Poggialija zanima služba testnega dirkača

Nekdanji italijanski motociklistični šampion Manuel Poggiali je po dirki za Veliko nagrado San Marina dejal, da bi se v prihodnji sezoni z veseljem vrnil na dirkaške steze, a le kot testni dirkač.

Nekdanji svetovni motociklistični prvak Manuel Poggiali se je dirkaško upokojil pri 25 letih, razlog pa je bil predvsem pritisk, ki ga je čutil z vseh strani. A po letih razmisleka ga spet vleče med motocikliste. Poggiali je po dirkaški upokojitvi začel poučevati varno vožnjo, intenzivno dela v olimpijskem komiteju San Marina in igra futsal za San Marino, ki nastopa v evropski ligi.

Vittoriano Guareschi

Vittoriano Guareschi naj bi službo testnega dirkača ponudil Pirru. (Foto: Damjan Žibert)

"Rad bi se vrnil na steze, a kot testni dirkač. Psihološko sem pripravljen, še naprej imam hitrost v krvi, moj cilj pa je razred motoGP. Verjamem, da bi lahko v prihodnji sezoni tovarniške ekipe s pridom izkoristile mojo pomoč. Ne nazadnje tudi prototipi in CRT-ji. Prepričan sem, da lahko opravim dobro delo,“ je za italijanski spletni portal infomotogp.com povedal Italijan.

Čeprav zaenkrat ni jasno, kdo bo v prihodnje opravljal vlogo testnega dirkača pri Ducatiju, se zdi, da bo to Michele Pirro. Dirkač Gresini Honde je bil namreč na 3-dnevnih testiranjih v Mugellu hitrejši od Andree Iannoneja. Menedžer moštva Vittoriano Guareschi je bil nad Pirrom navdušen in zdi se, da bo v kratkem dočakal službo v ekipi kot testni dirkač razreda motoGP in superbike.

Prenesi v

Zgodba: MotoGP 2012

Glasuj

Pošlji sporočilo

Tvoja E-pošta:

E-pošta prejemnika:

Kratko sporočilo:
 

Komentarjev: 1
 
hiterkstrela 20.09.2012 12:42:03
nobenga ne zanima.....
Več komentarjev