Kljub izjemni sezoni, bi lahko Dovi zapustil Ducati: 'Želimo obdržati oba dirkača, a denarja ni neskončno'

Razred motoGP je v sezoni 2017 dobil novega junaka. Andrea Dovizioso je v minuli sezoni dokazal, da je dirkač, ki se lahko bori za naslov svetovnega prvaka in za zmago na skoraj vsaki dirki. Seveda so z njegovimi dosežki zadovoljni tudi pri Ducatiju, a to ni nujno, da bo v moštvu ostal tudi po letu 2018.

Andrea Dovizioso

Andrea Dovizioso je v lanski sezoni slavil na šestih dirkah, V prihajajoči sezoni pa znova pričakuje, da se bo boril za naslov prvaka. (Foto: AP)

Ljubitelji motociklističnih dirk razreda motoGP so pred začetkom lanske sezone pričakovali, da bodo glavni kandidati za naslov prvaka Marc Marquez, Maverick Vinales in Valentino Rossi, a realnost je bila na koncu povsem drugačna. Marquez je na koncu res še četrtič v petih sezonah osvojil naslov med elito, a njegov glavni tekmec ni bil dirkač Movistar Yamahe, ampak Ducatijev Andrea Dovizioso. Italijan je bil v letu 2017 v življenjski formi in je osvojil kar šest velikih nagrad in temu uspehu dodal še drugo in tretje mesto. Vse do zadnje dirke je bil v igri za naslov prvaka, ki je na koncu romal v roke Katalonca na Repsol Hondi. Prav zaradi izjemnih predstav, si želijo pri Ducatiju na vsak način Dovija zadržati tudi po koncu sezone 2018, ko Italijanu pogodba tudi izteče. Ker po koncu letošnje sezone večini najboljših dirkačev poteče pogodba, bo morala biti ponudba zelo konkretna, saj bo najverjetneje veliko prostih sedežev pri veliki večini moštev.

Moštva bodo pred novo sezono testirala na treh dirkališčih. Najprej v Sepangu, kjer bodo začeli 28. januarja. Nato se bodo preselili na Tajsko, kjer bodo prvič preizkusili progo Chang, ki je novost na letošnjem koledarju. Za konec pa se bodo 1. marca ustavili še v Dohi, kjer bodo zadnja testiranja, preden na istem dirkališču začnejo s sezono 2018, ki se letos začne 18. marca.

"Seveda bi radi obdržali oba dirkača (Lorenza in Doviziosa, op. p.), a naš proračun ni neskončen in ne želimo ga porabiti zgolj na dirkačevih pogodbah, denar potrebujemo tudi za razvoj. Zavedamo se, da Dovizioso pričakuje ponudbo, ki odraža njegove nedavne uspehe. Ne zmagaš šest dirk v svetovnem prvenstvu po naključju. Zelo kmalu se bomo začeli pogovore z Andreo. Vemo, da pričakuje takšno pogodbo, ki jo imajo ostali dirkači, ki se borijo za naslov. Pogovarjali se bomo tako o denarju kot tudi o razvoju motocikla. Andrea ima prav, ko je dejal, da bodo zahtevna pogajanja. S pogovori bomo začeli že ta mesec, po testiranjih v Sepangu," je v pogovoru z italijanskimi mediji povedal športi direktor moštva Ducati Paolo Ciabatti. Kot rečeno, najboljša moštva se bodo v Sepangu zbrala 28. januarja, kjer bodo na sporedu prva zimska testiranja pred začetkom nove sezone. A tovarniška moštva bodo na isti stezi v Maleziji testirala že nekaj dni prej, a s testnimi dirkači. Tako bo pomemben del pri razvoju ducatijevega motocikla znova opravil nekdanji svetovni prvak Casey Stoner. Avstralec je prvi in hkrati edini, ki je osvojil naslov z moštvom iz Borgo Panigaleja, zato je seveda zelo pomemben njegov doprinos moštvu, ki v novi sezoni pričakuje, da se bo znova borilo za naslov najboljšega med motociklistično elito. 

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 23
Marcquez 08.01.2018 15:48:39
kakšen trn v peti je Marquez jezdiču hehehehe
jezdimir 08.01.2018 22:12:11
jezdič ti je nočna mora...hehehe
Marcquez 09.01.2018 16:37:41
nikoli hehehehehehe
jezdimir 09.01.2018 16:38:18
Vedno...hehehe
Več komentarjev