VIDEO: Marquez glavna zvezda na podelitvi nagrad FIM, veliko razlogov za veselje ima tudi Zarco

Novi, stari prvak razreda motoGP Marc Marquez je bil glavna zvezda podelitve nagrad FIM v Valencii. Poleg zlate kolajne in velikega pokala za prvaka sezone 2017 je pobral še nagrado za najboljšega v sobotnih kvalifikacijah ter prestižen avtomobil BMW M4 CS za najboljšega dirkača na treningih. Nase je opozoril tudi novinec razreda motoGP Johann Zarco.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

"Komplicirano leto, zato sem kar dvakrat pogledal ta pokal. Toda rad imam izzive, borili smo se do konca, bilo je veliko padcev, veliko rešitev iz težkih situacij, toda uspelo nam je. Zdaj nam preostane to, da uživamo v tem," je na podelitvi FIM nagrad povedal presrečni Marquez, ki je osvojil še četrti naslov svetovnega prvaka v razredu motoGP. 

A šlo je vse prej kot zlahka, saj je zabeležil kar 27 padcev v eni sami sezoni. "Na začetku sezone se nisem dobro počutil na motociklu, toda Honda je dobro delala, da sem dobil nazaj prave občutke in spet začel uživati na motorju. Bil sem osredotočen na prvenstvo, a ni bilo lahko. Padel sem 27-krat, ne vem, ali je to rekord, toda to pove veliko. Po poletnem premoru sem si dejal, da bom osvojil prvenstvo in od sebe dal 100 odstotkov," je izjemno zanimivo sezono opisal Marquez. 

Marc Marquez je poleg velikega pokala za naslov svetovnega prvaka s ploščico z njegovim imenom - kako ga je poljubil, si lahko ogledate v video zavihku -, je osvojil tudi nagrado za najboljšega v sobotnih kvalifikacij. Poleg tega je osvojil še BMW M-nagrado, kar mu je uspelo še peto leto zapored, in sicer po zaslugi tega, da je bil najboljši dirkač na treningih velikih nagrad v razredu motoGP.

Marc Marquez prvak

Marquez je tako kot lani dvignil pokal za najboljšega dirkača sezone razreda motoGP. (Foto: 24ur.com)

ronasto kolajno za tretje mesto v skupnem seštevku je prejel Maverick Vinales, srebrna medalja pa je pripadla Andreii Doviziosu, ki se je do samega zaključka sezone boril za naslov skupaj s prvakom Marcom Marquezom.

Poleg Marqueza je veliko razlogov za veselje na podelitvi v Valencii imel tudi Johann Zarco. Ta je bil proglašen za najboljšega novinca v razredu motoGP, poleg tega pa je bil imenovan tudi za najboljšega netovarniškega dirkača sezone 2017.

Nagrada za najboljšega konstruktorja je romala v roke Honde, nagrado je prevzel Tetsuhiro Kuwata, generalni direktor dirkaškega oddelka Honde.

 

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 75
MaunelNeuer 13.11.2017 15:53:23
MM93 najboljši pač
Več komentarjev