MotoGP

Crutchlow slavil prvo zmago tudi z novorojenko Willow: 'Tvegal sem, ta zmaga je za vse mehanike'

Brno, 21. 08. 2016 15.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Jacku Millerju, ki je slavil v Assnu, je s presenetljivo zmago na še eni namočeni dirki za VN Češke sledil Britanec Cal Crutchlow. 30-letni Anglež se je na začetku meseca razveselil naraščaja in v Brnu izvrstno zaokrožil sanjski mesec, čeprav je mehanikom z razbitim motociklom povzročil veliko sivih las.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda motoGP v Brnu
    10:37
    Vrhunci dirke razreda motoGP v Brnu
  • Vrhunci dirke razrede moto2 v Brnu
    07:24
    Vrhunci dirke razrede moto2 v Brnu
  • Vrhunci dirke razreda moto3 v Brnu
    04:11
    Vrhunci dirke razreda moto3 v Brnu

Na svetu ni še niti tri tedne, a Willow Crutchlow je že "videla" zgodovinsko zmago svojega očeta. Cal Crutchlow (LCR Honda) se je na začetku meseca razveselil rojstva druge hčere, britanski dirkač pa je v nedeljo slavil presenetljivo zmago v razredu motoGP na dirki za VN Češke. V namočenem Brnu je bil Crutchlow najbolj pogumen po grdi nesreči v kvalifikacijah, pogumen pa je bil tudi z izbiro trdih gum, kar se mu je bogato povrnilo za njegovo prvo zmago na velikih nagradah. Takoj je poklical partnerko Lucy Heron in tudi mala Willow, ki se še ne zaveda vseh dogodkov okoli sebe, je lahko doživela vsaj delček veselja svojega očeta. "Pričakoval sem drugačne občutke po rojstvu hčerke. Trdo delo je za nami, tvegal sem s trdimi gumami," je po dirki dejal Crutchlow. "Motocikel je bil fantastično pripravljen in res sem vesel za vse mehanike. Potem, ko sem grdo razbil motocikel, so delali do polnoči in na ta način sem se jim najbolje zahvalil," pravi Britanec, ki se zdaj še toliko bolj veseli septembrske domače dirke v Silverstonu. "Perfekten trenutek pred veliko nagrado v Silverstonu, ne?" se je smejalo 30-letniku iz Coventryja.

Drugi "zmagovalec" popoldneva na Češkem je bil Valentino Rossi (Movistar Yamaha), ki se je sprva ustrašil, da je bila izbira zadnje trde gume napaka, a nato se je Italijan fantastično vrnil in v drugi polovici dirke prišel vse do drugega mesta. Kljub temu je Marc Marquez (Repsol Honda) s tretjim mestom omejil izgubo prednosti na vrhu skupnega seštevka na vsega štiri točke, medtem ko je Rossijev moštveni kolega in branilec naslova Jorge Lorenzo spet pogorel v dežju, zamenjal motocikel in šel skozi ponižanje, da so ga največji nasprotniki prehitevali za en krog. "Na začetku je bilo kar malce brezupno, mislil sem, da sem se zmotil z izbiro trde zadnje gume. Bil sem dvanajsti," se je dirke spominjal Rossi. "Nato je krog za krogom guma začela delovati bolje, ohranil sem zbranost in uspela mi je izvrstna dirka, ki mi je prinesla 20 točk, s katerimi sem se prebil na drugo mesto v skupnem seštevku. Opravili smo dobro delo. Na začetku so nas prevevali veliki dvomi glede izbora gum, v teh primerih je črta med heroji in osmoljenci zelo tanka. V drugem delu dirke sem se vseeno zelo zabaval. Sprednja guma? Vozil sem se kot po peresih celotn odirko, ko pa me je Cal prehitel sem doumel, da bi lahko tudi jaz prehitel ostale."

