MotoGP

FOTO in VIDEO: Lorenzo na dirki polni padcev deklasiral konkurenco in prevzel vodstvo v SP, Rossi 2., Marquez kljub padcu do nekaj točk

Le Mans, 08. 05. 2016 14.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

Dirkači in moštva so bili zbrani v Le Mansu, kjer so se na peti dirki sezone pomerili za zmago na VN Francije. Dirko je z vodstvom od starta do cilja zanesljivo dobil Jorge Lorenzo, ki je tako uspešno ubranil lansko zmago. Dirko polno padcev je na drugem mestu končal Valentino Rossi, tretji pa je bil Maverick Vinales.

Več videovsebin
  • Spoznajte Brada Binderja
    03:18
    Spoznajte Brada Binderja
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Francije
    08:29
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Francije
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Francije
    07:26
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Francije
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Francije
    12:03
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Francije

Osemindvajset krogov dolgo dirko je najbolje s prvega startnega položaja začel Jorge Lorenzo, ki je uspešno zadržal svoje vodstvo skozi ozke dele dirkališča v Le Mansu. Odlično je dirko začel tudi Andrea Dovizioso, ki se je takoj prebil na drugo mesto. Nekoliko je zaspal na startu Marc Marquez, ki je imel veliko dela z izjemno hitrim ta konec tedna Polom Espargarojem. Tudi devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi je imel v uvodnem krogu veliko dela, saj sta ga vseskozi napadala Aleix Espargaro in Bradley Smith. V četrtem krogu je Rossiju uspelo prehiteti še Pola in tako se je prebil na peto mesto, slabo sekundo za Marquezom. V ospredju je še vedno vodil Lorenzo, ki je imel slabe pol sekunde prednosti pred obema Ducatijema. Triindvajset krogov do konca pa je Andrea Iannone prehitel svojega moštvenega kolega, se prebil na drugo mesto in se tako podal v boj za vodilnim Lorenzom. Toda Manijak ni dolgo ostal na drugem mestu, saj je storil napako v enem od zavojev in odstopil. Tako je drugo mesto znova prevzel Dovizioso, Marquez se je povzpel na tretjega, Rossi pa na četrtega.

Jorge Lorenzo je zanesljivo ubranil lansko zmago v Le Mansu.
Jorge Lorenzo je zanesljivo ubranil lansko zmago v Le Mansu. FOTO: motoGP
Kmalu za tem sta iz dirke 'odletela' tudi Cal Crutchlow in Tito Rabat. Kmalu za njima je padel še Kolumbijec Yonny Hernandez. V ospredju pa se je še vedno na prvem mestu suvereno vozil aktualni svetovni prvak Lorenzo, ki je imel devetnajst krogov do konca že skoraj tri sekunde prednosti. Za vodilnim Špancem se je razvil hud boj za tretje mesto. Zelo hiter je bil na stezi dirkaški doktor Rossi, ki je 16. krogov pred koncem švignil mimo Marqueza in takoj začel napad na Doviziosa. In že v naslednjem krogu je Rossi prehitel še Doviziosa in se povzpel na drugo mesto in se tako podal v lov za Lorenzom. Trinajst krogov pred koncev sta v istem zavoju napako storila Dovizioso in Marquez, ki sta z identičnim zdrsom končala v pesku. Rossi se je tako odpeljal sam naprej na drugem mestu, tretje mesto pa je prevzel dirkač Suzukija Maverick Vinales. Marquez se po padcu sicer ni predal in je nadaljeval dirko z močno poškodovanim motociklom in se vozil na zadnjem, petnajstem mestu.

