MotoGP

Poggialija zanima služba testnega dirkača

Misano, 19. 09. 2012 09.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji italijanski motociklistični šampion Manuel Poggiali je po dirki za Veliko nagrado San Marina dejal, da bi se v prihodnji sezoni z veseljem vrnil na dirkaške steze, a le kot testni dirkač.

Nekdanji svetovni motociklistični prvak Manuel Poggiali se je dirkaško upokojil pri 25 letih, razlog pa je bil predvsem pritisk, ki ga je čutil z vseh strani. A po letih razmisleka ga spet vleče med motocikliste. Poggiali je po dirkaški upokojitvi začel poučevati varno vožnjo, intenzivno dela v olimpijskem komiteju San Marina in igra futsal za San Marino, ki nastopa v evropski ligi.

Vittoriano Guareschi naj bi službo testnega dirkača ponudil Pirru.
Vittoriano Guareschi naj bi službo testnega dirkača ponudil Pirru. FOTO: Damjan Žibert

"Rad bi se vrnil na steze, a kot testni dirkač. Psihološko sem pripravljen, še naprej imam hitrost v krvi, moj cilj pa je razred motoGP. Verjamem, da bi lahko v prihodnji sezoni tovarniške ekipe s pridom izkoristile mojo pomoč. Ne nazadnje tudi prototipi in CRT-ji. Prepričan sem, da lahko opravim dobro delo,“ je za italijanski spletni portal infomotogp.com povedal Italijan.

Čeprav zaenkrat ni jasno, kdo bo v prihodnje opravljal vlogo testnega dirkača pri Ducatiju, se zdi, da bo to Michele Pirro. Dirkač Gresini Honde je bil namreč na 3-dnevnih testiranjih v Mugellu hitrejši od Andree Iannoneja. Menedžer moštva Vittoriano Guareschi je bil nad Pirrom navdušen in zdi se, da bo v kratkem dočakal službo v ekipi kot testni dirkač razreda motoGP in superbike.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hiterkstrela
20. 09. 2012 12.42
nobenga ne zanima.....