Šampanjec je bil še posebej sladek za zmagovalca Crutchlowa in oba najboljša v skupnem seštevku razreda motoGP.
Šampanjec je bil še posebej sladek za zmagovalca Crutchlowa in oba najboljša v skupnem seštevku razreda motoGP. FOTO: AP

Rossi je dodal: "Na ogrevanju se trde gume niso izkazale in izbira je bila težka. Ocenil sem, da bo to naporna dirka 'flag to flag' kot v Nemčiji, a steza se ni povsem namočila. Marquez ima še vedno več kot 50 točk prednosti in še naprej moramo dajati vse od sebe, vedno moramo biti hitri, račune pa bomo delali ob koncu." Marquez je bil zadovoljen z uvrstitvijo na stopničke, ki so bile zanj zlata vredne. Katalonec je spet ravnal premišljeno, čeprav je priznal, da je bil načrt dirke z njegove strani povsem zgrešen. "Pošteno povedano je bila današnja strategija napačna, razmišljal sem, da bo 'flag to flag' z menjavo motociklov, a po nekaj krogih sem doumel, da se to ne bo zgodiloo, saj je steza ostajala vlažna," je dejal Marquez, ki je iz dirke v dirko bližje novemu naslovu prvaka, ki ga je nazadnje osvojil leta 2014. "Najbolje je bilo paziti na obrabo gum, ker sem vedel, da sta Cal in 'Vale' prišla s trdimi. Vseeno sem izgubil malo točk v primerjavi z Valentinom in Lorenzo je ostal daleč zadaj, dobro je bilo tako. Menim, da je bil dež pozitivna reč, sicer menim, da bi se bilo danes težko kosati z Lorenzom. Ko sta prišla Cal in 'Vale' mimo, sem vedel, da bosta končala spredaj, jaz sem le nadziral gumo in iskal mokre plati asfalta, da je ne bi preveč obrabil, Ducati je proti koncu trpel in meni ju je uspelo prehiteti. Tako sem prišel do pomembnih točk za skupni seštevek. Te stopničke so zlata vredne." Na Kanalu A in VOYO se nam spet pridružite 2. septembra, ko se začnejo prosti treningi pred VN Velike Britanije.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (70)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

k53e
22. 08. 2016 15.00
-5
Za vse ki govorite čez Marqueza in njegove letošnje vožnje. Lani vam ni pasalo ko je peljal na vse ali nič in uprizoril akcije, letos ko pa pelje najbolj pametno in preračunljivo od vseh pa sedaj isti pišete kako ne vozi z srcem, itd. A pol lani Rossi tud ni peljal z srcem? In gledate samo to dirko, pa še to ni Rossi zmagal, Marquez je končal le eno mesto za njim, glasni ste pa kot da je Rossi že dal 6 zmago v tej sezoni v žep. Marquez niti ne rabi več reskirati letos, niti ne rabi več zmage. Le še pametno se lahko pelje za Rossijem in Lorenzom in osvaja točke in bo naslov 100% u izi njegov! Pa pište kar hočete, v glavnem pri 23 letih postati 5x svetovni prvak na slabšem motorju kot ostala dva glavna konkurenta (ne pravim nekonkurenčen) pa sreča gor ali dol, mali obvlada in je sedaj ko je dorasel in vozi tudi z glavo ne na glavo še bolj nevaren in tako še boljši! THE BEST! Ajde pojejte se zdej Rozeki, pa jokajte še naprej kakšna legenda je Rossi in se tolažite kako Marquez nikoli ne bo tako dober, itd. Medtem bo pa Marquez lepo počasi osvajal naslove, Rossi pa itak počasi v penzijo, pa bo še en konkurent manj in bo še potem toliko lažje osvojiti naslov za Marqueza, kot je bilo Rossiju to v letih 2000-2007!!!!!!!!! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA....ajde navalite z minusi in jokajte, meni se pa vsako dirko smeji, pa tudi če ne zmaga Marquez, ko samo vidim kako prednost narašča in narašča! ;) :D
Omen3
22. 08. 2016 15.56
+9
Assuske, vidim, da ti tudi matematika dela težave....poleg bontona in spoštovanja drugih dirkačev in navijačev. Daj mi prosim razloži svojo razlago....če se Marquez le še pametno vozi za Rossijem in Lorenzom in osvaja točke.....kako lahko njegova prednost narašča in narašča ?!?
