MotoGP

Marquez po domačem slavju: Zavedam se tanke črte med zmago in porazom

Montmelo, 17. 06. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Montmelu, na prizorišču sedme dirke sezone za najboljše dirkače v kraljevem motociklističnem razredu motoGP, nismo videli ničesar novega. Vsaj kar zadeva ime zmagovalca, ki je vnovič postal domači junak iz Barcelone Marc Marquez. Bolj skrb vzbujajoče je dejstvo, da konkurenca nabira skorajda neulovljiv točkovni zaostanek za aktualnim svetovnim prvakom.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Nova zmaga Marca Marqueza v senci množičnega padca s podpisom Jorgeja Lorenza
    02:34
    Iz 24UR: Nova zmaga Marca Marqueza v senci množičnega padca s podpisom Jorgeja Lorenza
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Katalonije
    05:27
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Katalonije
  • Jorge Lorenzo v središču pozornosti z nespametnim manevrom
    00:19
    Jorge Lorenzo v središču pozornosti z nespametnim manevrom
  • Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Katalonije
    01:51
    Vrhunci dirke razreda moto2 za VN Katalonije
  • Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Katalonije
    02:06
    Vrhunci dirke razreda moto3 za VN Katalonije

Ta je, Marc Marquez (Repsol Honda Team) namreč, pokazal, iz kakšnega šampionskega testa je. Čeprav je še na petkovih treningih v Montmelu deloval precej rezerviran in rezultatsko v velikem zaostanku za mesti, ki jih je najbolj vajen, je že dan pozneje v kvalifikacijah zasedel visoko drugo mesto.

S tem je napovedal vnovičen boj za še četrto zmago v sezoni, ki pa se ni zdela tako samoumevna kot nekatere poprej. Predvsem ker je v Barceloni nazadnje slavil pred leti, v zadnjih dveh sezonah pa je tu prevladoval Ducati. Toda velemojster ne bi bil velemojster, če ne bi znal izkoristiti tistega, kar mu najbližji konkurenti ponudijo. Po zgodnjem trku in posledičnem padcu kvarteta Jorge LorenzoAndrea DoviziosoMaverick VinalesValentino Rossi je ob taktično pametni vožnji pomenilo novo suvereno slavje za šampiona najvišjega razreda. "Uspela nam je zelo dobra vožnja. Čeprav smo bili pred začetkom dirke nekoliko zadržani, smo v nadaljevanju pokazali tisti pravi šampionski obraz, ki nam je omogočil, da sem ciljno črto prečkal kot prvi," pravi srečni zmagovalec VN Katalonije Marc Marquez, ki je potem, ko so ga člani moštva Repsol Honda Team nekako obvestili o padcu omenjene četverice, lahko precej lažje zadihal.

Aktualni svetovni prvak v kraljevem motociklističnem razredu motoGP Marc Marquez (Honda) je po še četrti zmagi v sezoni 2019 na domačem prizorišču v Barceloni pristal na rokah najzvestejših privržencev in članov moštva.
Aktualni svetovni prvak v kraljevem motociklističnem razredu motoGP Marc Marquez (Honda) je po še četrti zmagi v sezoni 2019 na domačem prizorišču v Barceloni pristal na rokah najzvestejših privržencev in članov moštva. FOTO: AP
"Verjemite, da so takšne vožnje po navadi še bolj zahtevne kot tiste, ko greste 'na nož' proti neposrednim tekmecem. Moral sem ohraniti mirno kri, saj mi ta podlaga steze v Montmelu ne ustreza najbolje. Zato smo se odločili, da bomo zamenjali zadnjo gumo. Izbrali smo nekoliko mehkejši tip, ki se je dobro odzval na vremenske razmere. Veseli me domača zmaga pred množico navijačev, obenem pa je bil to znova vikend v znamenju bratov Marquez, saj je slavil tudi Alex, kar me neizmerno veseli," je pomen dvojnega slavja bratov Marquez razložil starejši Marc. 

