MotoGP

Lin Jarvis dvori Daniju Pedrosi: Z veseljem ga sprejmemo v našo družino

Madrid, 21. 06. 2018 12.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jan Krstovski
Komentarji
11

Čeprav nova satelitska ekipa yamahe še ni potrjena, je očitno le še vprašanje časa, kdaj bo lahko Lin Jarvis pod svoje okrilje vzel dva novinca. Obstaja veliko možnosti, da bi to vlogo odigral eden najizkušenejših v karavani motoGP, Španec Dani Pedrosa, ki po koncu sezone zapušča Repsol Hondo.

Lin Jarvis.
Lin Jarvis. FOTO: motoGP

Zadnja novinarska konferenca Danija Pedrose je v Montmeloju pred VN Katalonije požela veliko zanimanja, a Pedrosa na koncu ni razkril načrtov za prihodnost. Pojavljali so se celo namigi, da bi 32-letni Katalonec lahko sklenil z nastopi v najelitnejšem motociklističnem razredu, toda zaenkrat novic ni. Znano je le, da se Repsol Honda in Pedrosa končujeta sodelovanje, zdaj pa se pojavljajo namigi, da se prekaljenemu dirkaču obeta sedež v novi ekipi yamahe.

Prav ta sedež je bil bojda namenjen Jorgeju Lorenzu, preden se je član ekipe Ducati odmevno dogovoril za presenetljivo selitev k Repsol Hondi, kjer bo nadomestil ravno Pedroso. Satelitska ekipa yamahe sicer še ni potrjena, prvi mož modrih Lin Jarvis pa pričakuje, da bi se to lahko zgodilo v kratkem.

"Pedrosa na yamahi  to me je vedno zanimalo"
"Nič ni še potrjenega, toda pogajanja so odprta in optimističen sem glede tega, da bi imel v prihodnji sezoni yamahin satelit. Menim, da bi lahko kaj objavili v naslednjih tednih," pravi Jarvis, ki ne skriva naklonjenosti do Pedrose in njunega morebitnega sodelovanja. 

Katero od ekip, če sploh kakšno, bo izbral Pedrosa (na fotografiji drugi z leve)?
Katero od ekip, če sploh kakšno, bo izbral Pedrosa (na fotografiji drugi z leve)? FOTO: motoGP

"Če je Dani na voljo in se želi povzpeti na M1, potem ga bomo z veseljem sprejeli v našo družino. Osebno me je vedno zanimalo, kako bi bil videti na našem motociklu. V preteklosti smo govorili in v primeru, da si želi priti, ga pričakujemo z odprtimi rokami," dodaja Jarvis.

Rossi: Vedno se lahko kaj naučimo
Ravno tako naklonjen "okrepitvam" je tudi najizkušenejši v karavani Valentino Rossi, italijanska legenda motošporta, ki pravi, da bi se lahko na Pedroso "vedno zanesli", podobnega mnenja je Rossijev moštveni kolega pri Movistar Yamahi Maverick Vinales.

"Menim, da bi nam lahko pomagal. Gre za dirkača, ki je pokazal, da je zelo močen in vedno se lahko kaj naučimo od njega," meni Rossi. "Zame je eden od najmočnejših dirkačev v motoGP, pozitivno bi bilo, da bi še naprej dirkal," še pravi italijanski as, medtem ko Vinales pravi:

"Lepo bi bilo, da bi bil Dani v naši satelitski ekipi. Močen dirkač je z izkušnjami, eden najboljših vseh časov. Z njegovim prihodom bi lahko imeli več pomembnih informacij za izboljšanje našega motocikla."

