MotoGP

NEURADNO: Syahrinu se bodo uresničile otroške sanje, pri Tech3 bo zamenjal Folgerja

Sepang, 31. 01. 2018 11.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz Malezije, kjer so dirkači razreda motoGP opravili s prvimi zimskimi testiranji, smo izvedeli zanimivo informacijo. Po neuradnih, a zanesljivih informacijah naj bi se moštvu Tech3 Yamaha v letošnji sezoni pridružil malezijski dirkač Hafizh Syahrin, ki že nekaj sezon dirka v razredu moto2. V moštvo bo prišel kot zamenjava za nesrečnega Jonasa Folgerja, ki bo zaradi bolezni letošnjo sezono izpustil.

Ko je moštvo Tech3 Yamaha na začetku leta sporočilo, da bo Jonas Folger letošnjo sezono zaradi težav z zdravjem primoran izpustiti, so se takoj začele pojavljati govorice, kdo ga bo nadomestil v prihajajočem letu svetovnega motociklitičnega prvenstva v razredu motoGP. Na veliko se je omenjalo Alexa Lowesa in Michaela van der Marka, ki sicer barve Yamahe zastopata v svetovnem prvenstvu Superbike. Na prvih testiranjih pa se je moštvu pridružil Yonny Hernandez, ki je sicer izgubil sedež med motociklistično elito in je lani dirkal v razredu moto2.

Hafizh Syahrin med proslavljanjem uvrstitev na zmagovalni oder na dirki v Motegiju.
Hafizh Syahrin med proslavljanjem uvrstitev na zmagovalni oder na dirki v Motegiju. FOTO: motoGP

A to so bile zgolj govorice, saj je očitno vodja moštva Herve Poncharal potegnil novega asa iz rokava in je znova svojega dirkača poiskal med talentiranimi v razredu moto2. Spomnimo, to je storil že na začetku lanske sezone, ko je pripeljal kar dva in sedež na svojem motociklu zaupal Folgerju in dvakratnemu prvaku Johannu Zarcoju. Mnogi so se izkušenemu Francozu smejali, a rezultati so bili odlični in je bil na koncu Poncharal tisti, kateremu se je smejalo.

Lani dvakrat na zmagovalnem odru
Sedaj pa mu je očitno uspel še en velik met. Iz neuradnih, a zanesljivih virov smo namreč izvedeli, da bo Folgerja v prihajajoči sezoni nadomestil 23-letni Malezijec Hafizh Syahin, ki od leta 2014 nastopa v razredu moto2. V lanski sezoni se je dvakrat uvrstil na zmagovalni oder, potem ko je bil drugi in tretji na dežnih dirkah v Misanu in Motegiju. Večina pa se ga spominja po dirki leta 2012, ko je kot povabljen dirkač nastopil na domači dirki v Sepangu in jo (prav tako v dežju) končal na tretjem mestu.

Malezijec je sicer odraščal v veliki revščini je več let spal kar na tleh očetove delavnice z motocikli. Oče se je namreč tudi sam ukvarjal z amaterskim dirkanjem in tam je Hafizh vzljubil dirkanje na dveh kolesih. Preselil se je v Evropo, kjer si je nabral dovolj izkušenj, da je nato končno dobil sedež v razredu moto2 v svetovnem prvenstvu. Vedno nasmejani Malezijec pa v moštvo Poncharala ne bo pripeljal zgolj hitrosti in odlične vožnje po dežju, ampak najverjetneje tudi nove pokrovitelje.

V domovini je namreč tako priljubljen zaradi svojih uspehov z 'žepnimi motocikli', da ima za seboj zelo močne pokrovitelje, med katerimi je tudi Petronas. Novica naj bi bila uradno potrjena v naslednjih dneh, dirkač pa naj bi se moštvu pridružil že na naslednjih zimskih testiranjih, ki bodo med 16. in 18. februarjem v Buriramu na Tajskem.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojcd
31. 01. 2018 13.40
+4
kje pa je poročilo tretjega dne testiranja in rekord steze Lorenza?
number46
31. 01. 2018 14.27
+6
Na popu so skoz v zamiku to bo v četrtek :D
iga_biba
31. 01. 2018 15.51
-1
Uporabnik1110355
31. 01. 2018 17.23
-1
number46
31. 01. 2018 19.53
-2
Iga vemo, da si bogi nerabiš to poudarjat.
rr3
31. 01. 2018 13.14
+4
Pričakovano prijetno presenečenje. Ta sezona bo top
THEdocktor
31. 01. 2018 15.37
+0