MotoGP

Pohvale na račun Rossija dežujejo, Jarvis si mane roke, Salucci pa že govori o Doktorju št. 2

Jerez, 25. 04. 2016 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Dvojna zmaga na evropski dirki je razveselila prvega moža Movistar Yamahe Lina Jarvisa, ki je v Jerezu zadovoljno ugotavljal, da bo zmagovalec dirke Valentino Rossi še dolgo član japonskega moštva. Po izvrstni predstavi je Italijan deležen cele kopice pohval, ganil je tudi svoje najtesnejše sodelavce.

Rossi na letošnji VN Argentine.
Rossi na letošnji VN Argentine. FOTO: AP

Ena takšnih sta Pablo Nieto, direktor ekipe Valentina Rossija Sky VR46 v razredu moto3, in Rossijev dobri prijatelj Alessio "Uccio" Salucci. Oba sta na trnih spremljala dirko v Jerezu, kjer pa zmaga številke 46 ni bila niti sekundo pod vprašajem. Verjeli ali ne, to je bila šele prva Rossijeva dirka v kraljevem razredu, na kateri je vodil od začetka do konca, po lanski napeti sezoni pa so mu toplo zaploskali tudi španski navijači Marca Marqueza in moštvenega kolega ter aktualnega svetovnega prvaka Jorgeja Lorenza.

"Ostal sem brez besed. Valentino vedno znova piše zgodovino. Vsaka zmaga, ki jo doseže, je bolj dragocena, ker ljudje počasi dojemajo, da ne bo trajalo večno," je za dnevnik AS povedal Nieto. "Nekaj neverjetnega počne za motociklizem in vsaka zmaga ima posebno težo. Te zmage, ki jih dosega zdaj, jih prej ni, prej je zmagoval veliko lažje ... Zdaj je v igri z drikači, kakršna sta Marquez ali Lorenzo, premagati njiju pa je nekaj spektakularnega."

Za Saluccija, zgoraj si lahko ogledate njegov tvit po "zmagoviti bitki", kakor se je izrazil, dvomov ni: izkušeni 37-letni Rossi je v morda najboljši formi zadnjih let, pravi desna roka italijanskega zvezdnika. Salucci dodaja, da bi mu lahko uspelo že v Austinu, kjer pa je z odstopom ostal brez možnosti v boju za najvišja mesta. Ob tem pa Salucci že promovira naslednika dirkaškega Doktorja Nicoloja Bulego, v katerem vidi veliko potez mladega Rossija. "Zame je (Rossi) zdaj še močnejši kot v prejšnjih letih. Neverjeten je," je izjavil Uccio. "V Jerezu je odpeljal izjemno dirko, a tudi v Austinu bi mu lahko uspelo, a se je uštel. Našel je pravo točko v Michelinovih gumah in na njih je rad vozil že pred leti. 'Požgali' bomo Jerez ob proslavljanju zmage Rossija in izvrstnega drugega mesta Bulege v razredu moto2. Zmanjkale so le stopničke (Franca) Morbidellija.

O "diamantu" Rossijeve akademije je Salucci še povedal: "O Bulegi govorimo že nekaj časa, gre za 16-letnega dirkača, ki ima pred seboj fantastično kariero, ne samo zato, ker je bil lani juniorski prvak v moto3 v FIM CEV Repsol. Je eden izmed diamantov Rossijeve akademije in morda najpomembnejši, saj spominja ravno na Valentina. Zelo sta si podobna, denimo glede želje, da dirkata na motorjih, glede tega, da sta vedno vesela in simpatična. Nicoloju je najbolj všeč, da je na motociklu, to pa je pri njegovih letih najbolj všeč tudi Valetu, brez da bi se izgovarjal na motocikel in druge dirkače. Dovolj je, da mu daš nove gume in gre, tako kot 'Vale', ko je bil majhen."

Lin Jarvis (v sredini) pravi, da med Lorenzom (levo) in Rossijem ekipa ni mogla izbirati.
Lin Jarvis (v sredini) pravi, da med Lorenzom (levo) in Rossijem ekipa ni mogla izbirati. FOTO: AP

Kar žarel je po dogodkih na andaluzijskem prizorišču tudi vodja Yamahine ekipe Lin Jarvis, ki je priznal, da je imel Lorenzo težave z zadnjo gumo. Nekateri spremljevalci karavane so že začeli govoriti o teoriji zarote, češ da se je po potrjenem odhodu Španca k Ducatiju, to se bo zgodilo po koncu letošnje sezone, že začelo favorizirati Rossija. Toda gume so enake za vse, je moč slišati v karavani, čeprav vedno več dirkačev (nazadnje Dani Pedrosa) izgublja potrpljenje ob težavah Michelina. Jarvisa so španski kolegi tudi vprašali, če bi bilo za ekipo morda bolje, da bi se po koncu sezone poslovil Rossi in ne Lorenzo, a je Britanec odgovoril diplomatsko. "To je nekaj, o čemer v ekipi nismo govorili, saj nismo mogli izbirati. Želeli smo si, da ostaneta oba, toda zdaj je pomembno, da imamo dva dirkača, ki sta posebna zmagovati in voditi. Valentino je v Jerezu še enkrat dokazal, da je v dobri formi in to je dobra novica za ekipo," je za AS izjavil Jarvis, za katerega se letošnji Jerez ne bi mogel razplesti bolje, govorice o prihodu Mavericka Vinalesa pa je "pogasil" do naslednje dirke v Le Mansu.

