MotoGP

Redding ostaja previden, Espargaro še sanja o naslovu prvaka

Brno, 23. 08. 2013 15.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Osem dirk pred koncem sezone si je Britanec Scott Redding v skupnem seštevku razreda motoGP nabral 26 točk pred najbližjim zasledovalcem Špancem Polom Espargarojem. Ta kljub temu še zmeraj upa na naslov svetovnega prvaka.

Scott Redding je trenutno korak pred ostalimi dirkači.
Scott Redding je trenutno korak pred ostalimi dirkači. FOTO: Damjan Žibert

Scott Redding je na zadnji dirki v Indianapolisu dobil bitko z neposrednim tekmecem Polom Espargarojem in osvojil tretje mesto, Španec pa je končal tik pod stopničkami. Razlika med dirkačema zdaj znaša 26 točk, do konca pa je še osem dirk. "Nikdar ne veš, kaj se lahko zgodi, zato je nehvaležno kar koli napovedovati. Še zmeraj nas čaka veliko dirk, ki se jih moramo lotiti vsake posebej," je z napovedmi previden Redding, ki se na stezi v Brnu ne znajde najbolje. Svojo najboljšo uvrstitev je vknjižil leta 2008, ko je bil v razredu do 125 ccm enajsti: "Lani sem bil dober in konstanten. Zagotovil sem si tretji startni položaj, nato pa padel na dirki. Steza mi je všeč, moramo zgolj najti prave nastavitve motocikla."

Pol Espargaro je pred začetkom sezone veljal za prvega favorita za naslov prvaka.
Pol Espargaro je pred začetkom sezone veljal za prvega favorita za naslov prvaka. FOTO: Damjan Žibert

Precej bolje se na češkem znajde Espargaro, ki je v minuli sezoni osvojil tretje mesto, dobro formo pred nedeljsko dirko pa je dokazal z najboljšim časom na prvem prostem treningu. 21-letni Španec bo moral, če želi ostati v igri za naslov prvaka razreda moto2, podobno predstavo pokazati tudi na nedeljski dirki. "Želim postati svetovni prvak. Verjamem, da nam to lahko uspe. A z ekipo nas čaka še veliko dela. Moramo biti nekoliko hitrejši. Trenutno preveč zaostajamo za Scottom. 26 točk prednosti ni nedosegljivih, a je dovolj, da o tem razmišljamo. Poskušali se bomo boriti in nadoknaditi zaostanek za Scottom," je povedal Espargaro, ki obžaluje napaki iz Teksasa in Le Mensa, ko je ostal brez točk: "V moto2 je pomembno, da zbiraš točke in se izogneš padcem. Zapravil sem dve veliki priložnosti, da bi zbral precejšnje število točk. Scott si je v svetovnem prvenstvu nabral lepo prednost. Začetek sezone ni bil najboljši, a zdaj se vrača samozavest in manjšamo razliko, tako da Scott več ni tako daleč."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.