MotoGP

Marquez po fantastičnem prvem delu sezone: Potrebujem sprostitev, potem pa spet 'na polno'

Sachsenring, 14. 07. 2014 16.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Marc Marquez je z devetimi zaporednimi zmagami v razredu motoGP zdaj le še eno oddaljen od rekordnega dosežka Italijana Giacoma Agostinija, ki je v sezonah 1968, 1969 in 1970 dobil prvih deset. Serija se utegne nadaljevati, saj bo naslednja dirka v ZDA, kjer v kraljevem razredu še ni izgubil.

Marc Marquez je po sijajnem prvem delu sezone, ko na devetih dirkah razreda motoGP sploh ne pozna poraza, domačim novinarjem hitel pripovedovati, da takšnega razpleta ni pričakoval, vendar pa je to zgolj plod izjemnega ekipnega dela. "Upam, da bomo tako nadaljevali tudi v drugem delu sezone. Zmagovati je namreč vselej lepo. Za nami je fantastična serija, ki pa nas ne sme uspavati, " pravi Marquez, ki je obenem postal najmlajši dirkač z devetimi zaporednimi zmagami, saj je presegel rekord že pokojnega Angleža Mika Hailwooda iz sezone 1984. Mladi Španec je bil tudi v Nemčiji korak pred konkurenco in po nekaj kaotičnih uvodnih krogih se je hitro prebil v vodstvo, tudi pred moštvenega kolego Pedroso, ki je na koncu ciljno črto prečkal 1,5 sekunde za njim. V skupnem seštevku se je 21-letni Španec še bolj utrdil na vrhu, saj ima po devetih dirkah na računu vseh možnih 225 točk. Drugi je rojak Dani Pedrosa, ki za rojakom zaostaja za 77 točk, tretji pa Italijan Valentino Rossi, ki je bil danes četrti, ki ima 84 točk zaostanka.

Marc Marquez
Marc Marquez FOTO: Reuters
"Bilo je težko, ko sem videl Stefana Bradla, da menja gume. Menil sem, da se je pravilno odločil, saj je bil le en kotiček proge res popolnoma moker," se spominja dirke za VN Nemčije v Sachsenringu branilec naslova svetovnega prvaka Marquez, ki je bil eden od dirkačev, ki so startali iz boksov. "Ta zmagoviti niz, ki mi je uspel, je enostavno čudovit, skorajda neverjeten. Ko sta se za menjavo odločila še moja glavna tekmeca, Dani Pedrosa in Valentino Rossi, sem jima sledil in k sreči se je vse dobro izšlo," je še dejal Marquez, ki počasi že pogleduje proti Indianapolisu. najprej testiranje v Brnu, nato nekaj dni počitka, potem pa čez "veliko lužo". "Vem, da mi dirke v ZDA ležijo. Statistika pač pove svoje, toda nanjo se ne bom zanašal. Na dirko se bom pripravljal kot na vsako drugo in verjel, da sem lahko enako uspešen tudi tam. O rekordih ne razmišljam, važno je, da sem hiter in da dam vselej vse od sebe," je trezen v razmišljanju mladi španski šampion, ki mu dirkališča v Severni Ameriki zelo ležijo, saj v razredu motoGP ne pozna poraza. Štiri dirke, štiri zmage. "Lepo bi bilo, če bi ta zmagoviti niz še trajal, toda vse skupaj ne bo večno. To je seveda jasno," je prepričan Marc Marquez.

Sezona se bo nadaljevala 10. avgusta v ameriškem Indianapolisu, do konca sezone SP pa je še devet dirk.

Pasica motoGP (arhiv)
Pasica motoGP (arhiv) FOTO:

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

GospodFrancRodeVKristusu1
15. 07. 2014 17.18
-1
Če bi Janša dirkal v Motogp, bi ziher premagal Marqueza... Janša je najboljši, vsemogočni.... (Vir: sds.si)
rossifan46
15. 07. 2014 18.17
+9
Vaš janša še cerarja ne more premagat kaj šele marqeza....