Motociklistična karavana se zdaj seli na legendarno prizorišče v nizozemski Assen, kjer bo znova več priložnosti za Ducati, ki mu takšen tip steze veliko bolj ustreza. "Za nas je najbolj pomembno, da ohranjamo visoke uvrstitve. Ne smemo si dopustiti večjih napak, ohraniti moramo mirnost in osredotočenost na končni cilj. To pa je zbiranje točk v boju za ubranitev naslova svetovnega prvaka," je še pristavil starejši od bratov Marquez. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (94)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Profesormarck
17. 06. 2019 20.35
+8
Čist kratek bom -ker vodi in bo najverjetnje tudi letos prvak !..pojejte se konkureti..še:he,he,he,he-pa me več ni.
profesor m
17. 06. 2019 17.27
+10
vceraj je bilo kar je bilo splet nesrecnih okoliscin...kar se eda ne pripomore k sportnemu uzivanju v dirki...ampak tako se je pripetilo..podobno ko kaksns dirka v dezju ko pol karavane zdrsne s proge...ampak tako se zgodi in ni nikomur v uzitek...tako je miller zmagal enkrat v dezju ipd... trapasta je debata ali je zmaga zasluzena ker vsaka zmaga je zasluzena tu ni kaj,..zal gre nekaterim v nos bolj kdo je zmagal,...saj ce bi zmaga vr bi bila vasa stalisca kot noc in dan sedanjih...sam ne tega zanikat... ..bi pa dodal karavani navijacev vr...dve skupini ena korektna in ena hujskaska...na korektno se vedno najde korektna simpatija z druge strani, saj ce hoces spostovanje rivalske ekipe in hkrati sam izrazas spostovanje rivalu, potem je to pravi sportni nacin in duh,....... za hujskasko skupino kamor sodijo razni jezdici, bagri, ter se nekaj patronov za katre ne vemo cist kaj na forumu obcasno iscejo, razen da osebno zalijo vse po vrsti,...vsakic ko pa z njimi deli simpatije nighty pa s tem skodi vsem svojim smiselnim prispevkom...tako pac je...star pregovor pravi.....povej mi s kom se druzis in povem ti kdo si...pa leppp pozdrav .....in ja mm je zmagal zasluzeno
resnicaosvobaja
17. 06. 2019 17.25
+8
Najboljši agregat bla,bla bla ...4 Yamahe in ena Honda na startu. V grobem je bilo prvenstvo podeljeno takrat, ko je Rins napovedal boj Rossija za naslov prvaka, ki pa ni odtenek slabši od MM ( za muho lahko razložim z Jolly barvicami npr. če je Marquez 1. oz BELA barvica
resnicaosvobaja
17. 06. 2019 17.25
+7
potem je Rossi kvečjemu zelena pravzaprav temno zelena)
pogan
17. 06. 2019 15.23
-13
Upam, da naslednjič lorenzo podere markeza in da bo potem markez dajal izjave, to je samo dirka.
BenBostrom
17. 06. 2019 16.09
+9
Torej si pristaš da pride do resnih poškodb v tem športu...ajej ajej
nightifly
17. 06. 2019 14.30
-12
nightifly 17.06.2019, 10:15:14 -21 Marko ,marko ; vceraj pa res ni bilo ,pa tudi drugace je najveckrat ni ,tanke crte , ker je stroj na katerem cepis najboljsi agregat te karavane . To je enostavno dejstvu , in napori ,da bi nekateri spodaj pisoci ´´maestri´´ to ovrgli so brezpredmetni . To je evidentno celo najvecjemu laiku . In da spet ponovim znano mantro - ja ,tudi dirkac v sedlu je zelo dober , tako kot je zelo zelo dobrih kar nekaj dirkacev , se pa morajo zal zadovoljiti z za odtenek manj zmogljivimi bolidi . Nihce ne more zanikati fantasticne konfiguracije Honde , ki pa enemu dirkacu povzroca kar nekaj tezav . Pravzaprav jih kar on ,ker se se ni adaptiral na nov motor , ima pa moznost prilagoditi motor na svoj ego . V vsakem primeru je z vcerajsnjo dirko kegljanja prvenstvo v grobem ze podeljeno . Zato je MM tudi tako slastno esultiral , ceprav zame neokusno . No ja ,zmaga je zmaga , pa ceprav mu je vceraj Jorg podaril v bistvu ze drugi naslov . Marko pa Jorgu enega . Torej trije naslovi manj za druge . Mogoce je moj povzetek malce z vec vode na moj mlin ,pa ne prevec . Popolo Giallo je tudi v Spaniji pokazalo koliko spostovanja ima se do Dohtarja . Tudi to pove veliko .///////etc etc etc ad infinitum .
