MotoGP

Pedrosa vse bližje in bližje Yamahi

Le Mans, 07. 05. 2016 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Motociklistična karavana razreda motoGP je zbrana v Le Mansu, kjer se bodo dirkači pomerili za zmago na VN Francije. Veliko zanimanje pa burijo tudi govorice, da je Dani Pedrosa vse bližje k prestopu v moštvo Yamahe za prihodnjo sezono. Pri japonskem moštvu je seveda eno prosto mesto, potem ko je Jorge Lorenzo naznanil, da se seli k Ducatiju.

Dani Pedrosa
Dani Pedrosa FOTO: AP

Dirkač moštva Honda Dani Pedrosa naj bi se po poročanjih številnih španskih medijev v prihodnji sezoni preselil k moštvu Yamahe, ki ima po odhodu Jorgeja Lorenza k Ducatiju prost sedež. Govorice so se pojavile že med tednom, ko so dirkači prispeli v Le Mans, a zankrat urden potrdtive še ni. Tudi obe vpleteni strani, Yamaha in Honda, kakršenkoli dogovor zaenkrat še zanikata. Do odločitve, da naj bi Pedrosa po 16 letih zapustil moštvo Honde, s katero je v razredu motoGP 101-krat stopil na oder za zmagovalce, naj bi prišlo zato, ker naj bi se Maverick Vinales odločil ostati pri Suzukiju. Vinales je sicer bil prva izbira moštva Yamahe, a očitno se je mladi Španec odločil, da bo ostal pri ekipi, za katero nastopa vse od kar se je preselil v kraljevi razred.

"Dani je trenutno zelo miren in sproščen, morda je že podpisal za Yamaho," je v šali dejal šef moštva Honda Livio Suppo. In nato nadaljeval: "Pogovorili smo se z njim in njegovim agentom. Trenutno je njegova prva izbira še vedno Honda. Mi mu povsem zaupamo, da misli resno," je še povedal Suppo. Tudi pri moštvu Yamaha ostajajo skrivnostni. "Ne vem, zakaj so te novice zaokrožile v karavani. Nihče ni podpisal še nobene pogodbe," je v povedal direktor moštva Yamaha Massimo Meregalli in potrdil, da se znotraj moštva odločajo med dvema dirkačema. Ob tem se je izognil odgovoru na vprašanje, če je Vinales še vseeno prva izbira.

Torej zenkrat še vedno ostaja neznanka, kdo bo zasedel prosti sedež pri moštvu Yamahe. Vsi vpleteni akterji zaenkrat dobro skrivajo informacije. Več bo zagotovo znanega v prihodnjih dneh, saj so trenutno vsi osredotočeni zgolj na dirkanje, natančneje na VN Francije v Le Mansu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Baletka
07. 05. 2016 21.35
+6
osebno sem mnenja da bi pedrosa pasal na yamaho kot ata na mamo.. vinales je kljub vidnem talentu, še vedno mala neznanka..
Baletka
07. 05. 2016 21.48
+1
čeprou, po vrjetnosti bo tut pri ducatiju en "out" ob prihodu lorenza..z dovi. al pa iann. nebi lih brcnu v temo pomoje.. oba bi pomoje imela na yamahi kak % za prvenstvo več.. lih tok pa ducatiju zmanjka, žal zaenkrat še vedno niso lih konstantni.. o tem se sicer ne piše, ampak men bi blo čiz uredu.. haha
Omen3
07. 05. 2016 21.24
+2
Upam, da bo Yamaha vseeno uspela pripeljati Vinalesa. Ne more se reči, da je Pedrosa slab dirkač, čeprav tega zares še ni uspel potrdilti z naslovom v kraljevskem razredu. Ampak, če Yamaha gleda dolgoročno, mora pripeljati mladega, nadarjenega in hitrega dirkača (kar Vinales nedvomno je). Tudi če pride Pedrosa k Yamahi, bo čez nekaj let vseeno tovarniška ekipa morala iskati mlajšega naslednika....
popstarr
07. 05. 2016 18.25
+4
Kakorkoli, Yamahi se težko reče ne, mislim, da ga ni dirkača, ki bi ji to rekel, za Hondo in Ducatija pa poznamo najmanj enega. Kot navijač Honde upam, da ostane. želim mu pa tudi en naslov, pa če ga ne more z Hondo, pa naj ga osvoji z Yamaho. ,
Callux
07. 05. 2016 15.53
+3
Po besedah njegovega agenta se naj bi Vinales odločil jutri, kje bo nadaljeval kariero...
legvan1
07. 05. 2016 18.18
+5
upam, da vinales ostane v suzukiju, bi pa bilo zanimivo videt pedroso v yamahi
Callux
07. 05. 2016 18.57
+3
Znano je, da so bili pri Movistarju zelo nezadovoljni, ko so bili leta 2006 dobesedno prisiljeni končati s sponzoriranjem Danija in si ga že od takrat močno želijo nazaj, je kar lepa možnost da do tega pride.. Po predvidevanjih medijev naj bi že prehitel Vinalesa v boju za sedež...
Limonca*
07. 05. 2016 15.40
Novica, ki to ni
Lance
07. 05. 2016 14.52
-4
Od kod vam to pop tv? Sami izuml kaj takega??? Pa ja niso tak neumni...
5TIG
07. 05. 2016 17.37
+1
Lenc, od tujih medijev ki so zelo blizu ekipam moto gp-ja.
Lance
07. 05. 2016 20.31
-3
Pa to ni perspektivn dirkac no... njegov vlak je ze odpeljal...