MotoGP

Marquez: Na dirki se je zopet prikazal stari Marc

Mugello, 23. 05. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dirko razreda motoGP v motociklističnem svetovnem prvenstvu v italijanskem Mugellu je zaznamoval izjemen boj med Jorgejem Lorenzom in Marcom Marquezom. Španska dirkaška asa sta se namreč za zmago borila vse do ciljne črte, kjer je krajšo na koncu potegnil Marquez, ki pa je bil kljub temu zadovoljen z drugim mestom.

Več videovsebin
  • Nor zadnji krog in bitka za zmago med Jorgejem Lorenzom in Marcom Marquezom
    03:08
    Nor zadnji krog in bitka za zmago med Jorgejem Lorenzom in Marcom Marquezom
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Italije
    12:51
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Italije

Dirkači razreda motoGP so se na šesti letošnji dirki v svetovnem prvenstvu za zmago pomerili na VN Italije v Mugellu. Potem, ko je na razočaranje navijačev, v belem dimu zaradi tehnične okvare pogonskega agregata, dirko predčasno končal Valentino Rossi, se je vsa pozornost preusmerila v boj za zmago. V ospredju sta se po odstopu dirkaškega doktorja, ki je do takrat vozil na drugem mestu, za zmago udarila dva španska matadorja, in sicer Jorge Lorenzo in Marc Marquez. Aktualni svetovni prvak Lorenzo je v uvodnih krogih dirke uspešno odbijal vse napade svojega moštvenega kolega, ko pa je ta odstopil, se mu je na zadek 'prilepil' Marquez in ga kot kakšna nadležna osa začel napadati iz vseh strani.

Marc Marquez in Jorge Lorenzo sta uprizorila izjemen boj za zmago v Mugellu.
Marc Marquez in Jorge Lorenzo sta uprizorila izjemen boj za zmago v Mugellu. FOTO: AP

Španski dvoboj je vrhunec doživel ob vstopu v zadnji krog, ko je Marquez po nekaj neuspelih poiskusih, vendarle prevzel vodstvo. Nato je sledil protinapad Lorenza, ki je pa na prvi položaj prišel le za trenutek saj mu je mlajši rojak z drznim prehitevanjem takoj vrnil tik pred vstopom v zadnji zavoj na dirkališču. Nato pa je sledila poslastica na ciljni ravnini. Vse je že kazalo, da je Marquez iz zadnjega zavoja izstopil odlično in bo uspešno ohranil prvo mesto. A svetovni prvak je imel drugačne načrte in je z zadnjim napadom iz zavetrja na ciljni črti za zgolj 19 tisočink sekunde ugnal velikega tekmeca in si privozil tretjo zmago v letošnji sezoni.

Po dirki je bil, kljub temu, da je zmago izgubil v zadnjih metrih, Marquez zadovoljen s svojo predstavo, saj meni, da se je z načinom dirkanja vrnil na pota, ki so ga že krasila v prejšnjih sezonah."Prvič v karieri sem občutil, kako je izgubiti dirko v zadnjih petdesetih metrih. Ne vem, ali sem že kdaj to doživel. Vedel sem, da bo dirka zelo izenačena, saj kljub zavetrju, nisem bil dovolj hiter, da prehitim Jorgeja. Čez celoten dirkaški konec tedna smo imeli velike težave, predvsem s pospeševanjem in končno hitrostjo. Od sebe sem dal vse in to je bil najboljši možen rezultat na današnji dirki. Sicer sem poizkušal dirko zmagati, a na koncu me je Jorge uspel prehiteti. Še vedno nas čaka veliko dela, da popravimo pospeševanje. Danes nam je uspelo biti 'zraven', a do naslednjih dirk moramo storiti še korak naprej. Na dirki se je zopet prikazal stari Marc. Pozabil sem na prvenstvo in sem zgolj napadel na polno," je po dirki zaključil Marquez.

Marquez (levo) je še na peti dirki v letošnji sezoni osvojil stopničke. Neuspešen je bil zgolj v Franciji.
