MotoGP

Marquez pred začetkom sezone priznal: Če želiš naslov, moraš biti s tem obseden

Barcelona, 10. 02. 2017 17.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Dirkači in moštva v razredu motoGP že nestrpno pričakujejo začetek nove sezone svetovnega motociklističnega prvenstva. A pred prvo dirko v Katarju imajo moštva na razpolago še dva termina za uradna testiranja. Pred odhodom na Phillip Island si je nekaj časa za pogovor z mediji vzel tudi svetovni prvak Marc Marquez, ki je razkril nekaj skrivnosti o svojih uspehih in kako kljub vsem uspehom, še naprej ostaja lačen zmag.

Marc Marquez je konec novembra še tretjič v karieri postal svetovni prvak razreda motoGP. Lahko leto osvoji še četrti naslov v petih letih med elito?
Marc Marquez je konec novembra še tretjič v karieri postal svetovni prvak razreda motoGP. Lahko leto osvoji še četrti naslov v petih letih med elito? FOTO:

Za dirkači in moštvi, ki bodo v letošnji sezoni nastopali v svetovnem motociklističnem prvenstvu razreda motoGP so prva uradna testiranja. Dirkači so se prvič v letošnjem letu potili v Sepangu, kjer so poskušali čim bolje pripraviti svoje motocikle pred začetkom sezone. Časa za napredek in novosti je sicer še nekaj, saj se testiranja nadaljujejo prihodnji teden, in sicer na avstralskem Phillip Islandu. Zelo uspešna testiranja so predvsem za moštvi Ducatija, Suzukija in Yamahe, nekoliko manj pa za moštvom Honda. Japonska ekipa se je večino časa v tropskem Sepangu ukvarjala s težavami z elektroniko motocikla, kot tudi s težavami z vodljivostjo motocikla v zavojih. Aktualni svetovni prvak Marc Marquez je sicer optimističen, saj je mnenja, da so na boljši poti, kot v enakem obdobju pred začetkom lanske sezone. Čeprav so se na lanskih predsezonskih testiranjih ukvarjali z nemalo težavami, so se pri Hondi na koncu veselili tako naslova svetovnega prvaka med dirkači, kot tudi med konstruktorji. In prav zato Marqueza ne skrbi prav nič, saj je prepričan, da bodo inženirji storili vse, da bosta imela on in Dani Pedrosa najboljši možen motocikel. Mladi Katalonec je sicer v lanski sezoni še tretjič postal svetovni prvak kraljevega razreda, skupno pa že petič in pri 23-letih, se nima namena ustaviti pri zgolj petih naslovih, želi si jih osvojiti še veliko več. Na poti do naslova prvaka je Španec v lanski sezoni tudi nekoliko spremenil svojo mentaliteto, saj se je iz nepopustljivega dirkača, ki včasih tvega veliko preveč, prelevil v konstantnega in mirnega dirkača, ki ne dirka več brez glava in za vsako ceno.

"Želim si toliko naslovov, kolikor sem jih sposoben osvojiti, poskušal bom vsako leto. Seveda bom že letos zaradi tega pod velikim pritiskom, saj je moj cilj se znova boriti za naslov svetovnega prvaka. Če sem iskren, moraš biti s tem obseden. Veliko truda je potrebno vložiti v to, še posebej med zimskim premorom, da si kar se da dobro pripravljen na nove dvoboje in bitke. Bomo videli, kaj se bo zgodilo, vselej dam vse od sebe," je v pogovoru z novinarjem Petrom McLarenom povedal Marquez. Španec je sicer oddal še svojo napoved za prihajajočo sezono in koga pričakuje, da se bo boril za naslov svetovnega prvaka. "(Maverick) Vinales je novo ime in se bo zagotovo boril za naslov. Tu so potem še Valentino (Rossi), Jorge (Lorenzo) in Dani (Pedrosa) in to bo super za prvenstvo," je še pripomnil najmanjši petkratni svetovni prvak v zgodovini motociklizma. Dirkači in moštva se bodo sicer prihodnji teden znova zbrali na uradnih testiranjih. Ta bodo na sporedu med 15. in 17. februarjem na Phillip Islandu, kjer se bo znova videli, ali so moštva uspela napraviti napredek glede na testiranja v Maleziji. Sezona pa se bo začela 26. marca, ko bo pod žarometi dirkališča v Losailu na sporedu, sedaj že tradicionalna, uvodna dirka.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (39)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

McGuinness
13. 02. 2017 16.02
-22
Ajmo Marquez po 6. naslov!!! :)
MaunelNeuer
13. 02. 2017 14.11
-21
gremo Marc španski norec Marquez
Staritrg
12. 02. 2017 17.23
+42
Včasih smo spremljali moto gp, ker smo navijali za nekoga... Danes ga pa nekateri spremljajo samo zato, ker so proti nekomu... Kakšna generacija navijačev...
