MotoGP

Lorenzu se v Mugellu obeta vroč sprejem, Italijani ga obtožujejo provokacij: 'Očitno so še jezni ...'

Le Mans, 09. 05. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Z drugo zmago v sezoni je Jorge Lorenzo skupaj s padcem Marca Marqueza proslavljal izvrsten konec tedna v Le Mansu. "Jezen sem," je po padcu, po katerem se je sicer vrnil in osvojil nekaj točk, priznal Marquez. Navijaški klub Valentina Rossija Lorenza obtožuje provociranja.

Lorenzo (v sredini) ob Rossiju in Vinalesu (desno).
Lorenzo (v sredini) ob Rossiju in Vinalesu (desno). FOTO: AP

Zmaga in prvo mesto v skupnem seštevku. Težko bi se izšlo bolje za Jorgeja Lorenza, potem ko je dirkač Movistar Yamahe izvrstno formo v kvalifikacijah, ko je postavil tudi rekord steze, prenesel še na nedeljsko dirko v razredu motoGP. Branilec naslova svetovnega prvaka na zadnji dan dirkaškega vikenda v Le Mansu sicer ni bil tako prepričljiv, a se vseeno veselil zmage in že 139. uvrstitve na stopničke, s čimer s eje izenačil z legendarnim Angelom Nietom. Lorenzo je dnevniku AS povedal, da se kljub naskoku ni želel preveč sprostiti, potem ko je po dirki že priznal, da se mu je precej vlekla, oddahnil pa se je tudi zaradi padca Marca Marqueza (Repsol Honda) in Andree Doviziosa (Ducati).

"Res je, da ko imaš sedem ali osem sekund prednosti, potem se malce držiš nazaj, a ne smeš izgubljati veliko, sicer lahko izgubiš tudi motivacijo. Če se na motociklu preveč sprostiš, potem začneš delati napake pri zaviranjih, lahko tudi padeš," je v intervjuju povedal Lorenzo. "Želel sem ohraniti ta ritem 33,9 v čimveč krogih in se izogniti padcu zbranosti. V Le Mansu mi je šlo vedno dobro in uspelo mi je delati razliko skozi celoten vikend. Vedel sem, da bodo razlike v oprijemu po dirki moto2, to se vedno dogaja, te Dunlopove gume poslabšajo oprijem z asfaltom."

Jorge Lorenzo.
Jorge Lorenzo. FOTO: AP

Nekaj prahu je Lorenzo dvignil tudi z nekaterimi gestami, ki naj bi jih namenil Rossiju po prečkanju ciljne črte, zato je Španca "na piko vzel" eden izmed navijaških klubov Italijana. "Ničesar nisem storil, toda lahko so jezni, to je njihova pravica," je nadaljeval Lorenzo, ki se mu obeta vroč sprejem na naslednji dirki v Italiji (22. maja). "Mugello je moja daleč najljubša dirka, tam lahko najbolje izkoristim svoje kvalitete in močne plati, a tam so dobri tudi Ducatiji in najbrž je to tudi njihova dirka, saj so tam največ trenirali, tam lahko prikažejo svojo moč na tisti dolgi ravnini. Bomo videli, kako bo na dirki, a imamo to srečo, da oni s temi tremi ničlami zaostajajo v prvenstvu in potrebno se je osredotočiti na Marqueza in Rossija," je nadaljeval. "Ne skrbi me sprejem v Mugellu, enako, kot je bilo do sedaj. Moja miselnost je takšna, da se osredotočam na moje reči. Idealno bi bilo, da bi vsi izkazali spoštovanje do vseh dirkačev. Zaenkrat ni tako, a dobro ... Predvidevam, da je v delu občinstva še vedno prisotna ta jeza in najbrž bo tako še naprej."

Lorenzo tudi ne deluje zaskrbljen zaradi slabih predstav Ducatija, h kateremu se bo preselil po koncu letošnje sezone. Rdeči imajo resda tudi precej smole, Majorčan pa ne želi sprejemati prehitrih zaključkov. "Z napako Marca, če ji lahko tako rečemo, naslednjo dirko začenjamo z ničle," je pristavil branilec naslova v kraljevskem razredu. "Ducati? Osredotočam se na to, da bi osvojil svoj šesti naslov in ko bo konec sezone 2016, se bom osredotočal na motocikel, ki ga bom imel. Ne vem, če je pač lažje storiti napake na tem motociklu, če gre zgolj za slučaj ali mešanico obojega. Marc je tudi padel z drugim motociklom in jaz z Yamaho v Argentini, zato ne verjamem, da je to temeljnega pomena. Dokazali so, da lahko tekmujejo za najboljše štartne položaje, do boja za zmage jim še nekaj manjka, a na začetku dirke so bili njihovi motocikli za menoj in to dokazuje, da imajo v prihodnosti možnosti za zmage in najboljše štartne položaje."

Nezadovoljni Marquez tokrat ni zbijal šal.
