MotoGP

Pri Yamahi priznavajo: 'Tudi z Lorenzom bi bili v težavah', Rossi dodaja: Jorgeju sem takoj dejal, da motocikel ni konkurenčen

Ljubljana, 02. 01. 2018 06.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Moštvo Movistar Yamaha bo želelo sezono 2017 v razredu motoGP čimprej pozabiti. Po spodbudnem začetku, ko je Maverick Vinales zmagal na uvodnih dveh dirkah, so 'modri' močno zaostali za konkurenco in morali do konca sezone priznati premoč Hondi ter Ducatiju. Lin Jarvis je sedaj priznal, da bi moštvo imelo enake težave, tudi če bi v njem ostal petkratni svetovni prvak Jorge Lorenzo, ki sicer velja za enega najboljših razvijalcev motociklov v karavani.

Maverick Vinales in Valentino Rossi nista upravičila pričakovanj z začetka sezone, ko sta se kot za stavo uvrščala na oder za zmagovalce.
Maverick Vinales in Valentino Rossi nista upravičila pričakovanj z začetka sezone, ko sta se kot za stavo uvrščala na oder za zmagovalce. FOTO: motoGP

Pred začetkom sezone 2017 v razredu motoGP so bili mnogi strokovnjaki prepričani, da je Yamaha pripravila najboljši motocikel in da bodo moštvo, ki bo imelo prednost pred ostalimi v karavani. Na začetku je res izgledalo tako. Maverick Vinales je dobil uvodni dve dirki v Katarju in Argentini, njegov moštveni kolega Valentino Rossi pa je prav tako na omenjenih dveh dirkah končal na odru za zmagovalce. A nato se je začel drastičen padec in do konca sezone je vsak dirkač še enkrat uspel zmagati, kar pa je bilo občutno premalo, da bi se lahko za naslov prvaka borila z Andreo Doviziosom (Ducati) in kasnejšim svetovnim prvakom Marcom Marquezom (Repsol Honda). Tekom sezone je japonsko moštvo enostavno preveč zaostalo za rivali, predvsem v ekstremnih vremenskih pogojih (dež in vročina, op. p.) in tako ostalo brez kakršnihkoli možnosti, da bi se borilo za naslov. Na koncu je sicer Vinales osvojil tretje mesto v prvenstvu, Rossi pa peto, a to nikakor ni zadovoljilo zvezdniškega moštva. 

Jarvis priznal, da Lorenzo ne bi ničesar spremenil
Pred sezono je sicer moštvo zapustil Jorge Lorenzo in se pridružil Ducatiju. Španec je pred tem kar devet sezon branil barve japonskega moštva in z njim osvojil tudi tri naslove svetovnega prvaka. Strokovnjaki in poznavalci dirk razreda motoGP so bili enotni, da je eden glavnih razlogov za uspehe moštva prav Španec, ki naj bi bil odličen razvijalec moštva. Nič čudnega, da so po koncu sezone 2017 nekateri začeli spraševati, če ne bi bilo bolje, da bi v moštvu ostal izkušeni Lorenzo, ne pa da ga je zamenjal mlad in relativno neizkušen Vinales. V pogovoru z italijanskimi mediji je to dejstvo nedavno zavrnil šef moštva Lin Jarvis. "Ali pogrešamo Jorgeja? Ne! Seveda smo z njim dolgo sodelovali in skupaj osvojili tri naslove prvaka. Veže nas veliko lepih spominov in še naprej se veliko pogovarjava, ko se srečava na dirkah. Kar se tiče njegovega doprinosa pri razvijanju motocikla, pa zadeva ni takšna. Imeli bi enake težave, tudi če bi bil še naprej del našega moštva. Jaz ga pogrešam kot osebo, ne pa kot dirkača. Maverick je to dokazal, saj je za njim dobra sezona, ki jo je končal na tretjem mestu. Storil je pomemben korak naprej in bi lahko bil še boljši, če bi mu pripravili boljši motocikel. S Jorgejem so nam uspele velike stvari, a sedaj smo na novi poti naše zgodbe," je bil brez dlake na jeziku Lin Jarvis, kateremu se po novi slabi sezoni moštva, po poročanju nekaterih medijev, že pošteno trese stolček. 

