MotoGP

Marquez po Misanu: Vse je vredu, dokler izgubljam malo točk

Misano, 14. 09. 2016 15.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dirka razreda motoGP v Misanu je dala še osmega različnega zmagovalca v letošnji sezoni. Dani Pedrosa je s fantastično vožnjo premagal vso konkurenco in še enkrat več dokazal, kako nepredvidljiva je letošnja sezona. V točkovanju svetovnega prvenstva pa še vedno premočno vodi Marc Marquez, ki je kljub četrtemu mestu zadovoljen, da ni izgubil preveč točk proti Valentino Rossiju.

Marc Marquez je dirko za VN San Marina končal kot četrti.
Marc Marquez je dirko za VN San Marina končal kot četrti. FOTO: motoGP
Vodilni v točkovanju svetovnega motociklističnega prvenstva v razredu motoGP Marc Marquez je na dirki za VN San Marina v Misanu osvojil četrto mesto. Dvakratni svetovni prvak razreda motoGP je v letošnji sezoni daleč najbolj konstanten dirkač, kar se tudi pozna v točkovanju za naslov svetovnega prvaka. Kljub temu, da je v Misanu izgubil nekaj svoje prednosti, ima pred Valentinom Rossijem še vedno velikih 43 točk prednosti, do konca sezone pa je zgolj še pet dirk. Katalonec je priznal, da je bilo četrto mesto največ, kar je na 13. preizkušnji sezone dosegel in dodal, da je z rezultatom zadovoljen, saj ni izgubil velikega števila točk. Zahvalil se je tudi zmagovalcu dirke Daniju Pedrosi, ki je prehitel tako Rossija, kot Jorgeja Lorenza in preprečil, da bi bila točkovna izguba njegovega moštvenega kolega pri Hondi, še večja.

"Pred dirko V Misanu sem pričakoval, da bom izgubil še več točk. Zgolj sedem točk, ki sem jih izgubil proti Valentino, je zelo dobro. Za naslov svetovnega prvaka je ključnega pomena, da si konstanten. Naslednjič bo priložnost za boljšo dirko, tokrat je bilo ključno, da sem nadzoroval situacijo," je povedal 23-letni Marc, ki je v letošnji sezoni na trinajstih velikih nagradah zbral 223 točk. Španec je v letošnji sezoni, kot edini vse dirke končal znotraj točk. Zabeležil je tri zmage, tri druga, tri tretja, dve četrti, eno peto in eno trinajsto mesto, kar je tudi njegov najslabši rezultat. Kot rečeno mu je levjo uslugo v boju za naslov prvaka storil moštveni kolega Pedrosa. "Danijeva zmaga je bila zelo pomembna zame in za samo svetovno prvenstvo. Njegova zmaga je tudi dobra za ekipo. Bil bi večji problem, če bi Dani končal med mano in Valentinom, ker bi izgubil več točk, a na koncu se je izšlo in za našim moštvom je odličen konec tedna," je še dodal Španec. Moštvo Honda je sicer v Misanu ostalo še dodaten dan, kjer so opravili zasebna testiranja. Preizkušali so predvsem pogonski agregat za prihodnjo sezono. So pa tudi preverjali nastavitve letošnjega agregata, pred zaključkom sezone.

Marc je v letošnji sezoni na devetih dirkah stopil na stopničke za zmagovalce.
Marc je v letošnji sezoni na devetih dirkah stopil na stopničke za zmagovalce. FOTO: AP

Marquez je po dirki v Misanu spregovoril tudi o prehitevanju med Rossijem in aktualnim svetovnim prvakom Jorgejem Lorenzom. Dirkača Yamahe sta se na novinarski konferenci sporekla in zasenčila celotno dogajanje ob italijanski Rivieri. "Valentino je bil povsem na notranji strani, bilo je agresivno, a zame povsem običajno prehitevanje. Ko dirkač na domačem dirkališču, vselej daš od sebe nekaj več. Zavedal se je tudi, da ima Jorge dober ritem, zato je moral hitro napasti," je o incidentu med glavnima konkurentoma spregovoril tudi Marc.

