MotoGP

Puig brez dlake na jeziku: 'Če bi bila Honda tako katastrofalna, potem tudi fenomen Marquez ne bi vodil'

Madrid, 02. 08. 2016 10.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nekdanji španski dirkač Alberto Puig je med premorom v najmočnejših motociklističnih razredih ocenil dosedanji potek sezone. Direktor Asian Talent Teama v razredu moto3 pravi, da je težko opisati veličino dosežkov Valentina Rossija,

Marquez (desno) očitno le nima tako slabega motocikla, meni Puig.
Marquez (desno) očitno le nima tako slabega motocikla, meni Puig. FOTO: AP

Alberto Puig je v izjavah za Motorsport pohvalil moštvenega kolega iz Honde Marca Marqueza, nekdanji dirkač, ki je zdaj strokovni komentator za Movistar Plus, pa je z izbranimi besedami govoril tudi o italijanskemu zvezdniku in devetkratnemu prvaku Valentinu Rossiju. Puig je dolga leta tesno sodeloval z Danijem Pedroso, zdaj pa je direktor Asian Talent Teama v razredu moto3. Kot nekdo, ki dela z mladimi talenti, je še kako poklican tudi za oceno sposobnosti Mavericka Vinalesa. Eden največjih dirkaških biserov Španije se po letošnji sezoni iz Suzukija seli k Rossiju v moštvo Movistar Yamaha

"Rezultati niso takšni, kot jih je v tem letu pričakoval, a ima velik potencial in veliko prihodnost, prejel pa bo čudovit motocikel," je o Vinalesu dejal Puig. "Je pa res, da bo od prvega trenutka pod zverinskim pritiskom. Ko pa si v ekipi tovarne, so gospodje, ki gledajo vsako dirko in na katerem mestu jo zaključiš in od tebe želijo rezultate. Če ima ta kanček genialnosti, ki so jo v svojih dneh imeli (Casey) Stoner, Pedrosa ali (Jorge) Lorenzo? Na to vam ne znam odgovoriti," je ostal previden 49-letni Barcelončan in se nato lotil vodilnega v skupnem seštevku Marqueza: "Marc je storil korak naprej v razumevanju, da ne more iti vedno do konca. Honda vodi v prvenstvu z gospodom, ki dirka z njo in je fenomen. A če bi bil motocikel tako katastrofalen, kot pravijo, niti Marc ne bi bil v vodstvu skupnega seštevka. Zelo je dozorel, če bi dirkal kot lani bi najbrž padel na treh ali štirih dirkah več."

Puig (desno) je bil dolga leta tesno povezan z uspehi Danija Pedrose.
Puig (desno) je bil dolga leta tesno povezan z uspehi Danija Pedrose. FOTO: Reuters

Puig nikoli ni skrival občudovanja do Rossija, ki je lani nesrečno ostal brez okroglega desetega naslova svetovnega prvaka. "Valentino motociklu daje veliko 'gasa', ima velik ego in ambicije, poleg tega pa je bolj lačen uspehov od večine. Ni moč opisati tega, kar počne, presega vsako logiko, a še vedno mu uspeva, da 24 ur na dan misli, kako zmagati," meni Puig, ki je o Rossijevemu moštvenemu kolegu Jorgeju Lorenzu dodal, da se na njegovem mestu verjetno ne bi odločil oditi v Ducati. "Lorenzu ne moremo očitati velikih reči, saj je izvrsten. V dežju se bo nekega dne že prebudil, tako kot je to uspelo ostalim, takrat pa mu bo vse skupaj steklo. Glede odhoda v Ducati pa - jaz ne verjamem, da bi na njegovem mestu odšel, saj lahko zdaj računa na Yamaho, ki je zelo konkurenčna, tam pa ne ve, kaj bo dobil. Jaz bi mu najbrž svetoval, da naj tega ne stori, toda ima svoje razloge in deluje prepričan," ocenjuje Puig. Njegovim besedam ni ušel niti nekdanji varovanec Pedrosa, ki ne preživlja najboljših dni v karavani. "Ni mi povsem jasno, kaj počne, ker je v zadnjih letih doživel zverinski padec forme, to pravijo podatki," je brez dlake na jeziku dejal Puig, nekdanji dirkač Honde, Yamahe in Aprilie.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (56)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nightyfly
06. 08. 2016 10.41
+36
MrNurmic . .......*******Marc edini nadarjen dirkac ? Od kdaj ? Ce se spoznate kaj na motociklizem ,poglejte dobro kako vozi ,in samo cudez ter predvsem dobra elektrobika drzi njega in Hondo pokoncu ,glede na to kako vozi. Kaksen deficit neki . Tu na forumu ste prebral nekaj postov fanov tega dirkaca ,da je Honda v deficitu . Kaksnem deficitu neki ? No , dajte razloziti v cem je ta deficit ? Nihce ne zanika ,da je Marc dober dirkac , toda ,da je zelo dober bo dokazal , ko bo zamenjal vsaj eno firmo , torej sel na drug motor ,pa mogoce se na tretjega .Takrat bomo lahko dobili primerjavo -----se vam ne zdi ? /////////Stonerju dam kar prav , da je elektronika unicila marsikaj , oz. prikrila , in ce hocete ,bom napisal , da je elektronika skrila ali prikrila deficit dirkacevih sposobnosti ,predvsem tistih , ki se izkazejo v najtezjih trenutkih , tudi v vremenskih pogojih ,ali pri obrabljenem materialu .
