Po Yamahi tudi Honda s pregradno steno? Marquez 'kopiral' nastavitvene podatke Pedrose!

Vodilni v skupnem seštevku motociklističnega razreda motoGP Dani Pedrosa je bil zgrožen, ko je izvedel, da so v ekipi moštvenega tekmeca Marca Marqueza v popolnosti 'kopirali' nastavitvene podatke za dirko za VN Italije.

Leta 2008 je bilo širjenje informacij o nastavitvah motorja pri tovarniški Hondi zelo omejeno. Tako je zatrjeval nekdanji šef ekipe Yamaha Kazuhiko Jamano. Leta 2011, ko so za moštvo Honde dirkali Dani Pedrosa, Casey Stoner in Andrea Dovizioso, na čelu pa sta bila Šuhej Nakamoto in Livio Suppo, pa so se stvari začele nekoliko spreminjati. Podatki osnovnih nastavitev so do neke mere dostopni enemu in drugemu dirkaču. "Posamezni podatki o nastavitvah so dostopni, a ni nujno, da prav vse nastavitve enega dirkača, ustrezajo drugemu. Včasih je to lahko prednost, včasih tudi ne,'' je za španski AS povedal Suppo.

Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa in Marc Marquez

Jorge Lorenzo (Yamaha) je bil v Mugellu razred zase, Dani Pedrosa pa je Marquezu vse do njegovega odstopa gledal v hrbet. (Foto: Damjan Žibert)

A praviloma so nastavitve skrivnost. Vsaj delna, zato se je Španec Dani Pedrosa po dirki razreda motoGP za veliko nagrado Italije upravičeno pritoževal. Prepričan je namreč, da so v ekipi Marca Marqueza 'kopirali' njegove podatke o nastavitvah. Ravno zaradi tega ga je lahko prehitel in vse do padca zasedal drugo mesto. "Marcovo dirkanje je bilo neverjetno. Sploh če se spomnimo, da je v petek grdo padel. Bil je zelo močan, ampak vemo, da je v popolnosti 'kopiral' naše nastavitve. Naši mehaniki so dali njegovi ekipi prav vse nastavitve. To sem izvedel pred samo dirko. Želeli so si namreč izboljšati sistem proti zdrsu koles, zato so potrebovali naše podatke,'' je za španski časnik dodal vodilni v skupnem seštevku svetovnega prvenstva Pedrosa.

Očitno veteranu med elito ni prav všeč, da gara tudi za moštvenega tekmeca, zato pa ne dobi nobene prave nagrade. Morda je še največja ta, da je ta hip korak pred konkurenti.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2013

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 40
 
crusty.. 07.06.2013 22:02:09
vse so do odstopa mu je gledal v hrbet...jaojaojao...a prehitu ga je 2~3 kroge prej ......
Več komentarjev