Nezadovoljni Marquez tokrat ni zbijal šal. FOTO: AP

Med največjimi osmoljenci Le Mansa je bil brez dvoma Marquez. Sicer vedno nasmejani Katalonec je deloval zelo resno, čeprav je po nesrečnem padcu 13 krogov pred koncem vstal in si celo prigaral nekaj točk. "Zelo dobro smo reševali ta konec tedna, a na dirki ni šlo. Škoda in jezen sem, a vedel sem, da bi se to lahko zgodilo," je kar vrelo iz dvakratnega prvaka, ki na poti do naslovov nikoli ni predal vodstva v skupnem seštevku. Zdaj mu ga je iz rok iztrgal Lorenzo. "Vedel sem, da precej tvegamo pri zaviranjih in tako je bilo," je pojasnil Marquez. "Poskušal sem čim bolj uravnavati te zadeve, zavedajoč se, da so stopničke dober rezultat, da sem jim zelo blizu, a veliko smo izgubljali pri pospeševanju in poskušanju približevanja pri zaviranjih. Zelo lahko je storiti napako, ko tako pritiskaš 28 krogov, mi pa smo jo storili. Smo pa vsaj prišli do treh točk po povratku na stezo in nekaj je. Trpimo, tega ne bom zanikal, a po petih dirkah smo pet točk oddaljeni od prvega in še smo živi. Zdaj prihajajo nove dirke, kot denimo Mugello in Montmelo, tako da bomo videli, kako nam bo šlo tam. Pred leti so to bile dirke, kjer smo imeli težave, a menim, da bi nam zdaj lahko šlo bolje kot tu in v Jerezu."

Marquez nikakor ni bil zadovoljen s pospeševanjem svojega motocikla, a pravi, da nima smisla jokati. "V tem trenutku je vsak (od vodilnih, op. a.) storil po eno napako. Pričakujem, da se meni ne bo več pripetila, toda zdi se, da za letos v tem pogledu še ni konec. Na vsakem dirkališču se občutki spremenijo. Sem so pripeljali eno zadnjo gumo, gotovo bo v Mugellu še napredovala … Tam pa je bil Lorenzo vedno hiter, poskušali bomo biti čim bližje. Logično pa je, da so cilj stopničke," še pravi Marquez. "Pri pospeševanjih izgubljamo in precej trpimo že od priprav na novo sezono. A jokanje ne bo pomagalo, priznati si moramo, da tako pač je, in da se bomo morali boriti. To tudi počnemo. Pred naslednjimi dirkami bi nam prav prišlo tudi nekaj sreče. Pri mojem padcu pa padec Doviziosa ni prav nič vplival. Šele kasneje sem se zavedel, da je šel v pesek tudi on." 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (188)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

edinho70
09. 05. 2016 20.01
-18
tipično italijansko....užaljeni ker ni zmagal Rossi
HAILWOODmike
09. 05. 2016 20.29
+18
Ma kaj palamudis???? Vsak nirmalen ve zakaj se bo enim zvigalo....narod je v dirkanju vedno pravicen v mnozini!
edinho70
09. 05. 2016 20.38
-14
ki nekaj nabijaš tja v tri dni......ne pozabit kupit piščalko,da boš piskal tudi ti....
HAILWOODmike
09. 05. 2016 20.59
+9
Haha...res negre bolje kontro spacat??? Softic....
berluskoni
10. 05. 2016 12.50
+4
KK TIPIČNO ITALIJANSKO ?!?!? ČE NOVINAR PRAVI DA SO JU IZŽVIŽGALI PRAKTIČNO NA VSEH DIRKAH, CITIRAM "Praktično na vseh letošnjih dirkah sta bila Jorge Lorenzo in Marc Marquez deležna glasnih zvokov neodobravanja." POVSOD STA OSOVRAŽENA, SAM V SLOVENIJI SE NAJDE PAR LOJEV , KI NAVIJA ZA 99 IN 93.. LOLEKI
HAILWOODmike
10. 05. 2016 12.57
+4
Tako je!!!! Ljudje ze vedo zakaj zvizgajo! Sam spomnite se tistega prsta dol v sepangu, ko boste pogledli lor....enostavno ni opravicila!