MrNurmic .
04. 08. 2016 20.40
-49
dejstvo je da edino Marc premore dovolj nadarjenosti da se prilagodi deficitu motorja in spremembam.to je vse kar je za povedat in ne bluzite o težkih ogrevanjih gum zaradi 2,7 kg manj teže.en sam bluz vas je! Marc je fenomen in zato je tu rezultat
MrNurmic .
05. 08. 2016 20.06
-45
ta omejenec te nabije na motorju kadar češ in za tako stavo kot češ! če ti pa še to ne bo dovolj pripelji pa še ta tvojo
AS1983
04. 08. 2016 10.10
-33
meni se še zmeraj zdi, da je bila lani Honda boljša, še vedno pa je Yamaha boljša od Honde, čeprav sta zadnji 2 dirki dokazali prav nasprotno.
Nightyfly
04. 08. 2016 09.50
+38
.jest 02.08.2016 20:42:44 9 11 2 Nightyfly, torej je Puig šampion v poznavanju materije. Pa kakšne vi pišete? Samo, da se sliši strokovno. Kot tiste vaše bistre, da je Rossiju zaprlo prednjik. Sicer pa ste enkrat napisal, da vaše mnenje ne pomeni realnosti. In s tem se zelo strinjam.****************************Puig je sigurno vecji poznavalec materie kot ste vi sam , torej ne vidim nobenega razloga zakaj se napihujete . Glede prednjika pa - skoda ,da ste v inflaciji s poznavanjem materije .To bo to .
.jest
04. 08. 2016 12.19
-41
hardwear
04. 08. 2016 15.24
-42
flayćek........tvoja materija zgoraj je že zdavnaj šla v maloro....
HAILWOODmike
03. 08. 2016 16.46
+45
Ta forum je zal res raral totalno smetisce!
Mohiito
03. 08. 2016 18.47
-37
Nightyfly
04. 08. 2016 09.38
+34
HAILWOODmike************to pa sigurno .In ve se kdo ga je sistematicno unicil .
Nightyfly
04. 08. 2016 09.43
+38
mohito , ste kdaj bral staro zavezo ? Vi ponavadi stisnete rep med noge , ce vas nekdo klofne ?
Mohiito
04. 08. 2016 10.57
-39
Muha,osmoljenec ali nova ali stara zaveza ne provuciraj preveč,veliko se jih opeklo ker so mislili preveč in veliko.Ampak za starega prdca ne ostane v življenju več veliko kot polna usta samohvale.
