MotoGP

Pedro Acosta bo po VN Portugalske morda moral na operacijsko mizo

Portimao, 21. 03. 2024 10.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najbolj opevani novinec v karavani motoGP po legendarnem Marcu Marquezu je na prvi dirki sezone v Katarju z devetim mestom opozoril nase. A že po naslednji dirki bo morda moral plačati 'kazen' za svoj uspeh, saj bo pregled po VN Portugalske pokazal, ali bo mladi Pedro Acosta moral pod nož.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Ali lahko Marquez že v Portimau stopi na stopničke?
    02:01
    Iz 24UR: Ali lahko Marquez že v Portimau stopi na stopničke?
  • Iz 24UR: Francesco Bagnaia favorit dirkališča v Portimau
    02:29
    Iz 24UR: Francesco Bagnaia favorit dirkališča v Portimau
  • Vrhunci dirke za VN Katarja razreda MotoGP
    04:58
    Vrhunci dirke za VN Katarja razreda MotoGP
  • Poročilo s sprint dirke na VN Katarja
    02:00
    Poročilo s sprint dirke na VN Katarja
  • Vrhunci sprinterske dirke za VN Katarja
    04:40
    Vrhunci sprinterske dirke za VN Katarja

Pedro Acosta je deset krogov pred koncem svoje prve dirke v kraljevskem razredu v Katarju zasedal četrto mesto. Na koncu je padel na deveto mesto in mnogi so domnevali, da je bila za počasnejšo vožnjo v zadnjih krogih kriva njegova neizkušenost. Po odlični predstavi na začetku je bilo namreč nenaden padec v njegovi hitrosti najlažje razložiti s pretirano obrabo pnevmatik zaradi njegove agresivne vožnje. 

A zdaj je v javnost pricurljala novica, da naj bi pri njegovem moštvu Tech3 GASGAS po dirki prišli do zaključka, da pnevmatike niso bile pretirano obrabljene. 19-letnik naj bi vodilnim možem izpostavil bolečine v svoji levi podlakti. V moštvu so se odločili, da bodo težavo bolj podrobno raziskali v ponedeljek po VN Portugalske. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Sumijo na kompartment sindrom. Opredeljen je kot moteno delovanje organov ali tkiv, ki je posledica zmanjšanega dotoka krvi zaradi povišanega tlaka znotraj kompartmenta v podlakti. Med dirkači v karavani motoGP je to zelo pogosta težava in skoraj vsi so vsaj enkrat v svojih karierah zaradi nje morali pod nož.

Po VN Portugalske bo karavana motoGP tri tedne počivala, saj bo naslednji dirkaški vikend na sporedu šele 12. aprila v ZDA. Ali bo v primeru operacije Acosta na njej nastopil, še ni znano, saj naj bi za popolno okrevanje dirkači potrebovali od štiri do šest tednov. Vsekakor pa bo zanimivo spremljati njegove vožnje na Portugalskem. Že jutri boste na VOYO lahko spremljali proste treninge v Portimau.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
SBK Portugalske
SBK Portugalske FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kaktus-x
22. 03. 2024 08.52
+7
Dejstvo je da je pobec dovolj dober da se Kilavemu93 tresejo gate, komaj čakam nove lekcije!