BenBostrom
17. 06. 2019 15.28
+5
laž,laž,laž....Marc podaril naslov----laž...ipd...laž
.jezdimir
17. 06. 2019 15.46
-8
BenBostrom
17. 06. 2019 15.48
+9
najvsivedo
17. 06. 2019 15.57
-2
2015 je še slepec videl kdo je pomagal.... rekorder v puzanju.
BenBostrom
17. 06. 2019 16.11
+6
2015 je slepec slišal VN australia -5točk in Iannone -3 točke,VN malezija +16 točk....hmm...tale matematika pa res pove veliko o pomaganju,...,vprašanje kdo je komu...po domače je Španec Italijanu pomagal in Italijan Italijanu nagajal....jaja samo videt je treba
dugi159
17. 06. 2019 16.42
+9
Zate je neukusno ? Pa kva a nej joka ? Sploh po tem ko so mu vrata nastezaj odprta do naslova ! Raje mal pomisli kaksne cirkuske vloske je sele mel nastopac ! Sicer ze 10 let nazaj . 10 let , hehehe ma tine ze smolo ker ima slab motor . Se en rekord
BenBostrom
17. 06. 2019 16.52
+7
Z Burgesom na čelu bi še Chris Vermeulen pral Rossija....napisano v stilu jezdimirja...seveda...hehehe
mzvezda
17. 06. 2019 17.24
+3
esejist nighty pojma nimaš....to če maš najboljši agrgat oz. motor še ne pomeni, da ne moreš v pesek.... sicer pa vse valentinčice ste se smejale v soboto MM ko je trening končal na 9 mestu.... takrat sem napisal, da bo v ponedeljek dež, ker boste spet jokali po nedeljski dirki... in res dežuje :)) Karma je ..... in vse vrne!!!
badcat
17. 06. 2019 18.26
+3
cmirkotu in laznivem provokatorcku flajerju....🖕
Mihacito
17. 06. 2019 13.49
-19
NIGHTIFLY pusti, ker ne razumejo tvojih besed, skoda energije..jim pac malo manjka in ne nese dovolj dalec.
nightifly
17. 06. 2019 14.41
-7
Mihacito ,,,, imate prav . Moram pa nekaj napisati . Karkoli pisem ,oz.kadar se spravim nekaj napisati ,bilo kaj ,tudi o moto gP ,me vodi vedno rdeca nit dogajanja .Iz te pozicije tudi skusam opisati moje videnje vsega kar se na pisti in izven dogaja . In cisto jasno je ,daa nasprotni strani to ne ustreza . Problem je samo v tem , da se posledicno nekateri pri odgovorih ,ki to niso ,posluzijo najbolj umazanega jezika ,ki ga kot Slovenci lahko se prepoznamo . Vcasih si mislim -pa saj ne more biti res ,da lahko en Slovenec sklamfa skupaj take ogabnosti . No ,kakorkoli , opazno je , da s takim nacinom komuniciranja skusajo umazati nekoga ,mu odvzeti voljo do partecipacije na tem forumu in tvorno sodelovati v debatah . Ker sodelijem tudi na vec drugih forumih v Evropi ,moram priznati ,da tako nizkega ,umazanega stila pisanja ,kot si ga privoscijo nekateri nisem se opazil ,ceprav tudi tam padejo kaksne krepke ,tezko pa na osebni ravni . Kar nekaj dobrih fantov je nad tem forumom obupalo in odslo drugam , ker so recimo nekateri tu na forumu samo zato ,da zdravijo svoje privatne frustracije in svoje neuspehe v zivljenju z bestilanimi napadi na druge .To je vec kot ocitno . Pri tem je moto GP samo paralelen izgovor za partecipacijo na tem forumu . Vsak laik vidi ,da gre samo za to . Ce jaz ali vi napisete svoje lastno mnenje ,je to se vedno legitimno in legalno ,torej sprejemljivo za forum . Ce pa ti mnenji ne odrazata vsaj priblizne kredibilnosti ,ju je se vedno mozno spodkopati ,kritizirati , debatirati o tem in na koncu popraviti . Toda vse to velja za dobrocutne in kulturne ljudi . Z ostalimi se pa c ne da poceti kaj takega ,in so v bistvu tujek ene spostljive sportne strani . LP
BenBostrom
17. 06. 2019 15.31
+4
Ne vem če si na drugih forumih dovoliš toliko kot tukaj?Res je edino da si pokazal da znaš tudi napisat veliko pametnega vendar to nima teže ko prestaviš v nizkotne provokativne verzije in izpadeš kompletni lažnivec ki še dandanes ni odgovoril na dejtsvo izdelav gum čez noč .....