V ospredju je še vedno svojo dirko vozil Lorenzo, ki je imel pred svojim moštvenim kolegom devet krogov pred koncem že več kot sedem sekund prednosti. Rossi se je več kot očitno zadovoljil z drugim mestom po zelo slabih kvalifikacijah. Devet krogov pred koncem je svojo dirko končal tudi Bradley Smith, ki je, kot veliko število dirkačev, doživel padec. Aktualni svetovni prvak se je tako zanesljivo pripeljal do druge zaporedne zmage v Le Mansu, do druge zmage v letošnji sezoni, za nameček pa je Lorenzo še prevzel vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva. S to zmago je sedaj pri 90 točkah. Drugo mesto je kljub slabim kvalifikacijam osvojil Rossi in tako poskrbel za popoln moštveni uspeh moštva Yamaha. Na tretje mesto se je pripeljal Vinales, ki je moštvu Suzuki priboril prve stopničke po letu 2008 in dirki v Brnu, takrat jih je privozil Loris Capirossi. Četri je bil Dani Pedrosa, njegov moštveni kolega Marquez je na koncu osvojil 13. mesto. S tremi točkami je zdaj pri 85 v letošnji sezoni in je tako na drugem mestu v točkovanju svetovnega prvenstva, tretji ostaja Rossi, ki je z današnjim drugim mestom zbral 78 točk.

Alex Rins je po dirki v Austinu slavil še v Le Mansu.
Alex Rins je po dirki v Austinu slavil še v Le Mansu. FOTO: motoGP
Rins do druge zmage v sezoni in vodstva v točkovanju SP
Dirko razreda moto2 je z najboljšega startnega položaja najbolje začel Thomas Luthi, ki je suvereno zadržal vodstvo. Za njim sta se razvrstila Alex Rins in Simone Corsi, ki sta prav tako dirko začela s prve startne vrste. Dirko je slabo začel domači favorit in aktualni svetovni prvak Johann Zarco, ki je s četrtega padel kar na enajsto mesto. Dirke ni začel najbolje niti vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva v srednjem tekmovalnem razredu Sam Lowes, ki je padel na deseto mesto. Napako v uvodnem krogu je storil tudi Jonas Folger, ki je svojo dirko za VN Francije končal v pesku. Ne najboljši konec tedna za Nemca, ki je prav v Le Mansu naznanil, da se v prihodnji sezoni seli stopničko višje, v razred motoGP, in sicer k moštvu Tech 3. Dvajset krogov pred koncem je občutno hitrejši Rins prehitel Luthija in prevzel vodstvo, tudi Lowes se je prebujal in je bil že na sedmem mestu, dobre tri sekunde za vodilno skupino. Krog pozneje sta Luthija prehitela še Corsi, ki se je povzpel na drugo mesto, in Lorenzo Baldassarri, ki je zavzel tretje mesto. V nadaljevanju se je dirka nekoliko umirila, Rins se je vozil na prvem mestu, a si nikakor ni privozil konkretnejše prednosti, saj je bil Corsi vseskozi slabe pol sekunde zadaj. Devet krogov pred koncem je na razočaranje domačih navijačev padel svetovni prvak Zarco, ki je že tako ali tako imel ponesrečeno dirko. Po padcu je z osmega padel na 24. mesto. Štiri kroge do konca se je od borbe za stopničke poslovil še Baldassarri, ki je prav tako padel. Rins je do konca dirke suvereno pripeljal do cilja in tako drugič zmagal v letošnji sezoni. Z zmago je tudi prevzel vodstvo v točkovanju za naslov svetovnega prvaka, zbral je 87 točk. Drugo mesto je na koncu pripadlo Corsiju, tretje pa Luthiju. Sam Lowes je dirko končal na šestem in je tako z novimi desetimi točkami padel na drugo mesto v točkovanju za naslov svetovnega prvaka, zbral je 82 točk.