Erik Volk
12. 02. 2017 18.48
-40
Točno tako...Ne sprejemate novih imen in poveličujeta preživeto!!! Veliko primerjanja med starim in novim, vendar novo nadomešča staro in stvar pelje naprej!!! Kdo je tu v zmoti, kdo sanja in kdo toliko sovraži, da bi kr čas ustavil in ga vrnil nazaj??? Moje sporočilo je...dobro jutro vsem in gremo po 6 naslov MM93!!!!!
5TIG
12. 02. 2017 19.16
+32
Teb pomoči sploh ni več,kolk si ti obseden z MM-jem in navijači Rossija..............
Erik Volk
12. 02. 2017 19.41
-32
Ne skrbi zame...takim kot si ti pošiljam jasna sporočila..za lepim namenom...Vas, ki toliko malikujete pripravit na odhod VR46 od aktivnega dirkanja!!! Me pa skrbi za take, kot si ti...kaj boste po tem nabijali po forumih???
5TIG
13. 02. 2017 19.30
+8
Ha prav mi je mar za takega ...... kot si ti in tvoje zblojeno življenje,heh. Sicer pa si potrdil s svojim komentarjem tisto kar sem ti napisal zgoraj.
Erik Volk
14. 02. 2017 13.41
-10
De, kaj nabijaš že napisano...če tvoje življenje ni iluzija in blodnja...malikovanje in prazno upanje brez danega cilja...pol ne vem, kaj se ti more zgodit, da spregledaš!? Ti potrjuješ samo o sebi, da bredeš v težavah, ki jim ni videti konca!!!!
španjolskasupast4r
12. 02. 2017 09.14
+41
phahhh jorge dobi 12 milionof dovi pa 1.in pol bodo taljanci rekli da sta oba ist pomembna.zarad jorgeta so še u wsbk dukati stisnl pas.
španjolskasupast4r
12. 02. 2017 09.18
+39
JackySparroww
12. 02. 2017 15.53
-34
Ejga španjolec, zakaj ne zlivaš svoje gnojnice kar na Yamaho? Saj so navsezadnje oni krivi, ker so pred 9 leti angažirali Jorgeta, ta pa je pral tvojega dohtarja po mili volji!
Erik Volk
12. 02. 2017 18.49
-35
Ja...in trenutna situacija pelje v podobno smer!!! Zakaj ne spregledajo, da si sami jamo kopljejo...?
Profesormarck
11. 02. 2017 22.59
-28
Ej ga,največji talent vseh časov-profesor motorja Marc Marquez,gremo po nov naslov .Viva ! he,he..še mal,pa se začne.
flamengo
13. 02. 2017 12.31
+19
MaunelNeuer
13. 02. 2017 14.11
-21
to ne bo vplivalo na rezultete špankega norca
JackySparroww
11. 02. 2017 18.34
-29
"laycan 10.02.2017 lahko ima 100 naslovov,nikoli ne bo niti približno,tako pozitivna osebnost,oziroma dirkač,kot je THE DOCTOR VALENTINO ROSSI.pa navalite z minusi,otročički." Kakšna bedasta izjava. Tak nesmisel lahko izdavi le totalno zblojena rumena ovčka, saj nima nobene realne podlage. MM je že zdavnaj dosegel stopnjp prepoznavnosti oz. popularnosti, ki jo ima Rossi. Sicer resda nima toliko primitivne navijaške raje, ampak roko na srce, niti je ne potrebuje. Vsak normalen človek ve, da bo Rossi šel v zgodovino kot zelo popularen dirkač z verjetno največ naslovi, hkrati pa se ga bo držala srajca zdraharja, dvoličneža, spletkarja in nešportnega voznika, ki je bil v svoji karieri zato skregan z večino kolegov iz tega športa. Če ima to kaj opraviti z pozitivno osebnostjo človeka, ravno ne vem....
