Lorenzo: Marquezu se je vse 'poklopilo'

Španec Marc Marquez je na VN Amerik postal najmlajši zmagovalec dirke v razredu motoGP. Rojaku je čestital tudi aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo, ki dodaja, da se je dirkaču Honde v Austinu vse 'poklopilo'.

Jorge Lorenzo

Jorge Lorenzo (Foto: Reuters)

Marc Marquez je že na svoji drugi dirki med motociklistično elito spisal zgodovino. V Austinu je najprej kot najmlajši osvojil najboljši startni položaj, nato pa je svojo prevlado na VN Amerik potrdil še z zmago na nedeljski dirki. Nad predstavo 20-letnega novinca v razredu motoGP je bil navdušen tudi Jorge Lorenzo. "Marc je bil najboljši in veseli me zanj, saj je postal najmlajši zmagovalec v zgodovini. Vse mu je šlo na roko: imel je dober motocikel, je dober dirkač in tudi steza mu zelo ustreza. Zaradi vsega omenjenega je bil zelo hiter in zaslužil si je to zmago," je po drugi letošnji dirki svetovnega prvenstva povedal Lorenzo.

Tudi aktualnemu svetovnemu prvaku je v debitantski sezoni leta 2008 uspelo nekaj podobnega kot Marquezu. Slavil je namreč že na tretji dirki med elito. "V prvi sezoni sem na prvih treh dirkah osvojil 'pole', nato pa zaradi težav z močjo v roki na dirkah nisem bil tako uspešen kot na kvalifikacijah. Na Portugalskem mi je končno uspelo. Tokrat je bil najhitrejši Marquez, kar je dobro zanj. Pokazal je, da je zelo hiter in ima še veliko prostora za napredek na najvišjem nivoju," je zaključil Lorenzo, ki si trenutno vodstvo v skupnem seštevku deli prav z Marquezom.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 11
rko 25.04.2013 12:12:50
Lorenzo, gotoF si ;)
Več komentarjev