Marquez (levo) je še na peti dirki v letošnji sezoni osvojil stopničke. Neuspešen je bil zgolj v Franciji. FOTO: AP

Novih dvajset točk pomeni, da Marquez ostaja v stiku z vodilnim v točkovanju svetovnega prvenstva Lorenzom. Za rojakom zaostaja za deset točk, kar je pa bolj pomembno je to, da ima pred tretjeuvrščenim Rossijem že velikih 27 točk prednosti. "Ostajamo v igri za naslov, saj deset točk ni velik zaostanek. Seveda bi si želel biti na prvem mestu, toda pomembno je, da smo zraven," je zadovoljen po dirki povedal 23-letni Marquez. Mladi Španec bo imel že na naslednji dirki novo priložnost za zmago. Sledi namreč dirka za VN Katalonije, ki je za Marca, ki je sam Katalonec, seveda domača.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (137)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nightyfly
23. 05. 2016 21.33
+2
Callux ............verjetno si ze bral o napaki na Yamahi , sicer firma ne da podrobnih podatkov o napaki , je pa sel bat ,identicno kot pri Jorgu . Tako bodo sedaj lazje ugotovili napako materiala , ni nujno ,da je bat . Pravijo ,da gre za poslan material , ze zaplombiran motor ,torej je cloveska napaka izkljucena . Tako je Jorg po okvari dobil rabljen agregat , cetrtega si niso upali dati gor ,ker sta verjetno s tretjim iz iste spure . Vale je zal dobil prav takega in ........ no sedaj vedo kaj je .Upam . V Gernu di Lesmo bodo Talijani trdo delali , nekje v Iwati dalec proc bodo pa letele brce .
Callux
23. 05. 2016 21.51
+6
Sem že našel informacije o tem, a vseeno hvala.. Sicer Yamaha lahko poseže v agregate, če uspe dokazati, da je vprašljiva varnost.. Hkrati pa potrebuje strinjanje vseh ostalih proizvajalcev, kjer pa se skriva prva večja težava... Da bi prepričali Hondo, bodo potrebovali res nekaj konkretnega, drugače bi slednji lahko to razumeli kot iskanje dodatne prednosti.. Ostali pa lahko Yamahi nasprotujejo s primerom moštva Tech3, kjer nimajo težav.. Tudi zaradi dejstva, da je rev limiter na njihovih motorjih nastavljen malenkost nižje... Razlika je res majhna, a zadosti velika, da jo lahko ostali vržejo pod nos Yamahi.. Na podlagi tega bi lahko tudi Ducati malo pregledal svoje agregate, tam imajo tudi nekaj težav z odpovedmi agregatov..
Nightyfly
23. 05. 2016 21.08
-4
rockst4r 23.05.2016 20:14:57 -1 1 muha,peet jih našteu roker,ka ti ni jasno?!**************meni je vse jasno ,lahko vam pa zaupam , da zgori veliko vec motorjev kot samo pet vasih . Ampak ne zaradi hord .Tega ne pocnemo v svetu motoristov ,pa ni vazno za koga kdo navija .Ko biker verjetno veste , da so tka nepisana pravila .To bi moral vedeti . Ze borut je pompozno pisal to in ono . Med 100 000 in vec ljubiteljev vedno pridejo tudi ene vrste blackblockovci ,ki unicujejo zato ,da unicijo ,pa ni vazno kaj . To niso bikerji ,ali pa mame in ocetje z otroki ,ki castijo ta sport . Pravim to prav zaradi tega , ker so tudi mene starsi vozili do Opatije , kasneje pa s prijatelji do dandanes . Kot dolgoletni clan cluba z ostalimi kopmanjoti zelo dobro vemo kaj in kako . Si pa rezerviramo zvizganje in Buuuu iz vseh grl ,to pa sigurno . Kot veste , je to edini odnos ,ki g ima navijaski svet s pilotom in le tako mu pokazejo kaj dela prav in kaj ne . Direktno tam na pisti . Edino pravilno . Vam pa se poduk .... ali si preberite se enkrat moj nick ,ali pa obmolknite . Ne pomeni muhe ..
