MotoGP

VIDEO: Osvajalec Phillip Islanda Crutchlow: Dokazal sem, da znam zmagati tudi po suhem, Marquez priznal napako, Rossi zadovoljen

Phillip Island, 23. 10. 2016 11.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Šestnajsto preizkušnjo v motociklističnem svetovnem prvenstvu je v razredu motoGP dobil Cal Crutchlow. Britanec je z zmago na Phillip Islandu dobil še drugo veliko nagrado v letošnji sezoni. Drugo zmago v karieri je dosegel z izjemno vožnjo, saj je drugouvrščeni Valentino Rossi zaostal več kot štiri sekunde.

Več videovsebin
  • Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Avstralije
    13:45
    Vrhunci dirke razreda motoGP za VN Avstralije
  • Iz 24UR: Po dirki za VN Avstralije
    02:22
    Iz 24UR: Po dirki za VN Avstralije
  • Iz 24UR: Padci v Avstraliji
    01:10
    Iz 24UR: Padci v Avstraliji

Karavana razreda motoGP je z dirko za VN Avstralije zaključila drugo iz med treh dirk na azijski turneji. Potem, ko je na dirki v Motegiju z zmago že tri dirke pred koncem še tretjič svetovni prvak kraljevega razreda postal Marc Marquez, se je pozornost preusmerila v boj za podprvaka in v boj, kdo lahko pred koncem sezone še doseže kakšno zmago. Kljub osvojenemu naslovu, je Marquez na sobotnih kvalifikacijah dosegel najboljši startni položaj in napovedal boj za zmago. Mladi Španec je dirko na Phillip Islandu začel odločno in bil na prvem mestu izjemno hiter, ter daleč pred konkurenco. Ko se je že zdelo, da bo brez težav prišel še do šeste zmage v sezoni in druge zaporedne na idiličnem otočku, je osemnajst krogov pred koncem storil napako in v četrtem zavoju končal svojo dirko v pesku. Katalonec tako še tretjič v štirih poskusih ni končal dirke v Avstraliji. "Rad bi se opravičil svojemu moštvu, ker sem storil napako. Do padca smo počeli vse perfektno. Če bi še vedno potreboval točke za naslov prvaka bi bila to povsem drugačna dirka, ne bi toliko tvegal, kot sem. Dirko sem začel zelo silovito, saj sem vedel, da si moram na začetku privoziti čim večjo prednost. Nato sem storil napako na zaviranju in namesto, da bi izbral drugo linijo, sem nadaljeval in končalo se je, tako kot se je," je bil po prvem odstopu v letošnji sezoni iskren najmlajši petkratni svetovni prvak v zgodovini.
 

Cal Crutchlow je bil že ves teden pred dirko prepričan, da lahko na Phillip Islandu doseže zmago.
Cal Crutchlow je bil že ves teden pred dirko prepričan, da lahko na Phillip Islandu doseže zmago. FOTO: AP
Njegov odstop pa je pustil odprto pot do zmage Calu Crutchlowu, ki je bil v težkih vremenskih razmerah hiter že ves dirkaški konec tedna. Britanec je priložnost izkoristil z obema rokama in z izjemno zrelo in kontrolirano vožnjo prišel še do druge zmage v letošnji sezoni in hkrati do druge v karieri. Celotno konkurenco si je namreč v spremenljivem vremenu pokoril že na VN Češke v Brnu. Tokrat je sicer slavil na suhi stezi, a razmere so bile daleč od idealnih, saj je bil dirkaški asfalt izjemno hladen in dirkači so imeli velike težave s segrevanjem gum in oprijemom "Sem v zelo dobrem obdobju svoje kariere. Vem, da sem to rekel že pred tremi ali štirimi dirkami, a vse skozi sem bil boljši, kar je seveda super. Pred sezono sem si zadal nekaj ciljev. Želel sem biti na stopničkah v Brnu in Silverstonu ter zmagati tu, kar mi je uspelo in za menoj je res odlična sezona. Po Motegiju me je nekdo vprašal, kakšne imam cilje na Phillip Islandu. Dejal sem mu, da grem po zmago, vendar mislim, da mi ni verjel. Iskreno, želel sem priti sem in narediti dober rezultat in uspelo mi je. Dober občutek je zmagati eno dežno in eno suho dirko, ker ljudje takoj mislijo, da znaš zmagovati le v dežju, ko prvo zmago dosežeš v takšnih razmerah. Opravili smo odlično delo in rad bi se zahvalil svoji ekipi in ožjemu krogu ljudi, ki jih imam vselej ob sebi," je bil vidno zadovoljen po drugi zmagi v karieri Britanec. Crutchlow je tako postal četrti dirkač v letošnji sezoni, ki je slavil na vsaj dveh dirkah. Pred njim je to uspelo Marquezu, Jorgeju Lorenzu in Valentinu Rossiju.

