MotoGP

Marquez nasmejal Rossija: Najin pozdrav v Argentini 'podoben' poljubu z dekletom

Austin, 12. 04. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na novinarski konferenci pred VN Amerik v Austinu so o željah in ciljih spregovorili v tem trenutku najbolj vroči dirkači elitnega razreda MotoGP. Še najbolj sta prisotne predstavnike 'sedme sile' nasmejala velika rivala Marc Marquez in Valentino Rossi. Uvodne petkove proste treninge bomo kot po navadi predvajali na VOYO od 16. ure dalje.

Z uvodnimi treningi na VOYO pričnemo v petek, 12. aprila, od 16. ure dalje, ko se bodo na stezo v Austinu najprej podali dirkači najšibkejšega razreda Moto3.
Pred najboljšimi dirkači v kraljevem razredu MotoGP je tretja dirka sezone za VN Amerik v Austinu. Po uvodnih dveh preizkušnjah v Katarju in Argentini so se že nakazale smernice, kako bi lahko potekala sezona 2019, za katero ima aktualni svetovni prvak Marc Marquez znova najvišje mogoče načrte.

Na novinarski konferenci je bila motociklistična druščina na čelu z omenjenim Marquezom, Valentinom Rossijem, Andreo Doviziosom in druščino zelo dobro razpoložena. Predvsem prvi je po izjemni dirki v Argentini, kjer je 'udaril' z vso močjo in obenem s prepričljivo zmago poslal največjim konkurentom zelo jasno sporočilo o svojih ambicijah, poudaril, da ga kljub določenim spremembah na sicer eni od tehnično najzahtevnejših stez v dirkaški karavani zanima zgolj boj za najvišja mesta. "Na stezo v Austinu imam zelo lepe spomine. Tu sem bil vselej v ospredju, kar želim ponoviti tudi letos. Lani sem bil sicer diskvalificiran, a nič ne de, verjamem, da sem lahko tudi v nedeljo (z neposrednim prenosom na Kanalu A in VOYO) v vrhu," je uvodoma pred zbrano množico novinarjev dejal Marquez, ki je v nadaljevanju spregovoril nekaj besed tudi o določenih konfiguracijskih spremembah na stezi.

Aktualni svetovni prvak Marc Marquez je tudi letošnjo sezono začel v slogu prejšnjih, ko je že na uvodnih dirkah postavil smernice za veliko slavje ob koncu koledarskega leta.
Aktualni svetovni prvak Marc Marquez je tudi letošnjo sezono začel v slogu prejšnjih, ko je že na uvodnih dirkah postavil smernice za veliko slavje ob koncu koledarskega leta. FOTO: AP
"Če gre verjeti zadnjim vremenskim napovedim, nas že v sobotnih kvalifikacijah čakajo nestanovitne razmere, kar nam bo še dodatno otežilo delo. Čeprav se na stezi nahaja kar nekaj lukenj, se tu počutim zelo dobro. Treba bo ubrati ustrezno taktiko, strategijo za najbolj odločilne trenutke. Steza v Austinu od dirkačev zahteva najboljšo mogočo telesno pripravljenost. Sam se odlično počutim, tako fizično kot mentalno. Bom pa moral biti zelo pazljiv, saj bi me že najmanjša napaka oddaljila od začrtanih ciljev," je previden 26-letni član Repsol Honde, ki priznava, da je užival v minulih dneh v Združenih državah Amerike.

"Tu se vedno najde kaj zanimivega za početi. Ogledal sem si tekmo košarkarske lige NBA, bil sem tudi na supercross dirki ... Počnemo vse v želji, da nedeljsko dirko pričakamo sproščeni in maksimalno motivirani. V kolikor se kaj zalomi, je plan B izvleči čim večje število točk," Marquez ničesar ne prepušča naključjem.

