MotoGP

Marquez: Lorenzo, Pedrosa in Rossi so na višji ravni

Barcelona, 13. 02. 2013 06.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Debitant v razredu motoGP Marc Marquez je na svečani prireditvi v Barceloni prejel nagrado za novinca v kraljevem razredu. Aktualni svetovni prvak razreda moto2 se zaveda, da so Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa in Valentino Rossi v razredu motoGP na višji ravni, kot je trenutno sam.

Marc Marquez je v Barceloni prevzel nagrado španskega časopisa El MundoDeportivo za novinca v motoGP. "Počaščen sem, da sem eden od zmagovalcev na tej svečani prireditvi časnika MundoDeportivo," je dejal dirkač Repsol Honde in nadaljeval: "Čeprav je najpomembnejše, da uživam na motociklu, tudi ta nagrada poplača vse dosedanje delo."  O prihajajoči sezoni razmišlja takole: "V letu 2013 se zdi vse novo, potem ko sem preskočil v višji razred motoGP. Počakajmo, kako bo šlo, predvsem pa bom poskusil uživati."

Jorge Lorenzo in Dani Pedrosa
Jorge Lorenzo in Dani Pedrosa FOTO: Reuters

19-letni Marquez je za spletno stran motoGP spregovoril tudi o občutkih na motociklu RC213V s prvih testiranj v Sepangu: "Vse tri dni sem se počutil zelo dobro. Pomembno je, da mi gre dobro že od prvega dne. Do začetka sezone je še nekaj časa, zato moramo še naprej trdo delati in moram se še veliko naučiti." Debitant v kraljevem razredu je bil v Maleziji med najboljšimi tremi in je na koncu za las končal na četrtem mestu. "Menim, da so Jorge, Dani in Valentino trenutno še na višji ravni, zato še ne bijem njihove bitke. Moj boj poteka z motociklom, učenjem, poznavanjem odzivov, pridobivanjem izkušenj, kopičenjem kilometrov, nato pa bodo postopoma prišli tudi rezultati."

Valentino Rossi
Valentino Rossi FOTO: Reuters

Kot novinec bo budno spremljal najboljše dirkače: "Od konkurentov se poskušam naučiti vse, kar vidim – kako vozijo, njihove linije, kaj delajo in zakaj to počnejo. Poskušal bom prevzeti spretnosti in se učiti. Seveda imam iste želje kot prej, vendar se mora zavedati, da so v motoGP najboljši dirkači na svetu in da se motocikel zelo razlikuje od tistega iz moto2, saj ga zelo težko v celoti razumeš."

 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VR 4600 00
13. 02. 2013 19.12
+18
Zanimiva je anketa kdo vas je najbolj presenetil? Kdo še sploh klikne na rossija on ni presenečenje za mene ! Presenečanje je marquez z izidom pri vrhu ne pa rossi. Za rosija kateri redno spremljate gp tako veste da je bil kriv dukatti pa še keržišnik in skubic sta dvomila v njega kot da je čez noč neka repa!!!
big brother
15. 02. 2013 01.25
-5
ZANIMIVO, DA PRI STONERJU NI BIL KRIV DUKATI. KDOR ZNA PAČ ZNA, KDOR NE ZNA, ZNA VOZITI LE TISTO, KAR SE TAKO REKOČ SAMO PELJE
Darminator
15. 02. 2013 23.53
+2
Dajte že enkrat poglejte tiste sezone k je bil Stoner z Ducatijem dober kje se je nahajal drugi voznik Ducatija. hayden je vedno bil tam nekje za Stonerjem in ko je Stoner zmagal je bil Hayden tretji ali pa četrti. To vse povre,da je takrat bil ducati veliko bolj konkurenčen kot pa danes in siguren sem da če bi se danes vsedel STONER na Ducatija bi naredil nič kaj boljši čas kot pa drugi.
bandit1
13. 02. 2013 14.11
-5
Halo kakšno nagrado je preje???? Za novinca v GP. Novincev je še več kolikor jaz to spremljam? Al je to samo za Špance???
NoExit
13. 02. 2013 09.49
+28
Temu pojavo se reče izkušnje ... samo to mu še manjka,ostalo pa že ima.
suomynona3
13. 02. 2013 09.04
-3
razumeti mora le elektroniko in obrabo gum.Potem ga ne ustavi več nihče!Konec meseca bo na testih v Sepangu že pri vrhu
burner85
13. 02. 2013 11.17
+10
Neo Matrix
13. 02. 2013 18.13
+6
mala_zaba
13. 02. 2013 08.43
+31
ni slab tale marq.takoj na začetku je pokazal svojo formo,vendar pa je tudi motor malo podcenjeval,na kratko,letos bo tepen predvsem zaradi pomankanja izkušenj,v vsakem primeru bo pa huda sezona.rossi pa kot rossi odličen,če yama,iztisne še par dodatnih kw so najboljši.uglavnem komi čakam april da se že enkrat začne.škoda pa za dovija,tale dukati mu bo pobral vse veselje do dirkanja,prav tako tudi benu,bolš bi blo da bi lepo zajahal sbk.uglavnem rossi veliko sreče na poti do novega naslova
VR 4600 00
13. 02. 2013 11.01
+16
RES JE VELIKA ŠKODA OBEH NA DUCATTIJU DRUGAČE PA SEZONA BO NORA
off the road
13. 02. 2013 19.00
+8
Dovi je lani reku da se Rossi samo pritožuje, da naj neha jamrat....... Saj mu ne privoščim, ampak vse se vrača vse se plača!!!!
Dejan Vovk
13. 02. 2013 08.21
+35
pobec ima ves potencial da bo enkrat prvak... da bi le ne bilo poškodb

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.