MotoGP

Vsi so pričakovali, da bo Pedrosa napovedal upokojitev, Španec pa še ne želi razkriti načrtov

Barcelona, 14. 06. 2018 16.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski dirkač Dani Pedrosa je v Barceloni sklical novinarsko konferenco, na kateri se je zbralo veliko število predstavnikov sedme sile. Vsi so pričakovali, da bo Španec povedal kaj konkretnega na temo svoje tekmovalne prihodnosti, morda tudi, ali se bo upokojil, a je večina vprašanj ostala neodgovorjenih.

Pred dnevi je postalo jasno, da Dani Pedrosa po 18 letih zapušča moštvo Honde, pojavila so se namigovanja, da utegne Španec zaključiti kariero po koncu letošnje sezone. Leta 2006 se je pridružil ekipi Repsol Honde, kjer je vsaka sezono (z izjemo letošnje) vknjižil vsaj eno zmago. Moštvo Honde ni podaljšala pogodbe z njim, zato bo Španec ob koncu sezone brez delodajalca. Pedrosa je pred nedeljsko dirko za VN Katalonije sklical novinarsko konferenco in številni so pričakovali, da bo 32-letni dirkač sporočil, da se bo upokojil ob koncu sezone.

Toda njegovi načrti ostajajo zaviti v "meglo", saj ni povedal nič konkretnega. "V tem trenutku ne morem povedati veliko, samo da obstajajo možnosti. Rad bi vam danes povedal, kaj se bo zgodilo, vendar odločitev še ni padla. Delamo na tem, da bi bilo čim hitreje jasno, trenutno še ni. Stvari je treba premisliti in se ne prenagliti," je dejal Pedrosa. Kot kaže bo padla odločitev šele po VN Katalonije, Španec pa se kot kaže odloča, da bi tekmoval pri kakšnem satelitskem moštvu, kjer ne bo imel možnosti za vrhunske dosežke ali pa da pomaha v slovo temu športu.

Ob aktualnem prvaku razreda motoGP Marcu Marquezu bo v moštvu Honde v novi sezoni njegov moštveni tekmec kar Jorge Lorenzo, nekdanji svetovni prvak in presenetljivega zmagovalca zadnje letošnje dirke, VN Italije v Mugellu. Lorenzo bo iz Ducatija presedlal k Hondi, usoda Pedrose pa tako ostaja neznana.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa FOTO: motoGP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
VN Katalonije
VN Katalonije FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Honday
16. 06. 2018 10.58
+1
Dani si je sam kriv da ga nihče ne bo pogrešal, bil je edini v motoGP, ki je bil že v štartu sezone številka dve v moštvu. Res pa je da si kar nekaj pokalov prvaka deli z Markecom tako da je skoraj izenačen z njim po uspehih...hehehe
jarti?
24. 06. 2018 10.31
kaj ti pomagajo rezultati, če pa ti še tvoji v španiji žvižgajo, heheheh
nebel
14. 06. 2018 17.57
+9
Jap, mi ga je kar malo žal. Po vseh poškodbah, tudi od MMja, je kombinatorika izločila prav njega. Očitno bo Jokica moral poravnati račun za osvojeno prvenstvo, ki mu ga je uredil MM in je trenutno vseeno močnejši od Danija. A ga čaka podobna usoda. Zmaga tu in tam, sicer pa molk.
nightifly
15. 06. 2018 11.43
-6
O ,ja , se kar strinjam / MM pohoda na Olimp in s tem preskociti vsaj enega Italijana ,predvsem pa Yamaho - ne sme ogroziti nihce . Niti Jorg .Ampak Jorg je ze poznano lovec predvsem na denar (tako tuji mediji) ,zato se bo zadovoljil tudi s pozicijo da bo kril hrbet mm-ju /Ce pa temu na kaksni dirki spodrsne vskoci on / Seveda ,da je to moja spekulacija -oz kar ze javno in na siroko napisana spekulacija -- kaj bo res bomo pa se videli . Da bi se pa dva enakovredno borila za naslov v ekipi -tega ne verjamem /Tak nonsense je delala Yamaha in placala veliko ceno / T_ako jo je placal tudi Dani -zal /
Honday
15. 06. 2018 13.55
-4
Res pa je da Horhe ko pokasira že pozabi na obljube, vsaj tako je bilo pri Ducatiju, ko je oviral Dovija. Moje mnenje je tudi da bo že prvo dirko postavil stvari na svoje mesto, ko bo krepko hitrejši od Markeca. Potem pa tudi vodilnim ne bo več v interesu da ga bremzajo, kvečjemu se bodo hitro poskušali znebiti Markeca, glede na to koliko škode jim dela, tako v razbitih motorjih kot v slabem ugledu...hehehe
Achilleus
19. 06. 2018 12.25
+0
jezd...vse kar je...je, da nimaš jajc. Koliko ljudi ti je že povedalo, da te z lahkoto lepotno obdelajo in pomendrajo v manj, kot si...pa nimaš jajc pokazati ušesa na zrak. Zadnjič je Ben predlagal boj Muhi...pa se je podobno zvlekel v klet in nemo čakal, da nevihta mine. Maš jajca kaj več, kot gobezdat z mastnimi usti?