Brad Binder je dosegel drugo zmago v letošnji sezoni razreda moto3.
Brad Binder je dosegel drugo zmago v letošnji sezoni razreda moto3. FOTO: AP

Binder zmago v Jerezu nadgradil še z zmago v Le Mansu
Dirko razreda moto3 je odlično z najboljšega startnega položaja začel Niccolo Antonelli, saj mu je uspelo skozi prve zavoje zadržati vodilno pozicijo. Toda vodstvo vseeno ni trajalo dolgo, saj je Italijana kmalu prehitel vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva v razredu moto3 Brad Binder. V boj za prvo pozicijo sta se vmešala tudi Romano Fenati in Aron Canet. Petnajst krogov pred koncem je prav Fenati prevzel vodstvo, medtem ko je Antonelli padel na šesto mesto. Toda dirkači so se vozili v izjemno strnjeni skupini in med njimi so bile zelo majhne razlike v časih po posameznih krogih. Enajst krogov do konca je še vedno vodil Fenati, na drugo mesto pa se je prebil mladi Španec Canet, ki je v letošnji sezoni novinec v svetovnem motociklističnem prvenstvu in vozi šele peto dirko v svoji karieri na najvišji ravni. Sedem krogov pred koncem se je v boj za najvišjo stopniško vmešal še Jorge Navarro, ki je izkoristil prehitevanje med Canetom in Binderjem in zavzel drugo mesto. Dva kroga pred koncem se je boj za zmago povsem razplamtel. Binder je namreč švignil v vodstvo in je zadnji krog začel pred Fenatijem in Navarrom, Canet je padel na četrto mesto. Južnoafričan Binder je do cilja suvereno zadržal prednost in prišel do druge zaporedne zmage v razredu moto3, seveda je bila to tudi druga zmaga v karieri. Prvo je dosegel na prejšnji dirki v Jerezu. Z zmago je Binder le še povečal prednost v točkovanju svetovnega prvenstva, saj je zbral že 102 točki. Na drugem mestu je dirko končal Romano Fenati, ki s 67 točkami ostaja tretji v skupnem seštevku. Na tretjem mestu je dirko končal Jorge Navarro, ki ostaja drugi v točkovanju svetovnega prvenstva, je pri 78 točkah. Kot edini domačin je pri točkah dirko končal Fabio Quartararo, ki je na koncu osvojil šesto mesto.

Izidi dirk za VN Francije:
motoGP:
1. Jorge LORENZO (ŠPA/Movistar Yamaha MotoGP) 43:51.290
2. Valentino ROSSI (ITA/Movistar Yamaha) +10.654
3. Maverick VIÑALES (ŠPA/Team SUZUKI ECSTAR) +14.177
4. Dani PEDROSA    (ŠPA/Repsol Honda Team) +18.719
5. Pol ESPARGARO (ŠPA/Monster Yamaha Tech 3) +24.931
6. Aleix ESPARGARO (ŠPA/Team SUZUKI ECSTAR) +32.921
7. Danilo PETRUCCI (ITA/OCTO Pramac Yakhnich) +38.251
8. Hector BARBERA (ŠPA/Avintia Racing) +38.504
9. Alvaro BAUTISTA (ŠPA/Aprilia Racing Team) +48.536
10. Stefan BRADL (NEM/Aprilia Racing Team) +54.502
11. Eugene LAVERTY (IRS/Aspar Team) +1'02.677
12. Loris BAZ (FRA/Avintia Racing) +1'07.658
13. Marc MARQUEZ (ŠPA/Repsol Honda Team) +1 KROG

moto2:
1. Alex RINS (ŠPA/Paginas Amarillas HP 40) 42:27.312
2. Simone CORSI (ITA/Speed Up Racing) +1.802
3. Thomas LUTHI (ŠVI/Garage Plus Interwetten) +4.608
4. Franco MORBIDELLI (ITA/Estrella Galicia 0,0 Marc VDS) +9.148
5. Takaaki NAKAGAMI (JAP/IDEMITSU Honda Team Asia) +9.828
6. Sam LOWES (VB/Federal Oil Gresini Moto2) +10.626
7. Axel PONS (ŠPA/AGR Team) +25.477
8. Hafizh SYAHRIN (MAL/Petronas Raceline Malaysia) +25.961
9. Miguel OLIVEIRA (POR/Leopard Racing) +29.481
10. Luis SALOM (ŠPA/SAG Team) +29.368