Cepec
17. 06. 2019 15.59
+5
Ves čas vam sledim in uživam v prebiranju vaših komentarjev. Vam bi dal nagrado za mojstra manipulacije! Ali veste kaj je športno? Priznati poraz in se potruditi dam pri sebi, da si boljši! To je pa zelo težko z nastopaštvom ker rezultati kažeju drugače!!
dugi159
17. 06. 2019 17.01
+11
Ja res muha je aktiven na vseh podrocjih . On je pravi svetovljan , kot se je rad pohvalil . Olikan gospod , kjer mu je beseda provokacija tuja . Skratka neverjeten znalec sporta , politike , gospodarstva , dobrega vina , zaprisezen motorist cez ovinke , zaradi njega imajo kombinezoni drsnike na komolcih . Sidobni cak norris bi lahko rekli
gcek
17. 06. 2019 13.33
+4
Moto GP bo ratal nezanimljiv če bo negdo konstantno zmagoval( navijam za Rossija in ne uzemam Marku kvaliteto voznika ,da ne bo pomote)ampak če ni borbe je to dolgočasno naj se dogaja pa tudi če bo Mark svetovni prvak samo mora biti rivalstvo tako enosmerno tekmovanje ni zanimljivo pa še enkrat nič slabega čez Marka ,da ne boste Markisti užaljeni lp.
nightifly
17. 06. 2019 14.42
-4
najvsivedo
17. 06. 2019 13.30
-12
ZA TAKŠNO ZMAGO SI NI ZASLUŽIL DRUGEGA KOT ENO PIKSNO SPARJANEGA RED BULLA.
Rujevit
17. 06. 2019 12.39
-9
A lahko, prosim, nekdo, ki zagovarja nezasluženo veselje Marqueza, Marka, da ne bo pomote, tudi pokomentira zasluženost oz. okusnost Quartararojevega veselja???
uporabnica1
17. 06. 2019 13.11
+13
Marquez je trenutno pač najboljši dirkač, pa če je to tebi všeč ali pa ne
.jezdimir
17. 06. 2019 14.36
-8
Kere buče, s to Hondo bi še Zarco zmagoval, če smo realni...hehehe
nightifly
17. 06. 2019 14.44
+1
sk ,,,, vidite ,ravno to je dvomljivo . ......brez takega motorja bi lahko samo tekel za drugimi in nic vec . Ne samo on . Vsi . Zmagovita formula je vedno ,najhitrejsi motor z odlicnim dirkacem . Nekaterim se to poklopi vsake toliko ,Mrak ima to sreco ,da je dober dirkac na fantasticnem motorju . Amen .
BenBostrom
17. 06. 2019 15.36
+3
g.nghty evo plus za zadnje dve vrstici....edino škoda da niste dodali da je marc moral do tega sedeža tudi pridet in da je moral upravičiti sedež....pa ne sedaj rečt da mu je bilo z rožicam postlano....in ni čudno da honda da praktično vse nanj kajti glede na rezultate kaj več skoraj ni mogoče....popravite če sem v zmoti.
Rujevit
17. 06. 2019 16.33
+3
Kot kaže sem se slovnično malo slabo izrazil. Pa ponovimo. A lahko prosim nekdo, ki zagovarja, da se je Marquez včeraj nezasluženo veselil zmage, tudi pokomentira .......... Upam, da je vprasanje sedaj bol nedvoumno napisano.
BenBostrom
17. 06. 2019 16.59
+1
Rujevit veš tu so strokovnjaki ki pravijo da je vožnja teh motorjev sprehod čez park in ob znanju ki ga premorejo določeni strokovnjaki tega portala je marc prvak samo zaradi honda assist-a in njegovega očeta ki je kupil sedež marcu....ahh ne trudi se,tisti ki gledajo na šport neglede kdo zmaguje in držimo pesti da ni poškodb smo razumeli tvoj komentar..++
.jezdimir
17. 06. 2019 19.33
+1
Ben sej do penzije boš najbrž zastopil...hehehe
BenBostrom
17. 06. 2019 20.25
+0
mislim da bova kar oba in ti in jaz....hehehe
bonkintos
17. 06. 2019 11.36
-21
bla-bla.....A za tako amatersko zmago pa toliko veselje....Mark po pameti v rangu šestletnika.