Nightyfly
23. 05. 2016 21.10
+1
aja , da ne pozabim .V Italiji se po novih zakonih vse navijace , tifose , fanatike ali kogarkoli ,ki se neprimerno obnasa ali pocenja se kaj hujsega sodi po hitrem postopku -in direttissima ,se temu uradno rece .
španjolskasupast4r
23. 05. 2016 20.03
+3
na vešalicah so zažgal lutko sz dresom markeza,video se vrti,poglej muha pol komentiri
Z.I.Z.U.
23. 05. 2016 20.09
+11
QwatroQwatro
23. 05. 2016 20.34
HAILWOODmike
23. 05. 2016 20.35
+0
Z.I.Z.U.
23. 05. 2016 20.37
+7
Nič nimam proti žvižganji.. videl sem pa sliko lutke na vislicah z majico markeza.. to je pa bolano.. to ne sodi niti na fuzbal..
HAILWOODmike
23. 05. 2016 20.42
+3
Tako nekak....zvizgi in buiuu je ok....tut jst bom zvizgal...tile plakati in zaziganje pa je malo prevec ..
Nightyfly
23. 05. 2016 20.56
+0
Z.I.Z.U. sem prvi med prvimi , ki temu nasprotujem . Kar verjemite mi , da sem v 50 letih ,prakticno od zibke naprej videl vse mogoce na pistah - zacensi z Matulji .Samo da so bile to zadnje dirke ,kjer se je samo spostljvo gledalo ...... v Grobniku so policaji ze popali s pendreki po hrbtih ...
Fineliner
23. 05. 2016 19.43
-12
Starega Marqa je potrebno kaznovat zarad preveč opletanja s komolci
allridersareheroes
23. 05. 2016 20.05
+5
lorenzo je udaril marca da mu je nekaj padlo s komolca, zato bi moral biti kaznovan lorenzo in ne marc...
Nightyfly
23. 05. 2016 21.18
+0
nina ..... Marc je povedqal , da je bil v zavetrju JL ,ko je ta nenapovedano (prevec) blokiral motor ,zato se mu je zelel ogniti in je kasneje videl , da mu je odletela ´´spuzvica´´.
Nightyfly
23. 05. 2016 19.28
-6
rockst4r 23.05.2016 14:31:01 7 9 2 to kar piše o huliganih drži k prbito,bil dol zato najpred prid na dikro pol komentiri,gorel je sekret,gorel so motori najman pet jih našteu,pluval so po jorgetu i markezu mu metal bakle,poster sz nagim jorgetom i markezom so mel,poster markez čovek od d.rek.a i take,muha ti dol prid pol komentiri*************************************ce vi pravite , da je bilo tako ,potem bo ze ´´drzalo ´´ . Torej ste ponovil vse kar je napisal borut . Bil ste doli pravite , v Mugellu , istocasno pa pravite ----pet jih je nastel (motori ,ki so goreli ) .Kdo jih je nastel ? Vi ne ? In en plasticen skret je gorel , zgorel . Ljubiteljev pa krepko cez 100 000 ljudi . O navijacih nogometa v Sloveniji ne boste nic pisal ? Vidim , da ali nocete , ali pa nimate pojma o tem . Vi ste res biker po srcu ? Ce niste , bodite vsaj navijac Slovenije , bo bolje .
5TIG
23. 05. 2016 19.52
-1
HAILWOODmike
23. 05. 2016 20.00
-9
Glih videl posnetek kako so lutko oblekli v 93...jo obesili in zazgali....pa kaj pol? 99 in 93 sta prisla po nagrado za lansko predstavo!
HAILWOODmike
23. 05. 2016 20.01
-5
Eni se zdaj tolk zgrazajo zaradi zvizgov...js se pa ne! Zakaj pa nezvizgajo pes ali vin???? Jest bom tut zvizgal v zeltwegu!
španjolskasupast4r
23. 05. 2016 20.14
+0
muha,peet jih našteu roker,ka ti ni jasno?!
Nightyfly
23. 05. 2016 20.41
+2
Poslusam Marca ko pravi , da si italijanskim navijacem noce nikakor zameriti . Mu verjamem . Katarzo lanskega leta je dal skozi , jaz sem s tem tudi zakljucil (raazen grenkobe ,ki bo ostala se nekaj casa ) , toda Marc se je vseeno spremenil . In v Arrabiati me je presenetil z odlicno voznjo .
