MotoGP

Prihaja brutalna azijska turneja: Zgodovina je na Marquezovi strani, lahko kdo ustavi Špančev pohod na šesti naslov?

Ljubljana, Motegi, Phillip Island, Sepang, 05. 10. 2017 17.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Počasi, a vztrajno se zaključuje svetovno motociklistično prvenstvo razreda motoGP. Pred najboljšimi dirkači so zgolj še štiri dirke v letošnji sezoni. Za začetek jih čaka najbolj naporen spored v sezoni. Sledi namreč tritedenska azijska turneja, kjer bodo dirkači obiskali Japonsko, Avstralijo in Malezijo. Na ključne dirke sezone pa z lepo prednostjo v svetovnem prvenstvu prihaja aktualni prvak Marc Marquez, kateremu je za ponovno osvojitev naslova v pomoč tudi zgodovina.

Zgodovina pravi, da bo 12. novembra v Valencii za prvaka okronan Marc Marquez. Pa bo res?
Zgodovina pravi, da bo 12. novembra v Valencii za prvaka okronan Marc Marquez. Pa bo res? FOTO: AP

Marc Marquez je vse bližje temu, da ubrani naslov svetovnega prvaka v razredu motoGP. Štiri dirke pred koncem ima pred najbližjim zasledovalcem Andreo Doviziosom 16 točk prednosti. Zdi se, da je Marc po slabšem uvodu v sezono, ravno v pravem času ulovil formo, s katero bi lahko še četrtič v karieri postal prvak elitnega razreda, skupno pa lahko osvoji že šesti naslov svetovnega prvaka. Kot rečeno Španec sezone ni začel najbolje in je na uvodnih devetih dirkah zmagal zgolj dvakrat (Austin in Sachsenring) in še trikrat stal na stopničkah za zmagovalce. Po poletnem premoru pa se je vse skupaj spremenilo. Najprej je slavil v Brnu in bil drugi v Avstriji, nato mu je okvara pogonskega agregata preprečila dober rezultat v Silverstonu, a to ga ni potrlo, saj je nato nanizal dve zaporedni zmagi v Misanu in Aragoniji, ter prevzel vodstvo v skupnem seštevku pred Doviziosom, ki se letos lahko pohvali s štiri zmagami s svojim tovarniškim Ducatijem. Italijan po nekoliko slabši dirki v Aragoniji sicer še ni obupal nad jubilejnim naslovom prvaka v elitnem razredu. Če bi mu na koncu res uspelo, pa bi postal šele drugi dirkač, po Caseyju Stonerju, ki bi mu ta podvig uspel z rdečim motociklom iz Bologne. 

Sedaj sledi naporna tritedenska azijska turneja, kjer se je v preteklosti že odločalo prvenstvo. A letos je to še toliko bolj nepredvidljivo in napeto, da bi lahko prvaka dobili šele na zadnji dirki v Valencii. Enaka mnenja je tudi aktualni prvak, ki je sicer lani naslov osvojil prav na uvodu v azijsko turnejo, ko je zmagal v Motegiju, glavna konkurenta za naslov Valentino Rossi in Jorge Lorenzo, pa sta oba dirko končala v pesku. "Veliko je konkurenčnih dirkačev in vse skupaj je zelo izenačeno. Bilo je tudi nekaj padcev, ker smo vsi dirkali na meji. Sedaj je pomembno, da končaš vse dirke. Ničla ne pride v poštev. Super bi bilo, da bi bil že pred dirko v Valencii prvak. Toda sem prepričan, da se bo prav v Chesteju odločalo o naslovu prvaka. Morda bo na azijski turneji tudi kakšna dežna dirka, tam bo potrebno tvegati, a brez napak. Ključno je tudi, da spoštuješ vse dirkače, ne zgolj tistih, ki se borijo za naslov. Lorenzo je bil naprimer zelo hiter in konkurenčen v Alcanizu in tudi ti dirkači lahko odločijo o usodi prvaka," se je na opravljanju sponzorskih obveznosti s Hondo in Repsolom razgovoril 24-letni Marquez. 

