MotoGP

Pedrosa: Dirko v Assnu čim prej pozabiti

Assen, 02. 07. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dani Pedrosa bo poskušal dirko za VN Nizozemske čim prej pozabiti. Španski dirkač razreda motoGP je namreč padel na jutranjem ogrevanju pred dirko, nato pa se je moral sprijazniti z zanj skromnim osmim mestom.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa FOTO: Reuters

Dani Pedrosa je na sobotnem ogrevanju pred dirko v Assnu zdrsnil v devetem ovinku in si ob tem poškodoval palec in mezinec leve roke. Še veliko slabša novica za Španca je bila ta, da je pri padcu poškodoval tudi svoj motocikel, tako da je moral nastopiti z rezervnim. Na dirki se je po slabem štartu sicer uspel prebiti do šestega mesta, nato pa sta ga v zadnji šikani na osmo zrinila Pol Espargaro in Cal Crutchlow.

"To je bil slab dan. Zjutraj sem doživel zelo čudno nesrečo. Peljal sem naravnost, začel zavirati, gume so bile že ogrete, nato pa mi je brez opozorila odneslo sprednje kolo. Na žalost sem poškodoval motocikel. Ko sem snel rokavico, sem videl, da sem si porezal prst, a sem vseeno nastopil. Uporabiti sem moral svoj rezervni motocikel, pri katerem sem imel nekaj težav. Ko sem na štartu spustil sklopko, se motocikel ni odzval. Moral sem jo povsem spustiti, da je začel drseti. S četrtega mesta sem padel na trinajsto. Ne samo, da sem izgubil veliko mest, imel sem tudi težave z zaviranjem. Poskušal sem se prilagoditi, a motocikla med zaviranjem nisem mogel nadzirati. Težko se je bilo privaditi, a na koncu sem uspel pridobiti nekaj mest. A na žalost v zadnjem krogu nisem uspel dobro zavirati in v zadnji šikani me je prehitel Crutchlow," je bil razočaran Pedrosa. Dirkač Honde bo imel priložnost, da popravi vtis že 12. julija, ko bo na sporedu VN Nemčije.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