AyrtonS
17. 06. 2019 11.46
+18
po tvojem bi mogu zaradi odstopov dohterja in kompanije tudi sam kar odstopiti ne...frajer
nightifly
17. 06. 2019 12.07
-18
ayrton , med tistim ,kar je napisal bokintos ,s cimer se strinjam tudi sa m , in med vasim pisanjem je abysse ,torej se siroka paleta odtenkov neke zmage . Vsak dirkac ( in dolgoletni navijaci ) zelo dobro vedo kdaj so zmagali -zasluzeno ,v znoju svoje voznje . Vsi mi smo videli to dirko , in cisto nic nisem ´´urzih´´ zaradi te zmage .Nasprotno , vedno bolj se bo ta dirkac ,ki je nedvomno dober dirkac zacel smiliti marsikomu (morda ne sebi ) ,ker v svoji karieri ni nasel dovolj poguma postati Velik dirkac , pa tudi ,ce bi v ostanku svoje kariere naredil samo se nekaj dirk ,nekaj zmag ,katerim bi lahko pripolali etiketo -Epske dirke ,in prav take zmage . To je stisto kar markotu skace manjka . Jasno ,da se bodo oglasili najnizkotnejsi forumasi -kot prvi seveda attuale badcat , s svojim opusom najnizkotnejse verzije slovenskega jezika in obnasanja ,ampak to ne spremeni dejstva ,da imava midva ,ali mi nekateri lahko razlicne poglede na to dogajanje . Na koncu koncev ,moram priznati , tako malce zlobno ,da bi bilo kar v redu ,ce Markec ostane na Hondi , in tako vse zasluge ostanejo Hondi .To pa je tudi perfidna poteza Japoncev . Mar ne ? In tudi zato se ni treba cuditi nikomur ,da je posebno v Spaniji , ki je pregovorno drugi dom motociklizma v moderni dobi na tribunah tudi vse rumeno ,vsaj vecina ..... Kdo ve zakaj ,ce pa Dohtar ze dolgo ni odnesel naslova , samo zmage ,pa se te zdaj redke . Sem napisal dovolj razumljivo ?
AyrtonS
17. 06. 2019 12.17
+5
flyer,...tebe živ buh več ne more razumet...hehe
.jezdimir
17. 06. 2019 12.35
-9
Ayrton ti pa imaš dolgo laitungo, nč ne štekaš več...hehehe
AS1983
17. 06. 2019 11.14
+11
Lahko pa se zgodi, da bo sel kdaj marquez na ducatija ali pa na yamaho, oz. Kaj veste kaksno pogodbo ima za naprej?
LightningBolt
17. 06. 2019 11.21
+17
Pomoje, da tako, da ko le pomisli o drugi ekipi, mu honda pripiše še eno nulo.
nightifly
17. 06. 2019 12.14
-15
Tsukitsuki ,,,tako je . Honda je morala enkrat ze pozreti grenko pilulo -z aradi rossija ,ki je ne glede na fantasticno sezono enostavno rekel -ciao in sel izvleci Yamaho iz skednja in jo naredil zmagovito . Sicer mu Japi , oz.se bolj njegov rojak Livio Suppo ni-so oprostili tega ,vendar ga spostujejo se danes . Kot sem zgoraj napisal , glasovi in pozivi iz sveta se vedno bolj kopicijo naj mm zamenja moped . Zaradi njega , veliko pa tudi zaradi publike ,navijacev po celem svetu ,ki pridno spendamo en kup denarja vsako leto ,da vidimo dirko-e ,na kateri je prakticno ze skoraj jasno kdo bo zmagovalec . car dirk - je nepredvidljivost ,ne pa da naredis 1000 km ,in ves naprej kdo bo zmagovalec .