Najbolj zanimiv trenutek na druženju z novinarji je nastopil ob vprašanju enega od njih, kaj je aktualnemu svetovnemu prvaku pomenil stisk roke z dirkaškim doktorjem po veliki zmagi v Južni Ameriki. "To je bila stvar trenutka, podobno, kot bi poljubil dekle v določenem trenutku. Za nekaj sekund sva ostala sama in zgodilo se je. Že nič kolikokrat sem poudaril, da s tem nisem imel nikoli nikakršnih težav," je ob glasnem smehu prisotnih zaključil Marc Marquez.       

VN Amerik
VN Amerik FOTO: 24ur.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (50)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resnicaosvobaja
13. 04. 2019 15.58
+2
Nightfly,........ ko boš zopet navajal lestvico od 1 do 10 z najtršim mineralom diamantom in Rockwella v isti sapi , moraš vedeti, da je trdotna Mohsova lestvica iz leta 1812, brata Rockwell pa sta rojena 1886 in 1890. in niso vsi strojniki špricali gradiv...Kje še zavajaš ? Pri Veroni, Milanu, izpitu A kategorije, diplomi, motoGP-ju ...?
FIRBCA
12. 04. 2019 20.11
-1
cakamo komentarje
DEEP
12. 04. 2019 19.22
+1
🏍🏅🎯M.M.😎🤘✌
iga_biba
12. 04. 2019 19.12
-6
podobno, kot bi poljubil dekle v določenem trenutku. Za nekaj sekund sva ostala sama in zgodilo se je.Sedaj pa zimzeleni, bivši devetkratni od sreče ne bo mogel spati.
Staritrg
12. 04. 2019 18.32
+4
Prmejduš da toliko iztirjencev pa težko najdeš na kupu...
profesor m
12. 04. 2019 18.48
+1
BenBostrom
12. 04. 2019 17.50
+4
g.nightyfly a boste komentirali eno največjih potez nespoštovanja vašega idola...če seveda veste kaj imam v mislih....še preden je marc sploh vozil v 125 se je zgodila....kot trdite da ste poznavalec že 20 let zagotovo veste kaj je to bilo....
Vikica
12. 04. 2019 16.53
+7
Kok butasti komentarji. Da mate cajt. Pejte raj gate prat . Dedci k stare tercialke.
profesor m
12. 04. 2019 16.29
+4
kakorkoli, se vedno sem preprivan da je stara kura mlafemu petelinu dala taco tudi zaradi lastnega pr-ja,....ker so to, da zmagovalcu ne cestitas, in razlog neke state zamere, res odraz necimrnost ..ki so jo zamerili tudi njegovi fani...tako da mojster samopodobe in samopromocije poskrbi enkrat za to da je kao problem cist na osebnem nivoju, ...drugic da se kao isti problem resuje,...to pa spominja na cisti nacrtovani pr... se enkrat mnogim tekmovalcem se in so se zgodile mnogo hujse zadeve sano spomnim na dovija in pedroso ki ju je brutalno in nepremisljeno sklatil iannone...pa tudi vinjales je pred nedavnim dozivel isto...in noben res noben ne stoka pred kamerami tako kot rosi in to za manjse zadeve,...kot ze zapisano tudi njemu je potrebno postavit ogledalo ni bilo vse v najlepsem redu,...20 letna vzgodivina je tudi polna lumparij,...sam eni v njem zaslepljeno, da ne recem zaljubljeno vidijo furherja...
nightifly
12. 04. 2019 14.50
-9
.......... no , obljuba dela dolg ,,,, stand Vina Kras ,torej stene krasijo spodaj aplikacije vinske trte v naravni barvi , zgornji del sten , nad glavo pa na viola podlagi rasterju imena CV –Colja vino , Vrabec , Stoka ,Cotova klet . The only one in the world ,,,etc . Torej svetujem Ravenu , da se vsede na moped in pridrvi v Verono , ,,, se nekaj ur bom tam , potem pa lahko njega in moped odpeljem nazaj v Milano , tako ali tako grem tam mimo . ////skoda ,ker ne morem pripeti slike tu gor . Ravenu pa svetujem ,da naj ne skrbi za moje zdravje oz . zivljenje .Je perfektno .