"Dirka je bila fantastična in prekrasno je videti, da je Valentino spet zmagal v Jerezu, zadnjič se je to zgodilo leta 2009, 'pole' je tu zadnjič osvojil leta 2005. To, da je spet na vrhu, je še lepše videti, ko vemo, da bo dirkač naše ekipe še v naslednjih letih. To je za nas zelo dobro. Jorge je prav tako odpeljal zelo dobro dirko, toda imel je težave z gumami, še posebej z zadnjo," je dodal Jarvis. "To, da je naša ekipa osvojila prvo oziroma drugo mesto na evropski dirki, je neka fantastičnega, še bolje je, ker se je to zgodilo v Španiji, od koder je naš glavni pokrovitelj. Vse se je res dobro razpletlo. Rossi pa je bil res navdušujoč. Kot sem rekel, se je vrnili sem in po enajstih letih je osvojil najboljši štartni položaj, zmagal je po sedmih letih na tem istem dirkališču, kjer je dandanes tudi konkurenca izjmna ... Kaj naj rečem: navdušujoče! Vinales? Za zdaj še ne vem. Vprašajte me po Le Mansu!"

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (196)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Erik Volk
27. 04. 2016 14.32
-2
Marc Marquez proti 5 naslovu prvaka 2016.
Erik Volk
27. 04. 2016 10.33
-1
pogrešamo dve intekigenci: borner85 in den456...kje sta?
rr3
26. 04. 2016 09.29
-7
Aha a pol je doktor pokvaril Stonerjev motor?
bojc46
27. 04. 2016 11.11
+1
verjetno...stoner ga je tko izboljšal, da ga je rossi lahko samo še pokvaril. heh stoner
bcaaa
26. 04. 2016 09.09
+6
Ahili78: vidiš..spet govoriš eno, misliš pa čisto nekaj drugega očitno..v eni sapi vseskozi ponavljaš, da Rossi ni več dorasel ( oz da sploh nikoli ni bil ) Marquezu..da ko je on zamagoval, da ni bilo konkurence..a v drugi sapi dodaš,da take konkurence kot je zdaj da je še ni bilo..JA IN KDO JE POTEM KONKURENCA? ROSSI PRAVIŠ DA NI...LORENZO?...KDO ŠE? A PEDROSA??? CAL? KDO? SE PRAVI, DA PO TVOJE NAPRIMER MARQUEZOVA NASLOVA NISTA VREDNA POPOLNOMA NIČ..KER JU JE PRIDOBIL PO TVOJIH BESEDAH BREZ KONKURENCE..OZ MU JE BIL KONKURENCA LE EN DIRKAČ ( LORENZO )..DRUGI SO PO TVOJEM MNENJU PRESLABI :) SE PRAVI, DA MU TA DVA NASLOVA NE PRIZNAMO, KER UBISTVU SPLOH NI IMEL KONKURENCE..sem prepričan, da ne misliš tako..zato ti hočem dopovedat da govoriš nesmisle. Še nekaj naj ti povem...Rossi SE NI NIKOLI usedel na zmagovalen motor..NIKOLI..ampak je on naredil ZMAGOVALEN motor..Hondo in Yamaho.. ( za razliko od Marca, ki pa si vsekakor zasluži veliko spoštovanje ). Pa še nekaj..ko je Rossi začel svoj pohod je dirkal z imeni kot so Melandri, Edwards; Biaggi, Capirossi ( ki je npr Stonerju predal odličnega Ducatija ), Gibernau, Barros, Roberts itd itd itd.. in ti fantje so ogromno naredili za motošport, nesrečo so imeli le to, da so nastopali v eri Rossija.. ampak si vseeno zaslužijo spoštvovanja vredno hvalo, sploh od nekoga kot si ti, ki ni v življenju dosegel nič in le negra in pametuje ( kako vem? če bi bil nekaj naredil v življenju bi kaj vedel..tako pa ne veš nič ). Pa ne pozabi, da je Rossi premagal tudi Stonerja, Lorenza in Marqueza..mogoče bi bilo prav, da bi začel malo razmišljati in začel o teh fantih govoriti na spoštljiv način..sploh o nekom, ki je osvojil več kot cela karavana skupaj. pa LP
Erik Volk
26. 04. 2016 10.42
-5
bcaaa: Prvič, nisem žalil ali podcenjeval nikogar, pravim to, kar se je dogajalo in kar se. Rossi je v 500 ccm razred prišel na zmagovito Dohanovo Hondo. 5 zaporednih naslovov Micka D. Prestopil je na super Yamaho (oba motorja zadnjih 15 let prednjačita). Ostale dirkači, ki si jih našteval so bili dobri..ne pa super talentirani. Pa tudi močno voljo in željo moraš imeti, da si super dober (to tvoj Melandri ni nikoli imel). Nihče od dirkačev ni Stonerju naredil motor. Njegovo znanje je dalo svoje (to se moštvo Ducatija močno zaveda). In, če bi to znanje lahko takrat delil z Yamaho ali Hondo, bi Vale ne dobil prvenstvi 2008 in 2009. Bil je mlad, ko ga je suvereno premagoval in odnesel Lorenzo na enakem motorju. Rossi je odšel na Ducati zaradi Lorenza, ker ni mogel požirati to, da ga moštveni kolega tako lahko premaguje. In na Ducatiju ga je prvič prizemljilo...in mogel je spet požreti svoje besede izpred nekaj let "DOBER DIRKAČ ZMAGA LAHKO Z SKORAJ VSAKIM MOTORJEM". Dokazal je ravno nasprotno. Nasprotoval je, da bi Marquez že prvo sezono sedel na tovarniški stroj (strah pred dobrim dirkačem)...sebe pa ni videl, ko mu je bilo vse ponujeno. Boljši od Rossija danes pa so: Marc Marquez, Maveric Vinjalez, Alex Rins, Jorge Lorenzo, Andrea Ianone...in verjetno še kdo. Videlo bi se, če bi sedli poleg njega na Yamaho. Lorenzo to dokazuje Rossiju že od leta 2008...2010 prvič prvak, pri Marquezu itak ni dvoma (sam Rossi je povedal, da razliko dela Marc in ne motor...pred njunimi aferami seveda), Vinjalez bi že mogu bit na Yamahi...bo pa drugo leto pokazal svojo vrednost. V prihodnosti bosta vrh krojila Marc in Maveric. Torej...če bi med leti 2001 in 2009 sedeli na enakem motorju Vale, Marc, Maveric, Stoner, Lorenzo...BI VALENTINO POTEGNIL KRATKO...
