MotoGP

Lorenzo o dirkanju z avtomobili: Ti si novinar in ko prideš domov, ne želiš pisati. Jaz doma ne želim dirkati z motorjem

Ljubljana, 07. 12. 2016 14.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Jorge Lorenzo je v nedavnem pogovoru razkril, da podobno kot njegov nekdanji dirkaški kolega Valentino Rossi zelo rad dirka tudi na štirih kolesih. A temu se bo resneje posvetil po končani karieri dirkača motoGP.

Lorenzo je navdušil inženirje ob preizkusu dirkalnika formule 1.
Lorenzo je navdušil inženirje ob preizkusu dirkalnika formule 1. FOTO: motoGP

"Moja prva dirka z avtom je bila leta 2010, ko sem vozil triurno dirko Aragona s fiatom 500," je svoje dirkaške začetke na štirih kolesih Autosportu opisal novopečeni dirkač ekipe Ducati Jorge Lorenzo. Španec se je iz fiata 500 kasneje preselil v seat leona. "V leonu sem vozil 24-urno dirko Montmeloja – zmagali smo v naši kategoriji," je še dodal Lorenzo, ki se ni pozabil pohvaliti niti z naslednjim dosežkom: "Pred tremi leti sem vozil na 12-urni dirki v Abu Dabiju s ferrarijem 458, kjer smo prav tako zmagali v naši kategoriji. V kategoriji sicer ni bilo prav veliko dirkačev, šlo je bolj za džentelmensko kategorijo, toda zmagali smo dirko."

In kako Lorenzo vidi svojo prihodnost na štirih kolesih? "Trenutno sem kar zaposlen. Toda ko se upokojim, si želim več dirkati z avtomobili. Gre za enak adrenalin, toda obenem za nekaj drugačnega, nekaj novega,'' je iskreno priznal svojo strast in skušal ponazatiri z naslednjim primerom: "Ti si novinar, tako da, ko prideš domov, ne želiš pisati. Tako je tudi z mano – ko pridem domov, si ne želim voziti motocikla, želim si voziti nekaj drugega." Lorenzo je sicer na nedavnem preizkusu Mercedesovega dirkalnika formule 1 s časi navdušil inženirje ekipe iz Brackleyja. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JackySparroww
08. 12. 2016 09.55
+18
Haha je pa res originalen. Poleg vseh naslovov je tudi nesporni sv. prvak v dajanju neprikladnih izjav, ki mu zbijajo še tistih par navijačev, ki jih premore. Rossi in Marquez še doma spita na motociklu, Jorge pa ga ne more doma niti videti hahaha ala ga biksa