Meregalli opozarja: Vinales favorit? Ne podcenjujte Valentina ...

Čeprav so za dirkači razreda motoGP šele uvodna predsezonska testiranja, pa se že mnogi sprašujejo, kakšno bo dejansko razmerje moči na dirkah letošnjega svetovnega prvenstva. V Maleziji je bil znova izjemno hiter novi član moštva Yamahe Maverick Vinales. A iz tabora japonskega moštva sporočajo, da bo tudi Valentino Rossi, kljub zrelim dirkaškim letom, še kako konkurenčen v boju za zmage in končni naslov.

Predstavitev M1 Yamahe za sezono 2017 - 7

Maverick Vinales in Valentino Rossi bosta v prihajajoči sezoni ena izmed glavnih kandidatov za naslov motociklističnega prvaka. (Foto: motoGP)

Moštvo Movistar Yamaha se te dni mudi na Tajskem in v Vietnamu, kjer opravljajo krajšo promocijsko turnejo pred začetkom sezone razreda motoGP. Azijski trg je eden največjih za proizvajalce motociklov in regija ima tudi neverjetno veliko število ljubiteljev motociklističnih dirk. Prav zaradi tega dejstva se vodilni možje svetovnega prvenstva že dalj časa trudijo, da bi v regijo pripeljali še kakšno dirko, ki bi štela za svetovno prvenstvo razreda motoGP. Najpogosteje se sicer omenja Indonezijo, ki je nekoč že gostila dirke najboljših motociklistov. A Maverick Vinales in Valentino Rossi se v omenjenih državah nista mudila zgolj zaradi navijačev in promocije. Kmalu ju namreč v Avstraliji na Phillip Islandu čakajo druga uradna testiranja pred začetkom sezone 2017. Prva so dirkači že opravili, in sicer v malezijskem Sepangu, kjer je bil na koncu tridnevnih testiranj najhitrejši prav mladi Vinales, ki je pred letošnjo sezono okrepil moštvo Yamahe, potem ko je Jorge Lorenzo odšel k Ducatiju. Da je mladi Španec izjemno hiter, je dokazal že na testiranjih po koncu lanske sezone, ko je bil neulovljiv v Valencii. Kljub temu, da se je Maverick hitro navadil na nov motocikel in je bil na prvih testiranjih hitrejši od izkušenejšega moštvenega kolega Rossija, pa je športni direktor moštva Movistar Yamaha Massimo Meregalli prepričan, da bi bilo za letošnje svetovno prvenstvo zelo nespametno odpisati devetkratnega svetovnega prvaka.

Predstavitev M1 Yamahe za sezono 2017 - 5

Vinales je prepričan, da bo imel z Rossijem dober odnos v Yamahini garaži. (Foto: motoGP)

"Med zimskim premorom smo opravili odlično delo. Nisem si predstavljal, da bo material, ki smo ga pripravili, že takoj tako dober in prinesel tako pozitivne rezultate. Govorim o pogonskem agregati, novi šasiji, o vsem. Maverick je s tem paketom zelo hiter. Ampak tudi Valentino je bil v Sepangu zgolj dve desetinki počasnejši. Ne smemo ga podcenjevati, saj na testiranjih nikoli ne pokaže vsega, kar zna. Pripravljen bo na prvo dirko sezono," je med azijsko turnejo moštva Yamaha spregovoril Meregalli.

Vietnam je zelo lep in na obisku države sem dojel, kakšno ljubezen imajo tukaj do motociklov. Še se bom vrnil, v prihodnosti pa upam, da se bo tudi kakšen vietnamski dirkač povzpel do svetovnega prvenstva. Sedaj odhajamo v Avstralijo na tri pomembne dni testiranj. Se že veselim, da se znova usedem na svojo M1. Komaj čakam, da nadaljujemo s predsezonskim delom.
Valentino Rossi po obisku Vietnama

"M1 me je zelo presenetila, ne spomnim se testiranj, na katerih je vse šlo po načrtih, kot se je to zgodilo v Sepangu. Kar se tiče rivalov. Honda je bila nekoliko zadaj, ampak ne dvomim, da bodo do sezone znova konkurenčni, Marc Marquez in Dani Pedrosa sta nenazadnje to že večkrat dokazala. Od Ducatija pa sem pričakoval več, predvsem od Jorgeja. A jasno je, da je to izjemen preskok, da zapustiš Yamaho in se preizkusiš na Ducatiju," je še dodal Meregalli, ki veliko pričakuje tudi od testiranj na Phillip Islandu, kjer bodo naslednja testiranja v sezoni. Dirkači in moštva se bodo na idiličnem otočku južno od avstralske celine družili med 15. in 17. februarjem, ter poskušali še nadgraditi in popraviti vse, kar še v Sepangu bi bilo optimalnega. V novi sezoni bo sicer Yamaha poskušala odvzeti primat Honde, ki je v lanski sezoni osvojila naslov svetovnega prvaka tako med dirkači, kot med konstruktorji. Vinales je po prestopu k Yamahi odkrito napovedal, da ga zanima zgolj naslov svetovnega prvaka. V pomoč mu bodo zagotovo prišle vse izkušnje Rossija, ki pa ima prav tako svojo računico. Dirkaški doktor namreč na jubilejni deseti naslov čaka že vse od leta 2009 in letos so pri Yamahi odločni, da mu pripravijo takšen motocikel, da izkušeni Italijan znova stopi na vrh svetovnega motociklizma. A rivali bodo seveda imeli svoje načrte. Celotno sezono 2017 v razredu motoGP boste lahko tudi letos spremljali na Kanalu A in VOYO, kjer vam bomo poleg prenosov dirk, pripravili tudi zanimive vsebine iz sveta motociklizma.

 

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2017

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 31
 
gcek 14.02.2017 16:06:06
Meni je vseno če bo Vinales boljši od Valeta samo da bo pral Murkeža in jokico lp.
dugi159 14.02.2017 17:18:59
Peres lohk ti obema tazadno
Več komentarjev