k53e
22. 08. 2016 17.32
-8
Omen3 Marquez že ima takšno prednost da njegova prednost v teh sedmih dirkah ne rabi več naraščat! Bo mogoče počasi kopnela, ampak če ne bo kakšne napake in odstopa, bo Lorenzu in Rossiju zmanjkalo časa/dirk da ga točkovno ujameta. Logično a ni? Pa še to sem napisal, da če ne bo nobene več zmagal. Kar sem pa prepričan da bo vsaj še dirko ali dve zmagal tudi Marquez. O bontonu in spoštovanju drugih pa ste Rossijevi navijači zadnji ki lahko to govorite.
Omen3
22. 08. 2016 18.26
+7
Assuske, najprej pišeš, da bo prednost naraščala, čeprav bo Marquez za obema konkurentoma....kar ne more biti res,Potem pa trosiš tu neke izgovore, da bi se izognil blamaži....Glede spoštovanja pa raje ne bi s tabo razpredal...sem preletel precej tvojih pristranskih (haterskih) "prispevkov", tudi še preden si si spremenil nick (le zakaj). Priznam, da sem Rossi fan in povej kdaj si zasledil, da sem koga žalil.....pa ne da si kdo tega ne bi zaslužil....Prosim pometi najprej pred svojim pragom in potem kaži s prstom na druge....Pa lep dan še naprej, če ti bo vest dopuščala...
k53e
22. 08. 2016 19.29
-5
Če si nepismen ti ne morem pomagati. Preberi še enkrat kar sem napisal in malo preštudiraj, pol pa bodi pameten. In točke se nabirajo tudi z drugimi mesti, ne samo z prvim!
HAILWOODmike
22. 08. 2016 20.08
+5
A ce nekomu napises da je nepismen.....a ni to zalitev?
Nikiiy
22. 08. 2016 14.12
+6
Ka je CAL pokazal Murqežu in Pedrosi na pol slabšem motorju dobesedno ju je osmešil..
dugi159
22. 08. 2016 14.44
-5
k53e
22. 08. 2016 11.14
-13
Maaa ka si ja nor kake pišete eni Rossijevi navijači, za bruhat no! Včeraj sta uspela tako Crutchlow kot tudi Rossi pridit na 1. in 2. mesto samo zaradi pravilne izbire gum in Marquez je bil najboljši na soft gumah, kar je tudi sam rekel, da je bil prepričan da bo prišlo do menjave motociklov. Tokrat je bilo pač obratno in se je ** pri izbiri gum, Rossi se je pa pravilno odločil. Simple as that! Pa prenehajte z lažmi, ko ste že prav patetični!
5TIG
22. 08. 2016 11.36
+13
Stari ti si res zaljubljen v tega MM-a,vsak ima pravico napisati svoje mnenje in če ti to mnenje ni všeč ga preskoči. Lahko se pa sekiraš in jočeš ter spuščaš v dvoboje. Kar ti očitno paše,ali pa boli. Thet's it.