Lorenzov odhod in slaba sezona čisto naključje
V zadnje leto pogodbe z Yamaho pa v prihajajoči sezoni vstopa tudi devetkratni svetovni prvak Rossi. Italijan se tudi letos ni uspel boriti za tako želeni deseti naslov prvaka, saj je tudi na cedilu pustilo moštvo z nekonkurenčnim motociklom. Dirkaški doktor je sedaj priznal, da je že na testiranjih leta 2016 v Valencii vedel, da motocikel ne bo konkurenčen Hondi in Ducatiju. "Veliko sem razmišljal o tem, ali bi bilo bolje, če bi Jorge ostal. Mislim, da je bilo to eno veliko naključje. Leta 2016 v Valencii, ko je Jorge prvič sedel na Ducatija, jaz pa prvič na novo Yamaho, sem mu takoj dejal, da ta motocikel ni primeren zame, čeprav je bil Maverick zelo hiter. Prepričan sem, če bi Jorge preizkusil ta motocikel, bi se strinjal z mano. Glavna težava je bila ta, da je bil motocikel narejen, da rešuje probleme, katerih se ni dalo rešiti," je pod sezono polno razočaranj črto potegnil Rossi. Italijan sedaj upa, da bo moštvo za prihajajočo sezono pripravilo boljši motocikel. Širši javnosti ga bodo predstavili 24. januarja v Madridu, kmalu za tem pa sledijo tudi prva predsezonska testiranja, ki bodo na sporedu v Sepangu. 

 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (123)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Staritrg
04. 01. 2018 10.18
+3
Jaka vtipkaj v google"Don Kihot", in si natančno preberi... Ker ti si njegova slika.
Staritrg
04. 01. 2018 10.31
+5
Pa ti res nisi gladek... poleg tega pa še zelo trpiš, kar ni značilno za take ljudi.
JackSparrovvvvv
04. 01. 2018 10.34
-3
Kak vas ni sram, da se že leta spravljate name in to samo zato, ker pač nisem simpatizant Rossija. Ne spomnim se, da bi kdaj uporabljal pritlehne žaljivke, neki nevaren sovražni govor ali pa ostudno pisal v stilu umazanega @Jezdimirja. In prav vi, dragi proplusovci, ki vas plačuje Stric Sam, kot simbol svobode in demokracije, delate ravno nasprotno. Izkoriščate pooblastila in svoj vpliv, da narodu vsiljujete rumenega pajaca, ki je v športu simbol nešportnosti, spletkarjenja in samopromocije.
Staritrg
04. 01. 2018 10.39
+6
Jaka ti si tako hiter da boš sam sebe enkrat srečau.
pabo39
05. 01. 2018 18.59
Achilleus
06. 01. 2018 22.00
-3
Bravo Jack. Zaradi inteligence izstopaš. Trop pa te ne razume..žal...
jezdiimir
07. 01. 2018 11.45
+2
Ahil spet sam sebe povzdiguje, ubožec...hehehe
MaunelNeuer
09. 01. 2018 20.21
JackSparrovvvvv
04. 01. 2018 10.14
-6
Ura je 10.12 in skoraj 100% sem, da je admin zbrisal tudi nikomur škodljivega @Ellobowolfa. Razlog: Človek piše resnico in virtualno pometa z žutimi dinozavri, katerih nekaj ima tudi moderatorske kode.
hardwear
04. 01. 2018 10.43
-5
Zato pa @Jack.....bojkotiraj/bojkotirajte njihov portal z komentarji.......in je priblem rešen. Nacrtno pisejo provokativne clanke z namenom cimvisjih klikov......ni klikov ni denarja.....simpl.....pa naj zivijo od laznivega provokativnega flajerja in Mirkota .....lohk recimo rumene VR46 kape prodajata.....
