Lorenzo: Rossijevi dosežki pri Ducatiju niso kazali prave slike

Svetovni prvak razreda motoGP Jorge Lorenzo je prepričan, da dosežki, ki jih je povratnik v moštvo Yamahe Valentino Rossi v minulih dveh sezonah dosegal pri Ducatiju, niso realni pokazatelj, kako hiter je lahko Italijan.

Valentino Rossi

Valentino Rossi se je v dveh sezonah pri Ducatiju zgolj enkrat na suhi stezi zavihtel na zmagovalni oder. (Foto: Reuters)

Sedemkratni svetovni prvak Valentino Rossi se je v zadnji sezoni pri Yamahi 10-krat povzpel na oder za zmagovalce, dvakrat zmagal in na koncu zasedel tretje mesto v skupnem seštevku svetovnega prvenstva. Sledila je selitev k Ducatiju, kjer je dirkaški doktor prvič v svoji karieri kar dve sezoni zapored ostal brez zmage v svetovnem prvenstvu, ob tem se je na zmagovalni oder zavihtel zgolj trikrat. Zaradi omenjenega ne preseneča odločitev, da se Rossi v prihodnji sezoni vrača k Yamahi, k moštvu, s katerim je osvojil štiri naslove svetovnega prvaka.

Pri japonskem moštvu bo izkušeni Italijan znova združil moči z Jorgejem Lorenzom. Španec je prepričan, da se bo Rossi znova lahko potegoval za najboljša mesta. "Ducatijev motocikel je, kot kaže, zelo zapleten. Zgolj Casey Stoner je z njim zmagoval in postal svetovni prvak. Torej je naloga zagotovo zelo težka. Vale je odličen in zelo popoln dirkač, a ni uspel zmagovati z njim. Morda se bo na yamahi uspel vrniti na najvišji nivo. Da se Vale vrača k Yamahi, je dobro za blagovno znamko in zagotovo bomo še bolj konkurenčni. Zelo je odločen, da se bo še naprej boril za zmage, zato se zares veselim njegovih predstav za Yamaho," je povedal Lorenzo.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 55
Omen3 29.12.2012 14:27:31
24ur,ne vem zakaj brišete prispevke,ki dejansko povedo nekaj novosti v MotoGP dogajanju…Razen,če jih brišete ker pokažejo,da drugi prej napišejo nekaj novic,ki bi morali najbrž napisati vi….
Torej še enkrat (cca deset dni stara novica)

MotoGP komisija je določila nekaj novih pravil,ki se tičejo Moto dirkanja.
Najbolj odmevna novica je,da so določili sistem kazenskega točkovanja dirkačev,ki se bodo na dirkališču nevarno obnašali in ogorožali druge.
Direktor dirke bo tako lahko dirkaču določil kazenske točke.
Za štiri kazenske točke bo moral dirkač naslednjo dirko startati iz ozadja,
za sedem kazenskih točk bo moral dirkač naslednjo dirko startrati iz boksov,
za deset kazenskih točk pa bo dirkaču prepovedana vožnja naslednje dirke.

Po kazni se točke brišejo in dirkač nadaljuje tekmovanje z ''ničlo'' (kar se kazenskih točk tiče).Prav tako vsako sezono vsi dirkači začnjejo z kazenske ''ničle''.

Še nekaj pravil:
- v letu 2013 bodo morali po novem ob znaku na tabli :ena minuta, vse ekipe sneti grelce gum.To novost so uvedli,da se ne bi ponovil ''Danijev Mizano'' (ko se mu je zataknil grelec gume pred startom in je moral startati iz boksov).

- nekaj sprememb je doletelo tudi novo pravilo 107 procentov za kvalifikacijo na dirko,ki ga je FIM izdal že oktobra (s tem so kopirali F1,da bi kvalifikacije v MotoGP postale bolj zanimive).Kot je bilo že objavljeno bosta prvi dan dva prosta in drugi dan dva prosta treninga,potem pa drugi dan (po 10 minutni pavzi) še kvalifikacije,ki bodo tudi v dveh delih.
Sprememba je po novem v tem,da morajo dirkači po novem doseči teh 107 procentov v enem od štirih prostih treningov (prej samo v prvih treh),torej bodo imeli sedaj več možnosti.Seveda gre to pravilo na račun CRT motorjev.

- spremembe so doletele motorje tudi po tehnični plati.Karbonska kolesa so po novem prepovedana,CRT motorji pa bodo morali uporabljati zavorne diske istih dimenzij kot prototipi ( diske 320 mm).Prej so imeli CRT proste roke,kar se zavor tiče.

- v sezoni 2013 bodo preizkusno začeli uporabljati nove označevalne table,na katerih se bodo videle oznake signalnih zastavic.Te table bi se potem od leta 2014 redno uporabljale v vseh razredih.

- od leta 2015 naj bi bile določene maksimalne cene delov zavor in vzmetenja,da se ne prekorači določenih zneskov (tu bo še veliko ''popravkov'' cen proizvajalcev :)

- če še kdo misli,da je Marquezova ekipa delala vse po pravilih…..po novem pravilu bo moral biti menjalnik motorja v Moto2 od naslednjega leta predhodno odobren,da ne bo VEČ prihajalo do nepravilnosti (torej so nepravilnosti definitivno bile).

- v Moto3 bodo od leta 2014 moštva agregate za motorje dobivala naključno,da ne bi nekatera moštva imela konstantno boljše agregate.

- naknadno bo določena še maksimalna cena za Moto3 motor in za nekatere komponente za Moto2 in Moto3 motorje.
stacey klovner 29.12.2012 16:51:25
če bi vedel kam, bi ti nakazal 10 eur na mesec, da me informiraš. lp
Alcomp176 29.12.2012 16:51:27
@Omen3 hvala za informacije in hvala da si se potrudil vse skupaj napisat.
Omen3 30.12.2012 14:35:11
Vse za dobro foruma in za tiste,ki jih zares zanima moto dirkanje.....in to brezplačno.... ;-)
Alcomp176 30.12.2012 17:15:06
Omen3 vsaka čast, upam da še napišeš kaj, ker vidim da zelo dobro spremljaš dogajanje glede moto dirkanja. Mogoče te pa bodo na 24ur najel in izplačal kakšen honorar za poročanje v novicah :)
Več komentarjev