti na APN-ki, kaj šele na motociklu nad 125 ccm, Grobnik pa si samo na zemljevidu videl. Da starejši možakar lahko skup spaca takšne pobalinske bedarije in nesmisle, to je sramota za vse tvoje otroke, če jih sploh maš. Bognedaj, da bi to brali in vedeli, da se za Muha nikom skriva njihov oče.
jezdiimir
07. 01. 2018 12.07
+11
Nate Jaka je lahko ponosen samo Ahil, pa še on te vedno gleda samo v hrbet...hehehe
Achilleus
07. 01. 2018 13.30
-10
Jezdić...ti pa imaš čudne in neobičajne prakse za...pred sabo.
jezdiimir
08. 01. 2018 22.17
+4
Ahil sramota da si tak zahrbtnež...hehehe
MaunelNeuer
06. 01. 2018 19.31
-13
jezdiča bo razneslo od nevoščljivosti ane jezdo hehehehhe
JackSparrovvvvv
06. 01. 2018 08.21
-15
Tukaj so prisotni rumeno naravnani bralci, ki očitno ne znajo brat. Pa lepo vam je povedal Galbusera, da se je Yamaha sama ustrelila v koleno, ko je spremenila zmagoviti bolid, ker pač ni pasal Rossiju, čeprav je Vinales z njim serijsko zmagoval. Pa kaj ste nepismeni??? "" ""Na začetku sezone 2017 smo ugotovili, da motocikel ni stoodstotno pripravljen za Valentina. Isto časno pa je bil z istim motociklom Maverick zelo hiter. Na uvodnih dirkah smo bili dobri in se ves čas borili v ospredju, a vseeno to niso bile prave nastavite. Nato so inženirji spremenili šasijo in od takrat naprej, Valentino ni imel več pravih občtukov," je v bran rojaku stopil Galbusera, ki je tako ustrelil ostro puščico proti inženirjem, ki so na Japonskem sestavili motocikel.
Achilleus
06. 01. 2018 10.23
-19
Mislim, da je vsem kristalno jasno, zakaj so spreminjali zmagovit motocikel. Bil je pisan na kožo Vinalesu, s tem pa neposredni konkurent..nepremagljiv za Valentina. Igrice so se šli, ki me spominjajo na sezono 2011 pri Ducatiju.
Achilleus
06. 01. 2018 10.29
-18
To je resna stvar. Vinalesu so uničili sezono, mogoče tudi karieri, ki je veliko obetala. Če se bo nadaljeval razvoj v smeri Rossija, Vinalesu pa ta paket ne bo ok, se ne bo mogel dokazat...in ga bojo posledično pustili drugam. Manj se bo nanj računalo, ker Yamaha hote ali nehote prikriva njegov potencial stroki in javnosti.
JackSparrovvvvv
06. 01. 2018 11.23
-16
Saj pravim, dokler bo neumna raja kupovala žute čepice in bodo Jarvisi kasirali, tak dolgo bo sranje.
najvsivedo
06. 01. 2018 12.08
+19
KAKO MORE BITI ČLOVEK BOLAN DA SAM SEBI REPLICIRA
JackSparrovvvvv
06. 01. 2018 12.14
-19
Stari spletkar Rossi ima svojo mrežo razširjeno po celem motogp cirkusu, dosti ljudi na pomembnih položajih ima pod kontrolo. Tako gledano je mali španski smrkavc pravi heroj, da se mu je 2015 upal postaviti po robu. Star pregovor pravi, da se za vsako rit palica najde, tud za dohtarjevo se je. No, to ne mislim dobesedno, da bi s tem mislil Uccijevo "palico" hahah
Achilleus
06. 01. 2018 12.56
-15
JackSparrovvvvv
06. 01. 2018 13.10
-15
Osebek @najvsivedo, tisti, ki imamo malo več v glavi, napišemo komentar in želimo pozneje še kaj dodati, ne pa replicirati svojega komentarja. Vi rumeni tega ne razumete, saj povečini skup spacate le kratke tirade in nesramne žaljivke brez kakršnekoli podlage. A ne, jezdič?
gcek
06. 01. 2018 14.27
+14
JackSparrovvvvv in Achilleus če nebi vidva pisala po forumu mi Valetovi fani nič nebi vedeli blagor nam ,da sta tako razgledana in z nami delite vaše fantazije lp.