yokerxdinterfan
10. 05. 2016 15.18
-3
a ko rossi pljuva po drugih je pa vredu ??? ali mu je to pač oproščeno
HAILWOODmike
10. 05. 2016 20.40
+1
k53e
10. 05. 2016 22.53
+2
Rossi pokaže sredinec Biaggiju, vse ok in smešno, Rossi legenda. Rossi da zaušnico ("šamar") Biaggiju, še večja legenda, haha. Rossi govori grdo in osovraženo čez starejšega Gibernau-a, ga namerno izrine iz steze, Rossi legenda! Rossi se skrega z Stonerjem, zato ker mu je bil velika grožnja in ker ni prenesel, da ga nekdo šola. Rossiju oproščeno, vsega je Stoner kriv. Rossi se skrega zaradi Lorenza, postavi zid v garaži, zato ker ni prenesel, da ga nekdo, ki je šele drugo leto v motoGP na enakem motorju premaguje in naslednje leto celo številka 1. v Yamahini garaži, Rossi zaradi tega tudi zapusti Yamaho in presedla na Ducatija. Spet Rossi legenda, Rossiju vse oproščeno, Lorenzo je vsega kriv. Rossi pride nazaj k Yamahi, govori da nima več problemov z Lorenzom, no sedaj smo videli da ima laž kratke noge, namreč ni minilo 2 leti, sta že spet skregana, ampak, vsega je Lorenzo kriv, a ne? 2013 Marquez v motogp, Rossi tolk da ni napisal romana o njem, tako lepo je govoril o njem, sedaj ko ga je Marquez začel prehitevat in mu bil velika grožnja za osvojitev naslova prvaka, že delal "mind games" in ga celo namerno izrinil iz steze, spet Rossi nič kriv, Rossi legenda, najboljši, Marquez vsega kriv. Rossi bi moral biti v očeh Rossi fanov 2015 10x svetovni prvak, pa čeprav je z najboljšim motorjem uspel v celotni sezoni zmagati samo 4x, so vsega krive samo zadnje 3 dirke! Ha ha ha ...aja in pozabil sem, ponavlja se zgodba Rossi : Marquez in Rossi : Vinales. Zapomnite si to, sedaj ga poveličuje v višave, govori vse lepo o njem in kako dober talentiran voznik je, se smeji z njim, itd. Enako je bilo z Marquezu. kot je rekel Melandri: "rossi is your friend untill you start beating him". Še kako prav je imel in boste videli, če bo Vinales prišel k Yamahi in bo začel premagovati Rossija, ne bo dolgo ko bosta skregana in spet bodo Taljani govorili o Španski zaroti! HA HA HA!
5TIG
11. 05. 2016 12.48
+4
k53e, če bi vsi gledali s tvojega vidika ,potem bi Rossi ostal skorajda brez navijačev. Ker pa ni vse tako kot si napisal,je pa dosti drugače. NE???????? Lej,kar se pa tvojih trditev tiče glede ,da se z vsakim skrega,bomo videli drugo sezono. Drugače pa se tudi drugi ne gledajo prav lepo med moštvenimi kolegi.To ja pač tak šport,da se vsak bori za svoj položaj,jeb. ...
HAILWOODmike
11. 05. 2016 13.00
+2
Rossiju je vse oprosceno...tako je! Pravilno razmislas pavle!
edinho70
11. 05. 2016 19.58
+0
290ktober
12. 05. 2016 10.34
+1
VaSi4658
09. 05. 2016 19.53
+18
Ko bo Lorenzo v samem vrhu pri 38. Letih potem se lahko pa dalje pogovarjamo.... GO!!!!!!
edinho70
09. 05. 2016 20.04
-8
Nightyfly
09. 05. 2016 19.37
+14
paulista 08.05.2016 22:31:35 8 17 9 Odkar je Lorenzo prišel v Moto gp 2008 je v njegovo korist proti Rossiju sledeče zmage 42 :25 zmage na istem motorju 33:25 naslovi 3:2 POVEJ MI KOGA SI PREMAGAL NA ISTEM MOTORJU IN POVEM TI KOLIKO SI RES DOBER....stari pregovor:-) ***********************paulista . Vi ste kot oni ,ki so zbezali v Argentino . Zgodovine pred letom 45 ne poznajo . Tudi vi dirk pred letom 2008 ne priznate . No , k sreci so ,ali smo ljudje ,ki smo v letih pred 2008 preklemano uzivali . Ker ze toliko opletate z zmagami na istem materialu mislim , da je nekdo omenil ,da je Vale dobil 54 zmag , Jorg pa 42 zmag na Yamahi . Pa preverite ,ce se vam da . Meni je vseeno , jaz uzivam v voznji teh fantov ,in v njihovi postenosti , ne pa ..... no ja ,pustimo to .! Uzivajte .
paulista
10. 05. 2016 08.20
-8
dobro poznam dirke in dogajanje pred 2008 nihče ti ne brani uživanja pred tem in lepih dirk spominov itd. povem ti samo da od kar je prišel Lorenzo v MOTO Gp je uspešnejši od Rossija, hitrejši na istem mateialu z več zmagami.
burner85
10. 05. 2016 13.59
+4
Omen3
10. 05. 2016 22.01
+7
Paulista, samo a ni to čudno.....Lorenzo (kao) toliko boljši od Rossija, toliko veliko navijačev ima, tako zelo karizmatičen, ob odsotnosti Rossija dosegel še en naslov.....pa ni mogel revež pripeljati glavnega sponzorja k Yamahi.....Ko je Rossi odšel k Ducatiju je odšel tudi glavni sponzor od Yamahe....in pripeljal ga je nazaj prav Rossi ob povratku k Yamahi. To lahko naredi samo Rossi.....čeprav je za v penzijo, ni konkurenčen in ga žalite.....Fantje še veliko dirk boste morali pogledati in veliko župce pojesti, da boste doumeli kaj je pomenil Rossi (in še pomeni) za MotoGP.....