Erik Volk
26. 04. 2016 11.06
-6
In še nekaj morem razložit tistim, ki mislijo, da motor naredi ali dodela dirkač z moštvom...NI RES!!! Motor proizvede tovarna in ga preda v NAJEM moštvu, ki uporablja kar jim tovarna da. Rossi in druščina verjemite, da nimajo niti približno znanje za izdelavo ali predelavo motorja. Moštvo ga zgolj nastavi kot jim odgovarja...nastavitve pa jim omogočijo inžinirji in strokovnjaki iz tovarne. Lahko mi verjamete, da Vale ne pozna principa delovanja motorja z notranjim izgorevanjem, ne sodeluje pri delu v vetrovniku (zelo pomembno delo)....ve le kaj mu bolj odgovarja vozit in kaj ne... Tako da...to, daje komu naredil motor ste si izmislili obsedeni navijači.... Izdela ga tovarna in vredni so približno 3.8 milijona euro.
bcaaa
26. 04. 2016 11.06
+2
ne razumem dobro... leta 2008 in 2009 sta bila rossi in lorenzo oba pri Yamahi.. obakrat je bil prvak Rossi.. kdo je koga redno premagoval? ne razumem? :D spet nekaj v prazno.. Rins? Iannone? Vinales ( zaenkrat še ne )? upam, da se hecaš in ne govori iz tebe samo ANTIrossizem :) Stoner in Lorenzo? nebi rekel..nebom pa trdil. Medtem, ko se strinjam, da ima Marc resnično velik talent.Za Dohanom je bil prvak še Criville in nato še Roberts s suzukijem. Yamaha pa je medtem prišla že zelo blizu.. Stoner? a da ne? :D aha..samo znanje? zakaj je torej bil prvak Z NJIM "samo" ENKRAT??? in to v svoji prvi sezoni, ko še "ni" sodeloval pri razvoju? zakaj ni bil prvak še pozneje? se je njegovo znanje poslabšalo? no nekaj je bilo tudi na račun slabše forme yamahe kot motocikla..ampak vse pa tudi ne :)
Erik Volk
26. 04. 2016 11.10
-4
Lorenzo je kor zelenec 2008 in 2009 delal probleme Valetu...če ne bi toliko odstopal, bi že takrat osvojil naslove....in pol je to 2010 dokazal. In danes mlajši talentirani ne dobijo prostora na Yamahi, ker nekdo prestar zaseda sedež...je dovolj razumljivo...njemu so se leta 2000 umaknili ta stari...razumljivo zdaj...
bcaaa
26. 04. 2016 11.13
+3
200 pik razlike v sezoni 2008 in cca 60pik razlike v sezoni 2009 se men ne zdi ravno delanje problemov :D
bcaaa
26. 04. 2016 11.20
+7
pa še neki..v sezoni 2010 je Lorenzo karkoli dokazal??? 2010 SE JE ROSSI POŠKODOVAL!!! izpustil mislim, da 4 dirke in se vrnil na motor še vedno poškodovan.. zato naslov LOrenza.. Rossi je bil od njega boljši tudi v sezoni 2014..za lani ne bom izgubljal besed. Lorenzo je bil od Rossija boljši le 2013 ko se je rossi vrnil na yamaho.. :)
bojc46
26. 04. 2016 11.28
+3
heh ahil, si prav smešen s tem svojim lažnim znanjem, ki ga imaš in mu krepko verjameš. Kdo pa misliš da pove, kaj je na motorju bolje in v katero smer je treba razvijat motor. Mehanik? Delavec v tovarni, ki točno ve kako deluje notranje izgorevanje? 08, 09 je bil lorenzo hiter, a zaletav. leta 2010 si je rossi zlomil nogo, zato je lorenzo prišel do naslova! in zakaj je prestar in zaseda sedež, če pa še vedno premaga jorgeta, ki je "najhitrejši" kot pravi sam? al je to sam sreča? in za Stonerja in Markeza (sicer ne trdim, se mi pa dozdeva), da znata največ izvleči iz motorja tudi ko ta ni dober, da bi bila pa dobra v razvoju pa ne, tako kot lorenzo ne. Je Brivio pri prihodu rossija nazaj k yamahi povedal, da razvoj motorja odkar ni rossija, ni šel daleč.