Achilleus
06. 01. 2018 18.01
-13
Fantazije? Oglej si lestvico zadnjih sezon! Si se mogoče prebudil iz spanja, trajajoč že od leta 2009? Svet je od takrat drugačen.
Roterdam
05. 01. 2018 22.36
+14
Samo zamislimo si lahko, kje bi prvenstvo končal Mark, če bi imel tako izrazito slab motor, kot sta ga imela Rossi in Maverik. Tam nekje 7-8 mesto, morda, morda..
Noki
06. 01. 2018 09.21
-12
Mi lahko razložiš, kako je potem Vinales zmagal prvi dve dirki, če so imeli izrazito slab motor? Odgovor pa imaš post višje od Jacka, da si ne boš preveč zamišljal.
Otancici
06. 01. 2018 12.17
-8
Rotterdam, ce bi Markec imel, ce bi, .... Markec se ne bi nikoli pustil tako nategnit od ekipe kot se je Vin. Vinjales me je totalno razocaral, saj je dovolil da so mu dobesedno unicili vrhunski motor. Ne vem ali je bilo to nalasc ali ne, sam te igrice mi niso vsec. Dokler bo stari prdec V karavani bo pac tako.
jezdiimir
06. 01. 2018 15.36
+10
Če bi imel Markec tako slab motor bi bil letos moštveni kolega od brata Aleksa, v motoGP nebi imel več kaj iskat...hehehe
MaunelNeuer
06. 01. 2018 19.30
-11
razneslo ga bo od nevoščljivosti....boljši dirkač je in konec..hehehehe
JackSparrovvvvv
06. 01. 2018 19.31
-11
Ajd jezdić, majke ti, dej še enkrat preberi, kaj si napisal. To pa je res največji nesmisel, ki ga lahko spaca samo 100% provokator.
Achilleus
06. 01. 2018 22.08
-9
......to je vse, kar zmore. Osebno mu še to ne bi pripisal. Jezdić pač...
jezdiimir
06. 01. 2018 22.51
+10
Noki
05. 01. 2018 21.50
-15
Samooklicani kvartet nedonošenčkov spet seje zdraho.
nightifly
05. 01. 2018 21.13
+16
number46 05.01.2018 15:55 Dober intervju z Galbusero , če koga zanima na gpone.# # # # # # # # #zal je kar dolg pogovor. Vec ali manj je nanizal probleme zadnjih dveh sezon in razlicno obnasanje sasij . V sezoni 2017 so uporabili celo 4 razl. okvirje, ampak to so bili samo oblizi ,da nekaj popravijo. Galbusera je povedal zanimivo o elektroniki in nakazal,da sta tako Duc kot Honda precej naprej v aplikaciji elektr. na bolidu. V obeh mostvih so namrec inzenirji ,ki so delali v M Marelli-u,to pa pomeni jasno delno prednost ..ta je bila opazna na Hondi kot smo ze veckrat komentirali med sezono. In ocitno tudi zelo dobra na Ducatiju,saj se, je videl velik preskok v sezonah 16/17.no,kakorkoli , naloga celega mostva Yamahe je, da pripravi dobre mopede. Letos smo videli pri obeh dirkacih samo prebliske ,nekaj odmevnih zmag ,potem pa toplo,hladno sezono ,polno nervoze in razocaranj, predvsem pa nekonstantnosti in neeficience. Treba delati.
