Lorenzo: Marquez bo lažje posegel po vrhunskem rezultatu …

Svetovni motociklistični prvak razreda motoGP Jorge Lorenzo je prepričan, da ima novinec med dirkaško elito Marc Marquez nekoliko več možnosti za kakšen vrhunski rezultat v letošnji sezoni, kot pa ga je sam imel ob debiju leta 2008.

Marc Marquez

Marc Marquez (Foto: Reuters)

Dvakratni svetovni motociklistični prvak razreda motoGP Jorge Lorenzo je prepričan, da bo španski novinec med elito Marc Marquez v letošnji sezoni okusil slast zmage. Dirkaču tovarniške Yamahe namreč pripisuje podobno sezono, kot jo je imel sam leta 2008, ko se je preselil v razred motoGP, oziroma verjame, da bo preživljal nekaj podobnega kot Dani Pedrosa leta 2006. "Prepričan sem, da bo vsaj tako konkurenčen tekmecem, kot sem bil sam leta 2008,'' je v pogovoru za Gazzetto dello Sport dejal aktualni svetovni prvak in nadaljeval: "Morda celo bolj, saj ima izvrsten motor, zato je po vrhunskem rezultatu lažje poseči. V kolikor ne bo delal napak, je lahko še veliko boljši.''

Marquez se bo na dirkaške steze vrnil februarja, ko bodo na sporedu zimska testiranja v Sepangu. Svetovni prvak razreda moto2 je s svojimi hitrimi krogi navduševal že novembra lani, ko je navkljub deževnim testiranjem v Valencii, blestel.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 19
ssesses 06.01.2013 18:08:18
Lorenzo ve, da bo Marquez napadalen in ga je že malček strah.
Več komentarjev