Valentino Rossi je bil z drugim mestom vidno zadovoljen, saj je popravil slab rezultat iz Motegija.
Valentino Rossi je bil z drugim mestom vidno zadovoljen, saj je popravil slab rezultat iz Motegija. FOTO: AP

Z dirko na Phillip Islandu pa je lahko zelo zadovoljen tudi Valentino Rossi. Devetkratni svetovni prvak pred dirko zagotovo ni pričakoval drugega mesta, sploh po katastrofalnih kvalifikacijah, katere je zaključil na 15. mestu, kar je bil zanj najslabši rezultat po letu 2011, ko je še dirkal z Ducatijem. Italijanu so veliko bolj odgovarjale suhe in toplejše razmere, ki jih med prostimi treningi in kvalifikacijami ni bilo. Rossi je namreč od starta takoj napadel in začel prehitevati dirkače enega za drugim. Ko je prišel na drugo mesto pa je bila Crutchlowa prednost že prevelika in 37-letnik je zgolj še nadzoroval situacijo in na koncu varno v cilj pripeljal kot drugi. Z uvrstitvijo na stopničke pa je storil tudi velik korak k osvojitvi končnega drugega mesta in naziva podprvaka za sezono 2016. "Vesel sem, ker sem pridobil nekaj točk proti Lorenzu v bitki za drugo mesto. Ampak tisto kar je res pomembno, je to, da mi je uspela dobra dirka. Sepang bo zahtevna dirka, ampak smo konkurenčni. Tudi tam bo cilj na koncu osvojiti stopničke," je po drugem mestu v Avstraliji povedal dirkaški doktor. Njegov moštveni kolega in glavni konkurent za drugo mesto v skupni razvrstitvi Jorge Lorenzo je namreč znova imel slabo dirko in je končal na šestem mestu. S tem je lanski svetovni prvak zaostanek za moštvenim kolegom povečal na 24 točk, do konca pa jih je na voljo le še 50. Lorenzo se bo moral sedaj osredotočiti na bitko za tretje mesto, saj je Maverick Vinales s tretjim mestom na VN Avstralije zaostanek za rojakom zmanjšal na 11 točk in ima še realne možnosti, da prvenstvo zaključi med najboljšo trojico. Karavana razreda motoGP se sedaj seli v Sepang, kjer bo že prihodnji konec tedna na sporedu dirka za VN Malezije. Z omenjeno dirko se bo tudi zaključila azijska turneja in dirkači se bodo vrnili v Evropo, kjer bo v Valencii na sporedu tradicionalni zaključek sezone.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (147)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bandit1
24. 10. 2016 13.58
-20
OK zmagal je ampak pretiravate z njegovimi izjavami. MM ne bi dohitel ne prehitel. Vale pa za njim cele 4 sec, od kje je štartal in kje je uničil gume, da se ni spustil v boj z njim. Razbijač motorjev, pa je malo preveč naduvan. Mel je pač srečo če ju drugi niso imeli, včasih je tudi to potrebno.
SENNA1
24. 10. 2016 22.24
+20
Mikrostruktura
24. 10. 2016 08.17
+44
Vale je trenutno drugi najboljši dirkač v prvenstvu in še vedno najboljši dirkač vseh časov.
k53e
24. 10. 2016 12.16
-34
najboljši dirkač vseh časoh je Agostini.