.jezdimir
17. 06. 2019 12.37
-13
Brez Honde ni Markeca, a komu še ni jasno...hehehe
.jezdimir
17. 06. 2019 12.38
-12
in brez Dorne ni Honde, še komu ni jasno...hehehe
BenBostrom
17. 06. 2019 12.47
+7
lažnivec lažnivi...naredil yamaho zmagovito???Pa da dol padeš...ok...laži laži lažove
Noki
17. 06. 2019 13.53
+6
Naj te rasvetljim muha, Jeremy Burgess je naredil yamaho zmagovito. Rossi je čakal do zadnjega s prestopom k yamahi. Dokler mu Jeremy Burgess z inženirsko ekipo takratne Honde ni zagotovil, da bodo prestopili k yamahi.
LightningBolt
17. 06. 2019 14.05
+2
Burgess je pa sodeloval z Rossijem, ker je ta imel zanimivo frizuro?
.jezdimir
17. 06. 2019 14.38
-1
Burges bi takrat brez Rossija lahko prestopil samo še v penzijo...hehehe
BenBostrom
17. 06. 2019 15.50
+0
Rossi bi takrat brez Burgesa prestopil samo še v penzijo lahko...hehehe
LightningBolt
17. 06. 2019 19.12
+2
BenBostrom
17. 06. 2019 20.30
-1
Burges se ni matral z njim saj je vedel iz kakega testa je Rossi.Ko govorimo o realni sliki nihče ne oporeka kar je Rossi naredil ali dosegel(kakor to želi kdo vzeti)....dejstvo je da je sedaj drugo obdobje z drugimi akterji in obnašanje ki je na tem portalu je.....,je dejstvo da prihajajo drugi in še bodo prihajali...trenutno je naslednik kralja prejsnjega desetletja pac MM,naslednik MM pa je tudi že skoraj nakazano kdo bo ....samo ne vem kaj bodo rekli FQ čez nekaj časa(eni pač VR akademija,drugi motor,tretji talent.....ipd)....skratka tako to gre.
badcat
17. 06. 2019 11.05
+5
PET pa dirka samo se za obnovo pogodbe. Ce pride tamali MAR na ducatija.....se bojo verjetno losal MIL ......ker tisti amater BAG ima ocitno dobre veze "neka kvazi akademija".
Mihacito
17. 06. 2019 10.55
-19
Ma ti si mona, ki penzije ne bo docakala..ce bi MM bil kaj od moza, bi posteno povedal, da mu je dirka odprla na siroko vrata, ko so 3 glavni konkurenti bili pokoseni od Lorenza. A ker je hinavska pi.ka samo hvali svoje delo in svojo ekipo.
brigajsezase
17. 06. 2019 10.45
+9
Honda se more losat lorezota.....naslednje leto pa Quartararo v Hondo.....rosijevci se boste požrl od znotri na vn, a vse bo zaman, rosi gre v penzijo!!!!
jjanban
17. 06. 2019 10.39
+12
Na posnetku izgleda, kot da je VR namerno povozil motor Lorenza!
Diebaumaister
17. 06. 2019 10.42
-8
Seveda, morda je celo Rossi povzročil nesrečo kaj veš.
AyrtonS
17. 06. 2019 11.46
+8
če ni kar MM93 kriv da je Rossi zajahal Lorenzov motor...
.jezdimir
17. 06. 2019 12.41
-5
Ko pa pohotni troti gledajo motoGP so pa takile zmazki...a ne ayrton in in njegov zakonec jjanban...hehehe
AyrtonS
17. 06. 2019 10.31
+16
dejstvo je, da je letos kandidat za naslov samo eden in to je MM93, kakšna prednost v skupnem seštevku bi šele bila da bi zmagal še tisto dirko v Austin-u...tako da ste lahko anti navijači MM93 veseli da ni razlika še večja..res je prvenstvo še dolgo, vendar nihče ne kaže tudi minimalnega potenciala da bi ga lahko dolgoročno premagal..
