MotoGP

Rinsa še nihče ni 'uščipnil' ... : 'Nekoč bom prvak v kraljevem razredu'

Barcelona, 29. 06. 2016 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Španski motociklist Alex Rins, svetovni podprvak v razredu moto2 in trenutno, skupaj s Francozom Johannom Zarcojem, še vodilni v seštevku tega razreda v letošnjem SP, bo kariero v naslednji sezoni nadaljeval v elitnem razredu motoGP.

Alex Rins
Alex Rins FOTO: AP
Ekipa Suzuki je že pred dnevi sporočila, da je s Špancem Alexom Rinsom sklenila pogodbo za leti 2017 in 2018. Pri japonskem moštvu bo njegov sotekmovalec Italijan Andrea Iannone, tako da je zdaj že dokončna zasedba v tovarniški ekipi Suzukija v naslednjih dveh letih. Brez mesta v ekipi je tako ostal sedanji voznik, Rinsov rojak Aleix Espargaro. Španec, ki je na zadnji dirki razreda moto2 v Assnu za VN Nizozemske po večjih težavah na dirkališču osvojil šesto mesto in je v skupnem seštevku z 126 osvojenimi točkami skupaj z Johannom Zarcojem kljub temu še naprej na prvem mestu, že nestrpno pričakuje naslednjo sezono in prehod v kraljevi razred. "Uf, priznam, da bo kar težko odpeljati še teh deset dirk do konca sezone, saj imam nekje v glavi že prihodnjo sezono in selitev v motoGP. Sem že kar nestrpen in priznam, da veliko pričakujem od naslednje sezone," je katalonskemu El Mundu Deportivu zaupal 20-letni dirkač, ki veliko pričakuje od selitve. "Seveda me čaka "otroška" bolezen prilagoditve na nove razmere in okoliščine, ki vladajo v najmočnejšem razredu. Prepričan sem, da bomo s Suzukijem konkurenčni. Še več, upam si napovedati, da bom večkrat mešal štrene najboljšim," je za katalonski El Mundo Deportivo zelo samozavesten "še en Španec med vrhunskimi motociklisti". Rins v prihodnosti ne želi biti zgolj spremljevalec programa pač pa neposreden proizvajalec vrhunskih rezultatov. Tudi zmag. "Nekoč bi se rad okitil z najbolj laskavim naslovom, torej z lovoriko svetovnega prvaka v motoGP. Konkurenca je strašna, toda vem, da mi bo v prihodnosti uspelo tudi to."

Alex Rins, Johann Zarco in Takaaki Nakagami na VN Katalonije.
Alex Rins, Johann Zarco in Takaaki Nakagami na VN Katalonije. FOTO: AP

Dvajsetletni Rins je v motociklističnem SP prvič vozil leta 2012, tri sezone je preživel v najšibkejšem razredu moto3 ter zbral osem zmag. Lani se je preselil v razred moto2, skupno je bil na koncu sezone drugi, dobil pa je nagrado za novinca leta za dve posamični zmagi in deset stopničk na dirkah za SP.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedybeeer
03. 07. 2016 13.37
+2
Sanja pujs kukuruz
mikkki
29. 06. 2016 10.12
+2
Zarco pa bo kr ostal tam kjer je?
Callux
29. 06. 2016 11.13
+9
Ne bo ostal v Moto2.. V Nemčiji se pričakuje njegova potrditev pri moštvu Tech3, kjer si ga želijo že nekaj časa.. To bi bilo odlično darilo za njegov rojstni dan, ki ga praznuje med vikendom hehe
mikkki
29. 06. 2016 11.37
+0
Hvala Callux. Se spomnim, da je lani še rekel, da ostaja še eno leto v Moto2. Zanimivo, da Suzuki ni bil zainteresiran.
Callux
29. 06. 2016 11.58
+6
Kolikor sam razumem stvar, jih je malenkost zmotila njegova starost, saj bo čez 17 dni dopolnil 26 let... Želeli so si mlajšega dirkača, a vsaj po besedah glavnih mož Suzukija to ni bil Rins, kateri jih ni prepričal... Zato je moral Davide Brivio osebno na Japonsko, da jih je prepričal o nasprotnem..
Mojster123
29. 06. 2016 12.51
-1
kam smo torej prišli, da je zdaj že 26 let prestar. jaz vem, da bi ga najel takoj, Zarco je zakon!
Callux
29. 06. 2016 14.03
+6
Iz podobnega razloga tudi Aleix na koncu, ko so podpisali pogodbo s Iannonejem, ni ostal.. Ker Suzuki ni želel dveh dirkačev s podobno starostjo..
zimerman
29. 06. 2016 20.42
-5
Jaz imam pa bolj tak občutek, da za Zarkoja bi bilo bolje da ostane v moto2. Se mi zdi da ne bo nek presežek v moto GP in zna pasti v povprečje. Morda se motim, a tip mi značajsko ne deluje ravno prepričljivo :)
Callux
29. 06. 2016 21.27
+4
Aki Ajo je močno spremenil njegov način razmišljanja in prinesel tisto mirnost in stabilnost, ki jo je Johann potreboval, da bi napredoval.. Glede na to, da se naj bi ta povezava nadaljevala tudi v razredu MotoGP, saj je Ajo njegov manager, kolikor vem, se ni potrebno bati za to ali bo uspel ali ne..