Nightyfly
23. 05. 2016 20.45
-4
Lorenz pa iz Italije noce in noce . Iz Monze gre malo nizje v Bologno . Torej mu Italija le dobro lezi a ne ? Za lanski palec navzdol in pisno prijavo komisarjem si je zasluzil vecne zvizge . Tudi moje .....zato se ni treba cuditi , da ge je Tribu v nedeljo ´´pozdravila´´ . ;)
5TIG
23. 05. 2016 18.50
+9
borut30 se vam opravičujem za komentar vezan na huligane očitno je bilo to res. NISEM VERJEL,da se je to dogajalo. Huliganstvo,grožnje,uničevanje tujih stvari ne sodi na dirkališča in to je žalostno. V bencinskih športih tega ni bilo nikoli. Škoda
Nightyfly
23. 05. 2016 19.38
+4
šrampa.................... ne bom dolgovezil , se pa strinjam , da to ne sodi v ta sport . Vsaj unicevanje ne . Posebnost teh sportov je skoraj fanaticna pripadnost .Ali za motor ,ali za pilota . Tisti ,ki hodimo na te dirke smo videli ze marsikaj ,To ni diplomatski zbor . Tu je doma strast . Ce clovek tega ne razume je bolje , da ostane doma na kavcu in srka sok . Huligani so bili , so , in bodo se naprej .Povsod . In od vsepovsod . Jaz osebno bom se naprej v imenu kluba VR46 in v imenu tega sporta se naprej hodil po svetu ,promoviral tovaristvo ,pa tudi noro veseljacenje ,kakor se sika in pripada na vaski pisti . O Mugellu se pa dajte kar sami prpricati , boste dobil realno sliko . LP
5TIG
23. 05. 2016 19.54
+3
HAILWOODmike
23. 05. 2016 15.59
+6
Rocker....kak je blo v mugellu?
španjolskasupast4r
23. 05. 2016 16.48
-1
mike,super blo,dobra družba bejbe,tipom se trgalo k so bli na substancah,nč spal,spoznal bikere k jih baylys trenira,škoda sam za rosita,prvič da ni pršu na oder,k ga ponavad pokliče publika
QwatroQwatro
23. 05. 2016 20.37
+3
''k so bli na substancah'' to se men tko žalostno sliš
MaunelNeuer
23. 05. 2016 15.46
+20
Marc Marquez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
allridersareheroes
23. 05. 2016 15.22
+15
Marc zame si heroj!!! kar si naredil včeraj je bilo impresionantno, vozil si na polno celo dirko in realno je bilo 80% možnosti da padeš, ampak prišel si do konca, kar me zelo veseli :) Se je pa videlo kdo je včerajšnji resnični junak dirke- marc, na tiskovni konferenci si je zaslužil zelo velik aplavz, v primerjavi z lorenzom ki so mu ploskali ravno trije, kar me je zelo presentilo, drugače pa nevem čemu takšno slavje lorenza, pa saj dobro ve da je bil slabši - kar je tudi priznas, samo nevem zakaj se potem takem tako veseli...
paulista
23. 05. 2016 15.35
+3
Nina ne sekiraj se preveč, včeraj si napovedala slab rezultat Lorenza v Mugello in zgodilo se je obratno:-) bodi pozitivna cmokk;-)
Mojster123
23. 05. 2016 15.44
+3
veseli se ker je pač zmagal in pobral 25 točk. priznal je pa ker je dec na mestu in ne nek pe7de kot se ga hoče pokazati.
