MotoGP

Pri Hondi zadovoljni, Yamaha ne skriva želje po zmagi

Brno, 15. 08. 2014 13.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za dirkači je deset dirk v letošnji sezoni razreda motoGP. Po nekaj več kot polovici tekmovalnega leta sta vtise strnila prva moža največjih svetovnih motociklističnih koncernov, Šuhej Nakamoto (Honda) in Kouiči Tsudži (Yamaha).

Lahko Jorge Lorenzo v Brnu ustavi Marca Marqueza?
Lahko Jorge Lorenzo v Brnu ustavi Marca Marqueza? FOTO: Reuters
Prvih 10 dirk letošnje sezone razreda motoGP je minilo v znamenju popolne dominacije Honde in njenega prvega dirkača Marca Marqueza. Neverjetni Katalonec je namreč zmagal prav na vseh dirkah in ruši rekord za rekordom, zato ne preseneča, da so z letošnjim letom v japonskem moštvu izjemno zadovoljni. "Marc je svoje delo opravil odlično. Kljub temu, če sem iskren, prvi del sezone ni bil enostaven. Težko je namreč najti pravo harmonijo med dirkačem in motociklom, zato je to, kar je pokazal Marc, še bolj impresivno. Zelo smo zadovoljni," je zbranim novinarjem povedal podpredsednik koncerna Honda Šuhej Nakamoto.

Nekoliko manj veseli so v taboru Hondinih največjih tekmecev Yamahe. Pred novinarje je stopil vodja oddelka za dirkanje Kouiči Tsudži, ki napoveduje boj do konca. "Marc je zelo močan, ampak dejstvo je, da želimo zmagati. Yamaha se je zmeraj borila do konca in takšen odnos želimo predstavljati v svetu. Žal nam zaenkrat še ni uspelo zmagati, kljub temu pa nudimo zelo dober odpor. Verjamem, da navijači po celem svetu v tej sezoni zelo uživajo. Nikdar se ne predajamo in želimo, da bi bili vseskozi konkurenčni Hondi," je v Brnu 'vojno' Hondi napovedal Tsudži. V zadnjem času je nepremagljivemu Marquezu najnevarnejši Jorge Lorenzo in zanimivo bo videti, če lahko dvakratni svetovni prvak prekine zmagovalni pohod Hondinega čudežnega dečka.

pasica motoGP (VN Češke)
pasica motoGP (VN Češke) FOTO:

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

erlapsus
15. 08. 2014 22.02
+8
3Gb podatkov dobijo LOR inženirji od njegovega motorja na dirkaški vikend....HRC je tu testirala pred nekaj tedni..tudi po dežju...oni imajo še malo več podatkov,ki jim bodo pomagali pri nastavitvah...mogoče bo pomagalo LOR-u izguba 4 kg,katere je nosil s sabo od začetka sezone;)
thepatronaža
15. 08. 2014 20.43
-12
s kakimi ima Yamaha podpisane pogodbe, bodo tudi težko videli kako zmago, Lorenzo še mogoče, Klovn je pa itak zadolžen za zabavo neukega naroda :-))
markezrosi
15. 08. 2014 21.10
+4
VaSi4658
15. 08. 2014 21.17
+3
Vale še naprej najbolj konstanten... Jutri velik dan za Yamaho!! GO!!!!!! 👍
mzurry
16. 08. 2014 09.36
+2
Zelo so se trudili fularja dobit v svoje vrste ampak prvak njegovega kova jih je zavrnil k iz sestrinega roza tricikla noče dol.....smola za yamaho