moto3:
1. Brad BINDER (JAR/Red Bull KTM Ajo) 41:31.041
2. Romano FENATI (ITA/SKY Racing Team VR46) +0.099
3. Jorge NAVARRO (ŠPA/Estrella Galicia 0,0) +0.387
4. Aron CANET (ŠPA/Estrella Galicia 0,0) +1.354
5. Nicolo BULEGA (ITA/SKY Racing Team VR46) +7.147
6. Fabio QUARTARARO (FRA/Leopard Racing    KTM) +7.616
7. Andrea MIGNO (ITA/SKY Racing Team VR46) +8.016
8. Niccolò ANTONELLI (ITA/Ongetta-Rivacold) +8.457
9. Jakub KORNFEIL (ČEŠ/Drive M7 SIC Racing Team) +9.850
10. Andrea LOCATELLI (ITA/Leopard Racing) +9.926

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (322)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Principat
09. 05. 2016 09.38
+4
ko vse segmente sešteješ je Vale napram celi eliti še enkrat večji doktor ,, otroci čipsa in coca cole s pampersom , vam še veliko treba ,, glava more zelo zgodaj glede tega dozoreti , da lahko voziš motor in da ostaneš med nami
jozez200
08. 05. 2016 22.29
-15
Sam rossi pa letos pride nastopnicke samo ce use pred njemu popodajo
Baletka
08. 05. 2016 22.41
+20
ubistvu je prehitu in MM in doviz.. padla sta že v času, ko je pridobival prednost pred obema.. tako da nevem kje si ti gledal to dirko..
LaFerrari
09. 05. 2016 08.39
-5
palcek1
08. 05. 2016 21.46
+1
Kimica.. a ti voziš kak motor?
kimica86 .
08. 05. 2016 22.19
+0
Mitutoyo
09. 05. 2016 13.01
+1
zato ker si pametna kot ,da ga ..... razumeš ?
Profesormarck
09. 05. 2016 19.51
-1
HAILWOODmike
09. 05. 2016 21.01
+1
Profesormarck
10. 05. 2016 18.46
kawasakiiii vozim miki..kawaaaaasaki.he,he,,kaj pa ti tomos,pa kimico odzadi? he,he
kimica86 .
10. 05. 2016 19.29
+1
Hahahaha.. Ne vozim jaz, vozi moj dragi.. Jaz mislim, da bi zelo težko s svojimi 50kg obvladovala tako mašino (nisem Pedrosa :) ).. Dragi pa vozi Yamaho R1 in sem do pred par leti bila njegova redna sopotnica na motorju in na vseh dirkah na katerih je sodeloval.. Je pa mehanik, in v 15 letih odkar se poznava, bi še sama lahko sestavila motor, koliko časa sem preživela z njim v delavnici.. Tako, da ti s tvojim Kawasakijem se lahko skriješ v mišjo rupo.. Jaz mislim, da nekateri tu, ki pišete sočne komentarje, se niste nikoli usedli na tapravi motor (pustimo 25-ke in skuterje 50km/h)..
palcek1
10. 05. 2016 19.46
+1
Callux
08. 05. 2016 20.23
+12
Kot kaže je nova mehka zadnja guma res precej boljša kot tista iz Jereza.. Letos je bila dirka v Le Mansu le 7 sekund počasnejša od lanske
silly
08. 05. 2016 19.25
+2
najbolj dosadan dirkač vseh časov
i141
08. 05. 2016 19.19
-12
Lorenzo je spet pokazu špagetarju kdo je glavni. hahaha
Miha1001
08. 05. 2016 19.56
+12
Še miljonkrat lahko zmaga pa ne bo nič vreden s tem svojim karakterjem...
nastjamarko
08. 05. 2016 18.50
+15
Komarju se bo se kolcalo po yamahi. Ko stopi na ducatija je zakljucil kariero.
JAMES23
08. 05. 2016 19.25
-6