Omen3
24. 10. 2016 21.50
+20
Giacomo ima srečo, da se je rodil precej pred današnjimi časi modernega dirkanja.Na sezono so imeli 11 do 13 dirk....zato so lahko vozili tudi dve ali tri kategorije na isti dan. Posledični so lahko tudi osvojili več naslovov v isti sezoni. V moderni dobi moto gladiatorjev Agostini ne bi imel velikih možnosti ponoviti svoje uspehe. Danes gredo motorji krepko čez 300 km, v Giacomovih časih bi moral hitrost pomnožiti vsaj z 2, da bi dobil približno enako hitrost Me prav zanima, če bi lahko Marquez vozil Moto2 in GP dirko isti dan..... Seveda ne gre oporekati uspehom legendarnega dirkača Agostinija, a je svoje uspehe dosegel v povsem drugačnih časih, drugačnih okoliščinah in so rezultati povsem neprimerljivi z današnjimi.... Je pa ena stvar, ki ga dela velikega...in to so zmage na dirkah Isle of man....pa tudi tam se je svoje čase vozil pol počasneje kot pa se vozijo danes....
dugi159
24. 10. 2016 22.04
-21
Seveda se je vozilo pol pocasneje...s pol slabsimi gumami bremzami brez elekttonike...tko da ne kr neki pisat sej ni problem ozemat na 300+ problemi se pokazejo drugje. Mislm da je bli v tistih cajtih vecji problem pri 200 kot danes pri 300. Da ne govorimo glede varnosti. Danes mora imeti dirkac neverjetno smolo da se ubije.
HAILWOODmike
25. 10. 2016 13.12
-1
Omen....tule ga malo mimo streljas....na iom tt se je v casih agostinija peljalo zelo zelo hitro....cca 270 km h top speed...pa povprecek hitrosti na krog cca 185 km h. In s tisto opremo...in tustimi gumami bremzami itd....si potreboval takrat vecja jajca za durkanje kot danes!!!!!
HAILWOODmike
25. 10. 2016 13.13
-6
Pa ni bil samo iom tt...polno taksnih nevarnih dirkalisc je bilo, dirkaci v samo v tistih leder jakncah....poglej samo varnost in pisto v opatiji....
dugi159
25. 10. 2016 19.45
-1
Jezdimir si vidu? Se mike mi je potrdil. Tko da bot priden da bos dubu lamota na ateixa. Pa ne sodi drugih po sebi
Omen3
26. 10. 2016 10.05
+2
@HAILWOODmike, ti ga mimo streljaš....ne pozabi, da je v svojih časih Agostini na Isle of man vozil še 500 ccm motorje, zdaj imajo tudi precej večjo kubaturo (in več moči) In zadnje leto, ko je vozil TT (1972) je imel povprečje 167 km (in ne 185)...tako da on niti slučajno ni vozil top speed 270 km....Da ne govorim o njegovih prvih TT zmagah (še v junior konkurenci)....z motorji manjše kubature. Je pa vseeno bilo impresivno (kar sem tudi omenil v svojem prispevku). Varnost pa je bila zagotovo slabša, se strinjam....na Grobniku sem svoj čas za zaščito ob stezi videl še kockaste bale iz sena....
dugi159
26. 10. 2016 11.28
-2
Omen a ti ves kolk je letu 50 kubicn tomos?
dugi159
26. 10. 2016 11.30
-2
Omen je pa se neki kar pozabljas da so takrat bila za vse ista pravila tako kot so sedaj.
Omen3
26. 10. 2016 21.24
+1
Dugi159, pravila so res ista za vse....toda ti pozabljaš, da so bila pravila včasih (v času Agostinija in drugih) precej drugačna kot pa so sedaj....v času modernega dirkanja. Agostini je vozil 11 do 13 dirk na sezono,lahko je vozil dve ali tri različne klase isti dan (zato ima več naslovov v istem letu). Ker je lastnik moštva zahteval italijanskega dirkača, je Agostini leta 1964 izpodrinil tovarniškega dirkača Mikea Hailwooda, ki je dirkal na MV Agusti. Poleg tega (ko se sedaj govori kateri motor je boljši Honda ali Yamaha) poznavalci tega športa pravijo, da je vsaj za polovico njegovih naslovov zaslužen motor MV Agusta, ki je bil več let top motor moto dirkanja.Grof Agusta (ki je motorju dal svoje ime) je bil lastnik moštva, dal je razviti motor, imel je neomejena sredstva in ljudi....rezultat je bil viden na stezi. Seveda brez dobrega dirkača, ne bi bilo toliko uspehov in naslovov, toda dober dirkač brez dobrega materiala tudi ni zmagovalna kombinacija....