Naslednja postaja za motociklistično karavano je Aragon, kjer bo na sporedu VN Aragonije. Marquez se že veseli domače dirke, kjer bo pred zaključkom sezone poskušal zadržati prednost na vrhu  točkovanju in storiti še en korak k tretjemu naslovu v kraljevem razredu. "To je proga, ki mi zelo odgovarja. Tukaj pride moj način vožnje od izraza. Nočem izvajati pritisk na sebi, toda mislim, da lahko dosežemo boljši rezultat, kot na zadnji dirki," je zaključil Marquez. Mladega Španca in ostale motocikliste si boste na preizkušnji v Aragonu, kot vselej lahko ogledali v živo. Dirka je na sporedu 25. septembra, celotno dogajanje pa iz Španije pa si boste lahko ogledali v neposrednih prenosih na Kanalu A in VOYO.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (70)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

iga_biba
16. 09. 2016 20.32
-6
Se je že navlekel slabih navad od ta starega. Samo računa, namesto bo dirkal!
Profesormarck
15. 09. 2016 18.30
-1
Marc Marquez-eden in edini. profesor,ki še vedno močno vodi.he,he,,naslov je vse bližje !
AS1983
15. 09. 2016 18.05
+3
Marquez ima trenutno rekorder niz 14 zaporednih dirk med točkami, štejem še od lanske Valencije, mogoče pa mu letos uspe sezona brez odstopa, tako kot je lani Rossiju.
AS1983
15. 09. 2016 17.58
+2
tako konstanten kot pa je letos Marquez ni bil še nikdar v svoji karieri, očitno mu je lanska slaba sezona zelo koristila za letos
flamengo
15. 09. 2016 14.50
-4
NI problema Mark, samo ne delat takih neumnosti kot v silverstonu
gov46
15. 09. 2016 12.47
+17
ka se tice prvenstva se ni nic odloceno, se se mora mark fajn potrudit, ce bo pedrosa vozu tak kot je zaj pa če se lorenzu kaka dirka posreci ne samo kvalifikacije pa da se se kaki vinales pa dovi al cruclov vrinejo zna bit napeto
rr3
15. 09. 2016 13.13
-20
Sedaj, ko so se po mnenju nekaterih na veliko začeli ukvarjat s Pedroso lahko kar pričakuješ, da bo med top 4 na vseh preostalih dirkah. Res bi bilo čudno da po tem trudu nebi zmogel spet prilesti na stopničke.
gov46
15. 09. 2016 13.31
+5
saj zato pa zna bit napeto do konca, mark se nikakor ni resen, rosi pa je dokazal da zna bit hiter na dirkah ki mu ne odgovarjajo, pet dirk je se pred njimi, skoda da je rosiju se pokvaru motor ko je mel zmago v rokah, bi bilo zaj se samo okrog 20 tock razlike
rr3
15. 09. 2016 13.52
-9
Točk je še malo morje na voljo. Teoretično je lahko še Vinales
erlapsus
15. 09. 2016 11.13
+0
...HRC na agregatih ne more narediti nič..tako kot vsi ostali...ostale so razne nastavitve motorja,,elektronike in stil dirkanja...PED je zadel z izbiro mehke gume..poleg tega mu Misano "leži"...Letošnja elektronka je na nivoju iz l.2014...s skupno elektroniko so želeli,da se ekipe kot so Suzuki,Ducati..zdaj tudi Aprilia in kmalu KTM...približajo Hondi in Yamahi...dobro bi bilo..če bi jo uvedli leto prej...tako bi videli,kakšen vpliv ima sama...brez Michelina...za elektroniko se ve kako deluje in kako bo delovala tudi v drugi polovici dirke...za Michelin pa ne more nihče,sploh na dirkališčih kjer ni bilo testov...Če povzamemo na kratko...s skupno elektroniko je največ izgubila HRC...največ pridobil Ducati...z Michelinom je največ izgubil MAR...njegov agresiven stil...največ pridobil pa ROS..sploh na kvalifikacijah...Vsi skupaj pa smo pridobili super šov,kjer zmaguje 8 dirkačev na 8 dirkah...in še ni nam treba več gledati razna open-evo jajca..