nightifly
05. 01. 2018 21.21
+10
Res moram zdaj pobarati Jakeca Sparovca ,da se opravici makaronarjem ,ker so nastimal njegovemu Markecu tako elektroniko ,da Honda kar sama vijuga po pisti . Pa tudi,ce zdrsne ,se bolid kar sam postavi pokonci. Videli na lastne oci.....a ne ? No jakec......vesel ?
mega357949
06. 01. 2018 08.33
-4
nightifly, je pač tako, da samooklicani EPP-jevec ni v toliki meri sposoben motorja nastaviiti na nivo Marqueza in Lorenza!!! Se je toliko časa "šlepal na horgetu"????
nightifly
05. 01. 2018 19.44
+14
Achilleus 05.01.2018 19:35 Kdo hudiča pa je ta K. S., da lahko komentira vele mojstra Marqueza?????# # # # # # # # # # # # vasa ignoranza oz. nepoznavanje materije je v nebo vpijoce. Saj pravim , sem kar vwsel,da se mi i potrebno kaj prevec truditi. Nekateri naredijo cisto vse kar sami. Hvalevrwdno.
Achilleus
05. 01. 2018 19.58
-16
Letalec...lepa ženska v svoji družbi ne mara lepše ženske. Ker želi vso pozornost zase. Praw tako ti ne maraš boljše dirkače od Valentina. Ostale, ki so pod njim pa obožuješ.
Achilleus
05. 01. 2018 19.59
-17
Marquezu niso dorasli in samo vprašanje je, za koliko jih bo presegel!
nightifly
05. 01. 2018 20.54
+11
Ahil ,ne bi vas rad ucil kaj je treba vedeti o zenskah. Lahko pa vam zatrdim , da je vase mnenje oz. Ocena o lepih,lepsih zenskah vsaj zame zgresena . Zakaj ? Zato ,ker imam zelo pametno (no ja ,tudu lepo ) partnerico , ki res skrbi za to ,da cim manj uporablja licila , zato pa temvec pamet , sarm in zapeljivost, da me vedno in vwdno ocara . Tu lepota sama po sebi nima kaj veliko. Njene oci mi povedo cisto vse. Amen . Pustimo lepoto zensk tistim ,ki jih vsakodnevno boli glava .
Achilleus
06. 01. 2018 08.10
-8
Glede tičarjev presenetljivo veliko veš. Mi je jasno in ne čudi se. Vem, da nimaš prijateljic. In Letalec..glee tebe smo že razščistili, nimaš žene in ne partnerice. Ni treba biti psiholog, da to ugotoviš. Ravčka sta, ta forum vaju je napajal...danes manj, ker ni rezultata. Nikolo več..
nightifly
05. 01. 2018 19.36
+9
gcek 05.01.2018 15:50 JackSparrovvvvv če ni denarja lahko vaš MM vozi skuter po dvorišču zato ne nakladaj o Valentinu prinesel je toliko denarja v moto GP ,da vaš Markec lahko vozi še 30 let pa bo bleda senca Valentina vsem je jasno ,da je denar sveta vladar samo ti si premlad ,da bi to razumel (ne financera Vale moto GP ,da ne boš tega tako razumel ampak za sponzorje je pa daleč daleč nad MM in ostalimi kaj bi šele bilo če bi bil prvak kje bi bil Murkež ??)lp.# # # # # # # # # # #tako je ......
Achilleus
05. 01. 2018 19.44
-18
nightifly
05. 01. 2018 20.56
+13
Achilleus
06. 01. 2018 08.11
-8
PS2Xministri
05. 01. 2018 19.06
+17
Naslednji teden bo objavljeno kako so novinarji odkrili kje in kako Markec trenira zahtevno puzanje kjer se zna zgoditi da se bo vsporedno ob Moto GP odvijalo še točkovanje in umetniški vtis za novo popestritev v Moto GP kjer je M.M absolutni favorit.
onefivefive
05. 01. 2018 19.16
-19
Achilleus
05. 01. 2018 19.31
-16
Kljub puzanju, je še vedno prvi in vedno najhitrejši na kvalifikacijah in prostih treningih. To vas žre......