Nikiiy
09. 05. 2016 16.37
+3
Murqež če nima dobrega motorjaj je Oh in Spljoh zanč..Ni ga bl oin ga ne bo takega Junaka ki pri 37 -tih pokoplje konkurenco in z lahkoto zmaga..Rssi, Rossi na vsaki dirki odmeva LORENZO pa v kotu sam sameva..
Nikiiy
09. 05. 2016 16.38
+2
Drgač pa Murqež in Lore dva Klovn poglejte jih..
yokerxdinterfan
10. 05. 2016 15.18
+0
Tudi rossi je bil oh in sploh zanič ko ni imel dobrega motorja
HAILWOODmike
09. 05. 2016 16.08
+18
Lor zasluzeno zmagal.....je tudi zelo anti in dirkac z najmanj navijaci....ros odlicen drugi...vin pa bi bil realno sesti.....tak da nevidim pretiranega nqvdusenja ob stopnickah suze!
popstarr
09. 05. 2016 17.29
+8
ja res, ampak glede na to, da so nova ekipa, je to za njih verjetno kot zmaga.
Nightyfly
09. 05. 2016 15.59
+15
JackSparrovvv 09.05.2016 10:03:31 -5 1 6 Če si že pozabil, Mark mu je onemogočil naslov. Če pa to ni vzgojna..***************************vrabec ............ samo v vednost . Navijaci VR nismo toliko jezni na MM . O tem je vse povedal Sito Pons in mu kot poznavalcu samo pritrdim. Nikoli v zivljenju pa nisem prenasal spiclje , kot je storil Lorenc in Valeta prijavil , oz. sel jokat in zahtevat ,da ga kaznujejo . Noro . Mostvenega kolega . A vi veste ,ako so v nasih casih koncali taki spiclji ? Danes se temu rece - panda efekt . ........in vi ste njegov pristas ? lepo
HAILWOODmike
09. 05. 2016 16.09
+6
Pa pusti tega smkuca....pajbek neve niti kaj je cinšpula....
5TIG
10. 05. 2016 12.00
+1
iga_biba
09. 05. 2016 15.30
-14
Drugi je lahko samo takrat, ko boljši padejo. Zdaj pa se še veseli drugega mesta, tako kot njegovi navijači zaradi padcev.
Nightyfly
09. 05. 2016 15.43
+1
Zaenkrat lahko mirno pociva na 113 zmagah in 9 naslovih . Lepo postlano a ne ? Ampak veste bibaejga ,,,, zmage niso niti vazne . Vse ostalo kar pocenja je vazno . Oglejte si Prvi del njegove antologije ,ki je na voljo ...... nekdo govori o njemu kot cloveku brez mot. divize .Vi pojma nimate kaksen clovek je to .
Nightyfly
09. 05. 2016 15.44
+5
pardon ,,,, 10 naslovih .!!! Zadnjega , tistega lanskega so pod mizo podarili nekomu drugemu ....
a.kralj1994
09. 05. 2016 20.37
+7
mene pa bol zanima neki druzga - kaj te hejterje Rossija, toliko moti pri Rossiju? kaj jim je naredil, da hejterji skoz neki kontra njemu pišejo...res me zanima , kakšne argumente imajo in zakaj ta negativnost...Razen tega, da je še vedno zelo konkurenčen, je seveda velika karizma, kar ostali (morda je temu blizu edino M.M.) tega nimajo...pač tako je...in če pogledam, koliko ljudi (tudi v Španiji) navija za V.R., potem je edini zaključek, zakaj pri nas hejterji Rossija tako sovražijo V.R., v tipični slovenski nevoščljivosti in (ne)privoščljivosti...ker itak je najlažje skoz pljuvat in bit negativen in jamrat...ni druge razlage!
Nightyfly
09. 05. 2016 21.09
+7
a.kralj1994.................. to se tudi jaz ves cas sprasujem . Z nasprotne strani pa,razen podlihin zaljivih besed ne dobimo nicesar drugega . Navrzejo nekaj uspehov nekaterih dirkacev , za katere po vsej verjetnosti niti ne navijajo .To je pa tudi vse . Vec ali manj , to je zdaj jasno , so to samo provokatorji , ki se tu naslajajo in s pravo ljubeznijo do tega sporta nimajo nicesar .
5TIG
10. 05. 2016 12.01
+1
Nigtyfly,a.kralj1994 ++++++++++++++++++++++++
kenzo71
10. 05. 2016 20.10
-2
Smo tudi taki ki nismo hejterji, smo pač navijači drugih. Recimo jaz nikoli ne pljuvam po 46, le navijam ne zanj. Navijam za 99 in to ponosno povem. Večinoma navijači 46 res grdo pljuvate po 99 in 93 in bi se nekateri morali malo zamisliti. Še enkrat povem kar sem že večkrat, da GP ni izbor mistra simpatikusa ampak dirkanje vrhunskih pilotov
Nightyfly
09. 05. 2016 15.20
+5
JackSparrovvv 09.05.2016 09:30:00 -17 9 26 Zadeva je sila enostavna - če bo ta dohtarjeva živina v Mugellu**********************************************************admin , se strinjate, da je to za izbris , ali se je treba obrniti drugam.Samo vprasam . Gre tudi za renome vasega foruma .Ce izgubite zveste bralce ,bodo ostali samo taki kot je ta zgoraj ..... lep dan .