allridersareheroes
23. 05. 2016 20.02
+5
slab rezultat? pa kaj še, kljub temu da je bil drugi je to res odličen rezultat saj je zame in za vse navijače praktično zmagal! glede lorenza sem pa napisala da če ne bo dobil holeshota da ne bo nič z zmago, ampak dobil je holeshot, zato paulista res nevem kaj sem narobe napisala? se ne strinjaš
allridersareheroes
23. 05. 2016 20.07
+3
darkprofi pa ti gledaš to kot neko resnično zmago, je res da se seveda šteje kot zmaga in dobil je 25 točk, ampak mentalno to ni ravno zmaga saj se je dobro videlo čez celotno dirko kdo je hitrejši
Mojster123
23. 05. 2016 20.32
+3
NinaGut jaz se zavedam, da je to šport in to nepredvidljiv šport. Lorenzo je po pravilih zmagal, najbolje pa je odpeljal Marquez. Navijal in upal sem za Marqueza, ampak se mu ni izšlo, motor mu ni dal. Vprašanje kaj bi bilo, če bi bil v igri še Rossi, preprosto ne vemo. Ampak potem, ko je bilo kakor je pač bilo je zmagal Lorenzo pošteno in po vseh pravilih in je to zame popolnoma normalna resnična zmaga. Je pa ostal zame Marc najboljši voznik in je to samo ponovno potrdil, Honda pa pač ni bila kos Yamahi. Kaj pa ko se je Rossi veselil drugega mesta kot obseden po padcu Iannoneja in Dovizioza, je bilo tisto normalno zate, si je zaslužil Rossi drugo mesto??
španjolskasupast4r
23. 05. 2016 14.43
+7
drug let bojo žvižgal i pluval po dukatiju,so že letos pluval,da ga nočjo i da bodo prodal svoje monstere zarad jorgeta i to domačini tisti gostolubni
Mojster123
23. 05. 2016 15.11
+6
fajn bi bilo, bi cena padla monstrom. ampak dvomim da se bo to zgodilo, to goflajo drugo leto bodo pa ploskali Lorenzu.
španjolskasupast4r
23. 05. 2016 16.50
-2
boš vidu damu bojo žvižgal,ne marajo ga,domačini hočjo slončija e basta
paulista
23. 05. 2016 14.41
-4
Najboljše, da Lorenzo letos spet vzame naslov, da se boste navijači Rossija in Marqueza spet pobotali kot leta 2013 :-)... Lorenzo jih nima toliko pa tudi se ne sekira. Joj kako je lepo biti v stanju "transendence" ,ko si osvobojen dobre in slabe karme :-) takrat lahko letaš zelo visoko, dobro startaš, prenašaš pritiske in napade na stezi in izven, centimetresko natančno voziš krog za krogom in še bi lahko našteval
QwatroQwatro
23. 05. 2016 15.07
+3
paulista
23. 05. 2016 15.12
-1
španjolskasupast4r
23. 05. 2016 14.31
+3
škoda za rosita biu je hitr,on i janone sta mel najbolji dolgrun,
Nightyfly
23. 05. 2016 13.53
-3
esid@37.com 23.05.2016 11:42:07 1 2 1 3 leta nazaj sem šel z veseljem na dirko v Mizano.. vsi štirje (žena in dva mulca) smo imel 93 kapce pa smo se bratl z Rsijevimi navijači.... Letos me ne vleče na dirko... po vsem tem pa pa še posebaj ne z mulci... hvala za take navijače... *********** ja , ni kaj , bo treba doma ostati .Samo skoda , da vas v to preprica negativna reklama .A v Sachsenr. , Spielberg ,pa Brno ,Assen bote sel ? Je tam bolj varno , ni hord in podobnega ? V nedeljo sem med dirko gledal tudi na vzporedni ekran , kjer kaze non stop tribune , ali pa paddocke in podobno . Res je bilo veliko rumene , toda vmes so bili tudi Markovi navijaci in navijacice , z otroci . Cisto mirni in nasmejani . Ne vem ,kje ste dobil informacije , da so Italijo po 2000 letih okupirali neandertalci kot pise nekdo spodaj . Zalostno , da Slovenci vedno pademo na take stvari prvemu ,ki pride mimo in se nikoli ne odlocimo kaj nam pase ,ne pa provokatorjem .
španjolskasupast4r
23. 05. 2016 14.31
+10
to kar piše o huliganih drži k prbito,bil dol zato najpred prid na dikro pol komentiri,gorel je sekret,gorel so motori najman pet jih našteu,pluval so po jorgetu i markezu mu metal bakle,poster sz nagim jorgetom i markezom so mel,poster markez čovek od d.rek.a i take,muha ti dol prid pol komentiri
Mojster123
23. 05. 2016 14.38
+15
čim sem slišal, da odhajajo po odstopu Rossija mi je bilo jasno za kakšne "ljubitelje" dirkanja gre.
