MotoGP

Lorenzo: Bolj realen je nastop na dirki 24 ur Le Mansa, kot pa v svetovnem prvenstvu Formule 1

Majorka, 10. 01. 2017 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trikratni svetovni motociklistični prvak razreda motoGP Jorge Lorenzo ne skriva želje, da bi se nekoč rad preizkusil tudi na kakšni nemotociklistični dirki. Je velik ljubitelj dirk Formule 1 in se je med lansko sezono tudi preizkusil v dirkalniku moštva Mercedes. Majorčan je sedaj sicer razkril, da je bolj realen njegov nastop na legendarni dirki 24ur Le Mansa, kot pa na kakšni dirki v kraljici motošporta.

Jorge Lorenzo za dirkalnikom moštva Mercedes na preizkusu v Silverstonu.
Jorge Lorenzo za dirkalnikom moštva Mercedes na preizkusu v Silverstonu. FOTO: motoGP

Petkratni motociklistični svetovni prvak Jorge Lorenzo se je v lanskem letu preizkusil za volanom dirkalnika Formule 1. Po legendarnem dirkališču Silverstone v Veliki Britaniji je namreč vozil dirkalnik moštva Mercedes. Španec je šefe nemškega moštva zelo navdušil, saj je postavil nekaj izjemno hitrih krogov in se celo približal časom, ki sta jih postavila Nico Rosberg in Lewis Hamilton, ki sicer za moštvo iz Brackleyja tekmujeta v svetovnem prvenstvu kraljice motošporta. In prav zaradi omenjenega testa, ki ga je Majorčan opravil za volanom srebrne puščice, so se hitro pojavila namigovanja, da bi lahko v bližnji prihodnosti celo nastopil na kakšni dirki svetovnega prvenstva. Lorenzo je sicer trenutno povsem osredotočen na svetovno prvenstvo razreda motoGP, kjer si je prav za letošnjo sezono poiskal povsem nov izziv, potem ko se je po devetih sezonah odločil zapustiti moštvo Yamaha in se bo preizkusil na motociklu moštva Ducati. Lorenzo bo v prihajajočih dveh sezonah (za toliko časa je namreč podpisal pogodbo z rdečimi iz Bologne op. p.) poskušal postati šele drugi dirkač v zgodovini, ki bi mu uspelo z Ducatijevim motociklom postati svetovni prvak v elitnem razredu. To je pred njim uspelo zgolj Avstralcu Caseyju Stonerju. To je le eden iz med njegovih ciljev, je pa vseeno priznal, da ga v prihodnosti mika dirkanje na štirih kolesih, a ne v prvenstvu Formule 1, temveč na legendarni dirki 24ur Le Mansa.

"Dirkanje z avtomobili je nekaj, kar bom lahko počel bolj pogosto, potem ko se poslovim od dirkanja v razredu motoGP. Pred tremi leti sem se v Abu Dabiju preizkusil za volanom Ferrarija 458. To je najboljši dirkalni avto, v katerem sem sedel. Ampak nekega dne bi se rad preizkusil na dirki 24 ur Le Mansa. To je bolj realen scenarij, kot pa, da bi kakšno sezono odvozil v Formuli 1," je o svoji prihodnosti spregovoril novopečeni član moštva Ducati. Jorge sicer komaj čaka, da se bo znova usedel na svoj nov motocikel, katerega je nazadnje preizkusil na uradnih testiranjih po končani sezoni na dirkališču Ricardo Tormo v Valencii. Španec se bo na rdečo raketo znova usedel konec januarja, ko ga čakajo prva uradna testiranja v letu 2017. Omenjena testiranja bodo sicer na sporedu v Maleziji na dirkališču v Sepangu. Devetindvajsetletnik je sicer spregovoril tudi o svoji izkušnji, ko je sedel za volanom Mercedesovega bolida in priznal, da dirkalnika ni uspel testirati do limita. "Z Mercedesom nisem dosegel limita. Na voljo sem imel samo štiri ali pet ur. Ampak, ker sem dirkač razreda motoGP, sploh nisem bil počasen. Bil sem hiter in res mi je uspelo odpeljati nekaj hitrih krogov," je še dodal Lorenzo. Majorčan bo sicer sedaj vse svoje misli preusmeril v priprave na novo sezono, ki se bo začela 26. marca z dirko za VN Katarja pod žarometi dirkališča v Katarju. Pred tem pa ga seveda čaka še veliko testiranj z novim motociklom. Še prej pa bo 20. januarja v Bologni s svojim novim moštvenim kolegom Andreo Doviziosom predstavil rdečo raketo za prihajajočo sezono. Kako uspešna pa bo, pa bodo seveda pokazale dirke.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (35)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Callux
10. 01. 2017 19.19
+16
Glede na to, da že ima nekaj izkušenj z Endurance dirkami, bi bilo zanimivo videti kako bi mu šlo na Le Mans 24H..