Za Doviziosom je sanjska sezona. Slavil je že na štirih dirkah (Mugello, Barcelona, Spielberg, Silverstone). Lahko po Caseyju Stonerju postane šele drugi svetovni prvak z Ducatijem?
Za Doviziosom je sanjska sezona. Slavil je že na štirih dirkah (Mugello, Barcelona, Spielberg, Silverstone). Lahko po Caseyju Stonerju postane šele drugi svetovni prvak z Ducatijem? FOTO: AP

Čeprav si sam želi, da bi naslov osvojil že prej, pa mu je v pomoč tudi zgodovina. Od leta 1993, od kar se v motociklizmu točkuje po sistemu, ki ga poznamo danes (25-20-16-13 itd.), samo v dveh primerih svetovni prvak ni postal tisti dirkač, ki je vodil štiri dirke pred koncem sezone. Prvi primer je iz leta 1998. Takrat je imel Max Biaggi štiri točke prednosti pred Mickom Doohanom, do konca pa so bile le še štiri dirke. In končni rezultat? Legendarni Avstralec je postal svetovni prvak, Italijan pa je zaostal za velikih 52 točk. Drugi primer pa je veliko bolj svež. Valentino Rossi je imel v sezoni 2015 po dirki v Aragoniji 263 točk, kar je bilo 16 več od moštvenega kolega Jorgeja Lorenza. Vsi dobro vemo, kaj se je nato dogajalo na azijski turneji, predvsem v Maleziji. Končalo pa se je v prid Lorenza, ki se je z zmago v Valencii veselil petega naslov svetovnega prvaka, pred dirkaškim doktorjem je imel na koncu zgolj pet točk prednosti. Torej zgodovina je na strani Marqueza, da še četrtič postane kralj kraljevega razreda.

Ni pa zgodovina na strani Mavericka Vinalesa. Dirkač Yamahe je letošnjo sezono začel naravnost fantastično. Na prvih petih dirkah je slavil trikrat in bil kar naenkrat glavni kandidat za naslov prvaka. A sezona se je nato obrnila v povsem drugačno smer. Čeprav mlad Španec za rojakom zaostaja zgolj za 28 točk, pa zgodovina pravi sledeče. Dirkač, ki je bil štiri dirke pred koncem tretji, še nikoli ni postal svetovni prvak. Ne glede na statistiko, pa je nekaj zagotovo, čakajo nas še štiri dirke in sodeč po letošnji sezoni, zagotovo ne bodo razočarale gledalcev in ljubiteljev motociklizma. Azijska turneja se začne čez deset dni, ko bo na sporedu dirka za VN Japonske. Seveda s prenosom na Kanalu A in VOYO. 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (96)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MrNurmic .
12. 10. 2017 12.58
+1
trenutno najboljši dirkač v karavani.Dirkanje popeljal na povsem nov nivo. Dovi je mlačna voda in ni materijal za prvaka.V kolikor Marcu ne uspe, naj pokal dvigne Rossi. Stari tudi če ga je mogoče malo povozil čas ima srce in ima voljo in zna dirkati svaka mu čast.Go MM#93
AS1983
09. 10. 2017 14.08
+1
Marquez si letošnji naslov prvaka lahko zapravi sam - z recimo nepotrebnimi odstopi, letos ima že 3 ničle, a kljub temu ima 16 točk prednosti pred zanesljivim Doviziosom. Marquez je v zadnjih 8 dirkah zabeležil kar 7 stopničk, od tega 4 zmage. Če Marquez letos ne bo prvak, si je povsem sam kriv, njegov motor Honda je dovolj konkurenčen za stopničke in zmage.
blazer93
09. 10. 2017 09.28
+11
Marc naj te zadnje 4 dirke vozi po pameti kot lansko in letošnjo sezono in mu naslov ne uide. Čeprav navijam za Marqueza bi letos tudi Doviju privoščil naslov, ker je pokazal da je sposoben, Viñales je pa se malo mlečen, bo mogu se malo polente pojest. Kar se pa Rossija tiče nočem žalit ker ga ipak spoštujem ampak mislim, da bi res lahko počasi začel razmišljat o penziji in dirkanje prepustil mlajšim in nadobudnješim dirkačem :) #MM93
JackySparroww
09. 10. 2017 11.50
+3
Npr. Muhi in jezdiču pa je orgazem, ko ga (neargumentirano) zagpvarjata za vsako ceno.
dugi159
08. 10. 2017 22.30
+2
Kje so pa kaj vsi svicarji , pa ostali mozganski trusti , veleuspesnezi , aja pa nefunkjonalno pismen ? A socjalna tud za vikend dela ?
