MotoGP

Red Bull Ring takoj po povratku v motoGP prejel naziv za najboljše prizorišče v sezoni 2016, na dirkaškem koncu tedna kar 215.850 gledalcev

Spielberg, 09. 12. 2016 16.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na koledarju pravkar končanega svetovnega motociklističnega prvenstva je bilo osemnajst velikih nagrad. Vsaka od njih je bila nekaj posebna in prav vse so postregle s spektakularnimi boji na dveh kolesih. Toda le ena si je prislužila naziv najboljše. To je VN Avstrije, ki so jo v letošnjem letu organizirali prvič po devetnajstih letih.

Red Bull Ring je prejel naziv za najbolje organizirano dirko v sezoni 2016.
Red Bull Ring je prejel naziv za najbolje organizirano dirko v sezoni 2016. FOTO: Twitter

VN Avstrije je prejela laskavi naziv za najboljšo in najbolje organizirano dirko v sezoni 2016. Dirka na znamenitem Red Bull Ringu v Spielbergu se je v svetovno motociklistično prvenstvo vrnila po devetnajstih letih in takoj prejela najvišje možne ocene. Posebna komisija sestavljena iz članov mednarodne motociklistične zveza (FIM), članov IRTA in članov španske Dorne, je ocenila vseh osemnajst dirk na koledarju minule sezone in prišla do zaključka, da so ljubitelji motociklizma bili priča najboljši dirki prav pri naših severnih sosedih. Proste treninge, kvalifikacije in dirke v vseh tekmovalnih razredih in je skozi celoten dirkaški konec tedna ogledalo kar 215.850 gledalcev, kar je tudi rekord sezone. Na nobenem prizorišču, ki organizira veliko nagrado za svetovno prvenstvo, se v letošnji sezoni ni zbralo več gledalcev. VN Avstrije je tako s prestižno nagrado nadomestilo VN Aragonije, ki je prejela nagrado v lanski sezoni. Za primerjavo, skozi celoten dirkaški konec tedna se je na dirkališču MotorLand Aragon zbralo 114.131 gledalcev.

Letošnjo dirko v Spielbergu pa si bodo najbolj zapomnili ljubitelji motociklizma po veliki zmagi Ducatija. Italijansko moštvo je namreč prekinilo skoraj šest let dolgo obdobje brez zmage. Andrea Iannone je namreč z neverjetno vožnjo prepričljivo dobil dirko pred moštvenim kolegom Andreo Doviziosom in tako poskrbel za veliko slavje med Ducatijevimi privrženci. Pred dirko v Spielbergu, je Ducati nazadnje slavil leta 2010 na dirki na Phillip Islandu, ko je za rdeče moštvo še nastopal Casey Stoner. Dirkališče, katerega je v minuli sezoni obiskali veliko slovenskih ljubiteljev motociklističnih dirk, ostaja na koledarju tudi prihodnje leto. Organizatorji pa bodo zagotovo poskušali tudi prihodnje leto z organizacijo navdušiti vse in zadržati laskavo lovoriko.

 

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ggargamell
12. 12. 2016 17.19
-5
jaja Red Bull ma ogromno denarja in za razliko od drugih ga pametno zapravljajo meni se zdijo vse njihove ekipe in športniki zelo uspešni in tudi njihova tekmovanja so zelo zanimiva in najvišji možni ravni samo tako naprej
Zverina56
11. 12. 2016 13.39
-4
ja pa Laguni Seci še zmerm ne seže do kolen kar se same proge tiče :D
KardinaIFrancRodeVKristusu2
09. 12. 2016 16.37
-21
Najbolj dolgočasna dirka na dirkališču, ki je najmanj primerno za dirkanje z motocikli.....
DirtySanchez
09. 12. 2016 17.55
+21