24kurr
22. 08. 2016 09.08
+27
Vceraj je bila zelo zanimiva dirka. MM je spet dokazal, da ima talent in da je dorasel, na koncu je bil namrec najboljsi na soft soft varijanti. No, moramo priznati, da je imel tudi malo srece zaradi Ducatijevih problemov. VR in Cal pa sta se odlocila pravilno glede pnevmatik.Na zacetku sem bil kar zaskrbljen glede VR, ampak potem sem bil pa prijetno presenecen. Lorenzo... jah, maestro pac, ki je sposoben zmagovati samo v idealnih pogojih. Zdaj sem preprican, da si lanskega naslova ni zasluzil, ker je popolnoma nekompleten dirkac. Je pa vsaj v eni stvari boljsi od VR in MM uspelo mu je biti zadnji z vec kot krogom zaostanka... To pa je maestro...
k53e
22. 08. 2016 11.17
-13
24kurr kaksno sreco je pa imel? Da jih je prehitel? Si videl kako je skuril gumo Iannone? Marquez jo je od teh ki so izbrali takšno gumo bil sposoben najbolj ohraniti in zato je zmagal!
5TIG
22. 08. 2016 11.40
+13
MIsliš rečt si ni upal preganjati po mokrem. Iannone in Dovi in...vsi so imeli probleme pa ne zaradi nespametne vožnje ampak zaradi kiksa Michelina. Marck pa jih je šparal kao,mogoče?
24kurr
22. 08. 2016 12.55
+11
Dovi ni imel problemov z gumami... pa dajte bit malo bolj objektivni no... sam sem VR navijac in ne trdim da je najboljsi, ampak, da se je pravilno odlocil, oz. je imel sreco, da se je tako odlocil. Za vsak rezultat je potrebna tudi sreca... Pa to ko pisete, da MM dirka na nekonkurencnem motorju... res je, Honda je slabsa od Yamahe letos, ampak je narejena za MM... In ce nebei VR imel tri nule(dve po neumnosti, ena po nesreci) in ce MM nebi imel srece, da se ni odstopil, bi lahko bilo tudi drugace... Ne bit toliko zaspleljeni... lepo da navijate za svojega, ampak dejte bit malo bolj strpni in objektivni. Konec koncev, sem pa napisal na zacetku, da je pokazal svoj talent in zrelost. Pa ne vem katero dirko si ti gledal, ker MM je bil vceraj na tretjem mestu.
Nightyfly
21. 08. 2016 22.31
+13
Achilleus 21.08.2016 18:38:57 -3 3 6 Night...zamisli si mojo pest nekje 1m pred tvojim obrazom...in pol BUUMMM...pa meglica in objemanje asfalta...Zapomni si to!!!************************ste ze tako nizko padel , da so vam v pomanjkanju argumentov ostale samo se groznje ? Se nekaj takih kot ste vi je tukaj gori . Pa se poglejte v speglu .
Nightyfly
21. 08. 2016 22.46
+12
Zanima me tudi , ce bo na vase groznje reagiral moderator , ceprav so se druge moznosti , kjer si jaz ne bi mazal rok .Recimo sodisce .Kaj pravite !!?? Kako smesno in perverzno je , da vi in vam podobni zalite ljudi ( ce odmislim mene) ,ki zelijo samo sportno navijati za svojega idola ,kot to pocnejo vsi ljudje na tem svetu v prav vseh sportih . In to prav danes ,ko se npr .zapirajo olimpijske igre in je ta sportni duh se toliko bolj ziv . Vas je kaj sram ?
Erik Volk
22. 08. 2016 10.17
-14
Night...iz tvoje strani prihajajo zaljivke in sikanje...dobesedno sikas na komentarje nekaterih, ki imamo reakne poglede na ta sport...Veselo tudi ponizujes dirkace, ki po tvoje ne paseji 46...Sramuj se predvsem sebe...Ce ne ves kaj ti to pisem..si preberi vse tvoje komentarje..brez izjem..!!!!