rr3
26. 04. 2016 12.20
-2
bcaaa daj ne bluzi. Najprej prbiješ da Rosi dela zmagovalne motorje, v drugi sapi pozabiš na "izjeme", govoriš da vsi ostali ki so zmagovali so imeli srečo ker ni bilo Rossija... Jao ker retardiranec. hahaha
bcaaa
26. 04. 2016 12.26
+3
kaj sm reku? ti retardiranc se nauč brati :) reku sem, da so imeli dirkači v sezonah do 2005 "nesrečo" ker so dirkali v Rossijevi eri :) in Rossi dela zmagovalne motorje da :) razen izjeme? na pri Ducatiju mu ni uspel..in? :) še vedno je naredu več kot vsi ostali skupaj :) mamici rec naj ti pokaže sesek..pol pejt pa papat :)
rr3
26. 04. 2016 12.38
+1
Kaj pa je naredil več na Ducatiju kot Stoner ? Delat se pametnega iz pručke je res težko. Saj boš kmalu dobil večji stoček. hahaha
bcaaa
26. 04. 2016 12.59
+3
ti resnično nisi lih pr "tapametnih" a? :) .. še enkrat preber moj zadni post..pa boš ugotovu da sm napisou, da Rossiju pri Ducatiju NI uspelo.. mu je pa v motociklizmu nasplošno več kot ostalim skupaj. :) če boš rabu pomoč pa povej..bo napisou še enkrat :) ja..na pručko se morm usest, da pridm na tvoj nivo :)
rr3
26. 04. 2016 13.03
-2
ob 16 boš imel čokolino ni treba sedaj svojih besed papcat
5TIG
26. 04. 2016 15.15
+0
Kva pa tale Ahili piše,ha ha ha. Nevem od kod mu ti podatki,skoraj vse izmišljeno.Dej orenk pogooglaj,boš pršu do drugačnih misli. Edino če nočeš,je pa druga stvar.
jarti?
26. 04. 2016 19.57
ko je stoner zmagal z bridgestone je rosič spušu z michelinom
jarti?
26. 04. 2016 19.58
Erik Volk
27. 04. 2016 09.35
+1
Kar nekaj dirk v letih 2008 in 2009 je Rossi dobil, ko je vodil Lorenzo in pol odstopil (neizkušenost zelenca)...in ne dvomit, da takrat Valetu ni bilo jasno, da postaja druga violina. Še danes je, pač vodstvo ne more tega glasno povedat. Če bi Lorenzo ostal pri Yamahi, bi dobil več...in dobiva večjo vsoto od Valeta. Meni je Rossi čisto ok skozi vso karjero, ni pa najboljši...njegovo obnašanje, ko je starejše in nekonkurenčne kolege prhiteval kot mulc je blo katastrofa...poniževal jih je. Pol je njega odnesel Stoner, Lorenzo, Marquez...in z samo eno zmago v sezoni leta 2006 Hayden...in on za vas dohtar. Rosijev talent ni nič boljši od Danijevega...samo Dani je preveč pošten na motorju... S po 11 zmagami v sezoni je prvenstva dobival pred prihodom teh fantov. Ko so prišli v prvenstvo navedeni dirkači, je bil Rossi v letih, ko je dirkač na vrhuncu...a on ne doseže že 7 let nič...bom spet ponovil: V GP JE PRIŠLA GENERACIJA SUPER TALENTIRANIH, ki jih med leti 2001 in 2006 ni bilo... To bo dokazal gotovo tudi Lorenzo z Ducatijem...nedvomno do dvignil nivo uspehov italjanskega moštva. In veliko večjo cifro so mu namenili, kot pred njim Valetu...kr 8 mio več kot Rossiju. To veliko pove...pa ni Italjan. Marc Marquez pa je itak zakon...pri življenju drži Hondo...za DIRKAŠKEGA GENIJA ga označuje stroka (ne sam sebe)...ima vse rekorde..in še najmanj 12 let dirkanja pred sabo..in prav realnih je še vsaj 8 naslovov..torej skupaj 12 (rekord nove dobe). Že davno je presegel 50 zmag (rekord)...Veliko bo še dal temu športu. In Vinjalez...če pride na Yamaho, se bo gotovo prvo sezono iskal..toda hiter bo..in se bo videlo kaj je Yamaha. Z Yamaho moreš bit v tem obdobju z lahkoto prvak..če si res dober. Stavim, da bi jo Marc pripeljal do naslova...ma verjetno bo kr Hondo.
Erik Volk
27. 04. 2016 09.39
+2
Aja, da ne bo kake pomote..pri Marcu sem navajal rekorde glede na starost dirkača..se pravi do 23 leta je do sedaj dosegel največ.
Erik Volk
27. 04. 2016 09.53
+2
bcaaa...dirkač gotovo daje informacije moštvu in opisuje jim delovanje motorja na pisti. Ampak, poznamo nekoga, ki je hotel iz Ducatija naredit Yamaho..to pa ne gre. Če bi bil dovolj dober, bi se prilagodil na motor in ga razvijal v isti smeri naprej. Ker so pri Ducatiju leta 2011 in 2012 spreminjali smernice razvoja zaradi dirkača, se jim je vse sesulo. To vidimo danes...Ducati je Ducati..in takega ga sprejmi in se ga nauči vozit! Bom ponovil trditev izpred nekaj let od Rossija: ČE JE DIRKAČ DOBER, LAHKO ZMAGUJE TUDI S SLABŠIM MATERIALOM. To je bilo poniževanje kolegov na slabših mašinah. In kaj se mu je zgodilo kasneje....in zakaj ne priznate enkrat, da imamo tudi boljše od Valeta?
bojc46
27. 04. 2016 11.04
-1
pa kaj če obstajajo boljši, zdej mormo pa za njih navijat al kko? take dirke kot jih ima rossi nima noben v gp, razen mm. lorenza nisem nikoli videl se prebijati iz ozadja iz 10, mesta do zmage, stonerja pravtako ne, stoner je bil na tleh že če si se za njim vozu pa ga mal živčnega delal. edini je mm, ki zna ponavljati rossijeve dosežke, če bo lahko naredil še kaj več bomo pa še videli. zaenkrat kopira od rossija (prehitevanje v laguni seci, zadnji ovinek v jerezu proti jlo) vser to je videl od rossija in hotel ponoviti, verjetno da sam sebi in še komu dokaže da tudi on lahko to. je hud voznik, samo se mi je zameril, bomo videli čez leta če se bo kaj spremenil...