Nightyfly
15. 09. 2016 12.05
+15
erlapsus .Tocno tako . Michelin za vsako dirko pripelje cisto nove mesanice gum , tako da so vsa mostva pred vsako dirko pred zidom --- zaceti znova .Vec ali manj . Imajo res referencne podatke iz prejsnjih sezon , toda vseeno je treba finiture nastavljati znova .
bcaaa
15. 09. 2016 13.29
+8
Rossi je pridobil samo na kvalifikacijah..na dirki bi rekel, da je še nekaj izgubil
Kosmatinc
15. 09. 2016 15.43
+0
Dejansko Michelin dela na željo Rosija,na vsak način želijo doseči jubilejno 10 z Michelinkam,a na žalost jim to ne bo uspelo,prihodnje leto pride Vinales,ki bo še bolj navaren kot
bcaaa
16. 09. 2016 18.32
-2
Aquanaut
15. 09. 2016 08.47
-13
Slovenijo je obsijalo sonce. Končno večina berljivih komentarjev :-). Honda je bila na zašetku sezone podrtija. Vse posamezne komponente so štimale, samo kot celota so bile bolj ne kot ja. Tudi 26 se je na začetku sezone pritoževal nad njo. Mislim, da je v Silverstonu dejal, da so izgleda končno našli prave rešitve, za kar je bilo tudi tukaj kar nekaj poznavalskega posmeha.
Nightyfly
15. 09. 2016 09.36
+8
aqua .....ne bom napisal moje mnenje , vam bom samo csvetoval , da si preberete o letosnji sezoni Pedrose -predvsem pa- kdaj je Honda pristopila resno k njegovemu motorju . Pozanimajte se tudi , zakaj ta podrtija kot jo imenujete kljub vsemu vodi v tockah . Najvecji dirkaci pretekle zgodovine s z vami ne strinjajo . Tudi sam pravim , da je Honda zelo dober in konkurencen bolid . Ce ste ljubitelj tega sporta se vam ne zdi cudno , da taka podrtija celo zmaguje in je stalno pri vrhu ?
Callux
15. 09. 2016 09.54
+21
Da ne bo pretežko ugibati.. HRC se je s Danijem in njegovim motorjem začela ukvarjati šele v Brnu, ko so za pomoč in nasvete prosili še Juana Martineza, ki je bil crew chief pri Gibernauu in Haydnu.. Takrat so vse takratne nastavitve pregledali in se hkrati vrnili na sam začetek iz predsezonskih testiranj, iz vseh podatkov pa glede nastavitev naredili kompromis, ki mu sicer ne ustreza 100%, a mu vsaj omogoča dirkati tako kot zna, saj sedaj postopoma tudi razume, kaj je potrebno glede gum, da v kombinaciji s njegovim stilom vožnje delujejo..
rr3
15. 09. 2016 09.55
-18
Zanimivo da edino ta čarobna Honda ima največje odstopanje med rezultati v primerjavi z drugimi moštvi. Sicer pa odgovor na to imajo vsi, ki vsaj malo razumejo za kaj gre, z dirkači in moštvi vred. Razen nekaterih tukaj.
Nightyfly
15. 09. 2016 12.02
+12
rr3
15. 09. 2016 13.20
-21
JackSparovvw93 počak boš videl te 4 dirke bo Pedrosa vedno na stopničkah. Prej ni bilo časa. Tako kot lani so mu tudi letos na konc začel mal šraufat moped ;)
Erik Volk
15. 09. 2016 16.45
+2
Dani bo gotovo zdej začel rezultatsko napredovat, ker so začeli tudi njemu posvečat malo pozornosti. To si nedvomno zasluži. Mi je pa tudi razumljivo, da so bili prej naklonjeni samo Marcu...ker kot vemo je Marc leta 2013 sedel na popolnoma enak motor kot Dani...in ga premagoval...pa tudi pripeljal naslov. Zato je bil pač Marc prva in najbolj modra izbira za HRC...Zdej pa malo več vejo glede vsega...Vprašanje pa je, če HRC razume Marqueza...sej mi on ne daje ravno občutek, da išče popolnost na motorju...očitno mu sploh ni cilj odpeljat dva enaka kroga. Njegova vožnja je bolj spontana in se prav rad prilagaja na dane razmere...Zame je posebnež...ki bo še pokazal kaj je sposoben.