Mohiito
09. 10. 2017 08.30
+1
Haha.....možno da je funkcionalno nepismeni tudi kdaj imel evolucijsko priložnost in prebral nekaj vrstic tolstoja, predvidevam da po nekaj prečitanih stavkih je prišel do funkcionalne disfunkcije.
toti mišek
08. 10. 2017 21.50
+1
Najbolj lahko Mark ogrozi samega sebe, z nepremišljeno potezo...teška bo, Dovi si tudi želi prvenstva....upam ,da bo neznanka ,do zadnje dirke...Azijski pogoji so kruti že samo za gledalce..
jebalvisvoju
08. 10. 2017 18.31
-3
The one and only MM93... specialist za drobljenje zivcev Rossija in Rossijevih pristasev.. hahah MM93!!!
blazer93
09. 10. 2017 09.31
+7
Mislim da bo fant osvojil 10. naslov prvaka preden bo to uspelo "doktorju" :) #MM93
JackySparroww
08. 10. 2017 08.49
-12
Ejejej, laška posla, ubogega Vettla so z svojo makaronarsko fuš tehniko spravili ob vse šanse za letošnji naslov. Naj ta dezerterski, z romunskimi Romi pomešan narod ostane pri pizzah in makaronih. Ferrari je itak samo pod Schumacherjem letel kot treba in to zato, ker so bili na vodilnih mesti Nemci, Angleži in Japonci.
legvan1
08. 10. 2017 11.11
+0
¸ferrari preveč let že stavi na enga dirkača, in to se jim vsa leta vrača z porazom. je pa res da je mercedes dominanten in ima vrhunski tim, da sestavijo dober bolid za oba dirkača, čeprav me botas malo na zadnjih dveh dirkah razočaral, ni v formi. kimi je še vedno zadnji ferrarijav prvak :D
THEdocktor
08. 10. 2017 19.07
+4
dugi159
08. 10. 2017 22.23
+2
Kaj bo nastopac preprecil ? Aja je uzgal iz prve ?
JackySparroww
09. 10. 2017 11.53
+4
Da bi ga dohtar še enkrat brcnil z Honde? Pa, možnost obstaja. Nikoli ne veš, kaj bo ušpičil, npr. leta in leta se je nastavljal fotografom v družbi Missic, zdaj pa je v razmerju z Ucciom.
JackySparroww
07. 10. 2017 20.00
+1
Muha: "... No , ne bodo se ga resili tako enostavno ,pravzaprav se ga ne bodo nikakor ,ker njegova Accademia proizvaja vrhunske dirkace , ki bodo prav kmalu votzili tudi v GP -ju -eden ze prihodnje leto - ostali pa ze v mostvih VR moto 2 in moto 3 ,ki uspesno delujeta . Torej ......... se bo veselo .//////////////Kaj vedno neki nabijaš s to Akademijo? To nima nobene veze z Rossijem oz. da bi zdaj oni dirkali v njegovem imenu. Realni ljudje se itak zavedamo, da bo nekoč prišel Markov naslednik in mu odvzel krono kot jo je on dohtarju. Upam samo, da bo to Mark prenesel športno in kot gospod, ki se zaveda situacije, ne pa kot samooklicani nastopaški dohtar, ki je raje nahujskal svoje blesave pristaše in naredil celo štalo, na koncu pa si je s tem naredil sam sebi veliko sramoto
PS2Xministri
08. 10. 2017 19.13
+7
Če je kdo za v štalo si to ti pa sem tudi trdno prepričan da bi kvaril povprečje v inteligenci.