lioon
03. 07. 2015 01.48
+6
Danija si bom pomoje res dobro zapomnil po vseh nesrečah in zamujenih priložnostih za naslov...in pa po tistem nerealnem stoppie-ju lani iz Motegija :) Definitivno nočem, da gre v pokoj tako kot je napisalo že več ljudi pred mano. Navijam za Yamaho/Suzuki :)
motoGPP99
02. 07. 2015 23.45
+14
Pedrosa nima sreče v karieri. Velikokrat pade in si kaj polomi, ali pa ga polomi nekdo drug (tega je bilo ogromno, spomnimo se Marqueza). Nima toliko navijačev kot Marquez, a menim, da bi si jih zaslužil, saj ljudje ne vidijo kaj se dogaja ˝backstage˝. Prej je bilo že govora o razvoju in HRC- po mojem je to edina zadeva, zakar Danija ne bi odpustili. Dejstvo je, da HRC zmaguje in izključno samo to. Zdi se mi, da je Dani ptiček brez gnezda. Vsi se gnetejo okrog MM, ki z nepopolnimi norimi linijami, podirajoč vse pred seboj podira rekorde, niza zmage. Za Danija se pa nihče ne zmeni kaj dosti. On je samo tisti forever second dirkač in pač nekdo, ki sedi nasproti garaže in čisto ˝po pomoti razvija motor s katerim MM niza naslove.˝Mislim, da ga nihče ne ceni toliko kot bi si zaslužil. Odnos MM in Nakamoto (seveda lahko MM naredi vse, zato razvija motocikel za to sezono pa vidimo kje smo, grrr) samo priča o tem. Na Sidewalys of motoGP (ne vem če sem prav napisala:)) je tisoč in en posnetek njunega druženja in odbitega smejanja, Dani pa sploh nima prave podpore. Lahko bi se preizkusil na kakšem drugem motocilklu (navijam za Suzuki:)) ampak mislim, da nima več pravih možnosti. Mi, komentatorji ne vemo kje je njegova psiha trenutno. Vseekakor nočem da gre v pokoj, saj je eden najboljših dirkačev v karavani, ampak najbrž tudi on konkretno razmišlja o tem, najbrž ne samo zaradi poškodb ampak tudi zaradi podobnih razlogov kot Casey Stoner. Za gledalce super šport, za dirkače nepojemljivo živlljenje, za družino in partnerje dirkačev- nočna mora. Vsi ste pametni, kako Dani nima za burek, pa niste bili na 360km/h. Upam, da bo letos enkrat zmagal. A naslov mu nikoli ni bil usojen- večno drugi, kar je sicer super rezultat, a spomnimo se le prvakov- no, pa tudi ljudje, ki so iz tega naredili dober šov (93, 46-no hate(: )
mikeTHEbike
05. 07. 2015 11.24
+1
Ne spomimjamo se le prvakov. Randy mamola!
mzurry
02. 07. 2015 22.52
+9
Vsi nekaj pisete pedrosa gor dol brez njega bo vrsta se bolj okrnjena in dirke se manj zanimive....vsa leta je dobro sem ter tja mesal strene pri vrhu je pa vedno
DiBOKlol
02. 07. 2015 23.02
-11
strene je mešal predvsem v pesku... ostalo je blo bolj kot kaj drugega eno veliko naklučje.
mzurry
02. 07. 2015 23.07
+7
Oh res si mačk....tip je motogp top 4 dirkac kaj ti ni jasn
zriki
02. 07. 2015 21.37
-10
sam menim, da je zanj najbolje iti v moto2
doktor_muc
02. 07. 2015 10.53
+2
al pa kr kake 2 leti pozabiti....
erlapsus
02. 07. 2015 09.57
+9
...PED je poseben kaliber...za moje pojme najboljši dirkač v 250cc....ima močno zaledje,ki se počasi slabi...imel je šanse za naslov...Veliko je imel smole,ampak res veliko...Precej poškodb in krhke kosti so mu v podzavest zabile neko zavoro...vsak padec pri njemu ..lahko pomeni ..konec sezone.. ..še bolj pa dejstvo,da so na motorju,ki ga je on razvil postali sv. prvaki vsi razen DOV...V moštvo je dobil STO in MAR,ki teh zavor v glavi nimata in prvo leto postaneta prvaka...Nekaj dirk..se je snel s ketne in pustil vse odprtih ust,..Po prvi letošnji dirki je moral pred novinarji obelodaniti dejansko stanje...sam je rekel,da bo končal...če se ne bo redno uvrščal na stopničke... trenutno ni v pomoč ekipi...Rad bi ga videl,kako bi se odrezal na Yamahi..še bolj pa na Suzukiju ;)
Callux
02. 07. 2015 10.07
+5
Zanima me tvoje mnenje glede tega... Glede na to, da vsi poznamo Danijeve kvalitete pri razvijanju motorja, koliko misliš, da bi bila letos situacija boljša, če bi bolj poslušali kaj ima za povedati pri razvoju letošnjega motorja... Bi ga pa tudi jaz sam rad videl na Yamahi ali Suzukiju, ker mislim, da bi mu bolj ustrezal glede na stil vožnje ki ga ima, ker tudi on je eden tistih, ki so specialisti za corner speed...
erlapsus
02. 07. 2015 10.16
+8
pri Yamahi je stvar bolj enostavna...ROS in LOR imata podobne občutke..in zahtevata podobne nastavitve..čeprav imata nekoliko različen način dirkanja in jima odgovarjata različne gume...Yamaha je naredila pravo potezo....majhne spremembe v razvoju..ampak v pravo smer.......Pri PED in MAR ni tako..PED razvija motor,da je vozen za vse..če je le mogoče...zdaj razvoj poteka po željah MAR,ki ima edinstven stil...grob...prej dvigne motor...nore linije....to s PED nima nič...okvir 2014 je okvir po željah PED..različne....želje dirkačev...velike spremembe...je pripeljalo v slepo ulico....tudi se nebi čudil,da je PED...glede na situacijo pri HRC...rekel..ok fantje,naj mali pokaže kako se razvija..;)
Callux
02. 07. 2015 10.24
+7
Se strinjam... Nekako pričakujem, da bo razvoj motorja za naslednje leto, ki že poteka, po letošnjem neuspehu šel večinoma spet po navodilih Danija, ker podobnih napak si HRC ne sme več privoščiti... Ker letošnje spremembe so bile prevelike in preveč radikalne, da bi lahko uspele... A je vse dobra šola za HRC pa tudi za Marca, da lahko vidi, koliko izkušenj mu še manjka pri razvijanju...