nightifly
12. 04. 2019 14.27
-8
Pozabil sem povabiti (tako se rece ) nase ´´prijatelje´´ na kozarec najboljsega vinceka v Verono , na VinItaly , bi kaksno razdrli na racun Malega Markeca .Mogoce bi se jim jezik ob taboljsem vinu sveta razvezal v nejznejsem tonu . Zaenkrat je poln strupa ,glede na napisano . Tisti iz Milana imajo do Verone se blizje ....... baje je samo eden . Se zdaj ni razumel ,da clovek lahko sedi v sejemski restavraciji v Veroni in interaktivno sodeluje na tem forumu,tako za zabavo . Grem samo do Standa Vina Kras ,pa bom povedal kdo je tam , ker je v bistvu konec ..Mogoce koga ulovim .
nightifly
12. 04. 2019 14.19
-5
Rossi je lani v Misanu na vprasanje novinarjev ,glede geste ,ko je dal roko sprave Markecu dejal ; Bolje tako , ta ke geste morajo biti tudi iskrene . Narediti to po diktatu nekoga ali novinarjev bi bilo absurdno , kot da enemu psicku reces –migaj z repom ,naredi salto in podobno .(smeh) ..... ...........
FjallRaven
12. 04. 2019 18.08
+6
hebe se men za tvoje zdravje lažnivec....in tvoje laži in nakladanje v tri dni tukaj gor
Melaj
12. 04. 2019 13.57
+9
nightifly - - - - vaši žlehtnobi kar ni videti konca. Imate srečo, da so odgovorni na vaši valovni, sicer bi vas že davno odsekali!
nightifly
12. 04. 2019 15.30
-14
melaj ,,,,, eh , samo nekaj ne razumete . Naletel ste na prevec benevolentnega cloveka ,,, ob katerem bi si v realnem zivljenju razbil zobe . To je kot pribito . Tujina te nauci kako se je treba braniti pred divjaki , fasisti in se marsikom . Ne se bati , po HRc -ju sem 10 . Ste strojni inzenir ? Bi moral vedeti , ce pa ne ,vam povem ,da je to enota za mero trdnosti materiala po rockwellu . 10 je diamant . Pa ne cena , trdnost . ;)))) lep dan vam zelim . Dajte zaceti uporabljati konstruktivno debato .
Melaj
12. 04. 2019 17.33
+4
nightifly- zobe ste si razbil ze davno nazaj. Kmalu po tem, ko so vam povedali, da ste brez pameti. Za vas obstaja diagnoza. In sicer, zapor v komori, kjer bi sam sebe poslusal. Hrup, ki bi ga povzrocalo vase dihanje, bi vas ubil. Odsekal, koncno.
FjallRaven
12. 04. 2019 18.06
+3
ejga lažnivi provokator flajer ........tko mimogrede......če si po HRc-ju 10ka....potem si kt žele.....več kot očitno nimaš pojma o strojništvu...... 10 je trdota diamanta po Mohsu......če že pametuješ pogugli
morgimalo
14. 04. 2019 11.06
nightiflay - nisem "strojni inzenir" temveč inženir strojništva (to je verjetno nižja stopnja, ne vem, ampak tako piše na diplomi) in če je tvoja trdota po HRC 10 (čeprav ti omenjaš trdnost, ki se potej metodi ne meri), potem si sila mehak. Verjetno bi bilo primerneje uporabiti metodo HRB (če ostanemo pri Rockwellovih metodah), ki se uporablja za merjenje trdote nekaljenih jekel. Pa še številka bi za to trdoto bila višja ~85. To ukano kot motorist sigurno poznaš, saj vsi navajajo moč motorja v "konjih" ker je v kilovatih številka dosti nižja. Ja, ne sklicuj se na stroko, ki ti je tuja, pa čeprav bi ti nekdo podaril diplomo. Pa brez zamere.