dugi159
08. 10. 2017 22.22
+2
Sej oni vejo kdo je najboljsi dirkac. Samo oni gledajo drugace , za njih je prvak pa najboljsi , tisti ki maha v kamero , njim skupna tocka nastopastvo popularnost
Otancici
07. 10. 2017 19.13
+21
Ko gledam Markeca kako premetava motor in s prvim kolesom drsi skozi ovinke si recem " ta je pa res z drugega planeta in z dirke v dirko rusi fizikalne meje " Priznati pa moram, da mi res vsako dirko nabije pritisk, ker res ne ves ce bo prisel iz ovinka ali se bo vlegu. Zame je on dalec dalec najvecji talent vseh casov pa se v glavi ima vse postimano skratka rojeni ZMAGOVALEC z res velikimi j...i.
Noki
07. 10. 2017 19.15
+5
JackySparroww
07. 10. 2017 19.52
+5
legvan1
07. 10. 2017 17.24
+7
samo preko (rossija) dovi :D
Principat
07. 10. 2017 15.17
+22
nadu , teži , a se sam rosija bojite ,, pa dajte se že enkrat skulirat in dirko videt kot se spodobi ,, vseh 27 dirka za naslov , vi pa vidite le dva in mogoče še enih par ,, spoštljivo se obnašajte do vseh , ker si to ZASLUŽJO
1011101
07. 10. 2017 13.26
+0
Odstop na dirki mu seveda lahko prepreči naslov, na prejšnih dveh dirkah bi skoraj padel in s prednostjo v točkovanju bo verjetno peljal bolj z glavo.
THEdocktor
08. 10. 2017 19.08
+6
THEdocktor
08. 10. 2017 19.10
+3
mastaflash
07. 10. 2017 11.35
+6
murkež bo naklepou 10 naslovov se preden se bo rossi poslovil..bizzare! :)
JackySparroww
07. 10. 2017 11.44
+0
dugi159
08. 10. 2017 22.27
+6
Ampak res zmaga , bols da gre nastopac prej v penzijo , ne vem ce bi prezivel , da bi mu mogel cestitati za desetko.
medvedJEkriv
07. 10. 2017 10.58
+3
GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ROSSIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JackySparroww
07. 10. 2017 11.50
-12
Kam? Mejbi v Holland, kjer so dovoljene istospolne poroke?
JackySparroww
07. 10. 2017 11.50
-12
Kam? Mejbi v Holland, kjer so dovoljene istospolne poroke?
iga_biba
07. 10. 2017 20.47
-12
THEdocktor
08. 10. 2017 19.09
+6
THEdocktor
08. 10. 2017 19.09
+6
dugi159
08. 10. 2017 22.15
.jest
09. 10. 2017 20.55
Profesormarck
07. 10. 2017 10.31
-3
Sam za info,da streznimo rozekove navijače,rozek je nekoč res bil dirkač,sedaj je še sam utrinek ........nočna coprnica ,posebej za tebe in mirkota z sto nicki !
Profesormarck
07. 10. 2017 10.34
-2
..dober itaq nikoli ni bil,sam konkurence ni imel,vse do takrat,ko je Stoner prišel dirkat,od takrat dalja je pa sam suša...
Nightyfly
07. 10. 2017 09.40
+1
Chichuahua Sparrow ,,,, , res je , podatek pisca ***Omen3 06.10.2017 14:45:01*** je za leto 99 napacen , ampak verjetno tudi sam tako neizprosen buldog kot ste verjetno dopuscate zmoto pri datumih .Valentino je v 22 letih pocel toliko stvari , tolikokrat stal na stopnickal , tolikokrat zmagal , tolikokrat menjal znamko motorja in tako zelo okupiral interes javnosti , da se cloveku hitro izmakne napakica . Razumeti to pomeni biti clovek , cloveski ,torej humano bitje . Pa znate biti vsake toliko casa cloveski ,razumno bitje ?
JackySparroww
07. 10. 2017 11.44
-12
Jaz sem za pogovor Ob dobri kapljici vedno, za vas pa nisem prepričan, g. Nightyfly.
