MotoGP

Marquez: Nisem še prvak, do konca je še kar nekaj dirk

Silverstone, 29. 08. 2014 06.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po zanimivi dirki za VN Češke v Brnu, kjer je prvič letos "pokleknil" Marc Marquez, dirkače čaka nova preizkušnja v Silverstonu. Španski šampion se dobro zaveda, da je navkljub veliki točkovni prednosti, do konca sezone in naslova še dolga pot.

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: Reuters
Marc Marquez je po desetih zaporednih zmagah v Brnu doživel poraz, a je še vedno trdno v vodstvu točkovanja za naslov svetovnega prvaka v razredu motoGP. Aktualni prvak je zbral 263 točk, na drugem mestu jih ima njegov rojak Dani Pedrosa 186, tretji je Italijan Valentino Rossi (173). Tudi prekinitev Marquezove serije na VN Češke ni omajala njegovih ciljev, da osvoji nov naslov najboljšega v konkurenci in to namerava potrditi že na dirki za VN Velike Britanije, ki je na sporedu ta konec tedna.

Čeprav so mu številni že pripisali nov naslov pa se sam ne strinja: "Ne, nisem še prvak. Vsi govorijo, "ja, ja, zmagal boš", vendar do konca sezone je še vedno sedem dirk, kar je veliko. Lahko izgubiš veliko točk, ali pa jih veliko osvojiš. Pomembno je, da sem osredotočen in če imamo težave, kot v Brnu, moramo biti inteligentni in razmišljati o prvenstvu," je 21-letni Španec povedal za Reuters in na vprašanje, če misli, da lahko zmaguje do konca sezone, odgovoril: "Ne vem, ne verjamem. Mislim, da bo na nekaterih dirkah še nekaj težav, ali pa bodo drugi dirkači hitrejši od mene. Lahko rečem le, da se bom boril za naslov. To je moj glavni cilj in trudil se bom, da ga uresničim."

Pasica motoGP (VN Velike Britanije)
Pasica motoGP (VN Velike Britanije) FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
29. 08. 2014 17.11
-1
Če bo Marquez naslednje dirke vsaj pred Pedroso bo prvak postal nekaj dirk pred koncem sezone.
Šimee
29. 08. 2014 09.49
-8
Silverstone bo zmagu pedrosa
Mitutoyo
29. 08. 2014 10.48
-5
mzurry
29. 08. 2014 14.36
+7
Ja mutonja vemo ti ne bos ker si otrok z posebnimi potrebami
Mitutoyo
30. 08. 2014 12.19
3r2wbt
29. 08. 2014 08.00
+30
Zaenkrat Honda povsem nadzoruje položaj v prvenstvu MotoGP. Zadnja dirka v Brnu ni toliko izstopala po "neuspehu" Marqueza, kot dejstvo, da Yamaha zopet ni zmagala. Končno je bil mladi Španec premagljiv, vzroki niti niso pomembni, pa kljub vsemu zmaga za oba dirkača Yamahe ni bila možna. To za Japonca-e pomeni, da "slabo" delajo, kar je frustrajoče. Do konca prvenstva, če ne bo večjih presenečenj, bodisi v obliki poškodbe ali kaj podobnega, bo Honda vozila na način, da bo vseskozi imela položaj pod nadzorom. Ima material in dirkača, ki vse to omogočajo. Pedrosa je podpisal pogodbo, ne ker Honda naj računa na način, da postane prvak, temveč, da dela razliko med Marquezom in obema Yamahama. Da se vmeša mednje in tako moštvenemu kolegu "ščiti hrbet". To Pedrosa ve in osebno oziroma karakterno zanj to ne predstavlja težav. Zaveda se, da so časi, da bi postal prvak že za njim. Dobil je dobro pogodbo, odličen material, kar mu drugje ne bi omogočili. Ne trdim, da se zadeva ne more obrniti, vendar je to mogoče le, če Marquez zaradi poškodbe ne bi mogel več nadaljevati. Mladi Španec je tržno blago, ki pridobiva na vrednosti. MotoGP ga potrebuje in to vse bolj. Navsezadnje bo tudi Rossi, ki je na tem področju še vedno prvi, počasi zaključil kariero in nekdo ga bo moral nadomestiti.
BenBostrom
29. 08. 2014 14.58
+7
felix59 drugič
29. 08. 2014 21.19
+3
Bil bi dober za nedeljskega komentatorja. Dva plusa
Omen3
30. 08. 2014 17.18
Vglavnem vse drži...razen dela, da je Pedrosa dobil dobro pogodbo. Pogodba je precej nižja kot prejšnja in to Pedrosi sigurno ni bilo všeč. Ima sicer anekse za dodatne bonuse kot so zmage in naslov....toda tega ob Marquezu ne bo mogoče veliko uresničiti....Po drugi strani pa je lahko vesel, da ga je Honda obdržala....dobrih mladih dirkačev je kar nekaj na vidiku....