MotoGP

Ne Wales, ne Donington park, ampak Silverstone

Silvestone, 11. 02. 2015 17.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mednarodna motociklistična zveza je potrdila, da bo letošnja dirka za VN Velike Britanije znova na dirkališču Silverstone. Do zamenjave prizorišče dirke svetovnega prvenstva je prišlo potem, ko je Donington park odstopil od organizacije.

Organizacija dirke motoGP za VN Velike Britanije spominja na pravo farso. Pravice za organizacijo dirk svetovnega prvenstva na britanskih tleh ima namreč podjetje 'Circut of Wales', ki bi moralo že letos najboljše dirkače gostiti na ultramodernem dirkališči v Walesu. Toda, ker z gradbenimi deli še niso začeli, so se organizatorji odločili, da bodo letošnjo dirko gostili na nadomestnem dirkališču. Za kraj motociklističnega spektakla so presenetljivo izbrali Donington park, ki je dirkaško elito nazadnje gostil leta 2009.

Dirkališča Wales še niso začeli graditi, dirka motoGP bo še dve sezoni v Silverstonu.
Dirkališča Wales še niso začeli graditi, dirka motoGP bo še dve sezoni v Silverstonu. FOTO: motoGP

Prvi zaplet z organizacijo dirke v Doningtonu se je zgodil, ko je Dorna, lastnica motoGP, zahtevala, da pred letošnjo dirko popolnoma preplastijo stezo. To ne bi bila težava, če bi z deli začeli v zimskem času. Toda po načrtih bi delovni stroji zabrneli šele v poletnih mesecih, zamenjava dotrajanega asfalta pa tako ne bi bila končana pravočasno, zato dirke ne bi uspeli izpeljati. To je eden od razlogov zakaj so vodilni možje Donington parka odstopili od pogodbe, namesto njih pa so organizacijo velikodušno prevzeli v Silverstonu.
"Veliko dela smo vložili v to, da bi gostili dirko motoGP. Dirkanje na dveh kolesih je tako kot je dirkanje na štirih kolesih del zgodovine Silverstona," je ob vrnitvi dirke motoGP povedal direktor dirkališča Silverstone Patrick Allen.

VN Velike Britanije ostaja v Silverstonu, ker steza v Donington parku ne bo pravočasno obnovljena.
VN Velike Britanije ostaja v Silverstonu, ker steza v Donington parku ne bo pravočasno obnovljena. FOTO: Reuters

Karavana motoGP bo tako naslednji dve sezoni, 2015 in 2016, gostovala na prizorišču nekdanjega vojaškega letališča. "Želimo se zahvaliti novemu vodstvu dirkališča Silverstone za hiter odziv in podporo pri izvedbi letošnje dirke, potem ko je bilo jasno, da gradbena dela v Donington parku ne bodo pravočasno končana. Veseli nas tudi, da smo s tem pridobili dve leti za izgradnjo našega dirkališča Wales," je po vnovični spremembi prizorišča povedal vodja dirkališča Wales, Michael Carrick.

Dirka za VN Velike Britanije, ki bo v Silverstonu tako kot zadnjih pet let, bo na sporedu 30. avgusta.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kiaproceed
11. 02. 2015 22.51
+0
lohk bi blo na doningtonu. spet DORNA ŠPANCI
felix59 drugič
11. 02. 2015 18.50
+8
Konec koncev je prav vseeno kje je Marc prvi.
k53e
12. 02. 2015 00.30
+2
sennarossi
12. 02. 2015 19.18
+0