Nightyfly
09. 05. 2016 15.13
+8
vzdev 09.05.2016 10:09:33 -5 14 19 Rossijevi navijači so tako eni najslabših kaj jih je? Namesto, da bi navijali za Rossija, si želijo, da bi drugi padli, samo da Rossi zmaga. Tako, včeraj bereš komentarje "Sedaj pa naj Lorenzo pade" in še podobne****************************** zelo dvomim , da bi pravi Rossijev navijac to napisal . Sam sem clan VR46 in v tem klubu je strogo prepovedano tako obnasanje , se manj pa nekomu zeleti slabo ali celo padec . Mogoce kdo to pocenja , toda to sigurno ni fan Valeta . Ne more in ne sme biti . Ce bi to dopustili , bi se vse kar se je gradilo 20 let sesulo . Izgubila bi se tudi vera v ta sport . Sicer pa - zanima me ,kako ste ugotovil , da je to Rossijev navijac ? Kaj v tem prvenstvu ni drugih mostev , drugih pilotov ? Imam dolgoletnega prijatelja , fanatika Suzukija , ki bi vsem ostalim pregriznil vrat ,samo ce omenis kaj o Suzukiju . Osebno nikakor ne podpiram nobenega ,ki se tako obnasa . Pa tudi klub ,katerega dolgoletni clan sem ,bi takoj zapustil . vzdev , dajte malo pogledati realno kaj se dogaja naokoli .
Nightyfly
09. 05. 2016 15.17
+0
Novinar zgoraj je pravilno ugotovil ,kar sem napisal vceraj . Lorenzu bo zelo zelo vroce v Mugellu . In zna biti , da bo zmagal ravno zaradi tega , ker bo na talijanskih tleh . Toda piskotka od lani mu pa ne bodo pozabili nikoli . Tudi jaz ne .
Mojster123
09. 05. 2016 20.22
+0
če človek tebe bere ne more mimo tega, da tebi tudi Rossijev prdec zelo lepo diši.
Nightyfly
09. 05. 2016 14.58
-2
paulista 09.05.2016 12:19:22 2 4 2 @partisan težko trditi da je bil Schumi boljši od Senne sta vozla isti avto ? *************** Subjektivna ocena sposobnosti enega pilota je osebna stvar , objektivna pa stvar stevilk . Zame je bil Prost boljsi pilot , ceprav ne zelo simpaticen . Isto velja za Michaela S. Vsekakor se kot fanatik F1 odlocam vedno samo za enega ,ki je bil oboje . Fantasticen pilot , borec in fantasticen clovek . To je -bil James Hunt . 40 let je letosod osvojitve naslova . Kdor je imel takrat gledati dirke F1 v zivo ,mislim ,da tega ne bo pozabil nikoli .Tisto je bila prava F1 ,pravo dirkanje . Seveda je to moj pogled na ta sport .
paulista
10. 05. 2016 08.23
+0
Nič me ne moti če si za Prosta lepo, vozil je z njim 32 dirk od teh je Senna osvojil 26 pole position... zmagal vsako leto več dirk in ga pustil v Monacu 1. 5 sek v kvalifikacija in krog v dirki zadaj, jaz imam svoje mnenje kdo je boljši. Tudi Prost to dobro ve je vedel zato ga je leta 1993 blokiral da ni mogel priti v Wilimas- reva po domače
gcek
09. 05. 2016 14.52
+7
JackSparrovv ti si faliu portal pa se tega ne zavedaš zato ti bomo pomagali in te pravilno usmerili lp
Nightyfly
09. 05. 2016 15.04
+9
....se strinjam , pa se komu tu bi morali pokazati pot , da bi ta forum lazje zadihal in postal cloveski , bolj human , pa ceprav ziv in ognjevit . Prav cudno je brati recimo - Calluxa ,ki nas dobrovoljno in umirjeno zalaga s svezimi in zanimivimi informacijami , obenem pa brati podle in zaljive komentarje nekaterih .... jaz bi rekel provokatorjev .Ne gre skupaj .
5TIG
10. 05. 2016 12.02
+2
Zeeus
09. 05. 2016 12.57
+4
Cal Crutchlow je na TW oznanil, da naj bi danes podpisal 2 letno pogodbo s katero je zelo zadovoljen. Upam, da ne gre za eno njegovih šal in že danes sestavimo še del sestavljanke za sezono 2017.