Staritrg
04. 01. 2018 10.46
+5
Hardwear, se trudiš bojkotirati pa ti ne gre?
nightifly
03. 01. 2018 22.30
+25
Ogromno navijacev ,tistih pravih' motoristov' po svetu je ostalo ,smo ostali malce dolgih nosov , prav tako stevilni sportni novinarji in ostali poznavalci tega sporta ,ker so pricakovali zazaljeno , pricakovano in nekako normalno odlocitev enega dirkaca ,da sprejme nove izzive v svoji karieri, potem ko je na istem biciklu osvojil naslov ,naslove kot potrdilo . No, da je Honda perfektna ni nobena skrivnost. Ravno zato je ves moto scet cakal na to odlocitev . Kakor sem ze lani predvideval , je Honda z starim Marquzom naredila dober posel , torej kontinuiteto uigranega mostva , ki naj v naslednjih letih skusa priti vsaj do ene lovorike najvecjih v zgodovini. Tudi prav toda najvecji si takrat ,ko si upas dregniti med srsene ,ne pa v kokosnjak za gvisna jajca. No ,nekako tako vidim vse skupaj jaz , ko sem se videl dirkati Agostnija in ostale v zivo ,ko so svigali z glavami tik mimo betonskih blokov na predpotopnih motorjih da o gumah ,elektroniki ,varnosti in airbag tutah niti ne pisem . No ,tudi zato so veliki . Nekateri se zivi. In eden se duirka ..hahaha. Gremo Vale.
onefivefive
04. 01. 2018 20.35
-3
ti si videl agostinija dirkat...na cem pa??Na 8mm ali VHS,..laznivec
nightifly
03. 01. 2018 22.11
+26
Gospoda ,ki vam morje rumenih zastav megli in zapira pogleda na pisto ,pa nic ne vidite. Mi ,ki stojimo pod temi zastavami ,rumenimi , cisto lepo pijemo skupaj z nosilci vseh ostalih zastav po xceli Evropi. No ,vse tio sepa konca na tem forumu . Tudi prav . Zelel pa bi vseeno prebrati kaksen argument , pa berem-o samo o bevskanju . Ne sese bati , o Hondi in njenih jezdecih vemo preklemano veliko. In tocno vemo kaksen dirkac -pilot je Marko Skace (ljubkovalno), in kaksen je njegov moped -kobila Honda. Tudi kot popolno amaterji lahko opazimo ,da je to zmagovalni moto-cikel ,ter da ga jezdec uspeno priganja do cilja . Takih informacij si niti ne zelimo zvedeti od vas ,ker bi dobili samo popacene verzije . Zato smo raje sami kar najbolje informirani . Ah , seveda da ste zaradi tega vsaj razkurjeni ,ce ne se kaj vec . No , zaraditega pa res ni treba menjati vsak teden vase identitete. Je tako ? Saj vas ne bo volk pozrl. Torej, veselo in smelo v novo leto vsem navijacem dobre volje in prijazne besede.
PS2Xministri
03. 01. 2018 22.27
+26
jezdiimir
03. 01. 2018 22.41
+23
nightifly krasen povzetek sam kaj ko eni tud če trikrat preberejo ne štekajo...hehehe
JackSparrovvvvv
04. 01. 2018 08.32
-5
Jaz niti ne preberem, saj mi je škoda časa za ene in iste nebuloze.
jezdiimir
04. 01. 2018 09.44
+6
Škoda da še ne bereš, ti ne veš kaj vse zamujaš zaradi nepismenosti....hehehe
pabo39
05. 01. 2018 18.56
+4
Nightifly, ne se sekirat, večina na tem forumu, je osnovnošolcev. Si pa dobro napisal in delim tvoje mnenje. Sem navijač Rossija že dolgo let in bom to tudi ostal. VR je ikona moto GP-ja in njegov največji promotor. Še vedno je odličen dirkač, nima pa več te mladostne energije. MM na Hondi je trenutno zmagovalna kombinacija in prav užitek ga je gledati kaj počne. Sem pa mnenja, da je takšen način vožnje zanj nevaren. To, da ima več padcev kot zmag, je malo zaskrbljujoče.