Nightyfly
03. 08. 2016 09.54
+32
šrampa 02.08.2016 20:20:47 -3 2 5 hardunderwear,poštno sem ti napisal,ko sporočiš kdaj lahko prideš,ti sporočim točno lokacijo,kaj ti tle ni jasno? A znaš kaj druzga napisat kot Naslov bo,naslov,čakamo.... itd. Zopet rineš nos tam k jaz kakam. Tolk o tebi in korajžen si k maš koga ob sebi. No zdej pa še napiši ne bom se spuščal na tvoj nivo......Heh si dolgočasen.**************pozdravljen .samo dve besedi bi napisal . Iz vseh teh postov ,ki smo jih bili delezni s trani nekaterih najbolj glasnih ´´stroko+vnakov ´´ , zal tudi ne najbolj kulturnih ,lahko razberem samo en vzorec oz. namero ..Da z nebrzdano nesramnostjo in nekulturnim besednjakom in osebnimi napadi utisajo vse nas ,ki imamo drugacno misljenje kot oni sami . V tej njihovi nameri je cutiti pomanjkanje samozavesti , zato jo skusajo nadomestiti z nasilnim pisanjem . Skusajo vplivati na vse nas s tem , da nam zagrenijo prisotnost in nas odvrnejo od pisanja na tem forumu .S tem bi postali , se bolje -ostali sami in si med seboj delili vsecne odgovore . Se vedno pa ostanejo samo nasilnezi ,ki niso sposobni normalnega dialoga . Me bolj spominja na kaksen kalifat . LP
hardwear
03. 08. 2016 11.01
-33
In kdo si ti ,da se oglasas ? Drzi se raje politicnih tem in svojih politicnih kameradov.......poglej svojo kulturo in kulturo svojih somisljenikov......
5TIG
03. 08. 2016 17.31
+36
Nightyfly in kaj po tem takemu odpisati? Ne, hardunderwear je najbolj kulture in pameten človek tle gor,da ne govorimo da sam ne spravi skupaj niti enega komentarja ampak se priskledno in žaljivo spravlja na vsakogar ki omeni Rossija......... Pa še koga bi mu lahko dodal.
hardwear
03. 08. 2016 19.19
-40
Nightyfly
04. 08. 2016 09.37
+38
Nightyfly
03. 08. 2016 09.44
+27
k53e 02.08.2016 19:55:30 8 10 2 In da ne bo zmede, Rozijevi navijači so zame osebki kot je nightyfly in podobni, torej tisti ki niso pravi navijači športa, ampak so huligani, ki zažigajo lutke v podobi dirkačev ob dirkališčih, grozijo drugim in podobno. Ostali pravi navijači Rossija in predvsem športa samega se vam opravičujem če sem vas z komentarjem užalil, to ni bil moj namen. Pa lp. :)*************************tole vase pisanje in obtozbe kazejo samo na to , da ste dosegel poden na cloveski lestvici . Ne nam , moral bi se opraviciti mami ,ki vas je rodila .
popstarr
02. 08. 2016 21.04
+35
Puig je povedal prav, od vedno je bilo jasno, da so tudi najboljši dirkači brez odličnega motorja mrzli. Dokaz je bil Rossi na Ducatiju, ki je bil takrat nekonkurenčen. Sicer pa mislim, da obraba gum mora bolj skrbeti Yamaho in Ducati po tem kar smo videli. Je pa res Dani totalno nekonkurenčen, čeprav navijam zanj. Žal. Mislim, da bi bilo isto na Yamahi, če bi šel tja.
Callux
02. 08. 2016 21.10
-30
Eden od razlogov za Danijevo nekonkurenčnost se skriva tudi v gumah, saj jih zaradi svoje višine in teže nikakor ne uspe ogreti, da bi ponujale dober sploh kaj oprijema, hkrati pa je res, da zaradi bolj divje narave agregata sam trpi bolj kot Marc.. Pri Yamahi bi bilo to verjetno precej lažje in tudi rezultati bi verjetno bili precej drugačni..
popstarr
02. 08. 2016 21.20
-29
Ja verjetno je res tako, nekaj podobnega sem tudi jaz razmišljal in sicer vsa leta odkar dirka v MotoGp. Banalno je, ampak mislim da ima majhne težave tudi s težo. Vidim pa tudi padec forme pri bodočih prestopnikih, drugo leto bo res zanimiv začetek, že testiranja.
Callux
02. 08. 2016 21.28
-29
Sem res nedolgo nazaj zasledil, da se večina dirkačev strinja, da bi bil Dani večkratni prvak v razredu MotoGP, če bi bil malo višji in s tem posledično težji.. Trenutno se spet kaže, da je za razred MotoGP v bistvu premajhen, pa naj se sliši še tako nenavadno.. Glede prestopnikov pa bi rekel tole.. Potrjeni sedeži so lahko tako blagoslov kot prekletstvo, sploh če se seliš na povsem nov, neznan teren.. Kajti vse skrbi niso povezane le s novim delovnim orožjem, še s marsičem drugem.. Se pa popolnoma strinjam glede zanimivosti naslednje sezone in tudi testiranj..