erlapsus
02. 07. 2015 10.34
+8
Michelin bo stvari malo pomešal..super zadnja guma in kritična sprednja..testiranje bo zelo pomembno..in nekdo testira že zdaj ;)...Pri HRC je viharno..in ni rečeno,da bodo padale glave....glede elektronike je Honda s pomočjo Yamahe ...zmanjšala možnost,da bi videli "nove" ekipe na vrhu..za daljši čas......Še vedno mislim,da bi bila uspešna poteza...trije dirkači v ekipah...in več gumarjev;)
Callux
02. 07. 2015 10.50
+4
Zanimive ideje imaš, ki bi učinkovale... Čeprav mene še bolj moti pravilo samo 4 tovarniških motorjev na proizvajalca... To bi morali spremeniti vsaj na 6, bi bilo še bolj zanimivo... Toliko se je pričakovalo, da bo nova elektronika spremenila razmerja, vendar trenutno kaže, da od naslednjega leta ne bo samo GPS sistema za vsak ovinek posebej, ker ga Dorna ne želi in se jim zdi nepotreben... Za Michelinove gume pa se pričakuje, da bodo že v Brnu na testu še precej boljše, sploh sprednja...
lioon
02. 07. 2015 20.19
+2
Več gumarjev bi bilo definitivno bolj zanimivo ampak pol bi bili komentarji v stilu "ja ta je dubu naslov samo zaradi gum"...
erlapsus
02. 07. 2015 20.33
+6
...zadnji netovarniškim dirkač,ki je zmagal v najvišjem razredu..je dirko dobil prav zaradi različnih gum(če se ne motim Dunlop)..od tega je cca 10 let...v času ,ko je dirkal oče od BRA...je Cadalora dobil možnost,da je imel na prednji gumi Dunlop na zadnji pa Michelin...časi se spreminjajo;)
erlapsus
03. 07. 2015 08.35
+3
....naslednje leto tovarniškim povišajo litre v rezervarju,tako da bodo imeli iste z ostalimi...na testih z Michelinkami so vsi leteli po pesku..treba bo spremeniti stil dirkanja,,letošnje nastavitve niso primerne.....v motoGP je stanje sledeče..imamo tri tovarniške ekipe,ki so pobrale vse zmage v 10-11 letih..vse zmage...zdaj se pa vprašajmo,koliko časa imamo one man band gumarja?! ;)...Tech3,LCR,VDS,Pramac,ecc...iščejo sponzorje,katerim obljubljajo odlične uvrstitve okoli 6 mesta!!...še dobro,da so med sponzorji neozdravljivi moto navdušenci;)
Callux
03. 07. 2015 12.09
+2
Če se prav spomnim, bodo v testu vsi imeli možnost testiranja Michelinovih gum... Drugače pa bo ponedeljek po Valencii izjemno zanimiv... Kdo se bo najbolje znašel... Bo pa potrebno bolj spremeniti stil zaviranja kot stil dirkanja... Tega bo treba samo prilagoditi... Zaviranje pa bo povsem drugačno... Ne vem, če bo Marquezov stil zaviranja po sprednjem kolesu sploh možen...
Callux
03. 07. 2015 17.02
+2
Prej sem mislil v Brnu na testu, pa mi ga ni dodalo... Mesoreznica lahko da bi imel prav... Bomo kmalu izvedeli...
mzurry
02. 07. 2015 08.49
+4
Od vceraj je v veljavnost stopilo pravilo skupne elektronike kar lahko pomeni zopet kako spremembo u razmerju moci....razen rock ki se je nekoc brez svecke po grobniku vozil kot vedno 1.19.641
mikeTHEbike
02. 07. 2015 08.30
+5
V sacshenringu je bil ped vedno hiter...
motorist_mb
02. 07. 2015 06.58
+21
Ne moreš vrjet kak ga smola kar spremlja...škoda res ker ni slab voznik!
DiBOKlol
02. 07. 2015 09.33
-11
to je bil sarkazem ne? Pedrosa je Massa formule 1. Več let na motorju, s katerim se da postati svetovni prvak, a njegove kvalitete tega enostavno niso dopuščale. Za moje pojme eden slabših karavani. Res ne vidim več nobenega razloga, da bi mu ponovno podaljšali pogodbo.
Callux
02. 07. 2015 09.42
+7
DiBOKlol poglej Danijev primer malo od bližje, pa boš videl, da ima več kot dovolj kvalitet za osvojitev naslova... Problem pri Daniju je poleg športne smole čisto nekje drugje... O pogodbi pa se bo odločalo šele naslednje leto... Do takrat pa se lahko še veliko zgodi..
lukidra
02. 07. 2015 10.07
+9
DiBOKlol zakajj je poten Pedrosa eden od dirkacev z najvec stopnickami v karieri, in njegovi rekordi stez veljajo ze kar nekaj casa, nekaj jih sele letos podirajo...
krnekilojz
02. 07. 2015 10.10
-6
pa naj ma on stopničke, če NI kaliber za prvaka pa nehite ga že branit, ker je pač nesposoben celo sezone voziti na limitu in NIKOLI ne bo prvak, kdor drugače misli je drvar in pojma nima. Callux dovolj je bilo branjenja Pedrose, ker si tega ne zasluži.
Callux
02. 07. 2015 10.13
+5
krnekilojz saj ga ne branim, vendar mi je malo čudno, da večina piše določene zadeve, pa niti ne poznajo celotne zgodbe, ker drugače bi vedeli, da je imel veliko sreče, da je sploh dobil sedež v svetovnem prvenstvu... Je pa res, da je imel dovolj priložnosti.. Mogoče bi moral poizkusiti še kje drugje...
krnekilojz
02. 07. 2015 13.28
+0
Nobenega ne gledajo toliko časa v takem moštvu za take rezultate, ki jih ima. On je tisti, ki odžira mesto boljšim in ne Rossi, kot hejtarji Rossija radi govorijo.
ceviplastika
02. 07. 2015 21.29
+1
Mamola, Biaggi, Gibernau isti primeri, le da oni za razliko od pedrose niso imeli smole s poškodbami. Pedrosa je izpuščal po tri dirke na sezono zarad zlomljenih ključnic, pa je prvenstva kljub temu končal na drugem, tretjem mestu. Gajser je podoben primer v motokrosu. Dokler bo Herlings v MX2, bo večno drugi.