Achilleus
06. 01. 2018 22.02
-2
Osnovne še vohal nisi. Kje bi ti vedel, kdo se kje šola??? Ne se smešit. Pravi svetovalec za Muho in jezdića...kko rata, da se taki dobite???
gcek
03. 01. 2018 16.26
+24
Celo zimo samo kokokokoko
edinho70
03. 01. 2018 16.19
+31
Slika pove vse....Hud hud glavobol v2018
CrushLow
03. 01. 2018 15.09
+18
Dejstvo je, da si z Vinalesom letos pr yamahi niso kj dost pomagal ... kar se razvoja tice seveda ...
edinho70
03. 01. 2018 16.26
-15
Brez Lorenca so se prav izgubili.....Samo Yamaha tega ne bo nikoli priznala....Čudi me da samooklicani ne zna zrihtat motorja....Človek se vpraša ali je doctor motorja ali doctor jamranja....
nightifly
03. 01. 2018 11.59
+8
Carlos, carlito,! Samo eno vprasanje vam in vasim kolegom ,kameratom . Kako lahko pocenjate to kar pocenjate . !!???
Melaj
03. 01. 2018 13.30
-8
nightifly, enako vprašanje naslavljam jaz nate. Odgovor?
nightifly
03. 01. 2018 16.25
+19
Melaj
03. 01. 2018 16.45
-21
nightifly, sem samo Melaj in nič drugega. Kaj moja malenkost ni dovolj? Ni moj namen provocirat nikogar. Želim samo videti in brati normalne stvari. Po moje lahko vsi, kot tudi ti izrazimo mnenje in povemo za koga smo, brez nepotrebnih provokacij in podobnega. Če napišeš enkrat, da navijaš za nekoga, je to dovolj. Ni potrebe po tem, da sovražiš in podobno nasprotno misleče. Ker jasno je in povem iz prve roke, da ne navijamo za iste ljudi. Tako je tudi edino pravilno in nimam problemov s tem. Poskusi se vzdržati neprimernega izražanja in bojo stvari uredu. Meni uspeva brez blatenja, ne vem zakaj? Je pa zelo preprosto.
dugi159
03. 01. 2018 11.30
+2
Vidi se koliko je nastopac preplacan . O razvoju nima pojma , brez lorenca se toliko naslovov ne bi imel. Je pa dober za nastopanje , spletke intrige in seveda klovniranje samega sebe. Admin bos to tudi izbrisal ?
PS2Xministri
03. 01. 2018 11.37
+5
dugi in anonimni klovn...napiši na katerem portalu pišejo o tebi kot nepomembnemu človeku.
JackSparrovvvvv
04. 01. 2018 08.19
-4
jezdiimir
04. 01. 2018 09.46
+4
Jaka na portalu si ne pa na telefonu, a si mogoče iz lune padu...sam vprašam...hehehe
Achilleus
06. 01. 2018 22.04
-2
Jezdić, kaj si že pogruntal, katero leto teče. Mi še vedno ne verjameš, da ne 2009???
jezdiimir
07. 01. 2018 11.48
+2
erlapsus
03. 01. 2018 11.00
-6
...ne pozabiti na gume...motorji so zgrajeni okoli gum..na žalost..in Dorna točno ve.. katere zmesi gum ustrezajo določenim ekipam...Yamaha se je preslepila z dvema uvodnima zmagama..in pri razvoju posledično upoštevala VIN želje..po besedah ROS je po mokrem bila nekonkurenčna..nasprotno od Ducatijev in njihovih senzorjih v tazadnji...gledano čez celo sezono je bil najbolj konkurenčen prav Ducati..HRC je reševal MAR..ki bi se za naslov boril tudi če bi sedel na TECH3 ali Pramacu
CarlosCars
03. 01. 2018 10.56
-13
Dokler bo Jarvis kasiral od prodaje žutih čepic, tak dolgo bo zagovarjal dohtarja. Slejkoprej pa mu bodo Japonci dali brco.
