MotoGP

Nakamoto: 'Nisem stavil na Alexa Marqueza'

Tokio, 17. 01. 2015 06.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodja dirkaške ekipe Honda Šuhej Nakamoto priznava, da si ni mislil, da bo Alex Marquez postal svetovni motociklistični prvak. Mlajšemu od bratov Marquez pripisuje tudi izjemne delovne navade.

Alex Marquez je z osvojitvijo naslova svetovnega prvaka v razredu moto3 na zadnji dirki lanske sezone v Valencii popolnoma navdušil Šuheja Nakamota. Vodja dirkaške ekipe Honda, ki že nestrpno pričakuje sezono 2015, je priznal, da si niti v sanjah ni predstavljal, da bo 18-letni Španec v svoji tretji sezoni postal šampion: "Alex je v zadnjih dveh letih zelo napredoval in vsako dirko je boljši, kar me zelo veseli."

Šuhej Nakamoto je še vedno popolnoma navdušen nad mlajšim od bratov Marquez.
Šuhej Nakamoto je še vedno popolnoma navdušen nad mlajšim od bratov Marquez. FOTO: Damjan Žibert

Mlajši brat Marca Marqueza je Hondi privozil naslov prvaka v najšibkejšem tekmovalnem razredu, potem, ko je na finalu sezone z izjemno vožnjo osvojil tretje mesto in v skupnem seštevku zadržal prednost pred najbližjim konkurentom Avstralcem Jackom Millerjem. Alfa in omega Hondine tovarniške ekipe v karavani motoGP je zato Alexu omogočil, da je na testiranjih v Valencii za nagrado naredil nekaj krogov z Marcovim motoGP motorjem. "Marc ima večji naravni talent, toda Alex je pravi delavec. To je dokaz, da se s trdim delom lahko osvoji prvenstvo. Seveda Marc tudi veliko dela, vendar je plod njegovega uspeha surovi talent," je še dodal Japonec.

Alex Marquez bo v sezoni 2015 moštveni kolega Esteveja Rabata v moto2.
Alex Marquez bo v sezoni 2015 moštveni kolega Esteveja Rabata v moto2. FOTO: Reuters

Alex bo v novi sezoni dirkal v razredu moto2 za moštvo Marc VDS in bo pod velikim pritiskom, da kot svetovni prvak moto3 upraviči visokoleteča pričakovanja. "Po pravici povedano sem presenečen, da je Alex prišel do tega nivoja dirkanja. Nisem pričakoval tega, vendar sem vesel zanj," je hvalo na račun Alexa Marqueza zaključil Nakamoto.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mikeTHEbike
19. 01. 2015 21.14
+2
Lahko se sam hondi zahvali da so millerja potegnili v motogp! Drugac bi ga jacko prav v moto2 da bi bilo veselo!
felix59 drugič
17. 01. 2015 20.18
+0
Od nestrpnosti grem včasih v garažo in zaženem svojega konjička , samo , da slišim glas. Ihaha ihaha !!
lioon
17. 01. 2015 13.41
-6
Kumi čakam, da ga v moto2 pohodjo po dolgem pa počez.
lioon
18. 01. 2015 12.00
-3
To je tudi res ... S polno ritjo je lahko srat...
dugi159
17. 01. 2015 09.38
-1