Morda bo več razkrila že prihajajoča dirka v Assnu, s prenosi VN Nizozemske začnemo v petek, 29. junija, ko bodo ob 9. uri na VOYO na sporedu prvi prosti treningi. Bodite z nami.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Nizozemske
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mzvezda
23. 06. 2018 08.05
+0
Yamaha je povsem izgubljena pri razvoju motorja, samo zato hočejo Pedroso!
SENNA1
24. 06. 2018 09.33
-2
careizavogala
22. 06. 2018 09.34
+3
Večkrat sem prebral članek in iz napisanega imam občutek, da Pedrosi ponujajo Yamaho predvsem, da pridejo do informacij pri razvoju. Ne vem zakaj bi tekmovalcu z toliko poškodbami, v odhodu in brez naslova, tako na široko odprli vrata. Očitno je Lin Jarvis v izgubljenem položaju in glede na to, da si je Zarko želel Yamahe in je ni dobil, imam občutek, da ne potrebujejo dirkača v naletu za dirko ampak potrebujejo informacije za razvoj. Z Pedroso ne bodo osvojili lovorike...torej še vedno stavijo na Rossija in pa Vinjalesa. Ker pa se želijo približati razvoju honde, pa potrebujejo Pedroso. Torej bo Pedrosa deček garaže in ne steze. No sam sem pa mnenja, da do takšnega podpisa ne bo prišlo, če pa že bo mislim, da Pedrosa ne bo dajal informacij, saj ga je Honda predolgo živela....bomo pa videli.
LightningBolt
22. 06. 2018 15.08
+4
Če čebula ne bi imela čeja bi bila bula
Otancici
21. 06. 2018 19.26
-2
Vcasih bi dirkaci ponarejali dokumente, da bi lahko dirkali za Yamaho. Danes vsi bezijo od te velike “druzine”, kot jo imenuje Jarvis. Le zakaj......?
Deejjaann
21. 06. 2018 14.33
+17
Super bi bila kombinacija Pedrosa-yamaha.S tega vidika ker je Pedrosa 13let vozil hondo in razvijal cel čas motor medtem ko so se pri Hondi menjavali dirkači je on vedno pridno in uspešno skupaj z inženirji HRC-a razvijal motor(kateri je skoraj vedno v teh letih bil konkurenčen če ni bil motor s katerim se je dalo osvojiti prvenstvo je bil vsaj dober za posamezne zmage).Pri Yamahi bi ga bili zelo,zelo veseli inženirji da bi svoje znanje prinesel v garažo-in verjamem da bi bil Dani pomemben člen pri razvijanju zmagovalnega bolida,tako da sem sam osebno zelo naklonjen tej ideji da pride k yamahi.Upam da bi se tudi Dani na Yamahi kar hitro znašel in bi se spoprijateljil z motorjem,kajti če pogledamo yamahine vozne lastnosti in Danija kateri je peresno lahek in seveda ogromno izkušenj,mislim da on na Yamahi nebi imel problema z obrabo gume in bi na dirkah lahko imel mehkejšo zmes gume in s tem bi posledično imel boljše čase na krog(race-pace bi imel verjetno zelo dober) Tako da upam da Pedrosa res postane član yamahine družine,za prvenstvo bi bilo to super lorenzo-marqez na hondi,rossi-viniales in Dani na Yamahi,Dovi na ducatiju,pa pol so še tukaj moštvo KTM-a z Zarcojem in Olivero (ako da bo druga sezona težko pričakovana in seveda super zanimiva ravno zaradi vseh teh prestopov med najboljšimi moštvi,pa lep dan še naprej želim vsem skupaj
CevNorc
21. 06. 2018 14.21
+5
Jezdi se hvali, da ima neomejeno število prijateljev..... Jezdi, to je moje sporočilo in vprašanje tebi: Neomejeno število prijateljev, ima samo bogati bedak in pa človek, ki živi v namišljenem svetu. Kateri si ti?
Arkeen
22. 06. 2018 08.42
+8
Se strinjam s tvojim komentarejm o Pedrosi. Res misliš da mu bo šlo tako dobro? Mislim, jaz upam da bo. Človek bi si mislil da takšna menjava po toliko letih prav pride, nekakšna osvežitev.
Honday
23. 06. 2018 09.49
-3
CevNorc važno da sta tebi dovolj Korl in Ahil. Pa to ni namišljen svet, niti nisi bogati bedak, ampak je to tvoja kruta realnost...hehehe
Deejjaann
23. 06. 2018 15.35
+5
Arkeen,jaz osebno tudi upam da bo Pedrosi šlo dobro priYamahi (verjamem pa da Yamaha primarno Dani-ja želi v svoji ekipi najbolj zaradi informacij ki bi jih prinesel s sabo od Honde,) kajti te informacije in izkušnje danija od Honde bi Yamahi verjetno zelo prav prišle za razvoj njihovega novega motorja (to je moje mišljenje)lahko pa da se motim-bomo videli naslednjo sezono.Sicer bi pa jaz osebno res rad videl Pedroso na yamahinem motociklu,ker celo kariero v MotoGP-ju je Dani vozil Hondo in bilo bi res lepo videti kako bi se znašel na motorju yamaheM1 kateri je zelo vozen tako bi videli če bi Dani-ju res odgovarjala Yamaha in sicer ta njihova mirnost čez ovinke in corner-speed (mogoče bi mi to ustrezalo mogoče pa tudi ne bomo videli naslednjo sezono seveda če bo Pedrosa podpisal)sem pa v tujih madijih prebral da ima dani kar tri konkretne ponudbe od zelo dobrih SBK moštev,baje je Pedrosa najbližje moštvu Kawasakija katero je v zadnih treh letih osvojili kar dva naslova v prvenstvu SBK,tako da bomo videli kako se bo Pedrosa odločil,sam upam da ostane v prvenstvu MotoGP in seveda to pri novoustanovljenem moštvu Petronas-Yamaha,katero bo naslednica moštva MARC V.D.S. njegov sotekmovalec bi pa bil Franco Morbidelli. Pa lep dan želim vsem skupaj
CevNorc
25. 06. 2018 13.52
a to je tvoj odgovor jeznimič, kej bolj se ne morš spomnt? Sej vem resnica te preveč boli, da bi bil sposoben razuma.