Callux
09. 05. 2016 13.17
+4
Odgovor Jonathana Ree na njegov zapis lahko komu privabi nasmešek na obraz hehe
mikkki
09. 05. 2016 13.37
+2
Zeeus
09. 05. 2016 14.05
+0
Največji šaljivec v paddocku. :D Jaz sem pa že upala na kakšno senzacionalno novico danes.
Callux
09. 05. 2016 14.13
+4
Prej bo urejena Maverickova prihodnost, prej bodo ostali na vrsti... Drugače pa je velik šaljivec, tak je že od časov, ko je dirkal v britanskem Superbike prvenstvu
Zeeus
09. 05. 2016 14.44
+3
Kakšen je bil v času, ko je dirkal v kategoriji superbike ne vem, ampak če ti tako rečeš. Meni je super in konje Gaber nekaj bluzil, da bo po letošnji sezoni nehal dirkat v motoGP, sem se kar mal zasekirala, še dobro, da to ni res.
Callux
09. 05. 2016 15.42
+5
To osebo, ki je sprožila te neutemeljene govorice o Calovi upokojitvi, zelo verjetno že čaka tožba.. Sam mislim, da bi znal ostati v razredu še kar lepo število let, tako da ni bojazni o prehitrem pokoju..
Zeeus
09. 05. 2016 17.21
+1
Tudi meni ni blo logično, zakaj bi se upokojil.
kiki46
09. 05. 2016 11.08
-32
kakorkoli. da potegnem en zaključek. Vedno sem navijal za Rossija, dokler ni zbežal iz Ducatija, kjer se je blamiral. Nato prideta nova dva dirkača in osvajata stopničke. To ti vse pove o Rossiju. Na žalost, tudi če bi hotel, ne morem navijati zanj. Ker je drugokategornik in je zmagoval z najboljšimi motorji. Ostali so imeli APN 6 ali scoterja, če bi delali primerjavo
5TIG
09. 05. 2016 11.30
+33
Ne vem kako ti dojemaš, spremljaš in gledaš ta šport. Vidim pa da si se malo zgubil.
deVil666
09. 05. 2016 11.47
+10
krnekilojz
09. 05. 2016 11.48
+14
A si ti omejen vedno ali samo na trenutke? Drži se kvačkanja
Nofix
09. 05. 2016 21.25
+1
Poglej si sezono 2004, mogoče spremeniš mnenje :)
gajžlazakorla
09. 05. 2016 21.36
+5
Kiki46, še en hlod več na sceni, resanke so prezahtevne zate, cik cak pa spat.
paulista
09. 05. 2016 10.13
+3
Melandri je pred leti dejal Rossi je tvoj prijatelj dokler ga ne premagaš. Po tej logiki ima Rossi veliko razlogov zakaj ni prijatelj z Lorenzom vendar slednjega to ne moti. Lorenzo se zaveda, da z Rossijem nista prijatelja od njune prve dirke na istem motorju 2008, ko je Lorenzo osvojil pole, Rossi je bil 7. in končal isto dirko pred Rossijem, prijateljstva je bilo konec :-)
bmw71
09. 05. 2016 10.19
+16
hehe,a Melandri je to rekel?kolkrat ga je pa premagal?
Die einemaister
09. 05. 2016 10.52
+6
Isto so dejali za tisga k ga maš na avatarju
5TIG
09. 05. 2016 11.02
+2
paulista tko pač je nepriljubljen. Pa lahko ti tu gor napišeš kar češ.
paulista
09. 05. 2016 11.03
+3
@srpkladvo tisti na avatarju ni rabil voznika št. 2 v moštvu, ali da bi ga drugi spuščali naprej ala Barichello-Schumi to ni način zmage s katero bi bil zadovoljen...vsi prvaki so pa egoisti sigurno
Partisan
09. 05. 2016 11.52
+4
srpkladvo, močen nick imaš ni kaj a ne žali senne preveč ker je bil res dober dirkač mogoče včasih malo nešporten kar se prosta tiče, a vsak dirkač ki je bil prvak je kdaj pa kdaj kakšno umazano igro igral, razen hakkinena pa kimmija! paulista spoštujem senno a če že omenjaš šumija pa baričelota, ti kr naravnost povem šumi je bil boljši od senne od baričelota pa tak al tak! Brazilec ga je pač enkrat sputil pred sebe, tako kot je šumi spustil naprej baričelota mimo v indianapolisu istega leta , da nebi jokal, šumi je bil zmeraj boljši od vsakega moštvenega kolega ki ga je imel razen res rosberga, pri katerih pa so štela predvsem razlike v letih enih 15 let ne? Pa če se že menimo o spuščanju dirkačev kaj pa tisti primer z leta 2010 alonso-massa (fernando is faster than you) to ste pa že pozabli al kaj, pa še tisto spuščanje mu ni pomagalo priti do naslova prvaka!