HAILWOODmike
09. 10. 2017 10.03
+1
Kje se omen zmotil??? PVse je ok napisal! Nijer ne piše, da je rossi vozil 99 hondo....preberita še enkrat.
Omen3
11. 10. 2017 22.06
HAILWOODmike, cenim, da vsaj nekdo natančno prebere napisano.....In imaš prav, nikjer nisem zapisal, da je Rossi 1999 vozil 500 cc Hondo. Sem pa tudi odpisal pod svojim prispevkom, tistim ki rabijo dodatno pomoč. Jacky Sparrow (pa tudi Nightfly) pa naj si še enkrat prebereta kaj sem napisal zadnjič...in kje sem se zmotil....not.
Nightyfly
07. 10. 2017 09.26
+10
PS-2Xministri........... glede na to , da se Vale odlocil za leto--glede na to , da mi je nekaj odrezalo besedilo (izgleda timing) ,,, naj dokoncam - ne upam si predstavljati kaj bi chichuaue pocenjale tu gor ,ce bi se Maestro odlocil vozizi se sezono 19 . Verjetno bi ta forum eksplodiral ,ali pa implodiral , odvisno . No , ne bodo se ga resili tako enostavno ,pravzaprav se ga ne bodo nikakor ,ker njegova Accademia proizvaja vrhunske dirkace , ki bodo prav kmalu votzili tudi v GP -ju -eden ze prihodnje leto - ostali pa ze v mostvih VR moto 2 in moto 3 ,ki uspesno delujeta . Torej ......... se bo veselo .
JackySparroww
07. 10. 2017 19.58
-7
Kaj vedno neki nabijaš s to Akademijo? To nima nobene veze z Rossijem oz. da bi zdaj oni dirkali v njegovem imenu. Realni ljudje se itak zavedamo, da bo nekoč prišel Markov naslednik in mu odvzel krono kot jo je on dohtarju. Upam samo, da bo to Mark prenesel športno in kot gospod, ki se zaveda situacije, ne pa kot samooklicani nastopaški dohtar, ki je raje nahujskal svoje blesave pristaše in naredil celo štalo, na koncu pa si je s tem naredil sam sebi veliko sramoto.
dugi159
08. 10. 2017 22.19
+4
Kaksen maestro ? Koga si to mislil ? Kaj zdej mesas akademijo ? Pa itak noben iz akademije ne bo prvak. Zaslepljenec bo navijal za dirkaca iz akademije , hehehe , sam da je neki rumenga...
bigturbo
07. 10. 2017 07.03
+8
mm haha...niti u snu....
Mohiito
07. 10. 2017 10.05
-6
Haha, težko je že desetletje živeti v snu...
Otancici
06. 10. 2017 22.31
-8
MM esenca moto GP-ja.
Nightyfly
07. 10. 2017 09.29
+3
bo, ce bo , kadar bo .Bo ? Naj zamenja znamko mopeda ,da bomo videli kaj in kako . Zaradi mene lahko gre na Tomos .
Melaj
08. 10. 2017 19.38
-3
Naightyfly - vsak dirkaški talent potrebuje dober motocikel, da se izkaže v vsem, kar zna. Rossi se je, ko je imel na razpolago dovolj dober ali celo najboljši motocikel. Ko je dobil manj konkurenčni paket, se je izgubil in ni vedel kako in kaj, da bi šlo bolje. To bi se povsem verjetno zgodilo z vsakim, ki bi bil na njegovem mestu takrat. Zato ne govorit o menjavah, ker je menjava iz konkurenčnega na konkurenčno z dirkača pri 24 letih bolj enostavna, kot nekateri tu nakladate. Osebno sem prepričan, da je Marc v tem trenutku sposoben zmage z HRC Hondo, LCR Hondo, Yamaho (mogoče tudi pol tovarniško), Ducatijem. Na vseh omenjenih bi se gotovo potegoval za zmage. In zakaj bi Marc menjal moštvo, če pa meni, da bi z njimi lahko bil še v prihodnosti uspešen? Rossi je to storil, ker je prišlo do nesoglasji. Z HRC se je razšel zaradi nestrinjanja, z Yamaho podobno (pregrade in mlad dirkaški kolega sta bila preveč zanj). Nihče ni vsemogočen in nenadomestljiv..