dugi159
26. 10. 2016 21.36
-1
Omen3 ja si prav napisu blo je mal drugac ampak takrat je bilo pac tako drugi casi tezko je dosezke prestavljat . In pomoje je bilo takrat dirkanje zahtevnejse. Pa ne samo zaradi tehnike ampak predvsem zaradi suporta ekipe. Na motorju je pa itak hitro zelo hitro. Pa kakor jaz vem je se vsak prvak meu vsaj priblizno konkurencen motor , ker roko na srce s pluzilno se noben ni bil prvak
dugi159
23. 10. 2016 22.23
-37
Bravo rossi ce nebo mel tolk imbacilnih navijacev bi mogoce se naviju zate. Tko pa raj ne
dugi159
24. 10. 2016 09.03
-35
Hahaha sm ti stopu na zulj ane kukr ti tle gor visis pomoje nimas za natankat svojga ateixa. Une trikrat na let k zberes za na grobnik pa misls pol da si uso pamet sveta pojedu. Tipicna rozilunda ki se poistoveti z njim. Sigurn mas njegove nalepke na mopedu
k53e
24. 10. 2016 12.17
-32
jezdiguzz ti še motorja od blizu nisi videl, kaj šele sedel na njem. Da o dirki motoGP ne govorim.
dugi159
24. 10. 2016 12.57
-30
Zgleda di s svojo mamo govoru o mojih hlacah. Kaj cs ce ji je pa tko usec
dugi159
25. 10. 2016 19.52
-2
SENNA1
23. 10. 2016 20.47
+43
VALE JE NO.1 DIRKAČ MOTOGP,TAKO, KOT BO ZA VEDNO OSTAL AYRTON NO.1 F1 TAKO DIRKAČ,KOT OSEBNOST .LP VSEM NAŠIM,PA TUDI DRUGIM,KER ČE NE BI BILO DRUGAČNIH,NE BI BILO TA PRAVEGA NABOJA.
vrquarantasei
23. 10. 2016 21.07
+38
dugi159
23. 10. 2016 22.24
-34
SENNA1
24. 10. 2016 22.21
+18
NašDONALDO
23. 10. 2016 19.56
-40
a ste videli kako se "rozek" z rumeno kapico na posnetku reži in poskakuje in veselo krili z rokami ob marquezovem odstopu?
HAILWOODmike
23. 10. 2016 20.18
+38
Ze samo po tvojih komentarjih se takoj vidi, da si se nedolzen!
DirtySanchez
23. 10. 2016 20.38
+36
pa kaj si živčen, zakaj si nastrojen,ko ta vaš prdec pade ali pa ne zmaga, po tvojih komentarjih je presodit da si 15 let star.... idi ajat pa ne postelje močit.
iga_biba
23. 10. 2016 19.24
-39
legenda več kot 4sec za Crutchlowom in par sec pred Vinalesom. Je to za hvalit? Takšen specialist kot je, bi moral zmagat s 20sec prednosti. nogometni doktor.
bojc46
23. 10. 2016 19.27
+49
res ker lojzek je da iz 15ega mesta ne zmaga za 20s :D e sine...ni tebi nije lako
5TIG
23. 10. 2016 19.55
+41
bojc46
23. 10. 2016 19.17
+25
rossi je pač legenda, pa če to priznate al pa ne...4s za prvim, pa štartati iz 15ega mesta...car...podobno tudi vinales...dejstvo je, da če mm ostane do konca kariere na hondi bo verjetno lahko skoraj vsako leto prvak, a biti prvak z ne najboljšim motorjem je nekaj povsem drugega...tudi sam je rekel da je zanj zelo pomembno da ostane pri hondi, le zakaj!? dandanašnjim mulcem in nevzgojenežem (komentatorjem) je pač pomembn rezultat, ne kako se do njega pride...verjetno bi bilo bolje za njih gledati pikado, ali podajanje s frizbijem :D
KardinaIFrancRodeVKristusu2
23. 10. 2016 17.36
-44
Čestitke kralju peska za 2. mesto.... Tokrat je prekosil samega sebe in dosegel svoj največji uspeh v zadnjih 7 letih....
Z.I.Z.U.
23. 10. 2016 17.44
+32
Kardinal aka multipraktik.. pod veliko različnimi športnimi članki na veliko modruješ (provuciraš) ... ti si sininim za šport..