Nightyfly
22. 08. 2016 10.31
+16
Kot sem ze veckrat napisal (frivioletno) ..... vas mora Ahilova peta zelo matrati, da skusate vase videnje tega sporta implementirati na tem forumu s tako violentnostjo ,celo nasiljem .V tem trenutku mi pade na pamet kaksen arabski mozakar , ki zeni zapoveduje kako se mora obleci oz. pokriti . Jaz bom bolj demokraticen od vas in moje pisanje -kot do sedaj - prepustil presoji vseh oseb ,ki na cloveski nacin navijajo za svoje idole in svoje videnje dirkanja napisati tu na forumu . To pomeni , da tudi sam analiziram in sledim vsem prispevkom ,ki se tu na forumu objavijo in so dober indikator tega in podobnih sportov . Vi ste zame , z dnem ko nekomu grozite ,postal absolutna NICLA.
k53e
22. 08. 2016 11.21
-15
nightyfly ti si lahko samo tiho, resno! Zmeraj žališ druge dirkače in navijače in pišeš take bedarije da kr glava boli. Če bi prvič gledal motoGP in bi človek samo tebe poslušal bi še mislil da so vsi še posebej Marquez tako slab, da ima Marquez zmeraj zegne da zmaga, da sploh ni dober, bi še človek mislil da je v skupnem točkovanju Rossi prvi in da je zadnja leta samo Rossi osvajal naslove!! PRENEHAJJJJJ KER SI ŽE PATETIČEN!!
5TIG
22. 08. 2016 11.29
+15
Ahili misli da je Rocky Balboa,preveč filme gleda in se spravi na vsakega,ki mu besedno ni dorasel in ki navija za Rossija. Rad pa tudi lejze nekomu tja v ozadje in se mu prilizuje,ker si ne upa kontrirat,če prav ga včasih poniža.
Erik Volk
22. 08. 2016 16.10
-1
Night...ti pa tvoja demokracija. Sm zadnjič ulovu tvoje komentarje o Putinu...Kako ga poveličuješ in mu pripisuješ vlogo mirovnika na vojnih območjih. Pa kako naj se ne bi bal nikogar...Revček si...tam so vsi, ki želijo nadzirati svet in potek dogodkov v prihodnje. Strahopetnosti je tudi v njem kar nekaj...čemu bi drugače imel toliko varnostnikov. Jst jih ne rabim...sem ponudil borbo tudi tvojemu toplemu in zvestemu zavezniku šrampu...tudi tebi jo...Pa tudi Rockyja lahko pripeljeta s sabo...Dejte to sprejet...al pa jezik za zobe...dokler so še tam...!
Nikiiy
21. 08. 2016 22.09
+15
Cal je na pol tovarniški pol slabši Hondi opral Marca Pedroso pa zavil v CELOFAN..
k53e
22. 08. 2016 11.25
-10
pravilna izbira gum. Prav tako Rossi. Simple as that. Vseeno pa zasluženo.
k53e
22. 08. 2016 11.25
-12
pravilna izbira gum. Prav tako Rossi. Simple as that. Vseeno pa zasluženo.
Nikiiy
21. 08. 2016 21.55
+32
Mimogrede ali je LORENZO že prišel na CILJ..??
VR46ROSSI
22. 08. 2016 10.23
+18
reneli
21. 08. 2016 21.18
-24
Za g.Calux-a! Zanima me, kaj je tako hudo narobe z PEDROSO?,da mu res nične uspe!! Hvala za odg.
Callux
21. 08. 2016 21.26
-18
V dežju ima težave, ker nima nobenega občutka kaj počne sprednja guma... Poleg tema mu cel motor ne ustreza.. Za njegov stil v povezavi s višino in težo je motor predivji
Nightyfly
21. 08. 2016 22.10
+21
reneli ,********* za l se po moje od tiste sezone ,ko ga je MM sklatil in je Dani ostal brez naslova ,ni vec pobral, vsaj do tiste vrhunske forme . Ne bom trdil , verjetno gre pri Daniju za vec faktorjev ,ki skupaj ne omogocajo vrhunskih rezultatov - ceprav je v preteklosti ze dokazal svojo zlahtnost . Veliko pomenijo tudi nova pravila , stalno prilagajanje , kar verjetno njemu ,takemu kot je ,tudi ne ustreza . Sicer pa je kot clovek cudovita oseba in ga jaz osebno sprejmem kot takega in kot velikega dirkaca ,ki je temu sportu dal veliko -predvsem clovecnost , gentlemanstvo . Lahko se mu samo zahvalimo za vse te stvari in lepe trenutke .
