Pirra bo nasledil Avstralec Staring

Italijanskega motociklista razreda motoGP Micheleja Pirra bo v novi sezoni pri moštvu Go&Fun Honda Gresini zamenjal Avstralec Bryan Staring, med kandidati za omenjeno mesto pa je bil tudi Japonec Rjuči Kijonari.

Lastnik motociklističnega moštva Gresini Honda Fausto Gresini je sklenil, da bo Italijana Micheleja Pirra v njegovi ekipi FTR Honda, ki nastopa v konkurenci serije motoGP, zamenjal 25-letni Avstralec Bryan Staring, čeprav je bil med najresnejšimi kandidati Japonec Rjuči Kijonari.

Michele Pirro

Michele Pirro (Foto: Reuters)

"Na dosedanji športni poti si nisem nikoli mislil, da bom postal del karavane razreda motoGP. To je bilo nekaj povsem nepredstavljivega,“ je uvodoma dejal Avstralec. Nadaljeval je: "Dočakati priložnost za dirkanje z moštvom Go&Fun Honda Gresini je nekaj neverjetnega. To je moj največji dosedanji športni izziv in verjamem, da bom priložnost izkoristil. Naredil bom vse in še več, da se vodstvu ekipe oddolžim za ponujeno. Komaj čakam, da se vse skupaj začne.“

"Z Bryanom Staringom končujemo zgodbo, ko gre za sestavo ekipe Go&Fun Honda Gresini. Verjamemo, da lahko z njim naredimo naslednji korak pri samem razvoju CRT motorja, sploh po dosežku v Valencii. V seriji Superstock 1000 je zmagal trikrat. Komaj čakam, da ga vidimo na stezi,“ je dodal Italijan Gresini.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2012

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 9
miny_db 27.11.2012 20:59:48
Staring je bil letos v superstock-u res dober, mal mu je sicer zmakal sreče ampak je osvojil končno 4 mesto...tko da upam da bo uspešno nadomestil Pirra.....
Več komentarjev