Staritrg
03. 01. 2018 11.23
+11
Ti si jo velikokrat že dobil od pro plusa pa še kr vztrajaš....
jezdiimir
07. 01. 2018 11.48
+2
number46
03. 01. 2018 10.55
+13
Torej če prav razumem, je Yamaha sama sebe sabotirala, da nebo svetovni prvak šefi Yamahe pa so itak lažnivci vsaj tako pravijo izkušeni komentatorji. V letu 2018 vam želim predvsem zdravja.
mega357949
04. 01. 2018 13.14
-1
Ne razumeš prav!!! Samooklicani EPP-jevec ni sposoben takih izboljšav motorja, kot je bil to Lorenzo! Seveda pri Jamahi!! Kdo je to pri Hondi, ni treba posebej poudarjati!
number46
04. 01. 2018 17.37
+1
Vsak ima pravico do svojega mnenja. Tvoje mnenje je pač tako kot je. Želim ti veliko sreče, zdravja in uspeha v letu 2018 kakor vsem dirkačem motogpja. Mislim pa da ti nerzumeš nekatere stvari oziroma jin ne želiš razumeti ampak spet to je tvoja pravica/"resnica".
flamengo
03. 01. 2018 10.04
-8
Jorge je boljši od laha, ki se samo širokousti. To edino obvlada vrhunsko.
Noki
03. 01. 2018 09.16
-4
Strokovnjaki in poznavalci MotoGP-ja so si bili enotni. Seveda Lin Jarvis ne bo priznal. Nekako mora zagovarjati in upravičiti Rossija.
Achilleus
03. 01. 2018 10.16
-1
Točno. Vejo, da so se sami opekli in izločili iz boja za naslov. Imeli so najboljši motocikel, Vinalesa, ki je bil z njim fantastiče. Toda oni so bili prepričani, da bojo z malenkostmi, ki bojo v prid Valentinu, omogočilo naslov za VR46. Bali so se Vinalesa, bolj kot ostale. In so stvar v tehničnem smislu zavozili. Želeli so Rossija kot prvaka in Vinalesa podprvaka. Dobili pa zaušnico, ki jim jo je namenil super talent Marquez in življenje. S takimi stvarmi se ne gre igrati.
dugi159
03. 01. 2018 11.38
-3
Rozeke caka se eno tezko leto in zopet bojo privreli na dan spomini , kako je nastopac pometel z konkurenco , hahaha biaggi , checa , pa ostali
PS2Xministri
03. 01. 2018 09.02
+5
Celotni ekipi Movistar Yamahi želim veliko uspehov v 2018 in konkurenčen motor za oba voznika... saj z dobrim materijalom bo lažje parirati konkurenci saj je nam lansko leto Honda lepo prikazala kaj pomeni imeti dober motor.
Mohiito
03. 01. 2018 09.18
-6
Tudi poltovarniška yamaha je pokazala da nimajo slabega motorja in voznika. Če si me že tako pogrešal, mene z več niki...kaj rumena domišljija vse premore.
CrushLow
03. 01. 2018 15.12
+12
kaj je poltovarniskega pri "lanskem" tovarniskem motorju ... samo ime .... beb0
nightifly
02. 01. 2018 20.06
+16
Jezdimir,,,,,se kar strinjam s spodnjim napisanim . No ,se vedno se cudim ali smo mi res mi , nas nekaj , ker chihuahue ze dneve trobijo ,da so nas zvbrisali i kaj vem kaj se. Med tem casom ,ko smo malce dopustovali, so uredniki skusali narediti vse , da bi resili stran moto Gp z vsakodnevnimi novicami . Opazno je bilo, da civave nimajo vec na kaj bevskati. No, srecno cisto novo leto.