DirtySanchez
23. 10. 2016 17.49
+26
ne ne , tebi je treba čestitat ,ker si tako zelo pametna in razgledana oseba, tvoje komentarje je pravi užitek prebrat, da se grem potem lažje skozlat.
DirtySanchez
23. 10. 2016 17.52
+23
markec bi ti res moral ponudit službo v njegovi ekipi. bil bi lahko njegov osebni ( saj veš, ne vem kako naj ti napišem da mi ne bodo komentarja zbrisali) ,,,,,,,da bi se ukvarjal z njegovim udom, saj veš spodaj....
Mohiito
23. 10. 2016 18.28
-19
Ni treba tebi napisati,se bom potrudil namesto tebe,vrjetno si mislil na ucija.
4krat
23. 10. 2016 19.03
+27
čestitke kardinalu za najbolj butaste komentarje. tudi ti z vsakim novim komentarjem prekosiš samega sebe....
HAILWOODmike
23. 10. 2016 19.05
+31
Ce bi analiziral kardinala....bi stavil da dedu enostavno ne fstane!!!
bojc46
23. 10. 2016 19.18
+28
ma zafuran lajf pa mu je bed da je vsak drugi bolj uspešen od njega...žal
spygirl
23. 10. 2016 16.51
+36
Rossi - carsko...škoda sicer za 10ko letos...ampak vseen TOP
4krat
23. 10. 2016 16.07
+29
Kardinal pa ima uničeno nedeljo... Neprecenljivo!!!! LOL
DirtySanchez
23. 10. 2016 17.42
+31
mislim da ne samo nedeljo,,,celo življenje
HAILWOODmike
23. 10. 2016 19.06
+28
gcek
24. 10. 2016 14.10
+16
MaunelNeuer
23. 10. 2016 15.52
-27
So what če je padel? lahk pade še 2x glavno da je prvak MARC MARQUEZ!!!!!!!
SUTA
23. 10. 2016 15.56
-15
PartyTime
23. 10. 2016 18.00
-13
Dober prvak bi vozil do konca, da bi potrdil dosezeno... Ne pa da se bo zdej po pesku valal.
bojc46
23. 10. 2016 19.19
+19
bojc46
23. 10. 2016 19.21
+18
škoda da je padel, bi ga spet poltovarniška honda na realna tla spravla :D pa še penzionist bi ga prehitu iz 15ega mesta :D
Sašo Peterlin
23. 10. 2016 19.41
-24
bojc46 komentiraj svojga rosica ostale pa pust na miru ..
bojc46
23. 10. 2016 19.47
+20
tipično nevzgojeno mulo si sašo! ti lah vsepovprek komentiraš in žališ drugi pa ne smejo....zjoki se bebica
Nightyfly
23. 10. 2016 15.32
+16
kimica86 . 23.10.2016 14:07:10 0 2 2 Mene sploh ne.. Jaz bi bila za Rossija tudi, če bi se peljal na 10. mestu :) Tip je član- ne bo se več rodil tašen :D +++++
Nightyfly
23. 10. 2016 15.32
+32
Rossi je izjavil , da je zelo vesel tega podija , in da je to lepa priloznost ,da se spomnimo Sic-a . :) Verjetno se vsi pridruzujemo temu .
5TIG
23. 10. 2016 15.39
+23
Nightyfly
23. 10. 2016 15.53
+15
5TIG
23. 10. 2016 13.57
+33
Vesel za 46,ostalim pa čestitke. Da bo tudi admin razumel,ker ne razume ANG.....
CKDD234
23. 10. 2016 13.46
+39
a veste zakaj je rossi doctor?...ker so vsi ostali pacienti
PartyTime
23. 10. 2016 18.00
+23
bigturbo
23. 10. 2016 13.45
+41
hvala rosiju za lepo nedeljo
xxman.y
23. 10. 2016 13.45
-12
Hah, enkrat zmaga pa pravi da je dokazal da zna zmagovat po suhem. Ta je že tolk motorjev razbil kot vsi ostali skupej ne...
5TIG
23. 10. 2016 13.54
+18
Bi blo pa zanimivo videt kaj bi se zgodilo če bi ostal Marc do konca na stezi,ker Call je bil res danes močan. Tko ,da......