5TIG
27. 04. 2016 13.16
-2
Ahili oprosti,ampak v nekatrih stvareh res bluziš in mlatiš prazno slamo.Tud Stouner je imel v Laguni Hondo,Rossi pa na slabšem Ducatiju pa ga je Rossi premagal. Ja in kaj zdaj,pa še Stoner je takrat priznal da je bil Rossi boljši. Ne gledat enostransko,poglej stvar nepristransko.Pa ne vlečem tu na Rossijevo stran,ker je bilo takih akcij še več.
Erik Volk
27. 04. 2016 13.37
+2
Če se pogovarjamo o Laguni in zloglasnem prehitevanju v S ovinku navzdol, ko je Vale izven proge prehitel Stonerja in je ta kmalu za tem končal v pesku...je takrat Vale vozil Yamaho in Stoner Ducati. Na Hondi je bil Stoner le leta 2011 in 2012..konec karjere. Na podoben način je leta 2013 Marquez prehitel Valeta, le, da ta ni končal v pesku. Tam je bil v svoji krstni sezoni prvič na tej dirki in stezi Marc z Hondo in je spektakularno odnesel Rossija na Yamahi. Takrat pa v dirki ni bilo Lorenza, ker se je poškodoval. Mogoče nas je prikrajšal za troboj. Prazno slamo pa zase zadrži draman...
Erik Volk
27. 04. 2016 14.02
+2
bojc46 navijaj za tistega ki hočeš...imaš pa ja pravico. Moji komentarji padajo na ene modele, ki so začeli jamrat po tem, ko sem naštel rekorde Marqueza...so evidentirani. In tam vidimo, da v vsem presega Rossija...Pol so Rossijevci ponoreli. Ma ne mi pa govorit, da je tak car, če ga že 7 let premagujejo isti dirkači na enakih ali celo slabših motorjih. Vsak navija za kogar hoče...vsi mi, toda rekorde do sedaj je nekdo presegel...in ne vem kaj tu Rossijevce boli. Ne bojo se vrnili. Če postavi rekord kot najstarejši zmagovalec prvenstva, mu lahko čestitamo...Tu jst močno dvomim v njega...in ko to povenm spet Rosijevsi lajajo...S tem lajanjem mu ne boste pripeljali naslova, le dobro prodajo majčk in kapic...marketing deluje.
rr3
25. 04. 2016 21.49
-1
Saclucci je faca on ve kdo je doktor 2 in ne več 1
Mohiito
25. 04. 2016 21.44
-4
In kaj je res rozika zamejal svojo bivšo postavno super zgleda žensko za tale zmazek od uccio kar nekaj,ma je ta tip ma na glavo padel.
Profesormarck
25. 04. 2016 21.45
-6
saj zato pa nima še otrok,zenske mu ne disijo preveč.ha,ha
gajžlazakorla
25. 04. 2016 21.58
+15
Zopet se javljata zakonca direktno iz orgij z mohiitom, ste se klestiral zdaj pa vsi pametni, marš pod tuš, smrdite!!!!!!!!!
Mohiito
25. 04. 2016 21.59
-11
Mi je zdaj jasno od kje roziki tolk navijačev,pa milo rečeno ne bom uprabil kakšnih besed.
gajžlazakorla
26. 04. 2016 08.45
+6
Tebi ni nič jasno, glede na to s kom se drużiš tukaj in kakšne bedarije pišeš. Ko boš imel vsaj malo spoštovanja do dirkačev in pa vsaj trohico poznavanja moto stroke se pa javi. Do takrat pa se veselo onegavi z zakoncema v blatnih orgijah.
jarti?
26. 04. 2016 20.13
+2
profesor, kaj si ti aktiven ali pasiven, p...e...d...e...r...
Profesormarck
25. 04. 2016 21.43
-9
Ej ga rozike,kaj bi pa rekle,če bi dohtar zmagal kar desetkrat zaporedoma,koj je recimo Marc.Saj vem-misija nemogoče....ha,ha..Marc je po nov naslov prišel,saj vam že cel čas govorim..he,he.Keri že vodi-keri?? he,he
5TIG
26. 04. 2016 08.09
+6
Ja mu je uspelo kapo dol, pa mu nebo nkol več tud 5x skupaj,ker ga je pamet srečala. Drgač pa baje spremljaš to 20 let,za koga si pa prej navijal revček? Aja,pa glede na tvoje komentarje je pamet tud ostala tam pred 20-leti.