.jest
11. 02. 2017 19.57
+40
JackySparroww, +. Všeč so mi navijači, kot midva,ki spremljajo mm-a v dobrem in slabem. Ne pa kot ahil, ki navija za najboljšega, včasih za rossija, sedaj pa za Marqueza.
Erik Volk
12. 02. 2017 08.27
-34
.jest...ti pa verjetno nikakor nisi všeč nikomur...še MM93 bi te brcnil nekam!!! Ja, z zgoraj navedenim iz strani Jacky-ja se strinjam. Bi le dodal, da veliko bolj stavim na Marca, ko govorimo o naslovih prvaka...Ker je še zelo mlad in da le ujame VR46...mu jih manjka še 4. Treba je pa vedet, da dobri dirkači dosegajo naslove tudi po 30 letu. Pač ne moremo imet VR46 za zgled glede tega, ker je razočaral v tej smeri!!! Tudi v Marcu vidim eno kvaliteto, ki je VR46 ni nikoli dosegu...vsaj v mladosti ne. In to je njegovo pametno ravnanje in prilagajanje na formo, kvaliteto materiala in podobno...kar je lani počel. Z takim pristopom v bodoče zna pobirat zmage tudi, ko ni vse kot more bit...Vsi res tudi opozarjamo na Vinjaleza...vendar ni novinec v GP-ju...prihaja iz Suzukuja. Tam je pokazal hitrost...toda konstantnost skozi ves vikend pa ne!!! Imel je naprimer izredno hitrost na treningih, ogrevanjih, prve 10 krogov dirke...potem pa padec in končno 8 mesto ali manj...Marquez takih nihanj nima...Zato vidim v njem najboljšega dirkača...ker to kaže že od prve dirke v razredu GP...Ne rečem, da Rossi ni imel odlična leta takoj po prihodu v GP...navduševal je vse, ki smo spremljali dirke...Vendar se je pozneje pokazalo nekaj, kar verjetno ni nihče pričakoval...prišli so ostali talentirani dirkači in takoj so se rezultati Rossija razblinili!!! Marquez trenutno dirka z močnimi dirkači, ki so sposobni zmagovanja...vendar jih ne glede na vse učinkovito pere...
iga_biba
12. 02. 2017 10.58
-35
Ko bo MM toliko star kot je vr, bo imel toliko naslovov, da nihče ne bo več vedel, kdo je bil vr! Spomnili se ga bomo samo po zdrahah in da ni znal odnehat, ko se je prepričeval, da še zna dirkat. Vozi pa misli, da dirka!
Spirit Zeus
12. 02. 2017 13.38
+39
Rezultati rossija so se razblinili zaradi drugega vzroka in ne zaradi dirkačev drugih...začelo pa se je leta 2011... Prilagajanje materjala haha saj mu hondo gradijo samo za njega posebno....glede rossija je pa dokazal kako se zmaga na slabšem motorju in materjalu leta 2004, samo ti tega neveš ker očitno nisi spremljal motogpja še...pa tako govoriš da si "spremljal" :)
Erik Volk
12. 02. 2017 14.32
-37
Spirit...v tistih časih, med leti 2001 in 2006 bi lahko Rossi bil prvak z več znamkami motociklov...Ni bilo konkurence, sej Max ni delal razlik z Hondo ali Yamaho...Sej je blo vseeno...Zdej je pa drugače...ni motocikla s katerim bi bil Rossi boljši od Marca...In po drugi strani..več je motociklov s katerimi Marc lahko osvaja prvenstva!!! To je vsem jasno...
Spirit Zeus
16. 02. 2017 20.51
+0
Mark zna vozit sam hondo in še to bi bol težko če mu jo nebi razvijali sam za njega to je dejstvo, ko bo zmagal še s kakšno drugo znamko dej komentirat naprej, pa ne spet neumnosti govorit.
Uporabnik113089
11. 02. 2017 16.16
-35
Rosi bo še v naslednjih petih sezonah le "moralni" zmagovalec. V letošnji izdaji moto gp bo še težje, ker če hočeš nekoga brcniti z motorja ga je treba najprej dohiteti. Za pričakovati je španski troboj za zmago. Realni domet dohtarja je največ 4. mesto... Tako pač je. Revolucija žre svoje otroke...