Achilleus
05. 01. 2018 19.31
-17
Kljub puzanju, je še vedno prvi in vedno najhitrejši na kvalifikacijah in prostih treningih. To vas žre......
Achilleus
05. 01. 2018 19.32
-18
.....upam, da je razgledno in jasno za vse!
jezdiimir
05. 01. 2018 20.39
+20
Ahil dej pomiri se, če ne te bo razneslo...hehehe
Achilleus
06. 01. 2018 08.12
-14
Navajen sem na presežke...Ti mogoče res ne...
MaunelNeuer
06. 01. 2018 14.30
-12
če bo kerga razneslo bo jezdo prvi hehehehe
Melaj
05. 01. 2018 18.59
-7
Tu so nekateri, ki bi nujno potrebovali izobraževanje, vsaj razlago, ki bi razjasnila sliko. Imam občutek, da eni ne vedo, čemu so namenjene dirke in kakšen namen imajo. Zakaj je na koncu pomemben rezultat in kakšno vlogo pri tem imajo navijači. Dejte spremljat dirke, tako, kot so. Sprejmite in dajte veljavo rezultatom, ki nam jih dajo. To je edino, kar drži in čemur gre verjet v največji meri. Vse ostalo je ugibanje, da ne rečem bolj grdo, natolcevanje.
iga_biba
05. 01. 2018 17.44
-21
prvega voznika je treba menjat, ne motor!
PS2Xministri
05. 01. 2018 18.14
+21
tako je tvoja naredila pa revček čakaš na vrsto.
onefivefive
05. 01. 2018 18.22
-16
kaj sele od ministra je dala cez...rezultat je viden
erlapsus
05. 01. 2018 16.34
+19
..Ducati ima problem,ker DOV upravičeno zahteva višjo "plačo"..ker je večino denarja pobral prvi dirkač v ekipi LOR..so ostali Ducatisti+ Ekipa Ducati SBK...ostali s precej manjšim zneskom..Ciabatti celo misli,da podaljšanje pogodbe z DOV ni verjeten...Potem se čudijo,če 11 let ne osvojijo naslova...Čudno ..avantura ROS+Ducati je bil totalen fiasko..čeprav je suma sumarum imel boljše rezultate kot LOR prvo leto...
number46
05. 01. 2018 15.55
+15
Dober intervju z Galbusero , če koga zanima na gpone.
JackSparrovvvvv
05. 01. 2018 15.36
-19
Zimski čas je pač namenjen pisanju raznoraznih analiz, zgodbic, napovedi, skratka mešanju lufta. Marka VR46 še vedno prinese lepe denarce akterjem motogp - ja, pa tudi vsi ostali insiderji, tudi bivši dirkači niso neumni, da bi pljuvali v lastno juho, zato obzirno omenjajo Valentina kot kandidata za naslov 2018, čeprav pri sebi dobro vedo, da je za ostarelega nastopača ta vlak že davno odpeljal. Kot pravim, vržemo navijačem drobtinice upanja in nam bodo lepo prinesli denarce. To je vsa čarovnija okrog vašega dohtarja hehehe
nightifly
05. 01. 2018 15.35
+20
arcquez 05.01.2018 13:59 markopuzič bo vašega dohtarja kmalu spet šolal..........nic se bati. Ce ste spregledal interview z MM si ga oglejte. Marko skace v zivo pove novinarju kdo je bil njegov vzornik in od koga se je najjvwc naucil . VvR je Markota velikokrat gostil na svojem rancu oz. na privatni pisti. Aja ,tega neradi slisite, vas razumem . Vam je nerodno .Tudi prav ,ce vcasih zardite , glede nato kar nekatero od vas napisete. Pa lep dan.