AS1983
17. 06. 2019 10.28
+18
Marquez bo se naprej grizel vsako dirko posebej, je v zlatem dirkaskem obdobju
AS1983
17. 06. 2019 10.25
+15
Marquez je dober taktik, prvenstvo se ni odloceno, saj je koncana sele tretjina dirk
jjanban
17. 06. 2019 10.21
+16
Me zanima, a rozike še vedno verjamete, da je VR kandidat za naslov prvaka? Od vseh ki so padli je to samo Dovi. VR bo pa skupno nekje okrog 7. mesta.
nightifly
17. 06. 2019 10.15
-23
Marko ,marko ; vceraj pa res ni bilo ,pa tudi drugace je najveckrat ni ,tanke crte , ker je stroj na katerem cepis najboljsi agregat te karavane . To je enostavno dejstvu , in napori ,da bi nekateri spodaj pisoci ´´maestri´´ to ovrgli so brezpredmetni . To je evidentno celo najvecjemu laiku . In da spet ponovim znano mantro - ja ,tudi dirkac v sedlu je zelo dober , tako kot je zelo zelo dobrih kar nekaj dirkacev , se pa morajo zal zadovoljiti z za odtenek manj zmogljivimi bolidi . Nihce ne more zanikati fantasticne konfiguracije Honde , ki pa enemu dirkacu povzroca kar nekaj tezav . Pravzaprav jih kar on ,ker se se ni adaptiral na nov motor , ima pa moznost prilagoditi motor na svoj ego . V vsakem primeru je z vcerajsnjo dirko kegljanja prvenstvo v grobem ze podeljeno . Zato je MM tudi tako slastno esultiral , ceprav zame neokusno . No ja ,zmaga je zmaga , pa ceprav mu je vceraj Jorg podaril v bistvu ze drugi naslov . Marko pa Jorgu enega . Torej trije naslovi manj za druge . Mogoce je moj povzetek malce z vec vode na moj mlin ,pa ne prevec . Popolo Giallo je tudi v Spaniji pokazalo koliko spostovanja ima se do Dohtarja . Tudi to pove veliko .
badcat
17. 06. 2019 10.40
+7
Tudi ti laznivi provokator ...hodis po tanki crti
Rujevit
17. 06. 2019 12.29
+0
nightifly - a so bile Quartararojeve solze sreče tudi neokusne? A se on tudi ne bi smel veselit uvrstitve na zmagovalni oder, ker bi mu naj to, po vase, bilo podarjeno in ne priborjeno?
.jezdimir
17. 06. 2019 12.42
+0
Milančan, če smo odkriti ti že puzaš po tanki črti...kolki pa to...hehehe
nightifly
17. 06. 2019 14.27
+0
Rujevit ,,,,,zal mi je , da iz napisanega ne znate ,ali ne morete (mogoce kar oboje) izlusciti poante,misli mojega pisanja . Kaj mesate Quarta´ , kdo ga je omenil . Se vec , jaz ga imam za naslednika ,cese tako lahko izrazim - Rossija . Svetujem ,da si podrobno preberete moje pisanje ,,,,in zelo bom vesel ,ce mi odgovorite na to pisanje s konstruktivno kritiko ,ker je zal kulturnih piscev vedno manj . Potrudite se . Biti obcudovalec Kandynskega se ne pomeni ,da je treba Miro-ja sezgati a ne ?
nightifly
17. 06. 2019 14.27
+1
Rujevit ,,,,,zal mi je , da iz napisanega ne znate ,ali ne morete (mogoce kar oboje) izlusciti poante,misli mojega pisanja . Kaj mesate Quarta´ , kdo ga je omenil . Se vec , jaz ga imam za naslednika ,cese tako lahko izrazim - Rossija . Svetujem ,da si podrobno preberete moje pisanje ,,,,in zelo bom vesel ,ce mi odgovorite na to pisanje s konstruktivno kritiko ,ker je zal kulturnih piscev vedno manj . Potrudite se . Biti obcudovalec Kandynskega se ne pomeni ,da je treba Miro-ja sezgati a ne ?
Rujevit
17. 06. 2019 16.47
+0
nightifly --- iz vašega pisanja jaz razberem naslednje. -- 1. Honda je najboljši motor v karavani MotoGP.-- 2. Marquez je talentiran dirkač. -- 3. Lorenzo je Marquezu podaril zmago včeraj in celo že nasl9v svetovnega prvaka. -- 4. Slavje ob podarjeni zmagi je neprimerno in neokusno. ----- Logična posledica podarjene zmage so potem tudi podarjene stopničke drugo in tretje uvrščenega, torej Quartararoja in Petruccia, ki se po tem takem tudi ne bi smela veselit le teh. Quartararoja pa sem izpostvil, ker, če je neprimerno slavit podarjene stopničke, se on, po tem takem, ne bi smel veselit svojih prvih stopničk v motoGP tekmovanju