Erik Volk
11. 02. 2017 15.43
-38
Kar je povedal Marc je dejansko zelo resnično! Vsi so tam, ker si želijo zmage! Kaj drugega je pa Rossi, če ni obseden? Glede na to, da ima že vse, kar se da osvojit...in še vedno vztraja, je gotovo obseden vsaj toliko kot Marquez!!! S čimer ni nič narobe...saj drugače ne bi dirkali na nož...bil gledali le nedeljske vožnje...hahaha....Komaj čakam, da jim spet pokaže 93 kdo je šef svetovnih dirkališč...in koga je treba prehitet, če želiš kaj veljat!!!
JackySparroww
11. 02. 2017 18.59
-42
Večina velikih šampionov se proti koncu kariere umiri, prizna premoč mlajše generacije in dostojno konča svojo športno pot, kar tekmeci pospremijo s spoštovanjem in občudovanjem. Najdejo pa se tudi bolniki tipa samooklicani dohtar, ki v življenju nimajo nič drugega kot to, kar počnejo in mislijo, da bodo lahko zmagovali v nedogled. In ko jim to več ne uspeva, pa se poslužujejo raznoraznih spletk, brcanj nasprotnikov in hujskanja svojih maloumnih navijačev proti konkurentom. Tako bi Rossi 2015 komot lahko odnesel naslov, če ne bi bil tok neumen kot je. Itak je s prihodom Marka Marqueza cel vesoljni svet dojel, da je to novi kralj motoGP-ja, pa naj se makaronar še tako na vse kriplje upira. In namesto da bi zapustil motoGP kot velik človek in zmagovalec, se bo odplazil kot totalni poraženec, spletkar in nefer dirkač.
Erik Volk
12. 02. 2017 08.36
-32
Pred leti, ko smo spremljali najboljše predstave Rossija se še dobro spomnim...ko je malo pomagal Gibernavu ven iz dirkališča..in ga v zadnjih zavojih prehitel in zmagal. Takrat je stal Rossi na najvišji stopnički...se res obnašal grdo...Dučejevsko...Gibernav pa se je držal za ramo. Mislim, da je bil Rossi takrat izredno ponosen nase...Jst sem pa takrat pomislil...Le kako se bo obnašal, ko bo starejši in se bojo stvari obrnile??? Zato in zaradi podobnih dogodkov mi Valentino ni bil všeč kot človek in dirkač. Žal pa se pol najdejo ljudje, ki obtožijo Marca, da se je poigraval z njim v sezoni 2015...Zakaj ste pa Valentina kovali v zvezde po podobnih dejanjih...ne podobnih, ker Marc ni nikogar brcal...Rossi je bil enostavno nefer in umazan!!!
mastaflash
11. 02. 2017 15.15
-33
ajde markec, z vinalesom uprizorita show, dohtarja ne rabita, lahko se brca v 3. vrsti
bus303
11. 02. 2017 14.42
-41
Eni gremo po šesti naslov, eni pa počas proti penziji ..
flamengo
13. 02. 2017 12.35
+23
naslovi v nižjih razredih se ne morejo enakovredno šteti k naslovom v elitnem razredu. Ker eni so dirkali večinom ali samo v nižjem razredu in tam dosegali naslove (Biaggi, ...) nimajo pa nobenega v elitnem. Ker, če tako šteješ ima Biaggi 4 naslove, Stoner recimo 2. Kar ne gre skupaj.
THEdocktor
11. 02. 2017 12.17
+43
LAYCAN VSE SI PRAV NAPISAL
JackySparroww
11. 02. 2017 18.49
-39
Seveda, saj sta sošolca iz prilagojenega programa....
laycan
10. 02. 2017 19.05
+32
lahko ima 100 naslovov,nikoli ne bo niti približno,tako pozitivna osebnost,oziroma dirkač,kot je THE DOCTOR VALENTINO ROSSI.pa navalite z minusi,otročički.
LOL93
10. 02. 2017 19.49
-47
kle se pa čist strinjam nikol nav tak ker bo bolši
dugi159
10. 02. 2017 19.55
-65
THEdocktor
10. 02. 2017 20.39
+55
mastaflash
11. 02. 2017 15.16
-39
eh vale vale, pokazal svoje prave barve, brca vse zivo, jezna rit
MaunelNeuer
11. 02. 2017 17.38
+0