Partisan
09. 05. 2016 11.55
+1
Partisan
09. 05. 2016 11.57
+6
TO LETI PREDVSEM NA VAS NOVINARJE BLESAVE, MS NI UMRL VAM JE JASNO AL VAM PRIDEM TO V LJUBLJANO OSEBNO POVEDAT PA BENCIN DENAR ZAPRAVLJAT, ZAPOMNTE SI NIČ NI ODLOČENO DOKLER NI ODLOČENO!!!! KEEP FIGHTING MICHAEL!
paulista
09. 05. 2016 12.19
+4
@partisan težko trditi da je bil Schumi boljši od Senne sta vozla isti avto ? nista sam isti motor 1993 Ford 5:1 za Senno V ZMAGAH tedaj....SCHUMACHER NI NIKOL PREMAGAL SVETOVNEGA PRVAKA V ISTEM MOŠTVU KAR POVE SVOJE, BIL JE ZELO BOJEČ GLEDE STATUSA 1 IN IZBIRE SOVOZNIKOV...SICER MU ŽELIM OKREVANJE IN NIČ SLABEGA.....da slabo poznaš F1 si pozabil da je zgubil tudi za 0.5 točke leta 1991 proti Pique-ju starejšemu :-)
5TIG
09. 05. 2016 12.36
+7
paulista tu ti dam za prav,še sam Schumi je v nekem intervjuju ali dokomentarcu dejal,da je Senna bil daleč najboljši voznik F1. In podpru z besedami,da je imel daleč najboljši občutek in znanje kar set tiče vožnje F1 bolida.
5TIG
09. 05. 2016 12.40
-1
Mitutoyo
09. 05. 2016 12.58
-5
5TIG
09. 05. 2016 13.01
+5
Nightyfly
09. 05. 2016 14.46
+2
mitujoto ....... ali si res zasluzite vsaj usmiljenje ?
vzdev
09. 05. 2016 10.09
-11
Rossijevi navijači so tako eni najslabših kaj jih je? Namesto, da bi navijali za Rossija, si želijo, da bi drugi padli, samo da Rossi zmaga. Tako, včeraj bereš komentarje "Sedaj pa naj Lorenzo pade" in še podobne. Namesto, da bi si želeli, da Rossi prehiti Lorenza na stezi in s tem pokaže, da je boljši. Si želijo padec tekmeca. Njim je važno samo, da Rossi zmaga, pa tudi če se drugi dirkač pri padcu poškoduje ali pa še kaj hujšega.
stanko01051958
09. 05. 2016 10.13
-23
V Wikipedii se je pojavila lepa definicija rossijevih navijačev : horda primitivnih pijančkov, ki si je za božanstvo izbrala laškega klovna na motorju.
Nikiiy
09. 05. 2016 10.31
-5
To so prepisali iz osebne izkaznice Slovenskih kulturnikov ter podpornikov LEVICE..
5TIG
09. 05. 2016 11.08
+4
Ne vem kaj ti tle bluziš,vzdev. Jaz tle nisem nikjer zasledil da kdo želi padec Lorenzu. Je blo pa veliko govora o tem,Rossi je imel zopet srečo in je polival olje in ne vem kaj še. On je bil kriv za padec Dovija in Marqua,bolano. Bil je pa v resnici zelo daleč pred njima, pa še Marqu je izjavil da je bila njegova napaka,želja po dohitevanju Rossija in se pač pri zaviranju ni izšlo. Je pa res da si nekateri res vse razlagate po svoje.
vzdev
09. 05. 2016 12.42
+5
@draman, nisi zasledil? No če si gledal dirko na Kanal A, bi zasledil. Si videl tiste komentarje spodaj od Twittera?
5TIG
09. 05. 2016 12.53
+4
Dirko gledal,res pa je da nisem bil pozoren na Twittanje spodaj. Če je pa to res pa je to zame nedoraslo.
Elliyen19
10. 05. 2016 11.55
+1
Seveda si videl, vsaki je to videl ampak zaj maš rossijeve očali gor in čudežno nisi videl :)
5TIG
10. 05. 2016 12.05
-1
Ellyven19 očitno maš ti tudi sposobnosti vedeževanja.Brihta
Elliyen19
10. 05. 2016 13.40
-1
99,9% je torej vidlo ti pa si tisti 0,1% kaj ni videl :D
Mitutoyo
09. 05. 2016 09.55
-6
@nočnihlapec ...spet izvaja pritisk na vse ostale, ki mislijo drugače od njega ........ spet vsiljuješ ostalim lastno mišljenje ...... vstal si se ob 9ih pa že visiš tule gor..... cel dan do večera ....... zamisli se malo .......
Partisan
09. 05. 2016 09.38
+2
Bo pa težko napovedati zmagovalca v mugellu! Se mi zdi, da bo honda tam spet zaostajala za yamaho, tak da bota favorita verjetno samo rossi in lorenzo, kdo pa bo zmagal bo pa seveda odvisno, kdo si bo bolje znal nastaviti motor!
stanko01051958
09. 05. 2016 09.41
-16
Ob normalnih pogojih je Lorenzo vedno spredaj.