k53e
22. 08. 2016 11.27
-16
ja nightykura tako je. Po tvojem je itak spet Marquez za vse kriv. Kupi si možgane!!!!!!!!!!!
gajžlazakorla
22. 08. 2016 12.57
+15
k53e, ne omenji možgane, ker ne veš kaj je to, še nikol jih nisi imel!
gajžlazakorla
21. 08. 2016 21.09
+18
Treba se bo sprijaznit, da MM ne bo več dolgo prva violina Honde, v zgodovini nismo bili navajeni da sateliti prekašajo tovarniško moštvo, letos pa je to že kar praksa pri Hondi, to bi moral bit alarm za vodilne može Honde, da si najboljši motor le zaslužita boljša dirkača, dirkača z več volje in srčnosti do dirkanja. Rossi s svojo srčno borbo samo potrjuje kdo je številka ena motoGPja, naslednja Yamaha je bila komaj na 13 mestu, toliko o temu kdo je doktor, profesor itd motociklizma in to pri 37 letih!
5TIG
21. 08. 2016 21.38
+26
++++++++++++++++++++++++++++++++Legenda The Doctor++++++++++++++++++++++++
Nightyfly
21. 08. 2016 22.04
+17
Nightyfly
21. 08. 2016 22.39
+16
jezdimirr............ danes je bil Marc kar malo upraviceno zaskrbljen ,ker so v ospredje (ponovno) prileteli nekateri dirkaci ,ki so drugace v ozadju , so pa danes pokazali talent kljub slabsim bolidom s katerimi na suhih pistah jasno nimajo moznosti . Toda to se spreminja .Res je in prav je tako .
k53e
22. 08. 2016 11.31
-13
Ka ste vi zaostali, res. Ste že slišali da v takšnih primerih najbolj odločilno vlogo odigra pravilna izbira gum? Ma kaj bi vam razlagal, kupte si možgane.
gajžlazakorla
22. 08. 2016 12.58
+18
k53e, ne omenji možgane, ker ne veš kaj je to, še nikol jih nisi imel!
jeanjak
21. 08. 2016 21.07
+42
Dobra, zanimiva dirka.. pestra. Sam kaj je pa spet Lorenzo počel mi pa ni jasno. Ne njegov slab nastop v dežju ampak vmešavanje v dirkanje z vodilnimi s krogom zaostanka. Nisem mogel verjet kaj gledam. Najbolj se mu lahko zahvali Marc, ker je v enem krogu nadoknadil več kot 2 sekundi za Ianonejem, ko se je Lorenzo začel bosti z Barberajem in Ianonejem. Nekaj je mirno prehitevanje po ravnini z boljšimi gumami.. nekaj čisto drugega pa prehitevanje na nek riziko v ovinek. Zanimivo da nihče od komentatorjev naprej ni omenil teh manevrov.
erlapsus
21. 08. 2016 21.09
+34
...za to obstajajo modre zastave...nekam slabo jih je bilo videti;)
jeanjak
21. 08. 2016 21.13
+30
:D kdo pa si je predstavljal Lor z krogom zaostanka? :) ..ampak vplival pa je na rasplet.. sigurno... in nevem no... čudno da vodstvo nič o tem. :)
erlapsus
21. 08. 2016 21.06
-14
...dobro reklamo so naredili Britanci,v vseh treh razredih, za naslednjo domačo dirko...MAR lahko v miru prepusti,da se LOR-ROS dajeta med seboj...verjetno mu zadostujejo že tretja mesta...S Hondo je zmagal tudi MIL ...še dodatni udarci za moralo PED...