5TIG
26. 04. 2016 08.11
+4
k53e
25. 04. 2016 21.37
-16
To kar je izjavil Nieto, sem že jaz pisal tukaj gor 2 leti nazaj, pa ste Roziji navalili z minusi itd. (prve zmage in prvih 5 Rossijevih naslovov je nič v primerjavi z njegovima naprimer zadnjima naslovoma)!! Ker od leta 2001-2006 sploh ni imel prave konkurence in vsak tako Lorenzo kot Marquez, če bi bila na Rossijevem mestu bi enako imela že 9 naslovov v žepu! Takšna konkurenca kot je sedaj je še ni bilo in vsako leto je huje...
spygirl
26. 04. 2016 08.24
+5
ja itak..potem se pa zbudiš...pa od kje taki b.e.b.a.v.i komentarji...
den456
26. 04. 2016 08.57
+2
k53e, a so takrat ostali z bicikli dirkali proti njemu? Ne govori preveč neumnosti, ker te lahko odpeljejo v kakšno ustanovo, kjer zdravijo take motnje.
bcaaa
26. 04. 2016 09.58
+1
dvomim, da bi jih imela enako število..če ne zaradi druzga pa zaradi tega, ker nebi v tako hitrem času uspela iz gajbe nardit raketo. Lorenzo bi pa tut prehit zgubu živce in odšel drugam. Moje mnenje :)
jarti?
26. 04. 2016 20.03
+1
kdo pa je zdej tako močna konkurenca, mm in jj......neki dohtar
jarti?
26. 04. 2016 20.05
+1
burner85
25. 04. 2016 20.45
+8
Eni telebani spodaj se cudijo, k sm reku da koraka proti 11. naslovu prvaka. Hahaha, hvala bogu za snopec hebemumaher :)
k53e
25. 04. 2016 21.44
-1
prehitro je še reči...po prvi zmagi po dolgemu času, jaz ne bi bil tako glasen..počakajmo vsaj še par dirk, trenutno je pa Marquez prvi in kolikor vidim je začel tudi peljati s pametjo in že lani če ne bi tolikokrat odstopil, bi se pravtako boril za naslov...navsezadnje je seveda imel še vedno več zmag kot Rossi.. in če bo Marquez letos res peljal pametno, kot je to do sedaj pokazal in dokazal, da se zna sprijazniti tudi s tretjim in drugim mestom, potem bi jaz rekel da bo največji fvorit za naslov ravno Marquez, pa čeprav na nekoliko slabšem materialu, kot Rossi in Lorenzo.
Erik Volk
27. 04. 2016 10.30
+0
Marc bo po mojem letos kr prvak... Majstra na Yamahinih mašinah se zavedata, da imata boljši material...ampak DIRKAŠKI GENIJ bo sezono obrnil sebi v prid. Kot bi lahko lani brez odstopov in spotikanjem ob 46-ko...
Erik Volk
27. 04. 2016 10.31
+0
hmmm...en teleban zgoraj se neki čudi. burner85...si ti ti?
Uporabnik1110355
25. 04. 2016 19.41
-40
Ni čudno da so veseli Rosiči, to je vendar isto kot če bi Aljaže Bedene zmagal Wimbeldon.
nastjamarko
25. 04. 2016 19.56
+5
simoncelli58
25. 04. 2016 19.23
+58
Velikokrat bom to leto ponovil sledeče: Ali si navijač Marqueza, Lorenza, Pedrose, Dovija, Iannoneja kogar koli drugega kadar Rossi zmaga šele takrat je pravo vzdušje na dirkališču ( na katerem koli ). Sem njegov velik navijač ampak povem vam, da nebo več veliko zmagoval. Ni več ta stari Rossi, konkurenca je velika ampak leta mu dostikrat onemogočajo zmago. Predstavljajte si Rossija 10 let nazaj proti sedanjem Marquezu, ni primerjave. Rossi bo v karieri ne le po mojem mnenju ( po marsikaterem ) dosegel manj kot 10 zmag, za to uživajte v vožnji. Rossi ne potrebuje motoGP, motoGP potrebuje njega :D
Erik Volk
25. 04. 2016 19.51
-54
Lepo, da navijaš za Rossija...in dober dirkač je. Marcu pa tudi v svojih najboljših letih ni bil dorasel. Rossi je pač med leti 2001 in 2006 vozil v slabi konkurenci. Ko je prišel v prvenstvo Stoner se je kar nekaj spremenilo. Če bi Stoner več let sedel na Hondi ali Yamahi...bi Rossija odpihnil. Marquez pa je kot pravi stroka čudežni deček...genij. Rossi pa samooklicani Dohtar. Ja...vse boli resnica....je priljubljen in bo Rossi, nikoli ni in ne bo pa najboljši. Agostini ima največ naslovov..kr 15, pa sroka ve, da je bil že Kevin S. veliko večji talent. Eno je priljubljenost med navijači...drugo pa srokovno mnenje. In mislim, da bo Marquez tudi po številu naslovov presegel Valeta, že sedaj ima 72 rekordov..je najboljši v zgodovini že sedaj...pa veliko večjo konkurenco ima..daleč večjo...
nastjamarko
25. 04. 2016 19.58
+39
Ahili78 ne bluzi ker si verjetno bil se na dudko priklopljen takrat.