maligospod
17. 09. 2016 19.37
-2
bcaaa
15. 09. 2016 08.30
+25
zelo pametno dirkanje v smislu pridobitve naslova za Marqueza..ampak..ravno tisto kar mi je bilo všeč pri njem je predvsem v drugi polovici sezone odšlo..neizprosno dirkanje Marca..k si užival ko si ga gledal.. Zdaj se vozi, kot nekakšen povprečnež brez poguma..da le pride do cilja.. to je sicer pametno ampak to ni Marc :) škoda za spektakel :) Rossi pa že celo sezono tišči kot butec in pri tem dela napake pa še sreča mu ni naklonjena..ČE bi vozil na ta način kot letos Marquez bi z lahkoto dobil naslov, če upoštevaš v koliko boljši formi je letos proti lani in da je bila Yamaha v odlični formi v prvi polovici sezone..ampak potem ne bi bilo strasti..in po tem se Vale razlikuje od drugih..ni vse v naslovih..vse je v strasti do dirkanja :)
Nightyfly
15. 09. 2016 09.38
+14
bcaa...... se strinjam.Za nas je dobro , da vidimo spektakularne dirke , za njega pa , da dobi naslov . Najbolje bi bilo nekje na sredini .... ;)
bcaaa
15. 09. 2016 13.32
+7
ajde jaka butn v prvo pa odpel s temi prenajedinimi komentarji :) ..zanimivo je videti kako velik vpliv ima lahko en človek ( Valentino ) na drugega ( JackSparovvw93 ) ..občutek imam, da bos se zbolu ob vsej tej nervozi :) Ne se toliko bremenit z njim..rajs uzivej v dirkah :)
bcaaa
16. 09. 2016 18.42
+1
Se prej sem opazil, da sm se zelo zabaval medtem, ko si ti mislil da lahko ze kaj brijes :)
Kosmatinc
14. 09. 2016 21.18
-17
Marc je na testiranjih med drugimi preizkušal nadgrajeni paket,ki ga na dirki uporabil testiral Pedrosa,zato tudi tako hiter,Pri Yamahi so že po dirki gledali Pedrosin motor,ter se praskali,hehe so malo v skrbeh.
Z.I.Z.U.
14. 09. 2016 21.32
+22
Če je to res so upravičeno zaskrbleni.. je pa žalostno da je dani testni zajček za vse dobro in slabo..
gajžlazakorla
14. 09. 2016 22.06
+15
Dejstvo je da si Honda v razvoju z Marcom nima kaj pomagat, on se cel krog bori sam s seboj, ni ga inžinirja ki bi mu pomagal, se ne da!. Če pa pogledaš vožnjo od Pedrose ti je vse jasno, Honda gre kot sulica, nobene nemirnosti in ostalih težav na katere se je Marc zgovarjal, sej Nakamoto ga je že pogruntal...
Z.I.Z.U.
14. 09. 2016 22.12
+19
Nightyfly
14. 09. 2016 22.52
+8
jezdimir .......... delim mnenje .Prav voznjo MM in Pedrose sem ze dolgo nazaj primerjal , zal pa se je pri Pedrosi nekaj zalomilo , ceprav je na momente tako lani kot letos postavil super case na krog . Pa ne bom rekel , niti namignil za kaksne direktive .Tako pac je bilo . Dejstvo je ,da mi je bil Danijev slog vedno lepsi od Marcovega , kot tudi odnos na pisti do drugih . Da jih je lani MM dobil po prstih od onih na vrhu je jasno kot beli dan . Da je Honda zelo hitra in konkurencna je tudi evidentno . Da je letosnji pristop MM do dirkanja bled je jasno ,kar sicer posledicno skoraj sigurno pelje do nabiranja tock in naslova . To je cisto legitimno , toda negledljivo . Dobro , da Starina 46 in ostali rinejo naprej ,kar so zelo bucno pokazali vsi navijaci v Misanu . To je dirkanje .