nightifly
12. 04. 2019 13.03
-13
Dohtar in Marko skace sta imela do sedaj kar nekaj vrocih epizod , kjer je slednji zelel pokazati Prvemu ,da bo Tadrugi kmalu postal prvi .Jasno ce bo .Do sedaj mu ni uspelo ,ker se je sel keglanja ne pa prehitevanja . No ,salo na stran , Dohtar je spet pokazal zakaj ej Prvi , zakaj je Velik ,in zakaj je Sportnik . Tudi tokrat je koncal nesmiselno napetost med dvema in malemu petelinu podal roko sprave . Ponovno . Mislim,da je teh rok oz. gest , dobre volj v malhi zmanjkalo in bo moral marko skace odrasti . Mora se koncno zavedati ,kot sem ze par let nazaj zapisal ,da se legende ne sklati s piedestale Velikih ,ampak se jim skusa priblizati in stati ob strani z dobrim dirkanjem in jasno tuidi obnasanjem . Ce so danes zastave 93 na spaltih ,torej zelenicah okoli dirkalisc bolj redke kot pogoste , drugace pa povsod po svetu vecinoma rumene -to lahko sefu Honde pove vse . Navijaci so tisti ,ki odlocajo kdo je Dirkac in kdo dirkac . Mislim,da je to nam navijacem ,ki smo v zivljenju presedeli na destinah in desetinah dirkalisc to zelo jasno , pa tudi v sedlu motorjev .Ni pa ,kot je videti tu na forumu nekaterim haterjem ,ki po defaultu pisejo in se obnasajo primitivno in jih v bistvu dirkanje niti najmanj ne zanima. Vec jim je do osebnega obracunavanja . Nesmisel . In ce sem iskren , oz. tako mislim ,jim ta roka VR Markecu niti najmanj ni vsec , ker to pomeni mir med dvema . Le kako bodo zdaj pisali o Rossiju !!!
FjallRaven
12. 04. 2019 13.14
+7
dej se že spoki malo na zrak .....provokator lažnivi
profesor m
12. 04. 2019 13.20
+3
ja nigtify le necesa ne odlocijo navijaci, ...kdo je prvak to se odloca mimo volje navijacev... res se navijaci odlocijo za nakup vstopnic in rekvizitov....to je pa to.... lahko se navijavi vr sklicujete na svojo stevilcnost v rumenem sijaju...delno seveda profesionalno organizirano da ne bo pomote o navijacih nasploh ,...vendar se lahko navijaci mm sklicujemo na svojo srcnost, kljub manjsemu stevilcnem statusu, ...ampak ta kao argument navdihuje le vas,...nas drugih niti malo ne vznemirja .....pac iscete potrditev med enakomislecimi in stevilunkar pomeni na pomanjkanje lastne biti... ...pozabljas pa koliko je imel vr navijacev pri 25 letih... kakorkoli vedno znova me v tvojem komentarju zmoti kaksen sinonim ki ga prilimas tako mimogrede mm, ...obenem pa govoris o argumentih in kulturi...tako da bom nadaljeval kjer si zacel in koncal v svojem razpredanju.....da je velika kura dala taco malemu petelinu v argentini...tako da ne se slepit, da vr ni uspicil stevilne lumparije v svoji karieri za katere se ni opravicil...stari lisjak namazan z vsemi zaubami je reku gabr
Cepec
12. 04. 2019 14.09
-2
Sì te kar predstavljam na kakšnem okičenem čoperju s pomožnimi koleščki....
nightifly
12. 04. 2019 14.56
-9
prof .... lahko pisete o cepicah ,,,, da prikrijete resnico .Toda vssi vemo ,daa Velikost samega sebe ,ce se tako izrazim naredi kar sportnik sam , navijaci ga pa sprejmejo SRCNO -no ,to ste naisal prav . Zdaj pa razvozlajte kar sva oba napisala . 23 sezon bo kmalu mimo , kaj mislite , so vazne cepice , a res ? Dajte no ,nic ´´ne spostujete vase inteligence ´´.