Callux
02. 08. 2016 20.35
-17
Sicer je res, da je Honda od pred sezonskih testiranj storila nekaj manjših korakov naprej, a to ni dovolj.. Še vedno imajo samo enega dirkača stalno v ospredju, medtem ko ostali štirje bolj kot ne čakajo na ugodne razmere, da so vsaj blizu mest, kjer bi motor, če bi bil brez težav, moral biti skoraj vsako dirko... Bo pa zanimivo videti, če se bo ta trend spremenil v drugi polovici sezone, saj so na testu v Avstriji tudi satelitski dirkači dobili nekaj manjših posodobitev, ki sta jih Marc in Dani uporabljala že 3 dirke pred tem...
Erik Volk
02. 08. 2016 20.47
-28
Je res kar pišeš Callux. Me čudi, da nekateri ne ali nočejo videt tega...da je pač samo ena Honda konstantno na stopničkah. Kar je Miler zmagal pa sploh že za nekatere velja, da je Honda top...Pa ni res...na tisti dirki so bile posebne razmere in ni bilo razloga, da bi Marc tam forsiral...Pa tudi Miler je bil super...Je pa povprečje vseh postalo bolj obetavno...Bolši je Pedrosa, Marc pa bolj samozavesten...mašina mu lepše teče po progi...Mogoče pa so jim tudi te piste bolj ugajale...
Callux
02. 08. 2016 21.32
-25
Sam bi izboljšanje rezultatov pripisal več dejavnikov, ki pa so bili bolj povezani s spremembami v samem motorju, čeprav so bile manjše kot so pričakovali in želeli, kot tudi spremembe pri dirkačih samih, ki so skupaj s ekipami napredovali v razumevanju trenutnega paketa, s spremembami nastavitev našli izgubljeno samozavest in tako dalje..
Erik Volk
02. 08. 2016 20.19
-21
Komentar Bertota Puiga je pa res nekaj posebnega...ima svojo težo..hahaha! On, k ve kaj pomeni zmagovat s Hondo...majstr dobil eno dirko...še ta se mu je usrala... Pa bo solu pamet, glede kvalitete aktivnih dirkačev. So mulci legende proti njemu...Nej gre raje na camp nou vprašat Barcinega kosca, če rabijo kakega delavca...zdej dokler so dopusti aktualni...!
Aquanaut
06. 08. 2016 17.22
+22
NikPlošnik
02. 08. 2016 20.09
-34
Marc s to kolarnco dela čudeže!
Aquanaut
06. 08. 2016 17.23
+24
Erik Volk
02. 08. 2016 19.11
-16
Seveda ni Honda katastrofa...Katastrofalni stroji so od 10 mesta dalje!!! Čeprav na začetku sezone so to kr bila mesta nekaterih Hondinih dirkačev. Po mojem je trenutno izboljšano stanje pri Hondi...vsaj malo. Na začetku sezone pa so bili na nivoju Ducatija, Suzukuja...in slabše, razen 93. Se pravi sta 2 Yamahi z dvema prvakoma za ne ravno katastrofalno, vendar slabšo Hondo 93...Lorenzo pa odhaja v Ducati, ker želi dokazat, da lahko osvoji naslov z njimi...ker je znano, da je bilo to do sedaj težko. Predvsem, pa bi z osvojenim naslovom dokazal, da je dobil nekaj, kar 46 ni uspelo...Ima pa šanse, ker Ducati je boljši in bo mogoče še napredoval...Mar Marquez pa itak lahko nese naslov z Hondo, Yamaho, Suzukujem in Ducatijem...z lahkoto!!!
5TIG
02. 08. 2016 19.49
+24
hardwear
02. 08. 2016 19.55
-30
5TIG
02. 08. 2016 20.20
+31
hardunderwear,poštno sem ti napisal,ko sporočiš kdaj lahko prideš,ti sporočim točno lokacijo,kaj ti tle ni jasno? A znaš kaj druzga napisat kot Naslov bo,naslov,čakamo.... itd. Zopet rineš nos tam k jaz kakam. Tolk o tebi in korajžen si k maš koga ob sebi. No zdej pa še napiši ne bom se spuščal na tvoj nivo......Heh si dolgočasen.
hardwear
02. 08. 2016 20.53
-36
Nightyfly
02. 08. 2016 17.33
+18
No , po Ponsu je tu se en sampion (med ostalimi) ,ki je povedal svoje mnenje . Jaz mu kar verjamem . Izgleda , da se je Honda navelicala svojeglavosti svojega dirkaca s st. 93 in mu ukazala (kar smo ze ugotovili), totalno poslusnost. Zato pa je izgleda Vale svojim custvom in dirkaskim hormonom dal prosto pot in vozi brez zadrzkov .Cistokrvno dirkanje . Bravo VR .