rr3
15. 09. 2016 08.39
+2
Prvič Pedrosa ni imel nobenega čarobnega paketa. Če bi obstajal bi ga uporabil na lastno željo. Če meniš drugače da je bil prisiljen in da obstaja daj link. MM ima svoj stil vožnje, tako kot jo ima vsak dirkač in tako kot v vsakem moštvu je razlika med dirkači in nastavitvami. Sam še to naj en prbije da vozi z istimi nastavitvami kot Pedrosa jao pa ta vaška logika. Kaj in s čim hudiča jih je MM dobil lani po prstih od vrha? Dajte nehat bliuzit v tri krasne in po dobrem letu naj že en trobentač teh teorij zarote navrže vsaj drobtinico neke analize, zaradi mene ga lahko tud sami spišete haha. Vsa moštva govorijo drugače a vi kar nabijate v tri krasne. Vam alu folija na glavi kuri možgane? In vožnja MM ni čisto nič drugačna in taktična kot jo je imel lani VR. Razlika je samo to da je VRu zmanjkalo več malo dirk da bi lahko kaj naredil, Ali drugače povedano CELOTNO SEZONO NA VSEH DIRKAH je bil malo preslab. Ni samo ena dobra uvrstitev dovolj za osvojitev naslova.
Nightyfly
15. 09. 2016 09.29
+12
rr3 ........... tezko je vam odgovoriti z vso kurtoazijo , ce pisete na tak nacin . Odgovor si kar sami narisite . Moj nasvet -berite tudi kaj drugega kot vaske novice .
rr3
15. 09. 2016 09.50
-14
Jap se strinjam lahko je bluzit, težko pa podati kredibilna dejstva. Manjka vam samo še češnjica na torti ko boste trdili, da bi VR ob istem številu zmag, kot jih je imel lanski prvak, še vedno ostal praznih rok zaradi stricev v ozadju.
Kosmatinc
15. 09. 2016 15.47
-8
Haha ali res rr3,na tujih forumih lepo piše kaj vozil Dani,vsega ti pa tudi ne bodo povedali,počakajmo nasljedno dirko pa se vidi.Aja Daniju le San Marino odgovarja,drugih pa ne mara buča rr3
rr3
15. 09. 2016 19.08
-4
Mislim moraš biti pa res dehidriran ta kaj takega napišeš. Na tujih forumih so tud ufoti chemitrails itd... Take kot si ti rabi Slovenija da lahko eni prodajo sesalce za 10.000€. Se pravi ti praviš da Daniju izključno SM odgovarja? Super jest tega nebi upal trditi sploh ne na dejstvo da je lani na zadnjih 5 dirkah večkrat zmagal kot VR in Marc skupaj
NikPlošnik
14. 09. 2016 21.04
-24
Baletka
14. 09. 2016 21.47
+35
gajžlazakorla
14. 09. 2016 20.50
+28
Marc bo moral še kaj pokazat, sicer bo težko prvak. Vodstvo ima tudi na račun premočne Honde ki je letos zmagovala s kar štirimi dirkači. Dejstvo je da je letos Rossi najboljši dirkač v neposrednih dvobojih proti Marcu in Horheju, bil je večkrat pred njima kot obratno, šteto obema v plus tudi pri odstopih Rossija. Sicer sem pa mnenja da je to ena zadnjih priložnosti za Marca da osvoji prvenstvo glede na to kako strmo pada v svoji formi. Za primerjavo se spomnimo Rossija v kako premočnem naletu je bil pri Marcovih 23 letih, v seriji petkrat za povrstjo prvak z Hondo in Yamaho, kar Marc tudi v sanjah ne more doseči, kaj šele da bi menjal premočno Hondo za drug motor. Tako da vsaka primerjava med njima je žalitev Rossija.
Z.I.Z.U.
