Marquez: Pred menoj je še dolga pot

Marc Marquez se bo po dominantni sezoni v razredu moto2 poskušal dokazati tudi v kraljevem razredu, kjer je v Hondi zapolnil vrzel po športni upokojitvi Caseyja Stonerja. Ljubljenci španskega motociklista pričakujejo veliko, Marquez po umirja žogico.

Marc Marquez

Marc Marquez (Foto: Reuters)

Tako Jorge Lorenzo kot Dani Pedrosa sta v svoji krstni sezoni v razredu motoGP okusila slast zmage. Dirkač Yamahe je leta 2008 slavil na dirki za VN Portugalske, dirkač Honde pa se je leta 2006 na najvišjo stopničko povzpel tako na VN Kitajske kot na otoški preizkušnji. Marc Marquez je v minuli sezoni slavil devetkrat in se z veliko prednostjo veselil svojega prvega naslova svetovnega prvaka v razredu moto2. Ljubljencem motociklizma bo prav gotovo v spominu ostala zadnja preizkušnja sezone, VN Valencie, ko se je španski dirkač z zadnjega mesta prebil do zmage. Z izjemnimi predstavami je navdušil tudi vodilne može moštva Honda, ki so ga po odhodu Caseyja Stonerja povabili k sodelovanju. Marquez se je na testiranjih že izkazal, tudi sam pa je priznal, da se je na zmogljivejši motocikel privadil precej hitreje, kot je sprva pričakoval. Kljub temu pa v svoji prvi sezoni med elito ne pričakuje preboja med najboljše dirkače. "Mislim, da ne. Ne pravim, da to ni mogoče, vendar je kaj takega zelo težko predvideti. Ne smem prehitevati dogodkov. Gremo korak za korakom,“ je za AS povedal Marquez in nadaljeval: "Želimo videti napredek. Na testiranjih smo se odrezali precej bolje od pričakovanega. Sem zelo samozavesten in na motociklu se počutim kar domače. Kljub vsemu pa je pred menoj še dolga pot.“ 

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
 
stacey klovner 03.01.2013 20:10:06
ko bo rossi šel v penzijo, ma šanse za naslov, prej ne, zanjega se bosta vdarla lorenzo in rossi!!!! Repsol is going down!!!!
Več komentarjev