MotoGP

Vnovični rekorder kvalifikacij Lorenzo: 'To je bilo skorajda perfektno!', osmoljenec Pedrosa ni želel komentirati prestopa k Yamahi

Le Mans, 07. 05. 2016 20.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Jorge Lorenzo (Movistar Yamaha) je po številu osvojenih najboljših startnih položajev v karieri spet presegel moštvenega kolega Valentina Rossija, potem ko je bil v Le Mansu v sobotnih kvalifikacijah prepričljivo boljši od Italijana, s katerim si je rekord delil. Dani Pedrosa (Repsol Honda) izjemno nezadovoljen.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Lorenzo postavil najboljši čas v Le Mansu
    02:05
    Iz 24UR: Lorenzo postavil najboljši čas v Le Mansu
  • Iz 24UR: Dokumentarna serija o Rossiju
    01:29
    Iz 24UR: Dokumentarna serija o Rossiju

To je bil 63. najboljši startni položaj za Jorgeja Lorenza in za nameček še prvi v Le Mansu, kjer Majorčanu, ki brani naslov v kraljevskem razredu motoGP, ni bil kos prav nihče. Valentino Rossi je po zmagi na prejšnji dirki v Jerezu povsem popustil in po slabih izidih v ogrevalnih krogih se forma italijanske legende ni prav nič izboljšala. Bil je sedmi, medtem ko je njegov moštveni kolega nizal izvrstne dosežke in z rekordom proge prehitel Marca Marqueza (Repsol Honda) ter Andreo Iannoneja (Ducati). 

"Čas je zelo dober, omogočili pa so mi ga prosti treningi, predvsem zadnji, ko sem postavil čas 1:32,8 z obrabljeno gumo. Opravili smo velik posel, z majhnimi podrobnostmi skozi celotno moštvo, vse zato, da bi imeli stanoviten motocikel, ki mi je omogočil, da sem odpeljal skoraj perfekten krog," je povedal Lorenzo. "Zelo sem zadovoljen s 'polom', in videli bomo, ali bo jutri šlo tako naprej, da bi zmagali. Še vedno imam to majhno prednost, da sem hiter v prvem krogu. Bomo videli, kako bo na dirki, ko bo vse v pogonu, in videli bomo, ali bodo tudi preostali lahko tako hitri v prvem krogu in ali mi bo uspel hiter start."

Svetovni prvak v razredu motoGP je v velikem slogu opravil z nasprotniki.
Svetovni prvak v razredu motoGP je v velikem slogu opravil z nasprotniki. FOTO: AP
Lorenzo pravi, da ima njegova Yamaha vedno boljše nastavitve, tudi z obrabljenimi gumami naj bi bila zdaj konkurenčna. Toda Majorčan ne želi biti pretirano optimističen, da se mu tovrstne napovedi ne bi maščevale. "Zelo sem zadovoljen, ker v zadnjem času zelo dobro delamo na teh majhnih podrobnostih. V Jerezu nam je manjkalo nekaj nastavitev, toda z elektronskega vidika in vidika nastavitev še naprej delamo zelo dobro na tem dirkališču," je dodal Lorenzo. "Izboljšamo se v vsakem poskusu in imamo motocikel, ki nam tudi z obrabljenimi gumami dovoljuje, da se približamo tej visoki znamki '32'. Obeti za dirko so dobri, toda moje izkušnje mi pravijo, da včasih, ko pričakuješ, da boš zmagal, na koncu ostaneš brez stopničk, in tudi obratno. Sredi dirke bom videl, ali lahko zmagam z veliko borbe, če bom imel veliko prednost ali če bom težko sledil prvemu. A do zdaj imamo eno, dve, tri ali štiri desetinke na krog in dve ali tri v ritmu."

