MotoGP

Nov ducati šele po prvem testu v Sepangu

Bologna, 15. 01. 2015 13.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tovarniško moštvo Ducati bo prva uradna testiranja v novi sezoni motoGP opravilo z lanskim motorjem. Popolnoma novi GP15 naj bi luč sveta ugledal šele na drugem testu v Sepangu.

Italijan verjame v projekt GP15.
Italijan verjame v projekt GP15. FOTO: Reuters

Andrea Dovizioso in Andrea Iannone bosta tako morala še nekoliko počakati, da bosta v novi sezoni motoGP prve kilometre naredila s popolnoma novim motorjem z oznako GP15. Vodja tovarniškega moštva Ducati Gigi Dall’Igna se je odločil, da najnovejši dvokolesni konjiček še ni pripravljen do te mere, da bi se lahko kosal z motorji ostalih tovarniških moštev. Oba italijanska dirkača bosta tako na prvem testu v Sepangu, med 4. in 7. februarjem, vozila z lanskim motorjem GP14.3. Razlog za to odločitev je, da bodo inženirji iz Borga Panigaleja na malezijskem dirkališču pridobila še zadnje, vendar ključne podatke za razvoj konkurenčnega ducatija.

Luigi Dall'Igna in Paolo Ciabatti sta predstavila prvo vožnjo novega motocikla GP15.
Luigi Dall'Igna in Paolo Ciabatti sta predstavila prvo vožnjo novega motocikla GP15. FOTO:

Novi GP15, ki že več kot eno leto nastaja po željah Dall’Igne, naj bi ohranil ducatijev pogonski agregat z 90 stopinjsko V4 postavitvijo in značilnim desmodromic odpiranjem ventilov. Poleg tega naj bi bil pogonski agregat bistveno krajši, gred v njem naj bi bila močnejša, spremenjen naj bi bil tudi menjalnik, ki naj bi bil bolj kompakten

Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso FOTO: Reuters

Glede na to, da bodo na drugih uradnih testiranjih v Sepangu dirkači testirali tudi nove Michelinove gume, bodo morali pri italijanskem moštvu zavihati rokave, če ne želijo v primerjavi s konkurenco znova zaspati.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lioon
16. 01. 2015 22.01
+0
Nič novega. Itak mečkajo že odkar so v MotoGP. Epic fail.
3r2wbt
16. 01. 2015 07.54
+4
Dall'Igna vnaša koncept tehničnih karakteristik kot jih pozna še iz časov, ko je bil pri Apriliji v WSBK. Ducati, kljub trudu z izjemoma letom 2007, v MotoGP ni dosegel rezultatov, ki si jih je želel. Inženirji Ducatija pravijo, da bo šasija novega GP15 podobna konceptu razvoja Aprilije. Zanimivo. Kako je mogoče, da Ducati, ki ne "prenese" Aprilije na to sploh pristane? V sili še hudič muhe žre. Ducatijev koncept razvoja ni šel v pravi smeri in to so se zavedali. Dall'Igna je pred prihodom postavil pogoje, da bo imel pri novem motorju proste roke. Je tip, ki išče izzive. Ko je odhajal od Aprilije, so pri koncernu Piaggio, ki je lastnik Aprilije, bili začudeni, vendar niso vztrajali, da ostane. Šlo je za obdobje, ko Aprilia ni bila svetovni prvak. To je postal Sykes na Kawasakiju. Pred tem je odšel Biaggi. Niso vedeli kaj bi z Guintolijem, ki jim je na nek način ostal. Še dobro, da je zadnjo sezono postal prvak. Laverty se je trudil, vendar očitno premalo in ga je zamenjal Melandri. Poleg tega se je pojavljalo vprašanje, kako bo Aprilija oziroma Piaggo uspešen s skuterji v Indiji in Vietnamu. In v tej "zmedi" se je Dall'Igna odločil, da odide. Imajo vse pogoje, da naredijo korak naprej. Vprašanje je, če jih Honda in Yamaha ne bosta naredila dva. Dall'Igna precej tvega in mu tudi kaj drugega ne preostane. Zaenkrat ima podporo pri Ducatiju oziroma Audiju. Ravno Nemci mu sedaj pustijo, da razvija povsem nov koncept motorja. In to je tudi odgovor na morebitno vprašanje, kako v Bologni prenašajo, da Piaggo na tak način vstopa v njihov dolgoletni koncept ter filozofijo, kakšen mora biti motor. Ni Audi zastonj plačal skoraj milijarde evrov za lastništvo Ducatija. Sedaj želi narediti še tisti zadnji korak, da v MotoGP porazi Japonce. Bomo videli?!
mzurry
15. 01. 2015 16.08
+6
Makaroni se bodo dolgo kuhali...sam bodo pol spet razkuhani
Mitutoyo
15. 01. 2015 22.17
+4
teb se je razkuhalo tisto med nogami in tisto v glavi .......
mzurry
16. 01. 2015 12.49
+1