VIDEO: Marquezu sanjski razplet v Brnu, čeprav je priznal, da je želel tvegati in je naredil napako

Marc Marquez je, kot kaže, rojen pod srečno zvezdo, vsaj tako je bilo videti v Brnu. Na dirki za VN Češke je izzival usodo, a še pravi čas uvidel napako, opravil menjavo in na koncu zmagal s precejšnjo prednostjo in povečal prednost v skupnem točkovnem seštevku.

Trenutno uporabljate Adobe Flash Player verzije 8.

Za napredno uporabo našega novega predvajalnika priporočamo Adobe Flash Player 9, ki omogoča celozaslonski ogled in najboljšo kvaliteto videa.
Priporočamo najnovejšo različico Adobe Flash Player verzije 9, ki si ga lahko brezplačno naložite tukaj

Video

Z drugo zaporedno zmago v razredu motoGP je aktualni prvak Marc Marquez povečal prednost v boju za naslov svetovnega prvaka. Zbral je 154 točk, Maverick Vinales jih ima 140 na drugem mestu, tretji v seštevku je Andrea Dovizioso s 133 točkami, le točko za njim zaostaja, lahko rečemo kar osmoljenec dirke, Valentino Rossi, ki je (pre)dolgo čakal na menjavo in zamudil idealno priložnost, da bi se zavihtel na stopničke. V Brnu je bila na sporedu zelo zanimiva dirka, Marquez se je tik pred startom odločil za menjavo zadnje gume, a je hitro videl, da je napravil napako in je zapeljal v bokse po dveh krogih, se usedel na rezervni motocikel z drugačnim profilom gum in se začel prebijati v ospredje. Marquez, ki je bil najboljši že v sobotnih v kvalifikacijah, je hitro prešel v vodstvo in na koncu s precejšnjo časovno prednostjo tudi zmagal.

"Želel sem tvegati in zmagati dirko, pa sem naredil napako na začetku. Hitro sem videl, da je bila odločitev napačna, zato sem šel zgodaj v bokse. Trikrat ali štirikrat sem skoraj padel, vendar se je izteklo po željah. Na začetku nisem imel dobrega občutka in stika s stezo, pozneje je bilo veliko bolje. Ko sem začel pridobivati prednost, sem tudi ohranil nadzor nad tekmeci. Jasno je, da v boju za naslov ni še nič odločenega, sezona je še dolga," ni bil pravi nič evforičen mladi Španec, ki dobro ve, da so razlike majhne, z dirko na Češkem pa se je sezona šele prevesila v drugo polovico.

Pri menjavi se je uštel Valentino Rossi (Yamaha), ki je vodil po nekaj krogih, a šel prepozno v bokse in na koncu zasedel četrto mesto. Možnosti za popravni izpit bo imel že prihajajoči konec tedna, saj se dirkaška karavana seli k našim severnim sosedom, na sporedu bo VN Avstrije v Spielbergu. Lani sta tako Marquez kot Rossi na tej dirki ostala brez stopničk, Italijan je bil četrti, Španec pa peti. Zmagal je Andrea Iannone, drugi je bil Andrea Dovizioso, tretji pa Jorge Lorenzo, takrat še na Yamahi.

MotoGP - VN Avstrije

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 29
 
motorist_mb 09.08.2017 15:43:38
V Avstriji Ducati prvenstvo...Dovi,Petrucci,Lorenzo vrstni red...ostali stoj!
Več komentarjev