Achilleus
02. 01. 2018 20.12
-14
Leteči, ti se strinjaš z tistim, kar to sede. Resnica te ne zanima. In ne...nisi bil nikjer..ne na dopustu ali bilo kje. Ker nimaš kam in ne s kom. Tu si ždel, čakal na pravi komentar in začel si bewskat v zaslon. Ne sprenevedaj se, kot se pri napovedih in ostalem. Za jezdića velja podobno...lahko noč hujskača in delomrzneža.
jezdiimir
02. 01. 2018 20.31
+17
Ahil želim ti da te sreča zdrava pamet v novem letu, če prav je to misija nemogoče...hehehe
MaunelNeuer
02. 01. 2018 21.22
-12
najprej naj sreča tebe in tebi podobne hehehehe
jezdiimir
03. 01. 2018 08.10
+12
Tudi tebi ovenela vijolica želim vsaj malček prebliska med ušesi...hehehe
Achilleus
03. 01. 2018 10.20
-12
Jezdić...ta me ne bo srečala. Tvoj izbor zdrave pameti gotovo ne. Jst vem, kdo je najboljši on kdo bo prvak. Tvoje podstrešje še ni tako daleč. Zato ne komentiraj o pameti, ker ne veš kaj je to.
MaunelNeuer
09. 01. 2018 20.23
njegovo podstrešje nikoli ne bo tak daleč, dosti mu manjka, tak kot njegovemu dohtarju do 10ice hehehehehe
laycan
02. 01. 2018 18.59
+2
ta sezona,bo zadnji poskus doctorja,da osvoji 10 naslov prvaka,če bodo Yamaho skup spacali da bo večji del sezone konkurenčna ima možnosti da to tudi postane.vem da je tu veliko otrok,temu so primerni tudi komentarji.
onefivefive
02. 01. 2018 19.39
-17
moznosti za naslov ima ze zadnjih devet let iste,ok odstejmo leti pri ducatiju...da pa nima ze 10. je pa popolnoma sam kriv.Mogoce mu letos uspe in se tako poslovi v najboljsem moznem scenariju.
Otancici
02. 01. 2018 17.15
-14
Aja, Rossi je poklical Jorgija in mu rekel, da je letos motocikel slab. Kasne buce prodajate tukaj? No, kakorkoli Lin je prevelik gospod, da bi pljuval v lastno skledo. Tesko je priznati, da so z........i na celi crti. Pomislite na tandem Lor. in Vin. Kar naj ostane tako kot je, majn konkurence za Markija.
jezdiimir
02. 01. 2018 15.01
+29
Da presekam turoben dan sem na hitro pripravil obnovo znanja za vse ljubitelje španskih limonad, ki jim zgodovina in sedanjost motoGPja še vedno ni razumljiva, za lažje razumevanje toplogrednim priporočam vsaj trikrat prebrat...hvala za razumevanje... Sedaj ko so se glave malo ohladile lahko realno potegnemo črto pod zadnjo sezono in jo primerjamo z preteklimi. Honda kot jo poznamo že vrsto let, se še vedno poslužuje nelegalnega dogovarjanja in prilagajanja pravil z Dorno, narekuje spremembe ki ustrezajo njim in ukinja novitete v katerih jih konkurenca prehiteva, skratka nič novega... Kar se tiče dirkačev je moštvo Honde še bolj izrazito in odkrito pokazalo da jih ne briga kaj si mislijo ljudje o njihovi kuhinji in podrejanju Danija za cilje Markeca, celo so šli še dlje ko jim je tekla voda v grlo, so brez kančka sramu v njihovo umazano igro vpletli še Horheja - poba jim je po njihovo bil dolžan za leto 2015!!! Upam da so ga stisnili pri Ducatiju za neposlušnost in mu priprli pipco, da se bo fant zavedal