JackSparrovvvvv
05. 01. 2018 15.39
-17
Pozabil je omenit, kako nešportnega obnašanja je ta njegov vzornik. Brca njegove naslednike in se joče na tiskovnih.
gcek
05. 01. 2018 15.50
+17
JackSparrovvvvv če ni denarja lahko vaš MM vozi skuter po dvorišču zato ne nakladaj o Valentinu prinesel je toliko denarja v moto GP ,da vaš Markec lahko vozi še 30 let pa bo bleda senca Valentina vsem je jasno ,da je denar sveta vladar samo ti si premlad ,da bi to razumel (ne financera Vale moto GP ,da ne boš tega tako razumel ampak za sponzorje je pa daleč daleč nad MM in ostalimi kaj bi šele bilo če bi bil prvak kje bi bil Murkež ??)lp.
Noki
05. 01. 2018 16.11
-18
Saj tudi sponzorji ne bodo večno financirali sive eminence. Vsake pravljice je enkrat konec. Marc je prinesel novo dimenzijo v MotoGP. Dvignil ga je na višji nivo. Podira rekorde.Da o mejah fizike sploh ne govorimo. Če misliš da ni magnet za sponzorje, gledalce se zeeeeelo motiš. Si pač obstal v letu 2009.In misliš, da je še vedno tako. Pa ni.
onefivefive
05. 01. 2018 18.24
-13
prav denar bo sele ko ne bo vec govorecega klovna.Bo vec denarja v smislu da se bodo prodajale konkretne zadeve ne pa ancke za napihnit za 46milimetrase
nightifly
05. 01. 2018 15.29
+18
No ,pa se Jakeca kake-ca moram malo obrati. Tolko in cez makaronarje ,in glej ga zlomka ,prav makaronarji so mu spacali elektroniko , s pomocjo kateroe lahko pocenja elemente trapezistov. Kaj tega Jakec pa ne prizna ? Pa na pizzo tudi nikoli ni sel v zivljenju ? Aja ,on je bolj od pasulja. Zweitakter.
JackSparrovvvvv
05. 01. 2018 15.41
-18
To je to, pizzo znajo naredit, ostalo pa je bolj tak tak. Magnetti Marelli nimajo šans proti Bosch Elektronik.
jezdiimir
05. 01. 2018 16.31
+24
Pasulj ima Jaka samo za tavelke praznike, drgač pa žovco z uhlji in štekerji, sej vemo čigavimi, freza z dneva v dan...hehehe
PS2Xministri
05. 01. 2018 18.16
+18
Achilleus
05. 01. 2018 19.34
-18
Buhahaaaaaa....bravo Jack, dobro jih pereš!
jezdiimir
05. 01. 2018 20.40
+17
Ahil zdej se pa že na silo tolažiš...hehehe
Achilleus
06. 01. 2018 08.13
-12
nightifly
05. 01. 2018 15.24
+21
Se ena podrobnost ,ki jo upam ,oce MM jemlje zelo resno . Namrec besede a K. Schwantza. In ta clovek zelo dobro ve , kar govori. To je bila ena majhna puscica tudi boxu Honde . Prav sigurno ,da clovek kot je Kevin do sedaj ni razmetaval z besedami .
Achilleus
05. 01. 2018 19.35
-12
Kdo hudiča pa je ta K. S., da lahko komentira vele mojstra Marqueza?????
Achilleus
05. 01. 2018 19.37
-11
V krstni sezoni je dosegel več, kot K. S. vso kariero in še dans.
