MotoGP

Pri Dorni potrdili: Smo blizu podpisa nove pogodbe z dirkališčem v Brnu

Brno, 17. 08. 2014 13.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem, ko so se nad prihodnostjo dirke v Brnu še pred kratkim zgrinjali temni oblaki, je Dorna po sestanku z lokalnimi oblastmi in predstavniki tega kultnega dirkališča potrdila, da bo VN Češke skoraj zagotovo na sporedu (vsaj še) prihodnje leto.

Dirka za VN Češke je na koledarju elitnega motociklističnega razreda že vse od leta 1965, pred kratkim pa so se pojavila glasna namigovanja, da Brno v prihodnji sezoni več ne bo na koledarju razreda motoGP. Zatikalo naj bi se predvsem pri financiranju VN Češke, a v zadnjem času so se stvari obrnile. V Brnu so se namreč sestali izvršni direktor Dorne Carmelo Ezpeleta, namestnik guvernerja moravske regije Stanislav Juranek in izvršna direktorica dirkališča v Brnu Ivana Ulmanova. Pogovori so bili zelo plodni, saj naj bi se vsi omenjeni dogovorili, da bo VN Češke na sporedu tudi leta 2015, cilj pa je tudi podpis nove dolgoročne pogodbe.

V Brnu naj bi bila dirka tudi v prihodnji sezoni.
V Brnu naj bi bila dirka tudi v prihodnji sezoni. FOTO: Coach

"Veseli me, da se je guverner moravske regije gospod Michal Hašek odločil, da zagotovi sredstva za VN tudi prihodnje leto. Moram se zahvaliti tudi namestniku guvernerja Stanislavu Juraneku, ki me je obvestil o sprejeti odločitvi. Govorili smo tudi o tem, na kak način bodo sredstva zagotovljena. Dobra novica je tudi ta, da se nove informacije ne skladajo s tistimi, ki smo jih dobili v Sachsenringu (da sredstev ne bo, op. a.), kar povsem spremeni položaj. Menim, da so bili pogovori zelo pozitivni. Zdaj sledijo novi pogovori z dirkališčem v Brnu in ostalimi partnerji. Ne morem napovedati, kakšna bo končna odločitev, a vsem privržencem razreda motoGP in obiskovalcem VN Češke lahko obljubi, da je naša največja želja, da Brno ostane na koledarju svetovnega prvenstva, saj je dirka tukaj zmeraj zelo dobro obiskana,“ je pogajanja opisal Ezpeleta, ki dodaja, da bo končna odločitev sprejeta v drugi polovici septembra.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.