kje je v službi! Po vseh teh spletkah imamo pošteni navijači motoGPja tega dovolj, kar se izraža tudi na tribunah, tako da v bodoče lahko pričakujemo vzpon popularnosti mladih, neomadeževanih in drznih pilotov kot so Zarco, Morbidelli... itd in posledično zaton spletkarjev kot so Markec, Horhe, pod prisilo pa žal tudi Dani. Saj si nihče ne želi da gre motoGP po poteh F1. Za zaključek pa seveda ne morem mimo Legendarnega 9 kratnega svetovnega prvaka Doktor Valentina Rossija ki je v svoji briljantni karieri podiral rekorde brez kančka spletkarjenja in si posledično ustvaril večje ime kot je sam motoGP, zato smo mu pravi poznavalci, motoristi in vsi pošteni ljubitelji tega športa neizmerno hvaležni, še zdaleč pa ni rekel zadnje to pa je tisto kar nas najbolj veseli, hejterje pa se ve, da boli...hehehe
mzvezda
02. 01. 2018 15.06
-21
ejga obrn ploščo tole nabijaš že skoz...sej leto 2018 se piše..a že kej težko čakaš začetek, ko bo MM spet dokazal, da mu ni enakega nasproti. GOOOO MM93///THE CHAMP!!! :)))
mzvezda
02. 01. 2018 15.08
-21
ti nisi p od poznavalca...si pa n kot nabijač, to pa drži...hehe
najvsivedo
02. 01. 2018 15.23
+23
Achilleus
02. 01. 2018 15.41
-21
Dej jezdić...spel se! Kaj kopiraš.....si zaribal na tem textu? Nimaš pojma..skrij se v brlog!!!!!
SENNA1
02. 01. 2018 16.28
+21
vse,kar,je,napisal,jezdimir,drzi,kot,pribito.
MaunelNeuer
02. 01. 2018 17.03
-21
jezdo ti pa kot babavanga, ki vse ve....kak pa veš za to dogovarjanje, ki si to prebral?.....enako lahk za mamayaho rečemo da se Vinales podreja dohtarju, saj je bil dostikrat slabši....nevoščljivost te bo požrla
MaunelNeuer
02. 01. 2018 17.04
-23
drži ja senna za vas dohtarske nevoščljivce
onefivefive
02. 01. 2018 19.41
-17
vse ok ampak da je napisal brez spletkarenja pa itak lahko sam eden in edini jezdimirci..hahaha
jezdiimir
02. 01. 2018 20.37
+16
Ahil od žlehtnobe te razganja...dej vzemi persen pa se mal vleži...hehehe
Noki
03. 01. 2018 10.01
-9
jezdimir....to je samo tvoja fantazija in nič drugega, bogi, bogi jezdi...
mega357949
04. 01. 2018 09.38
-2
jezdimir, ti in tebi podobni privrženci samooklicanega EPP-ja povsod, kjer ni vaš malikovalec v ospredju, iščete zarote! Dajte že enkrat nehajte s takim početjem, ker kažete vso svojo športno plat! Ali povedano enostavno: ste kot mali scrklani otroci v trgovini, ko vpijejo, ker ne dosežejo tistega, kar so si vtepli v glavo!!!!
jezdiimir
04. 01. 2018 10.16
+4
mega a vidš da nič ne veš...ko sem bil jaz majhen sem v trgovini brez dretja vse dosegel, že takrat sem bil za dva koraka pred vami...hehehe
mega357949
04. 01. 2018 12.31
-3
Tvoja dva koraka sta pomilovanja vredna!!!
MaunelNeuer
09. 01. 2018 20.24
jezdič, po komentarjih sodeč si še vedno mali hehehehehe
ggargamell
02. 01. 2018 13.49
+21
namesto da bi navijali za svoje pluvajo po drugih ...
ggargamell
02. 01. 2018 13.49
+25
vsi strokovnjaki za določene športe delajo pa v tovarni za 500e na mesec ...