QwatroQwatro
23. 05. 2016 15.11
-4
Sej ni noben reku da so ljubitelji športa, oni so ljubitelji Rossija in a je s tem kaj narobe?
Mojster123
23. 05. 2016 15.20
+12
v bistvu ni nič narobe, če bi se obnašali športno. če se pa ne pa je narobe in to zelo narobe.
esid@37.com
23. 05. 2016 17.48
+1
jest sem sam povedal kako mislim in kako stvari trenutno vidim.... ne rečem pa da ne bomo več hodil na dirke... ker, bilo je FENOMENALNO.... sta pa tudi komentatorja povedala da so začeli navijači 93 in 99 pospravljati rekvizite... dvakrat lahko ugibamo zakaj...
Lesis
24. 05. 2016 11.32
+1
Esid lejga ne rabiš polagat računov nobenmu. Nočna vešča je malo zašla, stran od pameti... Vidiš, da je največji poznavalec iz kavča, kar jih je kdaj bilo. Še tistim, ki so dejansko bili na dirki zna bolje povedati kaj se je dogajalo, namreč gledal je na ločenem ekranu. Hahhahah, pa saj to te ubije.
Nightyfly
23. 05. 2016 13.19
-2
************* Čaka nas izjemna sezona, bi pa se v enem dotaknil tudi *razgredov* v Mugellu po odstopu Rossija. Goreli so WC, goreli so motorji in še kaj......to ni navijaštvo, ki spada v MotoGp.******************borut , to ste napisal vi . Jaz pa ravnokar berem porocilo varnostnikov , da so ze pred dirko zaradi povecanega stevila gostov dodali se sanitarne zmogljivosti . Na celem ´´circuitu´´ je zagorel EN plasticen box ,,, in to - nires da po odstopu Valeta kot ste napisal tendenciozno ampak v petek zvecer ,ko se je nabralo cca 30 000 navijacev . EDEN BOX . Vi veste kdo ga je zazgal ? Raje svetujte vasim sorodnim dusam kot je jaka sparovv in podobni, da se pri pisanju postov omejijo na komentiranje o motorjih , osebne stvari in zalitve pa rezervirajo za domace prostore. Se vidimo v Misanu Septembra ? Vas in Mitujota , pa vrabca rade volje predstavim italijanskim ´´hordam ´´ . Edino kar boste trpeli bo to , da boste zaradi preobilice hrane in vina ostali se en teden v prelepem Rimini-u.
Nightyfly
23. 05. 2016 14.05
+0
nekaj je sigurno res .Kdor gre na bilokatere sportne prireditve, kjer bivakira 100 000 in vec ljudi je velika moznost kaksnega incidenta . Mi vsi ,ki obiskujemo bilo Moto , bilo F1 dirke to zelo dobro vemo . V vseh desetletjih nisem imel slabe izkusnje , vcasih je kaksen Stayerc prevec piva in schnapsa zmesal in postal glasen , kaksen je dobil na oko zaradi zenske in podobno . Toda nic kaj vec . Ampak Assen , Brno , Misamo in Mugello , tp pa je stvar ,ki se je mora vsak motorist pogledati in doziveti .
Nightyfly
23. 05. 2016 14.11
+0
orto ...hehehe . enako tudi vam ...great life . se vidiva kmalu v M. Carlu na F1 ?
24ursuck
23. 05. 2016 15.05
-2
5TIG
23. 05. 2016 12.47
-3
borut30, TO KAR STE NAPISALI O ZAŽIGANJU MOTORJEV IN KAO NEKIH WC-JEV,JE ČISTA LAŽ. čE PA JE RES MI PA PROSIM POVEJTE OD KOD VM TA INFORMACIJA? KER JAZ NISEM O TEM NIKJER NAŠEL NIČ.