Erik Volk
10. 01. 2017 18.18
-53
Vem, da so to poteze, ki nekomu prinašajo denar in tisku gradivo...more pa bit jasno in pravemu poznavalcu tudi je, da, če hoče nekdo karkoli doseč v F1...more kot prvo od malega trenirat v enosedežnih avtomobilih...enosedežnih z poudarkom!!! Nihče od motociklistov, ki to tudi jasno niso počeli, ne more brez te vzgoje biti uspešen...pa ne omenjajte zdej kakega Rossija in njegovo Fiesto...Ker je to druga stvar...Enosedežnik z toliko kW...tako majhno težo in vso moč prenaša na zadnji kolesi..ni nekaj, kar bi vsak lahko peljal hitro.
jezdiimir
11. 01. 2017 13.20
+54
Hahaha, ti pa si pravi poznavalec!? Ti gre v nos da sta Rossi in Horhe za dva razreda boljša in bolj vsestranska dirkača kot je tvoj Markec. Pri moštvih kot je Ferrari in Mercedes že vedo pri komu je potencial, sigurno ne bodo tebe za mnenje spraševali.
Erik Volk
11. 01. 2017 13.33
-50
Aja...zdej pa že na strune Lorenza igraš!!! Zanimivo...ponavadi ga pljuvaš...Otrok si...iz postelje si se prikazal ob 13tih...in zdej pametuješ!!! Smrkavec...mogoče bi pa postal VR46 in 99 manager...zastonj jasno..haha...Mogoče ti pustijo tudi Laudi in Totu prat avtomobila..
jezdiimir
11. 01. 2017 13.47
+52
Ne jokaj revček, a ti je duda v jašek padla, sam vprašam, glede na to da nimaš nobene olike. Za začetek si preberi bonton in opravi vedenjski tečaj, do takrat pa pssst!
Erik Volk
11. 01. 2017 13.54
-51
Očitno ti zmanjkuje tematike....se ne čudim, ker kar znaš tu nabijat je: "46 je najboljši...9 naslovov prvaka...10 bomo dobili"...itd...Se prepoznaš??? Nič ne bo iz tega in ne iz tebe!!!
jezdiimir
11. 01. 2017 14.03
+51
Hahaha, ti pa tvoja tematika,še vedno je 9 proti 5 za mene, hehehe... Pssssssst!
Erik Volk
11. 01. 2017 14.08
-52
...in že 7 let suše...vseh 9 pa doseženih proti dedkom...zdaj pa je slika bolj črna zate..hahah...še par pomladi in boš pisal 9 proti 12...haha...Mogoče pa že obupaš in začneš fuzbal gledat...hahaha...
Erik Volk
11. 01. 2017 14.10
-50
Po drugi strani pa imaš srečo...ker je Marc prisoten v prvenstvu.V nasprotnem primeru bi imel Lorenzo že 8 naslovov prvaka...To bi vas žrlo fanatike...in nima še 30...Glej ga zlomka...Lorenzo bi pral Valentina!!!
jezdiimir
11. 01. 2017 14.35
+51
Če,če,če,če......še vedno je 9 proti 5 kruta realnost, hehehe... Psssst!!!!
Erik Volk
11. 01. 2017 14.49
-39
Nič ni kruto...sej zmagujemo že vsa leta..haha...Kje si ti že 7 let? Pri meni je realnost zmaga...veliko upanja zaradi mladosti...Pri tebi pa gre vse v nasprotno smer...leta so konkretna, rezultatov ni, konkurenca je svetlobno letospredaj..haha...Se ti kaj toži po letih 2001 do 2006..? Vsak dan ni nedelja...
lioon
12. 01. 2017 09.36
-36
Achilleus se kr strinjam s tvojim prvotnim komentarjem. Minuse pa na žalost talajo razni arm chair racerji in emocionalno vpleteni fanboyi ;)
Erik Volk
12. 01. 2017 11.37
-36
Ja..glede minusov pa ne skrbet...večina je na naši strani! Te deli sam jezdić in njegovi prijatelji. Dobiš minuse takoj po komentiranju...toliko se še folka v vsem mesecu ne prijavi..haha...To so zgube...
jezdiimir
12. 01. 2017 14.19
+32
Hahaha, po tvoje ste štirje zaslepljenci večina, dej zbudi se in sooči z realnostjo!
