MotoGP

Marquez: Ponovno sem sproščen in samozavesten

Termas de Rio Hondo, 14. 04. 2015 10.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Marcu Marquezu je prepričljiva zmaga na dirki razreda motoGP za Veliko nagrado Amerik vlila potrebno samozavest. Aktualni svetovni prvak upa, da bo lahko uspeh ponovil že to nedeljo, ko motociklistično karavano čaka tretja dirka sezone.

Pred motociklistično karavano je drugi zaporedni dirkaški konec tedna. Iz Teksasa so se namreč ekipe in moštva preselila v Argentino, kjer jih to nedeljo čaka tretja dirka letošnje sezone. Marc Marquez je v Austinu osvojil tretjo zaporedno zmago na tamkajšnjem dirkališču. S tem uspehom se je aktualni svetovni prvak odkupil za povprečno predstavo na uvodu v sezono, ko je v Katarju po napaki v prvem ovinku končal na 5. mestu.

Marquez bo na krilih zmage na VN Amerik uspeh skušal ponoviti na argentinski preizkušnji, kjer je zmagal že lani.
Marquez bo na krilih zmage na VN Amerik uspeh skušal ponoviti na argentinski preizkušnji, kjer je zmagal že lani. FOTO: Honda

22-letni Španec je v Ameriki pokazal eno boljših predstav. Po epskem krogu na kvalifikacijah, ko je v bitki s časom na ciljni ravnini parkiral hondo, skočil čez ograjo, v polni dirkaški opremi tekel do garaže in v z rezervnim motociklom pokoril tekmece, je bil tudi na dirki korak pred tekmeci. Marquez se z zmago ni le približal vodilnemu Valentinu Rossiju in drugouvrščenemu Andrei Doviziosu v skupnem seštevku, temveč mu je vlila tudi potrebno samozavest. "Po odličnem koncu tedna v Austinu sem ponovno sproščen in samozavesten. Zdaj na krilih zmage potujemo v Argentino. Upam, da me tam čaka še en uspešen dirkaški konec tedna," je dejal dirkač Honde.

Dirkališče Termas de Rio Hondo je krstno dirko razreda motoGP gostilo lani, ko je na najvišjo stopničko stopil Marquez. "Dirkališče v Argentini mi je všeč. Lani sem imel tam bučno podporo navijačev in upam, da bo tako tudi letos in jih bom lahko nagradil z dobro predstavo."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

3r2wbt
14. 04. 2015 14.49
+7
Marquez je tip dirkača, ki želi zmagati za vsako ceno. Ne prenese poraza, ko to nujno ni potrebno. Ima odnos, ki je podlaga do dobrih rezultatov. Po dirki v Qatarju nekaj časa ni hotel z nikomer govoriti. Ne s člani ekipe, ne novinarji. Je že navajen zmagovati in mu je cilj osvajati prvenstva. Sedaj, ko je že dokazal, tudi sam sebi, da z osredotočenostjo doseže želen cilj, drugih opcij ne sprejema. Prepričan je, da je najboljši dirkač. To je za odnos do motorja in nastopa na pisti odločilnega pomena in je motivacijsko zelo pozitivno. Če ne bo poškodb in bo imel na voljo ves čas konkurenčen motor, bo težko premagljiv. Za MotoGP bi bilo najbolje, da še kateri od ostalih dirkačev doseže enak odnos in sedi na konkurenčnem motorju. Počasi mladi Španec postaja tržno blago. Komercialno ni še na nivoju Rossija, vendar se mu približuje. Italijanova tržna vrednost je trenutno za ostale dirkače še nedosegljiva, zato tudi je tako pomemben za celoten cirkus MotoGP-ja. Njegova zmaga na prvi dirki je Dorni dodatno napolnila račun in Ezpeleta je še dva dni kot otrok srečen poskakoval z ene noge na drugo ter si brundal italijansko himno.
1011101
14. 04. 2015 16.29
+8
Glede Maq to ne drži več ker od letos ne zmaguje za ceno padca kot je to delal 2013-4.
lioon
14. 04. 2015 17.27
-4
Čmarquez ne bo nikoli dosegel nivoja Rossija. Lahko dobi 50 naslovov, podre vse rekorde pa še vedno ne bo imel šans. Komercialno tudi dvomim. To da z nikomer ne govori, ko ne zmaga na dirki dosti pove o osebi. Meni osebno je on totalno mimo. Seveda pa ne moremo preko dejstva, da je res talent in trenutno nepremagljiv.
k53e
14. 04. 2015 20.58
+2
Marquez je car in bo dosegel, če ne celo presegel Rossija, tudi komercialno, le čas potrebuje...tudi Rossi ni tako hitro postal tako komercialno svetovno prepoznaven ;-) ..pustimo času čas :-)
provokatorr
14. 04. 2015 14.37
+14
pa še ena zanimivost ob robu: v GP2 je bil na tretjem mestu alex rins, ki je star 19 let. zaradi njegove starosti mu na podelitvi niso dali šampanjca, da bi malo pošprical ljudi okrog sebe, saj je v texasu dovoljena uporaba alkohola šele od 21. leta naprej. bi pa lahko pri njegovi starosti dobil v roke strelno orožje malo streljal v zrak.
mzurry
14. 04. 2015 14.37
-4
Oh k bo pa spet kdaj mal slabi k u katarju bo pa spet ves bekica na ceu svet
motorist_mb
14. 04. 2015 12.37
+2
MM ma srečo da na duceju nista voznika prve lige pa ne da jih podcenjujem samo v ovinkih sta zmrznila oba !
Callux
14. 04. 2015 12.43
+4
oba sta dobra, vendar se Ducatiju še pozna, da jim manjka nekaj stabilnosti pri vhodih v ovinke, kar na koncu vpliva na celoten ovinek... je pa res, da so že zelo blizu nivoju ki ga želijo doseči...
superdonleon
14. 04. 2015 12.10
+2
zadnja dirka ni merilo za razporeditev moči saj steza v austinu yamahi sploh ne ustreza je tipično hondino dirkališče in sedaj tudi ducatijevo. yamaha je v ravninah zelo počasna prot drugima dvema ekipama saj če sje kdo spremljal hitrosti je opazila da nobene yamahe ni bilo med prvimi šestimi. tudi ducati bo naslednje dirke malo bolj zadaj saj bodo morali pripret malo motorno elektroniko če bodo želeli končat nekatere dirke, gre pa jim na roko to da ne rabijo šparat z motorji saj imajo skoraj za vsako dirko lahko nov motor
Callux
14. 04. 2015 12.40
+7
naslednjih nekaj stez jim ne bo treba prav nič šparati ali pripreti motorno elektroniko, saj sledijo proge, na katerih poraba bencina ni kritična... Yamaha pa mora popraviti pospeševanje iz počasnih zavojev, tam izgubijo največ... zato imajo tudi precej nižjo končno hitrost
jozo46
14. 04. 2015 11.13
-2
Aha sedaj je pa Vesel po prvi dirki je Mel pa Lorenzov sindrom se mi je že zasral tamal
lioon
14. 04. 2015 12.35
-3
BenBostrom
14. 04. 2015 21.47
+4
...tudi pri rossiju je bilo tako,..,sam ste navijači pozabili.