Nightyfly
23. 05. 2016 13.27
-1
pozdrav ......... ne vem , ce je bilo kaj v vasih casopisih -Marc je rekel nekaj besed o publiki .Malo so ga prizadeli zvizgi ,obenem pa rekel tudi , da se nikakor noce zameriti italijanskim navijacem , Vidi se , da je precej spremenil pristop tako v voznji kot v nagovorih .
5TIG
23. 05. 2016 14.21
+3
MM se je ful spremenil ,fant je začel trezno razmišljat in se odraslo obnašat.+++++++++++
metallica-one
23. 05. 2016 14.53
+9
MM je zmeraj enak samo če te Valentino nekaj obsodi drži pač kot pribito če kdo drugi kaj obtoži pa ima blodnje je jokica ipd.
5TIG
23. 05. 2016 15.25
+3
metallica-one 1.lansko sezono in še prej je na dirkah na vsak način hotel zmagat (pri tem početju je ogrožal tudi druge),zdaj,če vidi da ne gre, se sprijazni z trenutnim položajem.(zbira točke,pametno) 2.konec lanske sezone je imel željo,da se ne bo vmešal v boj za naslov (naredil je obratno) Res pa je,da nikoli ni jamral kot Jorge če mu ne gre. Pa še to,letos deluje na stezi in kot osebnost veliko bolj zrelo. Spremenil se je,ker je uvidel kje ga je lansko sezono lomil in to je to. Fant dela veliko več na priljubljenosti,na stezi pa kolker mu Honda dopušča,če bo tako nadaljeval,si zna pridobiti tudi Rossijeve navijače na svojo stran.++++++++
metallica-one
23. 05. 2016 19.20
+5
pod prvo točko se strinjam je pa res da mu motor ne dopušča vsega kar bi hotel zato je tudi bolj preračunljiv, čeprav ima se vedno v sebi to vožnjo na nož preko svojega limita. Pod točko 2 verjemi mi da nebi valetu nagajal na tekmi če ga ta ne bi obtožil da pomaga Lorenzu a sam mu je vzel 5 pomembnih točk na dirki v Australiji.( v vseh komentarjih Rossijevih navijačev po dirki nobeden besedo čez Marca le nekaj čez maniaca da bi kot Italijan lahko spustil Valeta pred sebe) Po oni tiskovni se je vsul plaz kritik a do četrka niti eden . In ja Marc mu je takrat rekel , da mu bo pokazal kaj pomeni nagajanje in žal je svojo grožnjo uresničil. Žal. Rossi je pa pač pač padel na provokacijo in reagiral kot je.Slabše ni mogel
Nightyfly
23. 05. 2016 12.14
-11
borut30 23.05.2016 09:49:04................*****************. g.borut ,,,, jaz bi vam svetoval , da se zelo dobro prepricate o zazganih motorjih in podobno . To so zame hude obtozbe ,ker direktno napadate samo ene navijace . . Dirkaski vikend je bil zelo ziv . Trid ni in noci skupaj - veseljacenje . Kdor hodi okoli na dirke bo ze vedel kako in kaj ,,,za vas borut pa ne vem . Ce ze pisete o zazganih motorjih , raje pisite , da so to ´´ predstave ´´, ki se imenujejo **lanciafiamme** , izgleda ,kot da gori motor . Ja , je bilo kar nekaj tega .Ogromno tega . In kot po navadi , zagorijo tudi motorji ,toda zaradi pretiravanja lastnikov teh motorjev , ker pocenjajo z motorji stvari ,ki si jih clovek tezko predstavlja . V glavnem so mi vsi prijatelji povedali , da je bilo vzdusje neponovljivo . Prijatelji mi pac ne lazejo . Zato vam svetujem , da si se enkrat -kot tudi vsi forumasi - pogledate posebna porocila o dogodkih izven paddockov ,za cel dirkaski vikend . g. borut , tudi v tujini so dobri ljudje ,pa tudi slabi .Kot v Sloveniji . Ker pa ze destletja zivim in delam zunaj ,mislim , da vam lahko napisem teh nekaj besed . Preberite tudi kaj je izjavil Marc . .
borut30
23. 05. 2016 12.55
+4
No, pa tebi napišem, da so vsi Valentinovi navijači v zrak metali cvetje....v znak Lorenzove zmage. Se boš bolje počutil? Vem, pa....kako so se dejansko obnašali nekateri Rossijevi navijači v Mugellu, prej, med in po tekmi. Ne bomo o podrobnosti, ok?.....Sej že tukaj na forumu bereš totalno *pristranske* komentarje, ki nimajo veze z dirkanjem. Jaz sem zaključil z nekaterimi in se pač o žaljenju in dvoličnosti ne pogovarjam. Sem jasen, Nightyfly?