14. 09. 2016 20.57
+31
Haha.. vedno me iskreno nasmejiš jezdi.. ampak vedno imaš tudi najbolj resnične komentarje :)
gajžlazakorla
14. 09. 2016 21.11
+31
Motodirke spremljam krepko čez dvajset let, moj prvi obisk elitne dirke na grobniku sega v leto 1984, v vseh teh letih spremljanja nekako začutiš smernice pri dirkačih in moštvih, iz tega izhajajo tudi moji komentarji. Istočasno pa se približno 25 let ukvarjam z motorji, tako da imam kar precej vedenje na področju tehnologije, včasih se prav nasmejem ko berem komentarje zelencev ki v večini še nisi prerasli skiroja.
gajžlazakorla
14. 09. 2016 21.17
+30
Najbrž misliš tistega ki te je delal, hahaha
Z.I.Z.U.
14. 09. 2016 21.23
+34
Za razliko od 95% komentatorjev tule.. sem sam aktivni amaterski dirkač na različnih dirkališčih (ne samo grobnik) že skoraj 10 let.. zato spoštujem vse dirkače od rosija do rabata... ker vem kaj pomeni dirkanje (amatersko).. na profi nivoju je pa to pa potenco 10.. in to da je 10 dirkačev z različnim materialom sposobni vozit v 1 sekundi je nepredstavljivo..
ronnie1
14. 09. 2016 21.34
+30
Jezdimir, strinjam se s tvojimi opazanji. Letos sestejte tocke hondinih dirkacev v primerjavi z yamahinimi. Pa naj kdo argumentira, da so honde solexi ( ce se jih se kdo spomni ) v primerjavi z yamaho....
HAILWOODmike
14. 09. 2016 21.34
+30
Dva ki znata...sam markdgrejt ne pase tu zraven
Nightyfly
14. 09. 2016 21.52
+30
AS1983
14. 09. 2016 19.17
-33
dokler bo Marquez konstantno med top5 na dirki pol bi mogu bit prvak, upam, da ne bo zapravil prednosti, ki sta mu jo delno podarila Rossi in Lorenzo
mojcd
14. 09. 2016 16.37
+25
Vse je v redu dokler ne prehitevaš Lorenza..............
THEdocktor
14. 09. 2016 22.32
+12
bus303
14. 09. 2016 15.50
-13
Od Marca pričakujem letos še vsaj eno zmago.
DeBill
14. 09. 2016 16.05
+17
pa jo ne boš doživel, ker ko ga dani takole scat pelje, veš koliko je ura. sicer pa jo niti ne rabi, tudi če eno dirko odstopi in VR zmaga, bo razlika 18 točk, kar pa je več ali manj dovolj. renutno ura kaže na to, da bi rad vsako dirko prišel v cilj brez rizika.
mojcd
14. 09. 2016 16.38
+28
Bo zmagal, Aragon je totalno Hondin, rabimo čudež da se Yamaha tam izkaže na žalost....Pedrosa je imel edini soft prvo gumo, tega ti komentatorji na 24 ne povedo... Osebno pa pričakujem da se bo sedaj Lorenzo spravil na Rossija, ker je to že nakazal na tiskovki in branil Marca...bliža se Sepang....
Z.I.Z.U.
14. 09. 2016 17.02
+27
Mislim da se malo motiš.. lani je Lorenzo v Aragonu z lahkoto zmagal.. tako.. letos se je pa že velikotrat pokazalo da ni več hondinih in yamahinih dirkališč.. pa tudi z zgornjim komentarjem se ne strinjam glih da bo 18 točk v kolikor mark odstopi dovolj.. v kolikor marc odstopi.. ima rossi vse sam v svojih rokah.. pa malo panike pri marcu.. hmmm... upam da bo valencija odločala o naslovu.. naj bo tako da kdo zmaga valencijo je prvak!
Z.I.Z.U.
14. 09. 2016 17.05
+30
Upam da se še Lorenzo vmeša.. in epski troboj v valenciji
HAILWOODmike
14. 09. 2016 19.32
+36
Je nevarn lorencek ja...se tretje mesto mu bo pedro vzel v skupnem sestevku
Z.I.Z.U.
14. 09. 2016 19.45
+27
Z.I.Z.U.
14. 09. 2016 19.47
+32
V eno ali drugo smer.. brez preračunljivosti..