BenBostrom
25. 04. 2016 20.22
-1
Sploh je to butasta primerjava kaj bi Vale delal 10.let nazaj...takrat še ni bilo marcovega sloga,torej bi se vsral Rossi če tako gledaš...vsi rekordi steza gredo Marcu v prid in še marsikaj mu gre,tako je res nemogoče napovedati in trditi kaj bi in kdo bi koga....in tudi neumno....vsekakor bi imeli več bojev nož na nož in verjetno več dotikanj brez jamranja in obsojanja...torej vsak vidi svojega aduta....v glavnem brez veze sploh omenjati kaj bi bilo če bi bilo
HAILWOODmike
25. 04. 2016 21.28
+32
Mene pa zmoti ko eni pisejo da med leti 2001 in 06 ni bilo konkurence.....groza...vedno, vsako leto dirkajo najboljsi na svetu...in vedno treba premagati vse! In tudi takrat so bili zelo hitri dirkaci...le rossi je bil razred zase....podobno kot mark 2013 in 14.... pa tut primerjave mladega rossija in markeza so brezveze...vsi so hitri in basta! Vsak pa navija za svojega.
spygirl
26. 04. 2016 08.29
+2
hailwood točno tako, vedno se omenja kako rossi ni imel konkurence...in ko je dirkal Agostini? a on je pa imel konkurenco al kako
Brcavrit
26. 04. 2016 08.39
-1
A pa ti ves, sigurno ne, da je Giacomo Agostini vozil vec kategorij v sezoni!?
jarti?
26. 04. 2016 20.09
Erik Volk
27. 04. 2016 10.02
+1
nastjamarko...sem letnik od Valeta...in vem kaj je bil in je. Bil je šminker na skuterju z pobarvanimi lasmi. Kazal je skeče za vas, poniževal je kolege (vam se je zdelo to lepo). No, zdej mu pa že dolgo kr neki fantov daje vetra in lekcije...Sej veš..vse se vrne z obrestmi... Pa kako dudo ti bo tudi Vale prodal..če kupiš njegovo kapo in majčko je gratis...
burner85
25. 04. 2016 19.16
+16
rossi koraka proti 11. naslovu prvaka :) zdaj pa da vidm odzive pavelna in podobnih, hihihi :D
paulista
25. 04. 2016 19.19
-9
Hi hi itak, da koraka lani je tudi, če bo prvak bo prvak, če bo kdo drug ne iskat izgovorov...vse je na njem
paulista
25. 04. 2016 19.24
-5
@burner85 drugače z Ducatijem ne more vsak zmagat se strinjaš ?? :-)
zimerman
25. 04. 2016 19.27
-12
Očitno, saj nekako Yamaha vedno bolj daje znake, da so Lorenza odpikali. In če bo temu res tako, bo to ena velika črna pika za Yamaho in Rossijev naslov ne bo vreden pol groša, kar bo škoda, ker morda bo vozil svoje najboljše vožnje doslej.
paulista
25. 04. 2016 19.34
-1
Nisem dobil občutka da so ga odpikali slabše je startal pa na teh gumah mu ni šlo, sedaj se vračajo gume iz Začetka1 dirke...
zimerman
25. 04. 2016 19.42
-6
Morda sem res prehiter, ampak glede kako so se gledali po tekmi, kako grdo je mehanik gledal Lorenza, človek težko ne dobi občutka da tukaj ni več pravih odnosov.
CrushLow
25. 04. 2016 19.50
+13
Ta Lorenzo je ena navadna jokica ... pol k da celado dol more pa se frise pokat pa izgovore iskat .... sram ga bilo ...
Erik Volk
25. 04. 2016 19.53
-7
burner85...Rossi ima 9 naslovov...7 v elitnem razredu. Kako po tvoje lahko letos dobi kr 2 hkrati..11 kot praviš?????
burner85
25. 04. 2016 20.42
+5
Ejeje ahilovapeta, ti pa si teleban brez primerjave :)
Profesormarck
25. 04. 2016 21.44
-9
ja,lani je tud korakal,pa se je zabrcal..he,he
jarti?
26. 04. 2016 20.17
paulista, drugo leto bojo ducetu bridgestone montiral al kaj
Erik Volk
27. 04. 2016 10.12
+2
burner85...tvoja Ahilova peta so možgani...poskusi zamenjat in postavi si gor peto..dol pa možgane (jih boš s hojo malo poravnal).
Nightyfly
25. 04. 2016 19.13
+29
Maday 25.04.2016 16:10:15 32 35 3 YAMAHA se je že lani odločila takega ki na podu za zmagovalce kaže palec smrti moštvenemu kolegu v YAMAHI ni mesta...Japonci imajo čast to je nekaj za kar Lorenzo še ni slušal******************************Maday ...tako je .Cenim , da ste to omenila .
zimerman
25. 04. 2016 20.07
-8
Učo je že skuhal fižolovo mineštro, si vabljen :)
Ka pa mislis
25. 04. 2016 19.02
-18
A je spet brcal po stezi?
Herba
25. 04. 2016 19.04
+18
mu ni bilo potrebno, ker ni bilo nobenega blizu
paulista
25. 04. 2016 19.09
-10
Ni dobro je odpeljal lani bi moral zadnje 3 tako ne pa da je jokal da je Marquez kriv....res je jokal skupaj z navijači ...
Erik Volk
25. 04. 2016 19.55
-11
Edini, ki ne joče je Marquez...ostali pa skorej vsi...
hhsk
25. 04. 2016 20.16
+6
itak marko joče samo, ko ga dobijo pri utaji davkov, drugače pa ne.