Igorogi
15. 04. 2019 17.23
Do trenutka, ko je tvoj doktor brcnil Marka iz motorja sem tudi jaz navijal za njega. Od tistega trenutka naprej je le še gnoj. In kam ti gledaš oz.vidiš je popolnoma vseeno, ker si pač slep.
janezdollar
12. 04. 2019 11.58
-14
Hinavec je itak gej...saj če ga pogledaš kaj drugega sploh ne preostane...
profesor m
12. 04. 2019 13.00
+2
fant s tabo ni vse ok....in mama je to vedela
profesor m
12. 04. 2019 13.00
-3
žutaresnica
12. 04. 2019 13.50
+0
Se strinjam janez, enako velja za njegove pristaše, jasno kot beli dan!
Mohiito
12. 04. 2019 17.55
+0
profesor m
12. 04. 2019 18.47
+2
tej pistasi nimajo crednega nagona tko k stryupek and co... k tecejo kamor jim furher zamahne
MitraljezovDarko
12. 04. 2019 10.09
+17
lorenzo se bo zbudil ko mu bo honda dala ultimat!!!.......se 2-3 dirke takole in bo pocasi kak testni dirkac sedel na hondo
nightifly
12. 04. 2019 13.09
+9
Res ,tole z lovrencom je pa res nekaj cudnega . Verjetno ga je nekaj psihol . zlomilo . V nedeljo bomo videli ali se je pobral ,ker motor ima zelo dober .
VolkBrenin
12. 04. 2019 09.57
-31
mali je prikrit homi... navijači pa v jok ...hahahshaas
BenBostrom
12. 04. 2019 10.52
+16
ni pomembno ali je homi ....sam da tvojega homija pere pa je vse ok....drugače je pa to sport kjer ni pomembno ali si tak ali drugačen...sam da si pred drugimi
VolkBrenin
12. 04. 2019 11.11
-5
lej ga ...a si se najdu v postu...Sej nisem napisal da je njegova spolna usmerjenost pomembna ...Torej je vse ok , dokler ga pere...? Zanimivo je , da ga pošljate že leta v penzijo ...pa je še vedno v svetovni špici...A naj gredo potem vsi od 3.mesta dalje v penzijo ...ali prodajat burek ...???
BenBostrom
12. 04. 2019 12.40
+3
Prvo preber kak moj post da lahko rečeš da ga pošiljamo v penzijo(jaz nisem tisti)...ampak začel si z izrazom homi...pa navijače z jokom omenjal...kaj si pričakoval poklon od navijačev Marca....bodi vesel da si dobil dokaj kulturen odziv na provokacijo in žalitev....jah tako to pač je na obeh straneh
profesor m
12. 04. 2019 13.01
-5
a si volkodlak zgresu vremensko postajo,..ali planet,..al oboje
profesor m
12. 04. 2019 13.02
-2
ves ben volk dlako menja narave pa ne...in tale je fejst steku
Diebaumaister
12. 04. 2019 17.16
-3
Mohiito
12. 04. 2019 18.00
+2
Kakšne verodostojne genske zasnove tudi sam nisi bil deležen.
profesor m
12. 04. 2019 18.45
+4
glejga bager se je streznu ,..kako kaj betonarna ,...bagri, mesalci in valerji pospravljen za vikend zdaj pa spet prisel v druzbo....sam mogoce je za to druzbo treba imet pamet namest betona v glavi,..zal iz vsakega zapisa piha veter prazne glave, frustracij, ....da ti pojasnim da je stara kura ali stara koka dala taco mlademu petrlinu,...medtem k si ti mesal beton...v glavi
kolaps
12. 04. 2019 08.55
-12
Ja lahko bi ze katero drajsal...
Bigbadjohn
12. 04. 2019 08.49
+2
Nekdo ima pa fetiš na narekovaje(navednice)...kako kontroverzno! :)
FjallRaven
12. 04. 2019 08.26
+11
hahaha...tamal je res pojava. je dal primerjavo z dekletom....kar verjetno tarumenem spet neu všeč....hahahahhahah
felix59 drugič
12. 04. 2019 08.14
+10
Marqueza omalovažujete z drobnim tiskom. Karma>< MARQUEZ BO SPET SVETOVNI PRVAK ! ! ! !