jeanjak
21. 08. 2016 21.10
+18
en odstop Marqueza, ena izdihnjena mašina in zmaga recimo Rossija.. pa je razlika 25...to je pa veliko pritiska na vodilnega v seštevku. Drugi lahko gre na vse ali nič vsako dirko, prvi pa vedno v nekem pritisku...tko da v tem trenutku je vrjetno biti bolje na drugem mestu... res pa je da je razlika kar velika.
erlapsus
21. 08. 2016 21.12
-16
ROS bi takoj zamenjal točke z MAR...verjemi ;)
HAILWOODmike
21. 08. 2016 21.18
-17
Jenjal...ne klanfaj....od kdaj pa je dirkacu v prvenstvu v interesu zbrat manj tock od konkurenta????wtf....
jeanjak
22. 08. 2016 10.52
+11
Hailmik - v prvenstvu kot je sedaj, ko je več kot polovica sezone mimo in z dirkami kot smo jih videli je verjetno biti drugi boljše kot prvi v skupnem. Zakaj? Ker prvi taktizira, drugi gre pa na vse ali nič. Ali si pozabil kako se je odvilo lani? In zakaj Maq več ne zmaguje? Zaradi motorja sigurno ne.. ampak zaradi taktiziranja. Na nobeni dirki negre več na zmago ampak na število doseženih točk. Letos zbira pike namesto zmag. In pravim da če bi Rossi zmagal eno, Marc odstopil, naslednjo dirko pa recimo spet slab rezultat Marc-a.. je prvenstvo še vedno zelo odprto. Psiha je velik problem... Marc je pa še nikol ni občutil ko se gre za prvaka.. no, jo je v moto 2 pa se je razbil in izgubil dobljeno prvenstvo. Pač Erlapsus je napisal da lahko v miru prepusti bockanje ros-lor ... jst pa mislim da mu nebo tako mirno, to je vse.
AS1983
21. 08. 2016 19.12
-14
Marquez je v celotni lanski sezoni zbral le 9 stopničk, danes je izenačil lanski dosežek po stopničkah, je pa v lepi seriji 12 zaporednih dirk, da je prišel do cilja oz. do točk.
AS1983
21. 08. 2016 19.02
-17
v zadnjih 6 dirkah 6 različnih zmagovalcev, prvenstvo še zdaleč ni odločeno, tudi če se zdi da ima Marquez lepo prednost
siso
21. 08. 2016 18.49
+52
rr3 a ti znaš še kej druga napisat kot pa samo žalit navijače Rossija? očitno se ne moreš sprijaznit s tem da nekateri kujejo Rossija v zvezde....vsak ima svojega favorita...tudi ti ga imaš verjetno pa te zato nobeden ne žali... v enem od tvojih komentarjev sem prebral da so vsi Rossijevi navijači retardirani...kaj ko bi zbral toliko poguma in prišel na eno izmed dirk in jim to povedal....tudi jaz sem med njimi.....ne navijam za MM,LOR,IAN,DOV itd... pa vseeno ne žalim nikogar.....tako da na tvojem mestu bi se raje ugriznil v jezik predno kaj blekneš.... kot sem rekel vsak ima svojega favorita in zame je pač Rossi....drugim je MM..... sprijazni se s tem da je pač Rossi ikona moto gp-ja....trenutno....mogoče bo tudi kdaj MM to kar je danes Rossi....mu privoščim pa čeprav ne navijam za njega... a bi zdaj moral žalit navijače MM? Upam da si razumel kaj sem ti hotel povedat.....za konec pa iskrene čestitke CALU za zmago.....z dobro odločitvijo in majhnim rizikom je danes zasluženo zmagal....čestitke tudi Rossiju in MM......pa brez zamere in lep pozdrav rr3....
trabakula
22. 08. 2016 09.15
+15
od takih kot je rr3 res ne moreš pričakovati, da spoštujejo tudi drugačno mnenje, na žalost je takih modelov tu gor malo morje, ko prebiraš njihove komentarje, ne moreš verjet.....res bedno
k53e
21. 08. 2016 18.47
-20
Bravo Crutchlow. Crutchlow in Rossi sta danes izbrala prave gume. Bravo tudi Marquez, spet povečal prednost kar je najpomembnejše in tudi 3. mesto je več kot vredu! :) Še posebi kakor je kazalo. Bil sem v Brnu, bilo je noro in Rossijevi nekateri navijači ni tako kot govorite!
