MotoGP

LCR dobiva novo podobo, a v sezoni 2016 z le enim dirkačem?

Brno, 17. 08. 2015 16.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ustanovitelj motociklističnega moštva LCR Honda Lucio Cecchinello zaključuje pogajanja z aktualnim generalnim pokroviteljem moštva in poudarja, da bo tudi v prihodnje prioriteta Cal Crutchlow. V sezono 2016 utegnejo kreniti z le enim dirkačem.

Motociklistična karavana serije motoGP se je neuspešno lotila testiranja gum. Razlog je močno deževje nad dirkališčem v Brnu. A vseeno je razkritih nekaj novosti. Ena je povsem nova 'preobleka' motocikla LCR Honde. Vodstvo ekipe z Luciem Cecchinellom na čelu je našlo naslednika dosedanjega generalnega pokrovitelja CWM-a, zato naj bi Cal Crutchlow v prihodnje dirkal z motorjem 'prepleskanim' v barve Castrola.

Cal Crutchlow
Cal Crutchlow FOTO: Reuters

"To je naša nova izdaja, a pripravljamo video reklamo za našega generalnega pokrovitelja, zato nismo pripravljali posebne izjave za javnost. Moramo biti korektni do dosedanjega generalnega pokrovitelja in zaenkrat smo pogodbeno še vezani nanj. Moramo se srečati z njihovimi predstavniki in šele potem bo jasno, kako bomo sodelovali v prihodnje," je v Brnu povedal šef ekipe, ki ne more z gotovostjo trditi, kako bo videti motocikel na preizkušnji v Silverstonu: "Praviloma bi morali dirkati v CWM-jevih barvah, a očitno se utegne zgoditi sprememba. Vse bo jasno do konca tedna oz. v začetku naslednjega tedna."

V paddocku so se že razširile govorice, da naj bi pri LCR-u razmišljali o tem, da prihodnjo sezono vnovič vse stavijo na enega dirkača, prioriteta pa bo podaljšanje sodelovanja z Crutchlowom. Šele potem bo jasno, ali si bodo lahko privoščili tudi drugega dirkača, torej Jacka Millerja. "S Calovim agentom smo že stopili v kontakt, podaljšanje sodelovanja z njim je prioriteta, šele nato bomo razmišljali o drugem dirkaču. Ta hip čakamo na odgovore nekaterih potencialnih sponzorjev," je še dodal Cecchinello. Miller je sicer vezan neposredno na Hondo, tako, da bodo v primeru zaključka sodelovanja z LCR, našli nove delodajalce zanj.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ceviplastika
17. 08. 2015 18.17
-5
Cal dela več škode kot koristi. Kolko motorjev je že ta uničil... Peska skoraj vsako dirko. Včeraj ni bilo nič drugače, pa še v ozadju se je vozil do padca.
Callux
17. 08. 2015 18.21
+7
To samo potrjuje, da vozi na limitu, drugače pač ne zna, a pred prestopom v MotoGP ni bil znan kot serijski padalec.. Čeprav ima letos s tem veliko težav, ker motor zahteva umirjenost in izjemno natančnost... Vendar bi že naslednje leto situacija morala biti precej boljša...
Callux
17. 08. 2015 17.13
+10
Ne samo da razmišljajo o tem, vendar se čedalje bolj nagibajo k tej odločitvi.. Poleg tega so pri HRC že izbrali ekipo, v kateri bi kariero nadaljeval Miller.. To je moštvo Aspar, pri katerem so včeraj potrdili, da bodo nadaljevali s Hondo in tako ovrgli govorice, da se selijo drugam.. Uradna potrditev nove Calove pogodbe pa se pričakuje čez 14 dni na domači dirki v Silverstonu..
španjolskasupast4r
17. 08. 2015 16.30
-10
miler namest redinga
hrc1
17. 08. 2015 16.45
-3