MotoGP

VIDEO: Yamaha predstavila novi M1, Rossi v pričakovanju dvobojev z Vinalesom pravi: 'Imamo izjemen potencial'

Madrid, 19. 01. 2017 12.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K./Ž.L.
Komentarji
8

Valentino Rossi in njegov novi moštveni kolega Maverick Vinales sta na predstavitvenem dogodku v Madridu prvič sedla na motocikel Movistar Yamahe za letošnjo sezono. V španski prestolnici je tudi naša ekipa na čelu z Gašperjem Jakominom.

Več videovsebin
  • Predstavitev M1 Yamahe za sezono 2017
    02:44
    Predstavitev M1 Yamahe za sezono 2017
  • Iz 24UR: Yamaha se predstavi
    02:09
    Iz 24UR: Yamaha se predstavi
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sezona 2017 se za moštvo Movistar Yamaha lahko tudi uradno začne, potem ko je japonsko-španska ekipa z italijanskim zvezdnikom Valentinom Rossijem in katalonskim novincem Maverickom Vinalesom v Madridu predstavila novi motocikel M1. Že najava dogodka je govorila o tem, da si želijo pri temnomodrih še naprej "pisati zgodovino", to bosta Rossi in Vinales poskušala doseči z malce temnejšim odtenkom barve, seveda pa je glavno to, kar je pod pokrovom. V dvorani Telefonice je bila po osmih letih seveda najbolj opazna odsotnost nekdanjega svetovnega prvaka Jorgeja Lorenza, ki se bo v novi sezoni preizkušal pri Ducatiju. "Že s Jorgejem smo bili zelo močna ekipa, Maverick pa me je zelo presenetil od prvega dne. Res bi mi bilo všeč, da bi malce bolj počasi postal tako hiter (smeh)," je na odru dejal dobro razpoloženi Rossi. "A gotovo mi bo zelo težko ob merjenju moči z njim. Zelo je dober, menim, da bova morala skupaj vseeno opraviti dobro delo, da bi motocikel še izboljšala in ga popeljala na stopničke. Maverick je bil vsa ta leta zelo hiter in poskusil bom razkriti, kako mu je to uspevalo. Spoznali smo, da ima novi motocikel izjemen potencial, mislim, da smo lahko boljši kot lani. Zelo bomo morali garati na treh testiranjih, a prvi vtis je že dlje časa zelo dober."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na vprašanje o vnovičnem pohodu do tako želenega desetega naslova je Italijan odvrnil, da bo pomembneje opraviti "dobre dirke" in biti "konkurenčen", o možnostih za naslov pa da bo lahko več povedal po tem, ko bo lahko ocenil moč vseh konkurentov. Vinales po premierni zmagi, ki jo je s Suzukijem slavil lani v Silverstonu, ne skriva velikih apetitov. "Zelo sem motiviran. Vse bom storil, da bi se videl najboljši Maverick. Motocikel je zelo dober, zelo sem bil hiter na prvem testiranju, res sem se presenetil, ko sem bil tako hiter," je izjavil Vinales, ki je prepričan, da mu bo Yamaha kot dirkaču ugajala. "Pri pospeševanju mi zelo pomaga, sem v skupini dirkačev, ki hitro dvignejo motocikel, Yamaha pa je za to perfektna," dodaja Katalonec, ki že pričakuje testiranja v Sepangu: "Tam bo potrebno delati z mislimi na dirko v Katarju, poskušali bomo sestaviti dober motocikel za dirko. Moram se počutiti udobno, imam več dni, da se še prilagodim."

Skupaj z dirkači so motocikel predstavili številni vidni člani moštva, predsednik podjetja Telefonica Espana Luis Miguel Gilperez, generalni direktor Yamahe za motošport Kouiči Cuji, generalni direktor Yamaha Motor Racing Lin Jarvis in direktor ekipe Movistar Yamaha MotoGP Massimo Meregalli. Manjkal ni niti izvršni direktor Dorne Carmelo Ezpeleta.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

simoncelli58
20. 01. 2017 11.02
+5
Ta Yamaha pa je le malce podobna Rossijevi v letu 2005 z to temno modro barvo :)
erlapsus
19. 01. 2017 14.12
+0
..to so bolj predstavitve dirkačev...nove komponente predvsem aerodinamične bodo skrivali do zadnjega..tu ima Ducati še kakšno presenečenje...je pa Yamaha všečna..malenkost temnejša..vzdušje v ekipi pa razpoloženo....zaenkrat...Jutri je na vrsti Ducati,ki pa je že obvestil obiskovalce,da ne bo videti dosti novega..razen LOR...
Callux
19. 01. 2017 15.36
+6
Glede na to, da je GP17 verjetno že na poti v Sepang zaradi testiranja Pirra in Stonerja naslednji teden, bi bilo izjemno optimistično pričakovati, da ga bodo v Bologni dejansko pokazali.. Kasneje pokažejo ostalim na čem so delali čez zimo, bolje je za njih.. Enako velja za ostale
erlapsus
19. 01. 2017 16.31
-1
zanimiva izjava Meregallija.po tem ko nam je v Mugellu razneslo dva agregata..smo do konca sezone dirkali z znižanimi obrati;)
Callux
19. 01. 2017 16.41
+4
Se strinjam, po svoje sicer pričakovana, saj niso hoteli izgubiti še kakšnega, že tako so na meji..
Callux
19. 01. 2017 13.05
+10
Pričakovano, da se niso odločili za tisto grdo zunanjo podobo, ki je krožila po internetu.. Na zunaj izgleda malo sprememb, bo pa zanimivo videti kako bo izgledala na stezi, saj naj bi bile spremembe pod oklepom precej večje..
Z.I.Z.U.
19. 01. 2017 15.17
+6
.. ne da se niso odločili za zisto podobo.. tista podoba za njih nikoli ni bila opcija ampak se je nekdo malo poigral..
Callux
19. 01. 2017 15.34
+7
Se strinjam, ker Yamaha se nikoli ne bi odpovedala svojim barvam, po katerih je znana..