5TIG
21. 08. 2016 18.54
+20
3.mesto je bil danes krompir za MM,zato pa je bil tolk vesel na koncu.
MrNurmic .
21. 08. 2016 19.21
-16
Ta krompir je postavu rekord Brna.Z neposrečeno izbiro gum je zmogel stopnice.kar samo kaže njegovo brilijantnost na motorju.
5TIG
21. 08. 2016 19.33
+20
Sem napisal to kar je MM povedal,da je presenečen da je uspel prit na stopničke,tolk o tvoji briljantnosti.Srečo je mel da sta imela Ducatija smolo.
MrNurmic .
21. 08. 2016 19.54
-17
Ducatija smolo s kom!? Ker sta skurila mehko dežno gumo v prvih krogih mogoče!? Marc je prišel z isto gumo na stopničke.Mal ti premisli kaj pišeš ker s svojimi nebulozami si smešen.
5TIG
21. 08. 2016 21.36
+13
No vsi vemo in vejo o smoli Ducatija,ti pa si zaljubljen v MM-ja da tega sploh nisi in nočeš priznat. Ja gume. Nekaj je imeti jajca se vozit po dežju nekaj pa je kao šparanje gum, Na koncu pa bit heroj ker je kao šparu gume,še satelitske Honde so se peljale mimo njega in to je zate uaau. Ja MM pa je kao šparal gume.
5TIG
21. 08. 2016 18.43
+14
Kapo dol za legendo Rossija,glede nato kolk je zaostajal. MM pa je imel zopet malo sreče da je končal na stopničkah. Jorge pa naj si zmisli kakšno bolezen ko bo dež,jokica. So ga mogli mehaniki prisilit,da je sedel na motor in to je nek dirkač,sramota.Sem pa še kar mnenja ,da Ducati nebi tu bzmagal če bi bila dirka suha. Kar se pa Honde tiče,pa je narejena na žalost po razvoju MM-ja in zato so vsi ostali Hondisti letos brez moči da bi se uvrščali višje. Tu je Honda res brcnila v temo da je šla v razvoj samo po željah MM.Dobra dirka,Škoda da je Rossi nekje naredil napako,če bi se držal na sedmem mestu bi bil po moje danes prvi,očitno nima tolk krompirja kot MM.
MrNurmic .
21. 08. 2016 19.21
-28
5TIG
21. 08. 2016 19.31
+23
Bluziš ti,jaz pa sem napisal svoje mnenje.
jamajaka
21. 08. 2016 18.27
+30
bravo rossi si odpeljal dirko kot se spodobi tudi drugu mesto je uspeh
xxman.y
21. 08. 2016 17.48
+0
Za tega je presenečenje če dirko sploh zaključi. zmaga pa sploh...
Stoposto100
21. 08. 2016 16.56
+44
Dva stara lisjaka sta danes pokazala kako se vozi v težkih razmerah!
rr3
21. 08. 2016 17.03
-43
Veš veliko Slovencev je zelo neumnih zato imamo za take tudi veliko pregovorov npr. ena lastovka še ne prinese pomladi ipd...
Uporabnik458403
21. 08. 2016 17.25
+30
rr3
21. 08. 2016 18.57
-21
A tvoje prvo leto... Še vedno na slikanicah....
terra luna
21. 08. 2016 16.51
+41
a je lorenca kej sram, ...dukatiju pa žal,