Nightyfly
02. 08. 2016 17.37
+21
Da pa Honda ni tako slaba , nas tukaj nekaj na forumu ponavlja ze kar nekaj casa -a ne ? Pobje , eni bote moral pogledat se kaksno dirko v zivljenju .Pa poslusat dobro se kaksnega mojstra .
.jest
02. 08. 2016 17.51
-14
Alberto Puig je šampion v čem? V balinanju mogoče. V enajstih sezonah od 1987 do 1997 je imel le eno zmago. Najboljši leta 1994 kot peti v skupnem seštevku. In takšnim praviš šampion. Ubožček.
rr3
02. 08. 2016 18.07
-34
.jest ne uničuj veselja pomoči potrebnim osebkom. Te niso nič bontona učili al kaj ;)
Nightyfly
02. 08. 2016 19.43
+26
..k53e.................verjamem , da vas v mladosti niso kaj prevec kulture naucili a neda ?
Nightyfly
02. 08. 2016 19.45
+24
jest ************ no, mislil sem predvsem na poznavanje materije . Nisem mislil toliko o zmagah ,,, vidim , da je tukaj vazno predvsem stevilo zmag ? Torej imamo navijaci Rossija le prav ,glede na to da ima toliko zmag . Verjetno pa tudi izkusenj .
Nightyfly
02. 08. 2016 19.47
+24
k53e...........ne pricakujte , da bi vam moral vsak tu na forumu vracati na nacin kot se vi obnasate . Sam imam -priznam-majhne tezave .
NikPlošnik
02. 08. 2016 20.22
-25
Pons je pač merodajna oseba glede tega ja... lol. Še vedno je frustriran zaradi tega, ker je Marquez v moto2 pral njegove dirkače v moštvu Pons in s tem se še vedno ni sprijaznil. Tolče po njem, ko je le možno.
.jest
02. 08. 2016 20.42
-31
Nightyfly, torej je Puig šampion v poznavanju materije. Pa kakšne vi pišete? Samo, da se sliši strokovno. Kot tiste vaše bistre, da je Rossiju zaprlo prednjik. Sicer pa ste enkrat napisal, da vaše mnenje ne pomeni realnosti. In s tem se zelo strinjam.
k53e
02. 08. 2016 17.23
-14
Še vedno je Honda slabša kot Yamaha in veliko ljudem gre v nos to, da je s to slabšo Hondo Marquez po polovici sezone prvi z veliko prednostjo in na dobri poti 5. naslova! Honda morda ni katastrofalna, je pa v primerjavi z Yamaho še vedno korak ali dva vzadaj! Oziroma kot jo opišeta Pedrosa in Crutchlow skoraj nevozna! ;)
Profesormarck
02. 08. 2016 17.02
-36
Ej ga,kak je lepo na dobro plačanem dopustu..grem mal v bazen,pa na pir..he,heSamo da bo že enkrat začetek dirke v moji drugi domovini Avstriji.zmagal bo pa itak Marc-profesor motorja.he,he
Profesormarck
02. 08. 2016 16.36
-43
Bla,bla..keri vodi,keri bo letos prvak,sam vprašam.he,he
gajžlazakorla
02. 08. 2016 16.54
+47
5TIG
02. 08. 2016 16.31
+40
To kar je dejal Puig ni nič novega,to vejo vsi ,razen tistih ,ki si pozicijo Honde predstavljajo po svoje. Honda je kularnca in sam MM jo zna peljat. NE,Honda ni tako slaba kot nekateri tle pišejo,edino kar je res ,da jo zna MM dober peljat. Pa sej si jo je razvijal zase,očitno to drugim Hondistom ne ustreza.(osnovo mislim)
Mojster123
02. 08. 2016 12.53
-31
blesava trditev. v primeru, da pa Marc ne bi vodil, bi najbrž dejal nekaj takega: če bi bil Marquez res tako hiter kot pravijo, bi vodil tudi s to Hondo...skratka rossič Puig je moral povedati nekaj proti Marcu.
bmw71
02. 08. 2016 13.07
+39
krnekilojz
02. 08. 2016 13.40
+44