Erik Volk
12. 01. 2017 14.45
-36
Maš prou jezdić...sem omenil, da ste v množini...Vendar zgleda, da si sam..haha...Če bi vsak od nas samo en-krat pljunil proti tebi..bi te zalil slap, pod katerim bi klonil!!! To je tvoja realnost...
jezdiimir
12. 01. 2017 14.51
+36
Brez da se hvališ je jasno da je pljuvanje tvoj nivo na katerega se ne mislim spuščat. Sem ti pa že priporočil da si prebereš osnovni bonton, da spoznaš kako nizko se spuščaš, morda se pa le zamisliš nad seboj!
Erik Volk
12. 01. 2017 15.20
-26
Jst zase vem kje sem...Me pa moti, da ti zase ne veš! Ni problem tvoje žaljenje...ne samo mene..tudi na nekatere druge mislim. Problem je, ko se delaš svetega, kot trenutno...Kaj vse si nam že napisal in za kaj vse označil...Zato raje utihni glede tega..in komentiraj v svojem stilu, ki ti je zelo pisan na kožo...Si kar si...več ne bo iz tebe!!!
jezdiimir
12. 01. 2017 18.24
+27
Če bi se res zavedal kako globoko si zabredel na osebnostni ravni, bi upošteval moje dobrohotne nasvete in delal na sebi. Mi je pa razumljivo da ti ni všeč moj način komuniciranja, sem le izobraženec ki da nekaj na osebnostno rast v nasprotju s teboj, ki se soočaš z osebnostno motnjo oziroma duševno boleznijo. Zato nikar ne čakaj, poišči si pomoč, upam da ni prepozno. Držim pesti zate, v vsakem primeru!
Erik Volk
12. 01. 2017 19.05
-15
Izobraženec...kaj se ti je skisalo??? Ponavljam...preberi si komentarje tudi izpred leta...kake besede uporabljaš...Če se imaš za izobraženca...pol je res skrajni čas ZATE, da si poiščeš pomoč. Izobraženci ne vstajajo ob 12 ali 13...počnejo neumnosti preko noči...in živijo na hrbtenici ostalih! Si res smešen...Loti se koristnega dela..boljše zate!!! Izobraženec..hahaha...česa?
jezdiimir
13. 01. 2017 09.22
+22
Če utegneš prebrati za seboj boš morda dojel da iz tebe vre negativna energija, navajaš izmišljene podatke, predvidevam da opisuješ sebe oziroma svojo zaostalost s katero tudi sam nisi zadovoljen. Če ti uspe pa le poišči kak moj komentar ki naj bi bil na tako nizki ravni kot so tvoji, ga bom z veseljem pokomentiral, ne pa da pišeš laži in izmišljotine. Obmolkni ali pa pridi z dejstvi na dan!
Erik Volk
13. 01. 2017 09.35
-16
Veliko tvojih komentarjev je...kjer si uporabil že v prvih stavkih žaljivke. Ne delaj se neumnega...ker. če ti jih tu navedem boš takoj stvar prijavil, da se briše. Če se res svojih besed in smetenja tu ne zavedaš...pol ne vem...Verjetno, da vse, kar so ti izbrisali ni bilo na nivoju..kaj misliš jezdić!!! So te blokirali kar tako??? In si pol tu smetil z novimi prijavami...si se pa res kasneje malo vzdžal, ker bi te sicer admin dokončno dotolkel..haha...
jezdiimir
13. 01. 2017 09.59
+17
Tebe ne rabi Admin dotolči, ti s svojimi komentarji kar sam poskrbiš da si dotolčen. Meni na kraj pameti ne pride da bi zahteval izbris tvojih pritlehnih komentarjev, naj vidijo ljudje kako plitek si. Tako da kar brez skrbi dokaži če imaš s čim tvoje laži in ali pa utihni!
Erik Volk
13. 01. 2017 10.23
-16
Zanimio..nič te ne moti...to je nekaj novega. Pa mi odgovori zakaj si v tem tednu puščal komentarje pod mojimi..in jih name naslavljal??? Ti, ki nikomur nič nočeš...pa mi ne puščaj kaka vprašanja...poglej si nazaj za ta teden..ni težko!!! In glede tvoje kulture..zakaj te admin cenzurira...če si tak angelček? Zakaj si jezdimir, jezdimirr, kaktusx??? Teh ni nikoli skupaj...jih pa izda "kulturno" komentiranje!!! Zamisli si nad sabo...konec tedna je...delo si najdi, ker vem, da ga ne manka!!! Glede prijav pa...ne laži...ker ne boš dosegu nič!