vrjetno si se zmotu..naj te popravim..yamahi se bo kolcalo po lorenzu..ko ne bodo vidl par let naslova...saj klovnček ni sposoben yamahi prpelat naslova..žal resnica boli..a tako je ....GO MAESTRO!!!!upam da osvoji naslov predn gre k rdečemu..pol se jim bo šele kolcalo in rigalo.
Profesormarck
08. 05. 2016 18.29
+2
Ej ga,nič ne de,sedaj so prvi trije vsi zabeležili že po en padec.razlike so majhne,sezona pa še dooolga.Vamos Marc-profesor motorja.he,he
Omen3
08. 05. 2016 18.08
+10
Lorenzo je oddelal popoln vikend in zasluženo zmagal. Že po uradnih kvalifikacijah je bilo jasno, da mu bo težko kdo sledil na dirki. Rossi je spet nekaj dodal na dirki, glede na rezultat s kvalifikacij. Tudi če Iannone ne bi padel, bi Rossi lahko bil na stopničkah. Smola za Iannonea, do padca se je zdel hiter in bi verjetno edini lahko konkuriral Lorenzu. Nepazljiva sta bila tudi Marquez in Dovizioso in gledalci so (smo) bili prikrajšani za boj za stopničke. Maverick je sicer dobro vozil na dirki, a se mora Suzuki zahvaliti stopničkam samo odstopom nekaterih najboljših dirkačev. Nekako Suzukiju še vedno nekaj malega manjka da bo bolj konkurenčen. Tudi Pedrosi ni šlo najbolje cel vikend in s padci dirkačev pred njim je bilo četrto mesto največ kar je sploh lahko iztržil. Pa še to: a se še komu zdita Ducati in Yamaha neverjetno grda s temi gromozanskimi spojlerji?!?
kimica86 .
08. 05. 2016 18.20
+1
silly
08. 05. 2016 19.26
+2
Profesormarck
08. 05. 2016 18.07
-12
ej ga,saj sem govoril,samooklican lahk zmaga samo takrat,če vsi ostali popadajo,skoraj bi bilo res tako,še lorenzu bi moral olje pod gume vlit.
Z.I.Z.U.
08. 05. 2016 18.13
+14
Profesormarck
08. 05. 2016 18.14
-12
rr3
08. 05. 2016 18.14
+8
Mal preveč GTA špilate in podobne fore...
kimica86 .
08. 05. 2016 18.21
+9
profesormarck: ti zgleda sploh dirke nisi gledal..
Profesormarck
08. 05. 2016 18.29
-8
kimica86 .
08. 05. 2016 19.11
+8
No, fajn.. Si imel vsaj kaj za videt :) Če bi gledal dirko, bi videl, da si je Rossi pridirkal 2. mesto še predno sta Marc in Dovi padla..
Profesormarck
08. 05. 2016 20.50
-4
No pol si morala tud videt,da bi ga Marc nazaj prehitel,saj je bil hitrejši in se je že bližal samooklicanemu..ne bi bilo prvič..he,he
kimica86 .
08. 05. 2016 20.59
+6
Hahahaha.. A ti to resno?? Jaz sem videla, da se je Rossi vedno bolj oddaljeval njim dvem.. Kolikor vem je tudi Marquez bil za Doviziosom..
Profesormarck
08. 05. 2016 21.01
-3
sam si ne upa več brcat,kazen je bila prekruta,čeprav premila.he,he
Profesormarck
08. 05. 2016 21.05
-3
sam da še ne bo začel z berglami tolčt okrog sebe...
kimica86 .
08. 05. 2016 21.27
+4
No ja, eni potrebujejo očala in to z zelooo veliko dioptrijo :)
Profesormarck
08. 05. 2016 21.31
-7
raje za kuhinjsko delo poprimi,ne tu cele dneve la,la...tvoj loli pa kuha in pere,pa prah namesto tebe briše.Le kak ven vidi,ta copatar,ki tebe prenaša,je slep in slabo sliši? he,he
kimica86 .
08. 05. 2016 21.40
