MotoGP

Lorenzo optimističen čaka na Brno in svari: 'Moj povratek je bil le vprašanje časa'

Madrid, 18. 08. 2016 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Branilec naslova svetovnega prvaka v razredu motoGP, Španec Jorge Lorenzo, sproščeno pričakuje nedeljsko dirko v Brnu. Majorčan pravi, da kljub zaostanku za rojakom Marcom Marquezom nikoli ni dvomil v svoje sposobnosti.

Lorenzo na zadnjih nekaj dirkah ni užival. Avstrija je prekinila črni niz.
Lorenzo na zadnjih nekaj dirkah ni užival. Avstrija je prekinila črni niz. FOTO: AP

Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) za vodilnim v skupnem seštevku Marcom Marquezom (Repsol Honda) pred dirko v Brnu, ki jo bomo na Kanalu A in VOYO prenašali ta konec tedna, zaostaja za 43 točk. Preveč torej, da bi zaostanek nadoknadil le na eni dirki, najbrž mu to ne bo uspelo niti na dveh ali celo treh, toda branilec naslova pravi, da je bil njegov povratek v lov za letos izvrstnim Kataloncem le vprašanje časa. V Assnu in Sachsenringu je bil Lorenzo v deževnih razmerah nemočen, toda med najboljše se je v izvrstnem slogu Majorčan vrnil prejšnji konec tedna v Spielbergu, kjer se je na VN Avstrije najbolj približal neulovljivima članoma moštva Ducati. Čeprav je v primerjavi s petouvrščenim Marquezom nadoknadil vsega pet točk, je Lorenzo po koncu dirke v Avstriji dejal, da je bilo tretje mesto ob uspešnem boju z moštvenim kolegom Valentinom Rossijem zanj enako zmagi. Vrnili so se tudi dobri občutki, ki so za uspešno dirkanje otočana tako pomembni, kar je priznal tudi za Autosport.

"Vsakič, ko mi ne uspe doseči dobrih rezultatov, pravijo, da je Lorenzo v krizi. To se velikokrat dogaja," je dejal Lorenzo. "To je motoGP in včasih ti okoliščine ne dovolijo, da bi dirkal v skladu s svojimi zmožnostmi. Moraš biti potrpežljiv in se poskusiti izogniti poškodbam, čakati na svoj trenutek. To sem storil, trdo sem delal in še enkrat pokazal, da se lahko borim za zmago in sem konkurenčen," je prepričan svetovni prvak. Enkrat v karieri mu je do naslova že uspelo z izvrstnim drugim delom sezone, osem dirk pred koncem tokratne je razlika do vodilnega Marqueza velikih 43 točk. A Lorenzo ostaja samozavesten. "Vedno sem verjel vase. Velikokrat sem šel skozi naporne trenutke v moji karieri, a vedno sem se vrnil še močnejši. Vedel sem, da je moj povratek le vprašanje časa. Včasih je lahko biti na tleh, potem ko kakšno dirko zaključiš s slabim rezultatom. Lahko se je počutiti frustrirano in izgubiti zaupanje v samega sebe, toda jaz nisem nehal verjeti vase, ker sem vedel, da sem lahko dober ‒ tako kot prej. To sem tudi storil."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tudi zato, ker se v petek (s prenosi na VOYO) začenja dirkaški konec tedna na Češkem, si motociklistični navdušenci že manejo roke pred nadaljevanjem španskega dvoboja. Brno namreč velja za Lorenzovo "dvorišče", kjer bi lahko bodoči član Ducatija še bolj zakuhal vzdušje pred zadnjimi dirkami, ko bo znano, če se bo od ekipe Movistar Yamaha lahko poslovil v slogu ‒ z novim naslovom prvaka. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Omen3
19. 08. 2016 17.23
+1
Po navadi se ni preveč zanašati na verodostojnost prispevkov, ki so včasih izgubljeni (spremenjeni) s prevodom ali površnostjo.....A po drugi strani, če je Lorenzo res to izjavil, ne vem no.... Nič nimam proti Lorenzu ampak ne vem ali s to izjavo o vrnitvi prepričuje druge ali sebe.....Najbrž sam dobro ve, da se verjetno spet ne bo izkazal na deževni dirki in baje je v Brnu kar precej možnosti prav za dež.... Nihče ne dvomi o hitrosti in znanju Lorenza na suhi dirki.... v dežju pa dvomim, da bo pred Rossijem...Počakajmo na vreme in nedeljo.... :-)
AS1983
18. 08. 2016 19.41
+0
če bo v nedeljo v Brnu suha dirka, potem bo lahko Lorenzo v boju za zmago, lani je zlahka zmagal
rossi321
18. 08. 2016 09.52
+10
Sam vašo sliko mu pokažte, bo takoj zelen ratal.
motorist_mb
18. 08. 2016 09.47
+6
Ajde Brno postrezi četveroboj MM,Lor.,Rossi in manijac pa da uživamo max enkrat...Ducati99man forza!
orcus
18. 08. 2016 09.16
+12
In kam bi se naj vrnil?? na tretje mesto? Aja pred Rossija? Aha...nima on travm, ki te...
rr3
18. 08. 2016 09.36
-10
HAILWOODmike
18. 08. 2016 09.44
+18
Lorenco ma resne tezave v glavi z rossijem....obseden do daske!
Kosmatinc
18. 08. 2016 20.42
-2
Od kar sta skupaj pri Yamahi ga Rosi v hrbet gleda,hihi