jezdiimir
13. 01. 2017 10.58
+17
Vidim da je jezdimir zate nočna mora, kar vidim kot pozitivno, morda se pa nekoč le zamisliš nad seboj in narediš korak v pravo smer. Natolcevanje z lažmi, sprenevedanje, obdolževanje po krivem in spreobračanje ostalih komentarjev te pelje v pogubo kar upam da si že dojel. Kot dobro delo pa smatram tudi ukvarjanje z izgubljenimi primeri kot si ti, tako da mi dela ne manjka. Ukvarjanje z dobrodelnostjo zame nikoli ni bilo vprašanje, kajti vse kar lahko doprinese k boljšim odnosom v družbi si štejem kot pozitivno dejanje.
Erik Volk
13. 01. 2017 11.27
-16
Dobrodelnost in vse kar naštevaš bi te v življenju izoblikovalo v človeka in predvsem osebnostno obogatilo. Pa ne moreš skrit svoje kulture in zato ti pravim na kratko..ne laži in sprenevedaj! Lepo, da priznavaš svoja dejanja...z molkom jih namreč res. Dobrodelneža admin ne bi brcal dol!!! Komentarji za nazaj...tvoji jasno, so te pa prijetno presenetili...zanimivo. Nisi pa moja mora...le malo neobičajno mi je, da nekdo po vsem kar je tu pustil in pustošil..lahko zase reče, da je..to kar sam praviš!!! Bi že človek pomislil, da se ti je kaj pripetilo, kar ti je spomin vzelo...pa ni...je tako jezdić? Le tvoje žlehtnoba in neurejeno podstrešje daje take rezultate.
jezdiimir
13. 01. 2017 12.06
+17
Urejanje podstrešja kar pri sebi obdrži, imaš dela čez glavo. Pustošenje po forumu je pa tudi vse kar premoreš, preberi si svoje komentarje, ti bo takoj jasno! Večkrat se vprašam kam Admin gleda ko dopušča da stresaš svojo žlehtnobo po forumu. Je pa res da je to tvoja izkaznica (kazen), na katero ne moreš bit ponosen!
Erik Volk
13. 01. 2017 12.51
-15
Spet prepisuješ moje tekste...saj pravim, da ti hitro zmanjka...verjetno vedno in povsod. Glede admina pa...nič bat, če tebe prenese..pol prenese vse. Te še enkrat opomnim...pozabljaš igrat svetnika in dobrodelneža! Smrkavec...v službi, kjer te morejo prenašat pa le nisi heroj...tam niti po telefonu ne tapkaš, kaj, da bi šele za računalnikom ždel..haha...Me pa veseli, da si po pijančevanju vseeno danes prej pokazal ušesa...da te mati vsaj enkrat v tednu vidi že takoj po zajtrku...lepo...
jezdiimir
13. 01. 2017 13.06
+14
A ti res ni nerodno pisat žaljive komentarje, ti je res vseeno, upam da ne, da se boš kmalu kesal in opravičil za tako pritlehno obnašanje. Težko verjamem da to počneš v treznem stanju, je nemogoče!
Erik Volk
13. 01. 2017 13.11
-14
Se kesat in opravičevat takemu kot si ti...si pa zasanjan in zaljubljen vase. Te spet svetniški sij obdaja. Najbolj pa te v nočnih urah...ko dobi gorivo za zagon..haha...
jezdiimir
13. 01. 2017 13.26
+15
Ne misli si da vsi okoli tebe pijejo samo ti ne, tipično za odvisneža kot si ti, slaba tolažba!
Erik Volk
13. 01. 2017 14.01
-15
Vidim, da si že globlje, kot sem mislil...dobro, da te ne poznam, ker bi se mi smilil!!! Se pa bojim, da ti bo pijača že nocoj najtoplejša družba...bi te le opozoril, da se spomniš na to...Ker je razvidno iz tvojega komentiranja, da si slepec za svoja dejanja in norosti...
jezdiimir
13. 01. 2017 14.32
+16
Važno da si se potolažil, pa pamet poišči, morda še ni prepozno!
Erik Volk
13. 01. 2017 16.04
-6
Tolažit se nimam za kaj...ti le delim nasvete...mi je pa vseeno, če jih ne upoštevaš...Živiš zase!
nebel
10. 01. 2017 17.35
+23
Še ene dirke ni zvozil na Ducatiju, pa se že pripravlja na izstop?
Jorge99Lorenzo
10. 01. 2017 17.15
-25
Sigurno bi tudi tam Rossija scat pelu ... kdor zna zna.