+4
Niti malo boleča :) Ne meči drugih v isti koš s sabo profesormarck.. Če je pri vas taka situacija, še ne pomeni, da je tudi pri drugih tako :) Svoj kompleks manjvrednosti prosim dopolnjuj kako drugače..
Profesormarck
08. 05. 2016 21.46
-6
enim pač ne kapne,pa če jim narišeš....
kimica86 .
08. 05. 2016 22.19
+4
Profesormarck
10. 05. 2016 18.48
-1
Booooooooooring
08. 05. 2016 17.47
+5
vdam se! dukati sicer ni moja najljubša firma a ko ju že nabijam na stopničke obema spodleti! ma kaj je zdaj to?! callux malo razlage prosim.sicer pa bravo yamaha!
Callux
08. 05. 2016 18.02
+12
Kombinacija športne smole in še ne popolnoma dodelanega dirkaškega paketa, vsaj tako si jaz to razlagam... Navsezadnje so letos določene stvari spremenili in imajo še nekaj težav kako vse povezati v celoto, ki bi delovala povsod... Drugače ti tega ne znam razložiti, tudi sam ne vem kaj bi še lahko bilo...
Neo Matrix
08. 05. 2016 17.42
+20
Tle gor je tolk ekspertov,da je že kr mal čudno da slovenci nimamo moštva v moto GP LOL :D :D
Profesormarck
08. 05. 2016 18.13
-8
še dobro,da si se ti laik prijavil za komentar...
simibo16
08. 05. 2016 17.39
+2
Sem navijač Rossija, ampak vseeno bravo Lorenzo za zasluženo zmago. Se mi pa zdi, da bo Lorenzo z takšnimi dirkami odbil nekaj gledalcev, ker ni prehitevanj za prvo mesto.
Prototip
08. 05. 2016 18.07
+6
ne vem če se bo lorenzo drugo leto z dukatijem in njegovimi hibami, tako suvereno vozačkal na prvem mestu,ob dejstvu,da ga moti vsaka mušica,,,,
rr3
08. 05. 2016 18.12
-3
Mah mušice niso panika, bolj bi bil problem če bi ga motil vsak drug dirkač kot njegovega "kamerada"
Kosmatinc
08. 05. 2016 18.26
+4
A ko zadnjič Rosi zmagal ,pa bilo zanimivo ko ni bilo prehitevanj???
rr3
08. 05. 2016 18.49
-1
Pri Rossiju je to 1x na 20 let. Lorenzo pa to prevečkrat prakticira.
kimica86 .
08. 05. 2016 17.33
+16
Na, evo.. Spet kreganje.. Jaz mislim, da bi bilo pravično z obeh strani pokomentirat več kot odlično dirko.. Zakaj že in komu?? Lorenzu kot zmagovalcu, ki se je enostavno odpeljal naprej in ni imel težav za zmagat, Rossiju za osvojeno 2. mesto (kljub slabemu štartu iz 7. mesta) ter seveda Vinalesu za odlično 3. mesto.. Škoda za Dovija in Marqueza, oba storila napako (kot da sta se zmenila).. Če bi bila b.i.t.c.h. bi se sedaj Marquezu smejala in komentirala kako nima pojma in da je l.u.z.e.r. in ne vem kaj še vse.. Pa ne bom, ker ne mislim tako.. Prav tako se je to zgodilo že Rossiju v Ameriki in se lahko zgodi komurkoli.. Storiš napako in si na tleh.. Dirka je bila preveč kruta za moje srce, saj sta Espargaroja bila preveč nevarna in prijela tako Marca, Rossija pa še koga zraven.. Je pa bila ravno zaradi vsega tega tudi zanimiva..
VR46ROSSI
08. 05. 2016 17.29
+15
Bravo Vale, to je bil danes maxsimum, več se res ni dalo. Super, 20 točk ni kr tak. Čestitke tudi Romanu, Nicoli in Andrei iz SKY VR46, dobro ste grizli celo tekmo. GO VR46