Erik Volk
27. 04. 2016 10.13
+1
...sej mu je Vale svetoval kam cash spravit...nima več problemov...
nnee
25. 04. 2016 18.55
+45
Ne morm vrjet kako eni še vedno kritizirate Rossija, daj naj mi en hejter komentira... pri teh lethih je še vedno KONKURENČEN to je čar vsega in ne razumm vaših bednih komentarjev!
paulista
25. 04. 2016 19.00
-11
Mal poglej tiste ki kritizirajo Lorenza že vrsto let pa ti bo lažje pri srcu:-)
Arkeen
25. 04. 2016 19.00
-5
CrushLow
25. 04. 2016 19.51
+5
paulista
25. 04. 2016 19.54
-3
Lizika=komar=svetovni prvak s tem nimam problemov
nnee
25. 04. 2016 21.19
+4
a zato ker folk žali lorenza, moras ti rossija?
paulista
25. 04. 2016 18.51
-13
Callus tvoje mnenje glede Ducatija in forme trenutne?. Ducati je težka beseda za Rossi fanatike tam je šel kao z jajci vrnil se je ponižan na Yamaho brez jajc ;-)
nnee
25. 04. 2016 18.55
+12
sicer navijam za Lorenza, vendar vidim da Rossija ne boš nikoli prebolel
paulista
25. 04. 2016 18.59
-10
Njega že njegovo formo in zapuščino pri Ducatiju težje:-)
kraljevski
25. 04. 2016 19.38
+6
motor so zčeli razvijat na novo z aluminijastim okvirjem žal je dve leti premalo da nardiš zmagovalni stroj
Callux
25. 04. 2016 19.52
+4
Mislim, da ni tako slaba kot jo je prikazal Jerez, ki je steza, na kateri se Ducati ni nikoli pretirano dobro znašel... Da se bodo vozili pri vrhu, a trenutno kaže da so bili z novimi gumami najbolj oškodovani.. Bomo videli kako prav imam..
paulista
25. 04. 2016 20.01
-1
@Callux Katere gume se vračajo tiste iz 1. dirke oz zimskih testov??
Callux
25. 04. 2016 20.03
+4
Razmišljali naj bi o tem pri Michelinu, a glede na to da so danes testirali samo 3 nove verzije sprednje ob enakih zadnjih, o tem malo dvomim.. Sicer pa ravno zbiram podatke o današnjem delu, mogoče nekaj skupaj sestavim :D
jarti?
25. 04. 2016 21.08
+1
Callux
25. 04. 2016 21.12
+3
Ne v Jerezu.. Lani je bil najboljši Ducati Iannone na 6.mestu, 26 sekund za Lorenzom
jarti?
25. 04. 2016 21.12
+1
tud lani je na prvih 4 dirkah ducati sledil, kaj je blo pole, pa smo nekateri gledali in videli.
Callux
25. 04. 2016 21.13
+3
Hvala, sem opazil tudi sam.. Načrt za letos je popraviti to, da ne bo padca sredi sezone..
den456
26. 04. 2016 09.40
paulista prosim zamenjaj avatar. S svojimi komentarji žališ osebnost Airtona Senne.
5TIG
25. 04. 2016 18.08
+6
Kardinalkristus se je spet v luknjo skril.
paulista
25. 04. 2016 18.45
-5
Kot ti po Valenciji in Austinu:-) revica...
5TIG
25. 04. 2016 20.29
+4
paulista teb sm pa že učeri povedu,odhebi. Pejt u leto 2015 z jokico.
Profesormarck
25. 04. 2016 18.06
-7
Eno dirko se penzionerju posreč zmagat,pa sekta že misli,da bo prvak,naj vas jaz streznim:vodi še vedno Marc,drugi je pa lorenzo...in šele takrat iza ovinka dohtar sopiha,he,he
5TIG
25. 04. 2016 18.09
+4
profesormarck,močno upam da boš to sezono še večkrat cvilil in jokal,kot Jorge.
Profesormarck
25. 04. 2016 18.10
-6
že tri leta je marc pred samooklicanim,ti nič ne cviliš?? ha,ha
Profesormarck
25. 04. 2016 18.12
-6
kdaj je nazadnje bil prvak,je že 10 let od tega ali kva?ha,ha
Profesormarck
25. 04. 2016 18.13
-8
ti sam red bul kopuj,to ma dohtar rad,cvenki padajo...
Herba
25. 04. 2016 19.03
+13
profesormarck, a si zamudil lansko sezono, ko praviš, da je markec že tri leta pred Rossijem??? P s red bullom tudi nima veze, tako, da obišči enga dobrega psihiatra in ne se bat, ne bo nič bolelo...
jarti?
25. 04. 2016 19.48
+8
profesormarc, ati tud dirke gledaš tako kot paulista?
Profesormarck
25. 04. 2016 21.33
-7
jarčićić ..dragi-moto gp gledam že od prej,ko je rosić fantek prišel na moped.he,he
Profesormarck
25. 04. 2016 18.03
-3
Keri je pa to ucio-a neki motorist ali kva? Aja-on je sam rozikin fantek.ha,ha..kaj pa nas briga,kaj si on misli.
Profesormarck
25. 04. 2016 18.04
-1
verjetno mu je kak penicilin dal pred dirko.ha,ha
nastjamarko
25. 04. 2016 18.05
+9
Profesormarck
25. 04. 2016 18.07
-4
den456
26. 04. 2016 09.46
+2
profesor, a je blo brez vazelina, da zdaj tako javkaš?
Profesormarck
26. 04. 2016 18.01
-1
den..to pa ucia in valentino vprašaj..ona to rabita..he,he
BrezimenkoKajtebrigovic
25. 04. 2016 17.53
+24
Valentino Rossi je stroj ki samo napreduje in napreduje ne glede na leta, ni ga človeka na tem planetu ki bo lahko ponovil njegove rekorde, še posebej ne v njegovih letih.. Tisti pa ki pravite da ena dirka ne naredi razlike in da ne sanjamo o prvaku in bla bla bla.. The DOCTOR is BACK in noben palček iz naveze LorKez ga ne bo ustavil :) Go VR46 !!!
berti 120
25. 04. 2016 20.11
-9
da ne boš potem spet cvilu da je zrežiran