jezdiimir
05. 01. 2018 20.41
+12
Achilleus
06. 01. 2018 08.14
-9
nightifly
05. 01. 2018 14.49
+21
Da je temu tako ,je o vsem porocal ze sef enega dela boxa pri Yamahi - Forcada. Vse te probleme je zdaj zaokrozil Jarvis. No pe tudi brez uradne izjave vecina amaterskih 'poznavalcev' teh motociklov ,to je -nas ,smo lahko videli , da je bila Yamaha ,tudi lani,predvsem pa letos kapriciozna ,kot se je izrazil Forcada. Yamaha je prakticno zadnji dve leti sla pri razvoju ocitno v napacno smer , se posebno pri sasiji na katero je obeseno prakticnovse na motorju kar skrbi za najbolje performanse ,delovanje bolida. Zdaj konec slabe sezone 2017,yamahha ugotavlja ,da bo startala z razvojem okvirja izpred dveh let . A je to hec ? Tudi sami smo opazili ,da sta oba dirkaca blestela na posameznih pistah drugje pa sta se Yamahi obnasali kot trmasti muli. Ce Iwata misli resno , lahko ze letos pobere kaksno zmago ,glede na razvoj pa ne verjamem v naslov . Ampak ,ce bodo pri vrhu tudi prav . Tako je pac dirkanje. In prav zaradi konstantnosti je Honda zelo lepo ugotovila ,da je Yamaha v tezavah ,zato bodo MM placali v suhem zlatu ,da odnese sosedom v garazi se kaksno zmago. Je pa malce nenavadno ,da mora Forcada izreci besedo 1 - capricciosa, kar oznacuje obnasanje motorja v celi sezoni . In veliko ni zgresil. Vendar se to ne bi smelo dogajati v tako sofisticirani ekipi. Ze zaradi navijacev po svetu .
Achilleus
05. 01. 2018 19.40
-14
MaunelNeuer
05. 01. 2018 14.01
-17
če ga 8 let ni mogo osvojit, ko je mlajši bil, ga tui zaj ne bo
THEdocktor
05. 01. 2018 15.05
+17
nightifly
05. 01. 2018 15.07
+14
Verjamem ,da ste se obesil na ta naslovkot chimpna banano. Glejte, vsi dirkaci brez izjeme gradijo vsako dirko posebej . In samo dirke ,oz. zmage na posameznih dirkah so tiste prave nagrade za delo in trud. Naslovi so res pimembni ,vecinoma pa za konstruktorje. Kot sem ze napisal ,oz. Se bolje - kar velja v, sportu , dve zmagi lahko prineseta naslov , vcasih v presezku dveh dirkacev v sezoni ,niti 8 zmag ne prinese naslova . Torej je vse relativno. In ce pogledamo realno ima vsaka posamezna zmaga poseben pecat . Tiste najbolj dozivete in najbolj tesno dobljene so najslajse in najbolj cenjene. Sicer pa-kaj bi sploh pravil .Svet nas navijacev (cisto vseh nastopajocih),sam najbolje ve kdo je osvojil najvec src in je najbolj cenjen .
Noki
05. 01. 2018 16.02
-13
fly.....sej tudi vsak tvoj komentar pusti poseben bluzični pečat.
onefivefive
05. 01. 2018 18.27
-9
jaja,najvec src je osvojil pri toplovodarjih in starih vulvah...tisto kar srce rabi ima pa trenutki kralj mm
PS2Xministri
05. 01. 2018 18.35
+11
onefive...omenjaš toplovoderje....še nisem videl markove slike da je bila njegova ženska zraven..po vsaki dirki se z moškimi objema
onefivefive
05. 01. 2018 20.04
-11
potem pa si nabavi nova ocala trot veleumen
najvsivedo
05. 01. 2018 20.12
+12
PS-2X..kaj misliš da je toplovodarsko naravnan tako kot onefive.
jezdiimir
05. 01. 2018 20.51
+13
najvsivedo prav razmišljaš, motoGP jim je samo krinka za prekrivanje vulgarnih nagnenj, 2015 sta jim Horhe in Markec s svojo ljubeznijo dala krila, da si dovolijo tukaj puščat osladne zmazke...hehehe
Achilleus
06. 01. 2018 08.14
-10
Achilleus
06. 01. 2018 08.14
-11
MaunelNeuer
06. 01. 2018 14.31
-10
jezdo kaj pa ti veš kaj je blo v resnici 2015.......the doktor kak to misliš kaj flancam? a ni res kar sem napisal?