Melaj
08. 10. 2017 19.42
-3
No in če še omenim pol tovarniško Hondo: vemo, da je prvo sezono Vale stopil na prvo stopničko 2 krat. Drugo sezono pa so mu ponudili full podporo iz HRC in je praktično imel tovarniško različico Honde. In za takega mladega talenta res ni bil problem zmagovat. Konkurenca je bila roko na srce..proti današnji zelo okrnjena. Če se motim, naj me kdo popravi, ker ne googlam in sem mogoče kaj pozabil.
blazer93
09. 10. 2017 09.59
+5
Nightfly ne nabijaj tolko s tem tvojim kanarčkom in ne trobi kaksen motor naj Marquez vozi. Trenutno se zelo dobro znajde na Hondi in kaj je to zločin. Zakaj je je Rossi sel iz Honde v Yamaho? zaradi izziva? I don't think so. Denar je sveta vladar. In ko je bil Rossi v Ducatiju se je govorilo da bo to svetovna senzacija, da bo ˝neustavljiv˝, na kocu smo vsi videli kaj je blo. Sej drugace nevem kolko si informiran pa me niti ne zanima ampak Marc je ze dobil ponube za prestop v druga moštva tako da pusti se presenetit mogoce bo pa zamenjal tvojga kanarina ko bo dedi ugotovil da obstaja penzija. P.S. tudi ce bi Marquez vozu Tomos bi tvojga Rossića še vedno nascal in to po zadnjem kolesu in s Pedroso na zadnjem sedezu. #MM93
blazer93
09. 10. 2017 10.06
+4
Aja pa se to nevem ce tukaj beres kaj clanke al samo pises neumnosti pod komentarje ampak po dirki v Aragonu je Marc izjavil da ga ni presenetilo, da se je rossi uvrstil na tako vi soko mesto s tako poskodbo in da mu je pri tem 20% pomagal motor 80% je pa dosegel s svojim talentom..pošteni in iskreni dirkači dajejo take izjave rossi in njegovi navijaci pa kaj takega ne boste nikoli izjavili za katerega drugega dirkaca ampak samo trobiste kako je kanarin najboljsi. To je #MM93
Melaj
09. 10. 2017 10.19
+6
Ma ja, se to me moti. Pa si upa Naightyfly celo kritizirat Vinalesa na enakem motociklu. To je res spodbujanje sovražnosti in podobno. Zakaj bi bilo Vinalesu kaj šenkano, istočasno pa Rossi vse s talentom izpelje. Sej ni sporno, da ga ima, ima pa tudi leta! In najmočnejše nabijanje je, ko izjavi, kako se Honda sama postavi na dve kolesi..Zakaj se drugim ne? Pa dobimo odgovor, da je narejena samo za Marca, ostalim pa gre vse kontra. To je posledica sovražnosti in razlivanja čustev na forumu. In pozneje bomo gotovo deležni lepljenja komentarjev in kritike na te. Pa zgleda, kot, da Naightyfly zna veliko napisati..Kje pa, kopija in en stavek. To je vse o njegovem znanju. In kako rad piše o Rossiju in o tem, kaj mediji objavijo v tujini. Pozabi pa napisati tudi slabe strani za Rossija. Pri marcu pa ne izpusti niti bilke, ki bi mogoče metala slabo luč na njega ali stale konkurente. Na žalost kritizira VSE, ki so pred Rossijem in zna pohvalit tiste, ki zaostajajo..Zakaj, v čem je fora, da je dober zadnji, prvi pa ne? Naightyfli, kako boš pa to razložil? "Zadnji je dober, prvi pa ne in mu je vse podarjeno". Pa še to povej, če velja to za vse, da ko zmagajo, jim je podarjeno?????????????????????
THEdocktor
06. 10. 2017 21.43
+5
TI NIMAŠ POJMA O MOTORJIH
MaunelNeuer
07. 10. 2017 16.45
-4