CrushLow
23. 10. 2016 17.12
+16
Primož Pucelj
23. 10. 2016 13.34
+42
Vsi ki primerjate Rossija in smrkavcke. Primerjava bo mozna ko bodo ti odrastli in bodo pri skorej 38 letih popolnoma enakovredni drugim prepotentnim smrkavckom kot sta zdaj Marki pa Jokica. Do takrat pa psssst
SUTA
23. 10. 2016 15.25
-19
Ti fantina zdaj je itak brezveze primerjat MM in kao doctorja ker je mali premocan za njega... Samo zadnje 4 sezone govorijo same po sebi MM 3 naslovi- kao doctor 0,00000 naslovov... Ce pa gremo primerjat dosezke obeh pri 23 letih, je spet MM boljsi... Torej imas prav, je brezveze delat primerjave.... :-)
loeb
23. 10. 2016 15.36
+6
thc_4u
23. 10. 2016 15.41
+20
Mene pa zanima ce bo MaliM pri 38+ letih se dirkal in osvajal rezultate kt ta stari doc?
SUTA
23. 10. 2016 15.46
-14
Ce bo bo ce ne pa tudi prav, samo upam stavit da mali do 30-32 leta bo imel vec naslovov kot vas kao doctor... :-)
MaunelNeuer
23. 10. 2016 15.47
-18
pucelj pozabu si da rossi prvak ni bil že 8 let, če ne pa vsaka mu čast
donmega
23. 10. 2016 15.51
+20
Ja pri rossijevih 23ih letih so bli tud motocikli drugacni to si pozabil povedat tko da kakrsnokoli primerjavo delat je bv ker bi sla v nedogled...bodimo veseli da imata en in drug dirkac ornk konkurenco med sabo..in da nam gledalcem ponujata taksne in drugacne boje na motociklih..
Primož Pucelj
23. 10. 2016 18.03
+19
Prvak gor prvak dol.....cas bo pokazal vse.....isto kot za markija so (ste) govorl za stonerja pa kje je zdaj. Navijaci se delimo na dva pola eni smo za rosija ce cca 15 let drugi ste pa za vse ki so glavni konkurenti rosiju. Mlini na veter pac. Jst osebno bom navijou za doktorja tut ce bo vsako dirko zadnji in to dokler bo na motorju pa pika.
Primož Pucelj
23. 10. 2016 18.08
+17
Donmega mas prov. Pri Rossijevih 23 letih ni motorja vozila elektronika ampak voznik tako da res ni primerjave
KardinaIFrancRodeVKristusu2
23. 10. 2016 13.33
-33
Marquez ne išče izgovorov.... Za odstop ni bila kriva Dorna, ni bil kriv Michelin, ni bilo krivo vreme in ni bil kriv Lorenzo.... Priznal je svojo napako in se upravičil ekipi, nekaj česar Rossi ni zmožen.....
kimica86 .
23. 10. 2016 13.34
+16
Kardinal: nehaj se obremenjevat z Rossijem in se osredotoči le za svojega favorita, prosim!! Nabijaš v prazno..
NašDONALDO
23. 10. 2016 13.34
-17
Rossi je krivil ekipo za včerajšnje kvalifikacije. :-)
kimica86 .
23. 10. 2016 13.40
+21
Dejansko je tudi bila kriva, saj niso imeli pripravljenega motorja z drugimi pnevmatikami.. Kar so lahko vsi videli- tisti, ki so spremljali kvalifikacije..
kimica86 .
23. 10. 2016 13.42
+19
Danes je lepo povedal, da so z ekipo trdno delali na tem, da bo motor v super stanju..
Kosmatinc
23. 10. 2016 16.35
-16
Kimica že 2 dirki ni sledu o tebi sedaj pa zopet pametuješ
kimica86 .
24. 10. 2016 08.35
+15
Kosmatinc: kateri šport ti že spremljaš in kje komentiraš? Čisto po vsaki dirki sem komentirala.. Če pa imaš ribjo pamet pa poglej za nazaj :)
KardinaIFrancRodeVKristusu2
23. 10. 2016 13.31
-36
Popolna dominacija Marqueza.....
5TIG
23. 10. 2016 13.50
+21
Nightyfly
23. 10. 2016 15.28
+13
kardinal ...... hehe , eh , res je .Vcasih dominira tudi v pesku . No ja ,kot tudi drugi . Je se mlad , se mora se malo v pesku valjar+ti . Ko bo odrastel bo verjetno manj s kanglico hodil okoli . ;)