Pedrosa tokrat ni imel svojega dne. Po padcu v kvalifikacijah se je v boj za najboljše čase podal z rezervnim motociklom, na katerem pa se ni znašel najbolje. K slabi volji Španca, za katerega je enajsti izid najslabši v sezoni, so prispevala tudi novinarska vprašanja o njegovem nadaljevanju kariere. Dirkača Honde namreč vse bolj povezujejo k selitvi k Yamahi. A na to vprašanje tokrat ni želel odgovarjati. ''Lahko vam povem glasneje, toda nič bolj jasno. Na ta vprašanja ne bom več odgovarjal, saj sem že vse povedal v četrtek. Stanje je enako. Danes je sobota in jutri je nedelja. Osredotočen sem zgolj na nedeljsko dirko,'' je malce v jezi povedal Pedrosa in dodal: ''Izgubil sem precej mest. To je najslabši kvalifikacijski položaj letos. Osredotočiti se moram na dober start in na dirko.'' Odločati se mora v teh dneh tudi Maverick Vinales (Suzuki), ki naj bi z informacijo o naslednjem koraku v karieri postregel v ponedeljek.

Pedrosa v letošnji sezoni nima veliko razlogov za veselje. Tako je na eni prejšnjih dirk "odnesel" Andreo Doviziosa.
Pedrosa v letošnji sezoni nima veliko razlogov za veselje. Tako je na eni prejšnjih dirk "odnesel" Andreo Doviziosa. FOTO: AP

Marquez je po kvalifikacijah potožil, da je imel kar nekaj težav. "Ta čas sem dosegel, ker je bil motocikel precej nemiren, zelo težko sem z novo gumo našel pravi občutek. Izpolnil sem poglavitni cilj, ki je bil, da se prebijem v prvo vrsto,"  je izjavil Katalonec. Prenose v nedeljo na VOYO začnemo ob 8.40, ko bo na sporedu ogrevanje v vseh razredih, od 12. ure pa si boste lahko prenos ogledali tudi na Kanalu A.

Pasica VN Francije
Pasica VN Francije FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KardinaIFrancRodeVKristusu2
08. 05. 2016 13.09
-1
Marquez ima svoj dokumentarec z naslovom ˝Beyond the smiles˝.... Rossijev dokumentarec pa se imenuje ˝Beyond the tears˝....
rr3
08. 05. 2016 08.25
-6
No zdaj pa manjkajo še feni Jurskega Parka, da bodo začeli častiti svojega dinozavra....
bcaaa
07. 05. 2016 22.25
+14
res je perfektno odpeljal Lorenzo. Jutri bo za vse ostale zelo težko. Rossi ubistvu ni tako zadaj..sposoben bi bil priti med top5, mogoče tudi v prvo vrsto če ne bi imel malo smole. Upam, da čez noč najde tisto kar mu manjka.
stanko01051958
07. 05. 2016 22.22
-20
Lorenzo, Marquez, Vinales, Pedrosa, Real Madrid, Atletico Madrid, Barcelona - Viva Espania !
Z.I.Z.U.
08. 05. 2016 08.33
+13
O đeki... spet si imel mokre sanje o mladih črnolasih špancih... me veseli za tebe da si se našel..
gajžlazakorla
08. 05. 2016 09.02
+11
Kaj češ, tile toplo vodni se ne znajo brzdat. Ko mi motoGP navdušenci uživamo v spremljanju dirk na limitu, toplo vodni menjajo roke pri samozadovoljevanju.
Mitutoyo
08. 05. 2016 09.06
-4
Samozadovoljevanje je tvoja specialiteta ...a nje jebomir ....sploh takrat k s prstom rineš po blatu ...
gajžlazakorla
08. 05. 2016 09.21
+5
Mitutoyo
08. 05. 2016 09.22
-5
smrdi tvoj p3zde med nogam ........ aja ne visiš .....
KardinaIFrancRodeVKristusu2
08. 05. 2016 13.15
-2
Barcelona ni Španija, Barcelona je Katalonija!