ValentinoRossi46
09. 05. 2016 09.44
+21
hahah ja ko ma vse pošlihtano čim se mu pa pojavi mučica na motorju pa je že ona kriva
stanko01051958
09. 05. 2016 09.44
-18
Tvoj zgornji stavek pove vse o tebi - da si usekan in to zelo.
Tasha222
09. 05. 2016 09.52
+10
Valentino Rossi46 se čisto strinjam s tabo... mušica, kombinezon, čelada, gume, vizir, amm sem še kej pozabla... Vse to so krivci za neuspehe te španske podlasice, samo on ne...
stanko01051958
09. 05. 2016 10.01
-18
ValentinoRossi46
09. 05. 2016 10.07
+11
jacki ki si bil včeraj sem te malo pogreš ni bil dejaven niti en tvoj acc od vseh 12 mislim res a tako si joku?
stanko01051958
09. 05. 2016 10.14
-12
Ej model, tvoj največji problem ni bebavost, pač pa da se javljaš, ko te nihče nič ne vpraša.
ValentinoRossi46
09. 05. 2016 10.17
+2
hahaha kdo pa te sploh rabi tu gor pejd v vrtec no pejd
Mitutoyo
09. 05. 2016 11.26
-5
@ValentinoRossi46 .......... če nisi bebast te pa vprašam zakoga imaš potem v avatarju sliko MM na prvem PED na drugem in pa roziko na trejem mestu ? .....zdej boš pa hitel menjavat avatar in se boš tipično za rozike delal butastega .......
kraljevski
09. 05. 2016 13.12
+1
ValentinoRossi46
09. 05. 2016 21.35
+3
mitotuyo nebom menjaval nič ker tak pač sem resnično nimam nič prori nikomu razen lorenzu ki ima take da res ni za moto gp
stanko01051958
09. 05. 2016 09.30
-26
Zadeva je sila enostavna - če bo ta dohtarjeva živina v Mugellu kaj srala proti svetovnemu prvaku Lorenzu, bo stari spletkar izključen iz prvenstva, primitivni navijači izgnani z dirkališča, Mugello pa bo izbrisan iz koledarja dirk. Pa bo lepi mir, tko kot je v ostalih športih.
PS2Xministri
09. 05. 2016 09.46
+15
takim be--.botom ko si ti je treba internet vzet pa tipkovnico na buči vničit.
bmw71
09. 05. 2016 09.46
+12
bmw71
09. 05. 2016 09.46
+6
stanko01051958
09. 05. 2016 10.08
-19
Spravi se delat 71 letnik, ne pa da vlečeš socialko in tu prbijaš neki
ValentinoRossi46
09. 05. 2016 10.12
+14
jack vrtec je odprt lahko greš pa priden bit da boš šel spat pol ti bo mama kupla lizalko dobro?
bmw71
09. 05. 2016 10.19
+7
5TIG
09. 05. 2016 11.10
+4
gajžlazakorla
09. 05. 2016 13.30
+6
Jack takoj na previjanje, smrdiš kot tajfl!
Nightyfly
09. 05. 2016 09.18
+10
Vidim ,da je nekatere spet razkuril dohtar ,ko je iz ozadja priletel na 2 .mesto ....... legenda .!
stanko01051958
09. 05. 2016 09.31
-11
Z drugimi besedami - moštveni kolega ga je nažgal za več kot deset sekund. Prava legenda, ja.
bmw71
09. 05. 2016 09.47
+12
tako kot ga je na prejšnji dirki nažgal moštven kolega,ane gusar?hahaha
stanko01051958
09. 05. 2016 10.07
-17
Za pičli 2 sek. Pa še gume so mu rossići podtaknili.
ValentinoRossi46
09. 05. 2016 10.12
+16
ja pa celo ravnico se je rosi po zadnji peljal
stanko01051958
09. 05. 2016 10.19
-11
Eh, tri kroge se je po zadnji pelal ti brihta
ValentinoRossi46
09. 05. 2016 10.21
+13
ne po ravnici pa a si ga vido horge tega sploh noče da nebi padel
Die einemaister
09. 05. 2016 10.51
+8
ja ja Lorenzo je pičil zadnjo ravnino v Jerezu na pouno, da je lahko pridboil 3 sekunde na 8 sekund podlage k mu jih je Rossi dal u dirki, Vale pa lagano po zadnji, važno d je Lorenzo filal statistiko
hrc1
09. 05. 2016 14.40
-7
JackSparrovv ne se kregat z takimi primitivci ker jim neboš nič dopovedal
iga_biba
09. 05. 2016 15.33
-5
Bil bi peti, če tisti pred njim ne bi padli. Bil legenda, bil!
ValentinoRossi46
09. 05. 2016 21.37
+3
španjolskasupast4r
09. 05. 2016 09.15
+4
se vidmo u mugelu,tamo bomo rabl čepke zav uha,pa ne zarad tega k bo ianone mim šu 360kmh
stanko01051958
09. 05. 2016 09.31
-14
ValentinoRossi46
09. 05. 2016 09.44
+9