5TIG
23. 05. 2016 13.09
-1
borut30,ne si stvari zmišljevat,ker to kar si napisal da so Rossijevi navijači azgrajali zažigali motorje wC-je,To so hude trditve. Če je to res jih podpri z dokazi,dokler pa tega ne narediš si zame en velik lažnivec.
24ursuck
23. 05. 2016 13.41
-3
Škamp je biu v mugelinu pa iz prve roke vse to ve.......bbc
Nightyfly
23. 05. 2016 13.57
+1
šrampa********************* upam , da moderator ne brise vsaj se nekaj casa . Kar sem prej napisal , je porocilo GOS-a , operativne skupine za varnost , ki skrbi za vse pomembne in velike dogodke ,tudi nogometne . Toliko v vednost . Zal bi bilo prevec za prevajat , zato sem prej napisal samo povzetek **********
5TIG
23. 05. 2016 14.17
+4
ortovox Škamp te je n....u,kaj se ti mešaš be8o,ofca.,
5TIG
23. 05. 2016 18.23
+4
E moj mutitoyo,mudonja , tkaj si vedno hraber,u resnici pa si pa- pa-k,tak da ga ni.
24ursuck
23. 05. 2016 22.07
-5
Škampek.......če ti tk praviš ? Ti dam pa nasvet.... za đabe.......nikoli se ne delaj za tipkovnico pametnega pa močnega pa nekoga vabit v/na nekaj kear blage veze nimaš kaj se bo postavlo pred tebe.........a razumeš ?
5TIG
24. 05. 2016 21.50
+2
Hhahahah ortorit,a veš s čim se muhe špricajo,sam vprašam?
Nightyfly
23. 05. 2016 11.34
-4
Marc zadovoljen z drugim mestom ko je bil prakticno prvi , pa mu ´´zavetrnik´´ vzame zmago ?
Mojster123
23. 05. 2016 11.44
+12
tako je pač bilo. Marc je naredil vse kar je lahko. zadovoljen je da ni padel, kar bi se ob taki vožnji zlahka lahko primerilo in ostaja v igri za naslov prvaka, saj smo videli da tudi Yamaha ni neranljiva.
Nightyfly
23. 05. 2016 12.32
+2
darkprofi ..... z oceno se povsem strinjam . Tudi iz Arrabiata 1 v A. 2 je naredil fantasticno potezo . Nikdar nisem dvomil v njegov talent ali sposobnosti in tudi veckrat sem napisal , da je se zelo mlad , kot tudi ,da so bili pritiski nanj teh nekaj sezon GP enormni s strani mentorjev in mecenov . Od Valebncie do danes je to ciswto drugi Marc M .
Nightyfly
23. 05. 2016 12.32
+1
Lorenc je pa cisto druga pesem ,,,,,, ta si jih je pa nakopal na grbo .
LLxx
23. 05. 2016 11.01
-3
o kom to govori?
Zverina56
23. 05. 2016 10.37
+11
huda dirka :D čim več takih bojev tem bolš za nas gledalce :D
Night5talker
23. 05. 2016 10.26
-8
Hmm sem si večkrat pogledal zgornji posnetek in sem opazil eno zanimivo potezo Marqueza...ali pa imam privide. Na 1.50-1.51 časa trajanja posnetka, se zdi, kot da bi Marquez dvignil prst iz ročice za plin in se dotaknil ročice sprednje zavore...
HAILWOODmike
23. 05. 2016 10.34
+6
Zgleda hecno...sam neverjamem da bi bilo to mozno
QwatroQwatro
23. 05. 2016 10.39
+6
Sej bi si pogledu posnetek samo nemorem ker so skos reklame ko jih je pa konc pa pride do napake in so še enkrat reklame.