kimica86 .
08. 05. 2016 17.33
+6
Kosmatinc
08. 05. 2016 18.27
-5
A bravo Vale 10 sekund za Lorenzom hmmmm,pa padci kandidatov za stopničke????
kimica86 .
08. 05. 2016 19.12
+6
Kaj imajo padci kandidatov za stopničke veze z Rossijem???
SENNA1
08. 05. 2016 21.03
+2
Dinho8O
08. 05. 2016 17.24
+14
Rossi je moto gp.
SENNA1
08. 05. 2016 19.14
+4
Profesormarck
08. 05. 2016 20.52
-4
SENNA1
08. 05. 2016 21.04
+2
yokerxdinterfan
08. 05. 2016 17.13
-21
Predvsem vr46 fani ne morejo požreti ponosa, ko je nekdo boljši. Ni kej ampak še slabši ste kot slovenski politiki
tai115
08. 05. 2016 17.22
+12
To ni res sem velki fan rosija danes je dobil tista kar si se sam ni mislo da bo. Zato je doctor
motorist_mb
08. 05. 2016 17.02
+3
Call...prihajam do edino pravih zakjučkov glede duceja...popravi me če se motim...motor je prehiter in presurov...na treningih par krogov gre top ko pa pride dirka pa se po začetku začne izgubljat...sprednja guma vedno slabši oprijem...vodna črpalka spusti...hitrost problem pred ovinki...pubeca res mogoče nista kriva...prejšnjo nedeljo je Gigi poljubil motor Daviesa po dvojni zmagi v sbk-ju tak da tu je že prečrtal plan kakšne zmage letos...kaj misliš???
Callux
08. 05. 2016 17.59
+8
Težava z vodno črpalko se pojavlja zaradi tega, ker so letos malo spremenili njen položaj in je zato malenkost bolj na limitu.. Upam, da bodo malo spremenili njeno zasnovo, da bo težavo izničijo.. Drugače pa imajo kot kaže še vedno nekaj težav z obrabo zadnjih gum, kar se jim je že dogajalo, medtem ko so mid corner hitrost že lepo popravili, a ni še na nivoju Yamahe, kar je njihov cilj... Tako da sam pričakujem nekaj rešitev glede tega že do testa v Barceloni, že do Mugella pa pričakujem rešitev tehničnih težav pri GP15, ker tole pa je že malo smešno... Glede zmag pa sem mnenja, da še niso obupali, je še veliko prezgodaj za kaj takega.. Poleg tega sem mnenja, da počasi razmišljajo tudi o Chazu za razred MotoGP.. Vem da bo imel nekaj testnih možnosti
motorist_mb
08. 05. 2016 18.40
+2
Ja Davies,Petrucci ali Redding bi zraven Lorenza bila idealna ekipa za naslednjo leto...hvala prijatelj za strokovni komentar...kdor zna zna!
Callux
08. 05. 2016 19.19
+4
Lepa želja, so mi opcije ki si jih omenil zelo všeč.. A se mi zdi, da zaradi poškodb, tehničnih težav in dejstva, da je eden izmed dirkačev iz razreda WSBK, ne bo nič.. Kar je velika škoda.. Ampak bomo videli kaj bo...
tai115
08. 05. 2016 17.00
+3
Rosssssssiiiiiii je kralj in pojem GP brez njega ni GP -ja.
KravaMlekarica
08. 05. 2016 16.44
-4
Sledi Mugello, kjer je Jorge v elitnem razredu moto gp zmagal kar 4-krat (2011, 2012, 2013, 2015), ima pa še tri druga mesta (2009, 2010, 2014) ter en odstop (2008 - v krstni sezoni elitnega razreda). Izjemna statistika!
španjolskasupast4r
08. 05. 2016 16.50
+2